Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa TV

PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

Router wireless Belkin F5d7234-4

- - - - -
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#19
raluka12

raluka12

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 28.05.2009
va multumesc pentru raspunsuri.am rezolvat problema.WAN nu era setat sa isi ia adresa automat, asa cum tb la upc. :)

#20
o_p_2005

o_p_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,779
  • Înscris: 08.03.2010

 carmenclara1, on 1st July 2010, 02:22, said:

deci eu nu am contrazis faptu ca iti primesti ipu,subnet.gateway,dns prin dhcp.

eu am spus si asta e o problema generala a upc ca in caz ca te connectezi direct la modemu in functiune cu un al doilea device cu alt mac adress nu vei primi sau vei primi in mod eronat alt ip public, modemu luand-o razna.
si te rog pe viitor sa mai dai un search pe forum inainte sa induci useri in eroare.

P.S.

cei cu probleme cu router nou achizitionat + upc   sunt rugati sa verifice introducand in browseru web http://192.168.100.1/  si mergand la tabu status
la CPE Connections daca au mai mult de un mac sa incerce una din cele 3 variante reset modem via buton, clonare mac sau apel la callcenter.

Îmi pare rău că iarăși trebuie să te contrazic!
Eu am abonament internet la UPC. Modem de cablu Thompson. Pot să conectez oricîte calculatoare (evident, pe rînd) direct la modemul UPC. Totdeauna voi primi de la UPC, prin DHCP, o conexiune validă (adică IP public, DNS, Gateway ...).
În niciun caz modemul nu o ia razna și nici nu livrează adrese eronate. Evident că adresele IP pot să difere, dela un calculator la altul!
Și NU, nu am indus useri în eroare. Dimpotrivă!
raluka12 și-a rezolvat problema așa cum am sugerat eu, adică fără a fi nevoie de clonare.

Edited by o_p_2005, 01 July 2010 - 07:53.


#21
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008
tu esti un caz ideal. nu mai generaliza.  si nu e vb de ip si de dhcp ci strict de autentificarea in reteau upc a modemului si a deviceului conectat la el (daca autentificarea reuseste primesti via dhcp adresa ip gateway etc.). chestie care in linii mari se face via mac adress. aicea pot sa apara la uni useri problema.

Edited by carmenclara1, 02 July 2010 - 12:41.


#22
o_p_2005

o_p_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,779
  • Înscris: 08.03.2010
Iar este ceva în neregulă. Autentificarea la UPC se face numai prin MAC al modemului de cablu.
Adică, mai clar: dacă folosești modemul pe care ți l-a dat UPC, te conectezi. Alfel nu.
Nu există nicio legătură cu vreun calculator (sau ruter, whatever) conectat la modem. Modemul livrează (pentru PC sau ruter conectat la modem) parametrii de conexiune primiți dela UPC și se stabilește și lățimea de bandă conform abonamentului (12 Mbs, 24 Mbps ...).
Și NU, nu sunt un caz ideal. Sunt un simplu abonat la internet UPC.

Edited by o_p_2005, 02 July 2010 - 14:44.


#23
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008

 o_p_2005, on 2nd July 2010, 15:39, said:

Iar este ceva în neregulă. Autentificarea la UPC se face numai prin MAC al modemului de cablu.
Adică, mai clar: dacă folosești modemul pe care ți l-a dat UPC, te conectezi. Alfel nu.
Nu există nicio legătură cu vreun calculator (sau ruter, whatever) conectat la modem. Modemul livrează (pentru PC sau ruter conectat la modem) parametrii de conexiune primiți dela UPC și se stabilește și lățimea de bandă conform abonamentului (12 Mbs, 24 Mbps ...).
Și NU, nu sunt un caz ideal. Sunt un simplu abonat la internet UPC.

ce scriu eu si ce intelegi tu. :)))))

o sa iti aduc niste dovezi ca sa vezi despre ce vb toma necredinciosu ce esti.

#24
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008
in prima poza ai un mic exemplu.

problema apare deobicei cand modemu/+ serveru upc  iti ofera in loc de ipu public ip privat din clasa 169.x.x.x sau 192.168.100.10-11-12.

Attached Files



#25
hereclit

hereclit

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.07.2005
am exact acest model de router. nu ma pot conecta la rds prin pppoe scrie not connectet la status. oare ce nu fac bine? iimi scapa ceva inafara de user si parola conexiunii?

#26
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008
verifica sa nu ai ceva trecut la service/hostname si ca datele de login sa fie corecte si valabile.

Edited by carmenclara1, 02 July 2010 - 23:28.


#27
o_p_2005

o_p_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,779
  • Înscris: 08.03.2010

 carmenclara1, on 2nd July 2010, 17:17, said:

in prima poza ai un mic exemplu.

problema apare deobicei cand modemu/+ serveru upc  iti ofera in loc de ipu public ip privat din clasa 169.x.x.x sau 192.168.100.10-11-12.

Eu am modem Thomson și trebuie să mă documentez în privința modemului WebStar Scientific Atlanta. Deocamdată nu am timp.
Deci, emit niște simple păreri:
1.  Nu văd în poză adresa IP a modemului. Oare, la momentul respectiv, nu exista conectare cu ISP? Conexiunea cu ISP era funcțională?
2. În panoul CPE cred că se văd adrese din rețeaua locală din spatele modemului. Adresa 192.168.100.10 pare a fi a unui PC (sau un ruter, etc).
Adresa  169.254.9.25 nu știu ce-i cu ea!

#28
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008
1. se aplica aceleasi principii.
2. in exemplu dat mai sus exista comunicare cu upc  si modemu avea alocat ip public. (blacked out for privacy reasons)
3. modemul alocase la primu pc connectat ip public. la al doilea pc cu mac diferit connectat pe direct aloca 192.168.100.10 (din aceas clasa cu modemu). aici aparr doua situatii a si b.

a. daca comunicarea cu serveru de autentificare in reteaua upc are loc corect, modemu va sterge din memoria lui celalalte macuri si va comunica pc-mac-192.168.100.10 sa se reinitialize astfel incat ii poate aloca noul ip public.

b. in caz ca comunicarea esuiaza ip 192.168.100.10 se va transforma in limited connectivity cu ip din clasa privata 169.x.x.x.

iar eroarea se poate rezolva prin cele 3 metode enumerate in posturile de mai sus.

#29
DragomirM

DragomirM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 05.02.2010
Salutare. Mi-am luat si eu ieri un Router Wireless mai exact un Belkin G Wireless Router Model : F5D7234-4-H V5. Vreau sa fac o conexiune wireless , am un desktop si un laptop. Internet am prin fibra optica dintr-o retea de cartier. Am conectat cablul de alimentare al roterului , am introdus cablul de internet in portul WAN al routerului , dupa care am conectat si desktopul la router intr-unul din cele 4 porturi. Problema este ca nu pot intra pe adresa ip a routerului sa-l configurez (192.168.2.1) , de ce ?:) Pe router sunt aprinse ledurile : Wired ; Router ; dar celelalte Wireless , Modem si Internet sunt stinse.

De ce numai citeste placa de retea a desktopului ip-ul routerului pentru al putea configura ?:) HELP PLS>

#30
yetiro

yetiro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,656
  • Înscris: 16.12.2008
de obicei  adresa pentru configurarea routerelor este 192.168.1.1 - incearca

#31
DragomirM

DragomirM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 05.02.2010
Această pagină Web nu este disponibilă.

Pagina web de la http://192.168.1.1/ poate fi temporar nefuncțională sau a fost mutată definitiv la o nouă adresă web.


Nu merge , am incercat mai multe care le stiam. Oricum , multumesc de raspuns. Problema e ca ieri mi-a mers sa intru pe configuratia routerului "192.168.2.1" , dar nu stiu ce setare am facut eu pe acolo ca acum numai merge sa intru. Mentionez : am dat si restart la router.

Am reusit sa intru pe adresa http://192.168.2.1 . Trebuia sa tin 10-15 secunde apasat pe botonul de restart al routerului.

Acum problema e , cum fac o retea wireless ? Am un IP STATIC>care sunt setarile necesare pentru a avea o conexiune wireless ?

#32
DragomirM

DragomirM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 05.02.2010
A mai intervenit o problema. Sunt prin fibra optica , intr-o retea de cartier , problema najpa e ca am INTERNET STARTER. Astia care detin firma de net sunt niste neseriosi ca i-am sunat sa vina sa imi configureze si mie routerul si nu au mai venit si m-am gandit sa-l fac singur sau mai bine zis cu ajutorul SOFTPEDIA!
Mai exact , am IP STATIC , am un desktop + laptop , vreau sa am wireless acasaaa! Care sunt pasii ?
M-am chinuit de mi-au sarit capacele ....

#33
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008
ai citit macar manualu? in el este explicat pas cu pas cum se face.

ca mini ghid

daca ai ip static: la wan alegi static ip si treci acolo totate datele necesare primite de la provider.

acuma urmatoru pas ii sa dai enable la dhcp pe lan care are trebuii sa fie implicit pornit. verifici sa fie asa.

acuma ptr wireless trebuie sa dai enable ssid broadcast si sa setezi securitatea  (manual pg 44).

in mare cam asta ar fi. sa verifici ca pe calculatoare sa ai setat obtain ip adress si dns pe automatic.

Edited by carmenclara1, 01 August 2010 - 13:30.


#34
DragomirM

DragomirM

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 05.02.2010
DHCP Server : Enabled (1 LAN, 0 WLAN Client)

Security :WPA-Personal ( PSK )

Connection Type : Static

_____________________
Ai vre-o legatura INTERNET STARTER-ul ?

#35
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,705
  • Înscris: 30.08.2006
Reseteaza routerul si dupa aceia vezi daca e bifata activarea retelei wireless.Cu setarile implicite ar trebui sa te poti conecta.Daca merge bine atunci poti trece la pasul urmator pentru securizarea retelei fara fir.

#36
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008

 DragomirM, on 1st August 2010, 15:45, said:

DHCP Server : Enabled (1 LAN, 0 WLAN Client)

Security :WPA-Personal ( PSK )

Connection Type : Static

_____________________
Ai vre-o legatura INTERNET STARTER-ul ?

SSID broadcast ii setat pe enable?  ai scanat de pe laptop dupa reteaua wireless? vad ca manual nu mai apare ca atasament asa ca aici ii linku catre el

in mod normal Internet Starter e doar o aplicatie de securitate prin intermediu careia te autentifici la reteaua gcn, care nu ar trebuii sa-ti afecteze in nici un fel conectarea la wireless.

Edited by carmenclara1, 01 August 2010 - 17:23.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate