Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...
 Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 

Facultate in strainatate

- - - - -
  • Please log in to reply
305 replies to this topic

#271
bb_girl

bb_girl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 30.12.2008

 sibusiso, on 13th July 2012, 20:41, said:

Oricat de superdotat ai fi, nu iei bani pentru cazare si mancare. Foarte rar (si foarte greu) exista burse gen Coca-Cola la Edinburgh care nu stiu cat de usor se ia. Dar daca nu te pot sustine ai tai acolo nu ai sanse. Vorbesc din proprie experienta.
Ba ai sanse, vorbesc nu chiar din proprie experienta, ci din experienta prietenei mele cea mai buna. :) Nu i-au trimis ai ei bani de acasa decat o scurta perioada la inceput, pentru ca nu si-au permis pur si simplu, dar ea s-a angajat part-time si problem solved. Ideea principala e ca daca vrei, se poate. Daca (,) cauti motive sa nu mergi in Anglia, iar unul dintre ele ar fi "n-am bani", atunci... mai bine stai acasa :lol:

 chem123, on 12th July 2012, 01:12, said:

Salut.
Tocmai am terminat clasa a XI-a la mate-info și mă bate gândul destul de serios să plec în UK. M-am documentat cât de cât de pe UCAS dar am unele nelămuriri.
Am dat CAE și aștept rezultatele dar cred că am făcut de grade A, media anilor de liceu e slabă(note bune în principal pe la mate, fizică, chimie, info) dar din câte am citit pe aici e irelevantă(sper că și nota la purtare), am participari/premii pe la unele concursuri(tot în domeniile menționate mai sus) dar nimic spectaculos iar media la Bac o estimez, fară exagerare, pe la un 9.5+.
În condițiile acestea, aș vrea să vă intreb dacă am șanse la o universitate care să fie în top 5 în domeniul pe care vreau să-l urmez(Chemistry). O altă întrebare este cum pot gasi niste clasamente de încredere si obiective ale universităților(mai exact ale departamentelor) pentru că, nu în afară de nelipsitul Oxbridge care e mereu pe primele locuri, celelalte diferă foarte mult.
Referitor la alcătuirea dosarului, m-am documentat despre personal statement și sper că o pot termina până la sfârșitul verii dar întrebarea este cui aș putea cere sfaturi referitoare la ea, o opinie obiectivă măcar. Același lucru cu scrisorile de recomandare, am citit că e recomandat să fie cineva care să fie oarecum cunoscut în afară, dar nu am asemenea cunoștinte. Profesori de la clasă ar fi ok?
Și nu în cele din urmă, aș vrea niște detalii referitoare la student loans pentru că, sincer, sunt poor as shit și fără așa ceva nu am cum mă descurca nici cu cazarea. Mai exact, cui i se acordă, cât la sută acoperă din cheltuieli și dacă sunt unele burse care te pot ajuta.

Mulțumesc pentru timpul acordat.
Salut. O sa incerc sa-ti raspund la intrebari pentru ca stiu ca probabil esti intr-o perioada foarte deruta(n)ta, la fel ca toata lumea la sfarsitul clasei a 11-a, inceputul clasei a 12-a. Been there, done that!

1. Cu A la CAE te accepta oricine. Media din liceu nu conteaza, conteaza media la bac care, cum a spus cineva mai sus, trebuie sa fie peste 8 si exista si Univ. care o cer peste 9, dar asta depinde de profilul la care te inscrii la facultate. (Funny thing: mie Liverpoolul mi-a cerut 10 la toate 3 materiile de Bac :lol: :lol: Oricum nu acolo vroiam eu sa merg, dar m-au distrat si intrigat deopotriva). Nota la purtare nu conteaza deloc. Premiile la concursuri si activitati extrascolare sunt f importante. Voluntariatele (in orice domeniu), la fel. Nu conteaza daca "nu e nimic spectaculos", important e sa fie.

2. Legat de clasamentele de incredere.. nu stiu ce sa-ti zic, ca si eu am avut problema asta... cred ca cea mai sigura metoda e sa consulti mai multe clasamente si sa observi o anumita regula. Ca regula generala, cu cat e mai cunoscuta Universitatea, cu atat sunt sanse mai mari ca profilul sa fie printre cele mai bune. Dar, repet, research-ul e mama invataturii in cazul asta :lol: Vezi pe forumul UCAS sau pe thestudentroom.com

3. Cu personal statementul e bine daca incepi din timp, dar nu trebuie sa te strofoci sa-l faci pana la 1 septembrie. Deadline-ul pentru aplicatii in UK e 15 ianuarie. Sfaturi? Cere unui actual student, unuia care si-a facut deja statementul si stie cu ce se mananca. Cum zicea din nou cineva mai sus, exista site-uri gen edmundo, dar ele iti ofera consiliere doar daca aplici la facultatile lor. Eu am avut niste probleme si le-am cerut ajutorul si le-am zis ca una dintre cele 5 optiuni de pe UCAS va fi o facultate cu care colaboreaza ei :naughty:  N-aveam nici cea mai mica intentie sa merg acolo, dar altfel nu primeam ajutorul lor. In felul asta, celelalte 4 facultati mi le-am ales eu cum am vrut si am ales-o in final pe cea pe care am visat-o de mult. Incearca si tu in felul asta daca simti ca ai nevoie. Scrisorile de recomandare nu trebuie sa fie scrise de cienva cunoscut in afara. Cine are pe asa cineva? Eu am cerut una dirigintelui si una profei de engleza si voila! Cere de la 2 profi pe care ii vezi mai cu capul pe umeri si nu te stresa din punctul asta de vedere. Mie scrisorile de recomandare mi se par asa de forma.

4. Student loans - singurul loan pe care il primesti este cel de 9000 si nu stiu cate de lire care inseamna TAXA DE SCOLARIZARE. Nu se acorda nicio lira pentru cazare si masa, asta e treaba ta. Dar, cum am spus mai sus, daca nu te pot sustine ai tai, iti poti gasi foarte usor un loc de munca part time (chiar daca nu ai yellow card, la negru) si treaba-i rezolvata. Yellow cardul vine foarte greu, dar odata ce-l ai pe ala, poti lucra la magazine/restaurante mai mari (gen McDonalds, Dominos etc) si iei bani mai multi.

Sper sa-ti fie de folos raspunsurile mele, iar daca mai ai intrebari feel free to ask :)

#272
Audrey_bb

Audrey_bb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 28.03.2010
bb_girl, stiu tot de aici ca studiezi in Manchester. Cum a fost cu facultatea (cursuri, examene)? Stiu ca sistemul lor e foarte diferit fata de cel romanesc, asta reprezinta o dificultate cand ajungi acolo? Te-ai obisnuit cu vremea, modul de viata, cultura etc.?

#273
punctdiform

punctdiform

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 13.01.2008

 Balalaika, on 12th July 2012, 22:39, said:

Well..... :D Eu am asistat la o ''miscare'' facuta de unii care au terminat facultatea in Romania si s-au inscris dupa in UK. Pur si simplu, nu au declarat faptul ca au terminat in Romania vreo facultate. Simple as that. Nu stiu exact ce si cum, trebuie sa te interesezi. Dar in principiu am vazut ca schema merge si am vazut destui care avea deja la activ o facultate aici + cativa ani de experienta si dupa au plecat in UK. Te-as intreba, ce facultate vrei sa urmezi? Sunt curioasa.

1. Imprumutul se da inapoi statului dar treptat, dupa ce ti-ai gasit un loc de munca. Lunar ti se opreste din salariu o anumita suma pana cand reusesti sa-ti achiti integral datoria.
2. Depinde unde si ce vrei sa faci. Personal ti-as recomanda sa studiezi in nordul Angliei deoarece costurile sunt ceva mai mici. De obicei cazarea pune cele mai multe probleme. Transport: iti recomand mai de graba sa gasesti cazare pe langa facultate. Daca doresti cazare la camin.....costa. Insa, nimeni nu iti garanteaza ca viata in camin e mai buna (depinde cu cine pici in apartament). Mancarea: Daca nu esti pretentios si nu miauni toata ziua dupa sarmale si slanina, it should be ok. Depinde de ce anume cumperi si de unde. N-am nimic cu scotieni, dar pe bune, nu inteleg ce zic oameni astia! Au unii un accent atat de pronuntat.......stiu singur ca l-am capiat pe unul o daca de cap si l-am pus sa repede de n ori aceasi fraza pentru ca nu intelegeam nada de nada. In plus, in Scotia e frig, frig! Deci, dupa ce ca ploua ca la balamuc in UK la aia mai e si frig de-ti ingheara fundul.
3. TI-am zis mai sus. Eu una n-as incuraja o astfel de situatie dar in fine, who am I to judge.
4. Exista ''neste'' instututii ca sa zic asa care iti ofera consultanta insa ti-ar recomanda in primul rand sa ai incredere in propriile decizii. British Council nope. Tin cursuri de englezi si cam atat

In concluzie, alege-ti o facultate buna (a redbrick daca se poate-> cauta pe net), si un subiect interesant. Cauta sa vezi daca poti dupa sa te angajezi usor in domeniu  si vezi cam cat primeste un proaspat student. Ti-as recomanda sa lucrezi pe perioada facultatii. Te va ajuta atat financiar cat si pe mai departe. Vezi sa nu uiti japoneza. Vorbesc serios! Ai un mare atuu. Daca tin bine minte, poti studia o limba straina si pe parcursul facultatii. E gratuit!!!!

Mersi mult pentru informații!

Ce ai putea să mai îmi spui despre "mișcarea" asta? Nu i-au verificat în vreun fel instituțiile respective? Nu au întâmpinat probleme?

#274
Balalaika

Balalaika

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 457
  • Înscris: 19.08.2007

 punctdiform, on 22nd July 2012, 22:17, said:

Mersi mult pentru informații!

Ce ai putea să mai îmi spui despre "mișcarea" asta? Nu i-au verificat în vreun fel instituțiile respective? Nu au întâmpinat probleme?

Iti ofeream mai multe informatii daca stiam mai multe. Toate firmele acestea care ofera consultanta in acest domeniu, te pot ajuta in acest sens.
See how it goes. Bafta.

#275
bb_girl

bb_girl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 30.12.2008

 Audrey_bb, on 20th July 2012, 22:38, said:

bb_girl, stiu tot de aici ca studiezi in Manchester. Cum a fost cu facultatea (cursuri, examene)? Stiu ca sistemul lor e foarte diferit fata de cel romanesc, asta reprezinta o dificultate cand ajungi acolo? Te-ai obisnuit cu vremea, modul de viata, cultura etc.?
Intr-adevar, sistemul lor e foarte diferit de al nostru, dar daca inveti ceea ce ti se preda si participi la cursuri n-ai cum sa nu reusesti la examene si/sau lucrari semestriale. Dificultate in ce sens? Da, poate, la inceput, pana te obisnuiesti cu modul de predare, cu predarea intr-o limba straina, cu numeroasele laboratoare si lucrari practice (care pentru noi nu prea sunt ceva obisnuit, cum sunt pentru studentii englezi), dar dupa 1 an de zile pot sa spun ca m-am obisnuit. Nu a fost usor deloc, atat pe partea academica cat si personala, pentru ca nu stiu cum pare din afara, dar e o schimbare uriasa in viata unui om sa te muti la 18 ani in cealalta parte a continentului complet singur si sa-ti incepi, practic, viata de la 0, dar cu timpul te obisnuiesti, iti faci alte grupuri de prieteni, inveti sa fii mai tolerant cu celelalte culturi din jurul tau si devi alt om. Cel putin asa a fost in cazul meu :)

Vremea e naspa, dar te obisnuiesti si cu ea. Acolo la noi ploua mai tot timpul, am ajuns sa spunem ca oricat de innorat ar fi, daca nu ploua atunci e vreme buna :)) Mai in sud insa nu ploua atat de mult, e mai acceptabil.

Legat de ce zicea cineva inainte cum ca te-ar verifica daca ai facut alta facultate in Romania samd: nu te verifica, pentru ca ei au foarte mare incredere in oameni. Englezii mi se par niste oameni foarte cinstiti si pretind acelasi comportament din partea celorlalti. Dar in momentul in care au dovada ca i-ai calcat pe coada, te expediaza in 2 timpi si 3 miscari afara din viata, societatea, tara lor. Nu-s asa prosti cum par  :notangel:

@Balalaika: sigur n-o sa-i ofere nicio firma de consultanta informatii legate de "miscarea" despre care vorbeati mai sus :lol:

Edited by bb_girl, 24 July 2012 - 17:15.


#276
Balalaika

Balalaika

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 457
  • Înscris: 19.08.2007

 bb_girl, on 24th July 2012, 18:11, said:

@Balalaika: sigur n-o sa-i ofere nicio firma de consultanta informatii legate de "miscarea" despre care vorbeati mai sus :lol:

Ba chiar asa e!  :lol: Sa-ti dau exemplu: Am dat de doi tineri, ''Lolec si Bolec'' care venisera sa studieze, habar n-am , Turism parca, ceva de genul. Si eu curioasa, pai voi doi nu pareti a fi niste tinerei. Faza era ca ei terminasera in Bucuresti facultatea de Geografie si s-au inscris la o facultate in UK dupa prin intermediul unei firme de consultanta. Nimeni nu i-a intrebat de sanatate. Au fost acceptati si s-au carat cu 100 pe ora. Acuma s-o luam si pe cealalta parte, firmele acestea de consultanta percep niste bani , ai impresia ca banii astora (Lolec si Bolec de mai sus)  nu erau buni?  :D Din nou, nu incurajez o astfel de procedura, insa e si asta o varianta asta daca vrei s-o iei de la capat.

#277
bb_girl

bb_girl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 30.12.2008
Interesting :lol: De fapt da, ai dreptate, cine de la firmele astea te intreaba daca ai facut vreo facultate in Ro sau nu? Se intelege de la sine ca nu :lol:
Da' in orice caz, sa stii ca nu la toate firmele platesti. Edmundo cel putin e 100% gratis. Sau asa era anul trecut :D

Edited by bb_girl, 24 July 2012 - 22:00.


#278
punctdiform

punctdiform

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 13.01.2008

 bb_girl, on 24th July 2012, 23:00, said:

Interesting :lol: De fapt da, ai dreptate, cine de la firmele astea te intreaba daca ai facut vreo facultate in Ro sau nu? Se intelege de la sine ca nu :lol:
Da' in orice caz, sa stii ca nu la toate firmele platesti. Edmundo cel putin e 100% gratis. Sau asa era anul trecut :D

Sună bine!

#279
July92

July92

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 31.07.2012
Ma intrebam daca cineva care a aplicat la Stanford (sau la alta facultate din US) m-ar putea ajuta in legatura cu cateva chestiuni

1 Care sunt documentele de care sunt nevoie pentru a intra? (toate)

2 Se poate intra avand Proficiency la CAE sau merge si cu Advanced?

3 De unde pot achizitiona (daca se poate)  cursuri pentru a da SAT ?

Edited by July92, 31 July 2012 - 10:30.


#280
chem123

chem123

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 26.02.2012

 July92, on 31st July 2012, 10:28, said:

Ma intrebam daca cineva care a aplicat la Stanford (sau la alta facultate din US) m-ar putea ajuta in legatura cu cateva chestiuni

1 Care sunt documentele de care sunt nevoie pentru a intra? (toate)

2 Se poate intra avand Proficiency la CAE sau merge si cu Advanced?

3 De unde pot achizitiona (daca se poate)  cursuri pentru a da SAT ?

In SUA, din cate stiu eu, nu e valabil CAE/CPE. Trebuie TOEFL sau IELTS.
Carti gasesti pe internet, dar poate stiu altii magazine din Romania.

#281
bb_girl

bb_girl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 30.12.2008
Am dat un interviu pentru un ziar local in urma caruia s-a facut un articol destul de vag (zic eu :lol: ) despre experienta mea din primul an de facultate in Marea Britanie: http://www.zi-de-zi....e-la-manchester

Edited by bb_girl, 07 August 2012 - 16:21.


#282
Jesssica

Jesssica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 23.04.2011
Este cineva, care termina liceul anul viitor, interesat de facultate in strainatate?

#283
Jesssica

Jesssica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 23.04.2011
Ok, vad ca nu raspunde nimeni, o sa scriu cateva randuri, poate e cineva interesat de schimbare de pareri pe aceasta tema.

Am aplicat pentru 2 universitati din Canada, ma rog, sunt in curs de aplicare pentru ca-s vreo 2 chichite pe care nu le inteleg, asa ca tre' sa ma consult cu cineva, eventual ii cer ajutorul profei de engleze, vad eu. M-o innebunit astia cu activitatile extrascolare, limita de spatiu era de 5, am pus 4, desi, daca-mi storc bine creierii, o gasesc si pe-a cincea.
Vreau sa mai aplic si-n Anglia, dar tre' sa caut bine informatii si toate cele si asta cand o sa mai am ceva timp la dispozitie. Trebuie insa sa ma grabesc, stiu.

So, vrea cineva de pe-aici in Canada?

#284
hwa

hwa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 19.10.2012
buna .. eu sunt in cls a 11 a si mai departe as avrea sa urmez o facultate cu profil turism.. initial m-am gandit ca din romania cel mai bn ar fi sa dau la ase...totodata m-am orientat si spre facultatile din strainatate profil turism ( htmi bhms ) dar acestea sunt private si nu am destui bani pt ... dar am auzit si de facultatea robert gordon din scotia ...stie cineva dac trebuie sa platesti ... si daca iti este asigurata cazarea ?etc

#285
hwa

hwa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 19.10.2012
buna ..eu as vrea sa studiez in afara l ao facultate de turism m-as orienta spre anglia ,scotia ,.. cele mai cunoscute unde nu trebuie sa platesti taxe .. pt ca cu banii nu ma pot descurca pe cont propriu .. ce sugestii mi-ati da .. eu sunt acum in cls a 11a de unde sa incep? va  multumesc ...;)

#286
Jesssica

Jesssica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 23.04.2011
M-ar interesa sa aflu cat de usor/repede poate un student abia sosit in UK sa-si gaseasca ceva de lucru. Orice. Spalat vase, curatenie, sa fie totul pus la punct intr-un bar/restaurant/cafenea, chestii de genul asta. Intreb pentru ca am intentia de a pleca acolo, insa banii care mi-ar ajunge pentru intretinere s-ar risipi in vreo 2 luni si maica-mea nu are cum sa ma ajute financiar.
Ar fi o doza prea mare de nebunie daca as pleca cu 2300 de lire in buzunar?

#287
FCBK

FCBK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,954
  • Înscris: 24.06.2012
Ca si romanca poti astepta si un an ( dumele alea cu 6 luni max deja is fumate, ziceau aia de la UKBA ca abia acum proceseaza documentele primite prin Decembrie ). Pana-ti vine yellow cardul. In principiu, pana-ti vine cardul ala. Eu nu stiu cum lucreaza lumea la negru, io n-am vazut anunturi de genul. :lol:
Dupa, banuiesc ca depinde strict de noroc/cat de dispusa esti/zona/asteptari.
Daca vii dupa 2014, ai by default drept ( in teorie ) dar nu stiu cate sanse vei avea cu puhoiul de romani/bulgari care vor da navala si ei.

#288
Jesssica

Jesssica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 23.04.2011
Aha, deci trebuie sa am ceva banet ca sa ma pot intretine pana primesc yellow cardul.
Initial ma linistisem oarecum cand am vazut ca exista Maintenance Loan for living costs, dar cica-i doar pentru cetatenii englezi. Poate au totusi ceva burse, trebuie sa mai rascolesc internetul.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate