Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Vacanta pe yacht

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007
Am asteptat destul pt niscaiva poze, asa ca o voi spune pe sleau:

- preturile postate de Daneea nu prea corespund cu realitatea si ceva ceva din relatarile ei ma fac sa cred ca a fost o chestie inventata

Prin urmare, sugerez tuturor celor interesati de astfel de vacante sa intre pe linkurile postate de Branco si sa isi aloce un buget ceva mai mare.

#20
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007

View Postiulia_400, on 3rd November 2010, 12:07, said:

Am asteptat destul pt niscaiva poze, asa ca o voi spune pe sleau:

- preturile postate de Daneea nu prea corespund cu realitatea si ceva ceva din relatarile ei ma fac sa cred ca a fost o chestie inventata

Prin urmare, sugerez tuturor celor interesati de astfel de vacante sa intre pe linkurile postate de Branco si sa isi aloce un buget ceva mai mare.

este posibil sa fi gasit un yaht in acest pret,sau daca exagereaza nu o face prea tare!depinde mult si cit de solicitat a fost respectivul yaht pt ca vorba aceea ,la yahturi daca nu se invirteste elicea se numeste ca-ti consuma din bani, ca si proprietar.
vezi preturi yaht aceasi clasa in croatia : http://www.croatia-c...Price list .htm
cit despre plata marinei ,asta-i o alta poveste .insa majoritatea porturilor au taxe 0 sau extrem de mici pt ambarcatiuni din aceasta clasa ,daca alegi ancorajul
pentru doritori,verificati intii daca nu aveti probleme cu raul de mare ,pt ca in cazul in care aveti atunci sigur vacanta va fi un dezastru

#21
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007
@ haplea

Tu ai dreptate intr-un fel legat de pretul de inchiriere a barcii - astea sunt preturile pentru astfel de barcute, in functie si de portul din care se pleaca,si alte cele, dar omiti faptul ca barca a fost inchiriata cu skipper si nu in regim de bareboat. Te rog sa citesti atent conditiile si preturile de pe linkul postat de tine si vei vedea ca am dreptate. Skipperul este optional numai daca tu ca oaspete poti fi si skipper, daca nu, este obligatoriu si nu este inclus in pretul de inchiriere a barcii.

Ca sa lamurim cum sta treaba asta: sunt foarte multi straini ( o sa vedeti cati nemti si cei din tari nordice) care au licenta de skipper si certificat de radio telefonist. Noah, oamenii astia prefera sa mearga in astfel de vacante numai cu familie/ prieteni, fara alti membri ai echipajului. Prin urmare ei inchiriaza barcuta in regim de bareboat, adica platesc acel pret de inchiriere pe o anumita perioada, care in cazul nostru era de 2100 euro/ sapt. Primeste omu barca echipata cu ce trebuie, cu plinu de apa si combustibil facut, dar la fel le si returneaza. Mai plateste diverse taxe in porturi daca e cazul, curatenia finala e cam obligatorie si costa 90-120 euro. Daca se doreste ca barca sa fie aprovizionata cu mancare si bautura, diverse cosmeticale, etc, acestea se vor plati separat. In cazul lor, inchiriere, curatenie, combustibil, taxe porturi, probabil se duc pe la cca 2500-2700 euro, fara mancare.

In cazul meu, turist obisnuit, care habar nu am de barcute, platesc inchirierea barcii - 2100 euro, plus skipperul+hrana lui ( sa zicem 100-120 euro * 7 zile numai salariul), plus combustibil, taxe porturi, curatenie finala, niste maruntisuri care totusi ridica totalul. Probabil ma va costa undeva de la 3300 euro in sus. Daca mai adaug si un mic ciubucel, ma mai costa ceva. Ce mananc/beau si cu ce ajung pana in port sa urc pe barca, asta e problema mea. Luand in calcul toate astea, fara sa fim pretentiosi la mancare, adica fara restaurante scumpe, eventual cu gatit si pe barca macar o masa pe zi, tot ma duce vacanta pe la 4500 si ceva de euro, asta daca mergem 4 pers cu masina, daca vorbim de avion e mult mai scump.

Cam asa stau lucrurile, asta e realitatea, si am dorit sa clarific treburile astea pentru cei care iau in calcul o astfel de vacanta pe viitor.

PS. Nu ti se pare ciudat ca o persoana care a fost numai intr-un all inclusive in Turcia sau Grecia sa gaseasca ponturi pe net la barci in Croatia? Ponturile le gasesc cei/de la cei care au fost acolo. Poate ma insel si uite crap de ciuda ca unii au noroc cu caru'!  :confuzzled:

#22
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
@ iulia_400
nu m-ai inteles,eu in principiu sint de acord cu tine,in plus am idee despre ceea ce vorbesti pt ca ,desi n-am lucrat pe nave pasager,am lucrat suficient timp in marina comerciala si de pescuit.ce vreau eu sa-ti amintesc este faptul ca anul acesta a fost slab din pct de vedere turistic,cererea destul de mica ca atare  ,ca si proprietar de iaht inchiriabil poti sa lasi preturile mai jos pt a atrage clienti si a-ti acoperi din cheltuieli .pt ca nu-i asa ,daca elicea nu se invirteste, o ambarcatiune inghite o gramada de bani fara a produce nimic.
e drept ca tu s-ar putea sa ai f mare dreptate si respectivii sa fi povestit un basm pe forum,dar nici exclus sa aiba dreptate nu e!

Edited by haplea82, 08 November 2010 - 13:44.


#23
branco_no

branco_no

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 15.06.2008
@iulia_400 si mie mi se pare cam tras de par pretul pe care la platit Daneea.
Sincer la pretul pe care la scos ei si eu m-as baga la o croaziera, dar sa fim seriosi nu ai cum sa gasesti asa ceva.
Indiferent cat de criza e in lume.
Anul acesta am mers in Delta, desi persoana la care am fost (lipovean get-beget) era cunostinta f buna cu persoanele cu care am fost in Delta, l-am platit cu aprox 200 de ron /zi (pe langa benzina de rigoare). Noi oricum nu cunoasteam zona si nu aveam permis pentru barca respectiva (motorul era de putere mai mare). Am sarit si noi cu niste sticle de palinca de Bihor, dar oricum banul e ban, si munca omului trebuie platita.
Anul trecut cred ca am contactat peste 30 de persoane si am studiat problema cu croaziera pe mediterana, dar in nici un caz nu am scos un pret sub 4000 de euro/saptamana/6 persoane (si am redus cam toate cheltuielile la maxim) . Pentru vara 2011 chiar o sa studiez din nou problema cu yahtul , binenteles daca o sa gasesc inca o familie sau chiar doua (dintre prieteni) cu care sa mergem, poate ne bagam la asa ceva.
Desi totusi e cam cu cantec chestia (poate apare si raul de mare etc..). Oricum pentru a avea o marja de siguranta pe langa pretul barci si a personalului, consider ca se mai cheltuie minim 150 chiar 200 de euro/ zi (motorina , benzina, apa, curent, taxe etc etc)

Edited by branco_no, 09 November 2010 - 00:08.


#24
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007
Sea Sickness and how to prevent it!  sursa

        Avoiding Sea Sickness while Boating,is easier than you might think, especially on a sailboat.
        While sailing, you will always be moving, driven by the wind, in unison with the tide and swells, a very natural feeling.
        Because a sailboat has a keel, (a weighted fin projected down underwater, not visible while sailing), to oppose the force of the wind, roll is eliminated. And roll, is the biggest cause of motion sickness.

        Nothing can spoil a day on the water like a case of motion sickness. When it happens at sea, we refer to it as mal de mer or sea sickness. Whatever you call it, it feels miserable when it besets us. This page then is dedicated to reducing or eliminating its severity or occurrence, or possibly preventing it altogether,  so we you may enjoy your sailing adventure.

        What it is:

        Motion sickness is a conflict between your senses. A fluid filled canal in your inner ear that controls your sense of balance tells your brain that your body is moving, while your eyes, looking into the cabin of the boat, tells your brain that you are not moving. That conflict can cause your body to be out of balance, and we know how the digestive system feels about that.

        Here, we will concentrate on prevention. We will also look at the mind, body, spirit as a whole. A disharmony among them is what causes practically any illness.

        Our metabolisms are nearly as unique as our personalities. Some preventatives will work for some people and not others. Others will work, though with varying degrees of effectiveness. You may have to do some trials and experimenting to find what works best for you. Nothing works the same for everybody.

        There are two symptoms of seasickness, dizziness and nausea. Since a number of factors contribute to sea sickness and can trigger either or both parts, it makes sense to adhere to the following guidelines to reduce the chances of succumbing to it.

        1. Get plenty of rest before you go out on the water. Weariness and exhaustion can make you more susceptible to other things that can bring on motion sickness. Do your gear preparation early the day before and take care of other business well before a proper bed time.

        2. Do not eat greasy or acidic foods for several hours before your sailing adventure. This includes having coffee also. You don't want to have a lot of acid or heavy, slow to digest foods rolling around in your stomach while you are rolling around on the sea. Heavy, greasy foods like bacon and eggs, sausage, waffles or pancakes with syrup, alone or combined with acidic juices like orange juice, can wreak havoc on your system and end up recycled as lunch for fishes. Consider less acidic fruits (apples, bananas, pears, grapes, melons, etc.), breads (muffins, croissants, rolls), cereals and grains as alternatives. Milk, water, apple juice, cranberry juice and other low acid beverages are gentler alternatives to orange juice or grapefruit juice.Caffeinated beverages (including soft drinks) should be avoided as they are diuretics (make you urinate) which accelerates dehydration. The gas in carbonated beverages has negative responses in some, avoid them also.

        3. Do not skip eating before sailing. An empty stomach can be almost as bad as one with the wrong types of food in it. Give your stomach acids something to work on other than your well-being. Give your stomach time to begin digesting you meal. Get up a little earlier if you must to eat relax and an hour or more before going out on the water.  Don't overeat and get bloated either.  Easy does it.

        4. Drink plenty of water. Even partial dehydration lowers your body's resistance to the stressful factors caused by the boat ride. Take lots of water with you and drink often.

        5. Do not drink alcoholic beverages for several hours. Alcohol tends to dehydrate the body. Its other symptoms are not desirable either. Alcohol can prevent the REM (Rapid Eye Movement) stage of sleep, the one in which you dream and your brain rests. You may feel tired and not alert from just a few drinks, two qualities not conducive to safe boating. If you do plan on drinking, make every third drink a glass of water. It will reduce dehydration and your chances for a hangover.

        6. Avoid gasoline or diesel fumes. They can put you over the edge literally and figuratively. Stay out of direct sunlight as much as possible. Avoid becoming overheated and dehydrated.

        7. Again, if possible, avoid the cabin and other enclosed spaces. Sometimes, a breezy spot in the sun may be preferable to a shady spot in a stuffy cabin.  The open air and ability to look out over the horizon are often more important than being in a shady spot, which can be stuffy and enclosed, limiting your view of the horizon and perhaps making you more prone to motion sickness.There will be less motion towards the center of the boat, both horizontally and vertically, and it will increase with the height of the waves.  Avoid the upper decks as the higher you go, the more you will experience swaying back and forth.  Horizontally, you want to be amidships, towards the center, rather that at the bow or stern.  The more sensitive to motion sickness you are, the closer you need to be towards the center, which is the calmest part of the boat.
        8. If you are beginning to feel a bit queasy, stand up and look out over the horizon. Despite what you might think, sitting or laying down is the worst thing you can do at this point. Don't do it. This is a critical moment. You will get much worse even faster and may reach a point of no return if you make the wrong choice. Soda crackers seem to help some people by calming their stomachs and reducing nausea.

Steering the boat is an instant remedy.

9. When the boat is rolling with the waves rather than moving under its own power and you are standing on deck, possibly getting hot, your resistance to motion sickness diminishes rapidly. Reduce that exposure time to an absolute minimum.

11. Have some water and fruit before. It can help by rehydrating you.

12. If someone in your party is overcome by sea sickness, get away from them at once! Unfortunately, many of us can do fine until someone else loses it. Then we have a sympathetic reaction and succumb as well. It could be the sound, the smell, the sight, or a combination of them that triggers the same response in us. You don't have to be close to your buddy at this time. There is nothing you can do to help. If you feel nauseous and about to succumb, please avoid the entry and exit areas of the boat. Hang your head over the gunwales.

Medications and Natural Preventatives
Ginger is a natural preventative. It soothes a queasy stomach and has no side effects. You can get it in pill form, tablets or powder, as ginger root in many herb and health food stores, or as pickled ginger slices at Japanese food marts and even at many Japanese restaurants.
Some doctors recommend that you can take it 12-24 hours before, as preventing sea sickness is easier than curing it. Somewhere from 1 gram up to 4 grams per day of powdered ginger is recommended. Some studies seem to indicate that ginger is more effective in the reduction of vomiting and sweating than nausea and vertigo, although they reduce those symptoms as well. You can try gingersnap cookies and ginger ale, although their lower ginger content may not be as effective. They do work for many sailors though.

Eating peppermint in conjunction with ginger is reported by as being even more effective. Since mint does have some of the same calming qualities as ginger, this may be true. Perhaps it is just the belief that it works that is effective. Regardless, it is an inexpensive and pleasant addition. An added benefit is making your breath sweeter.

Another treatment is an accupressure wrist band. It applies pressure to a particular point on your wrist which can prevent the feeling of nausea.

Here's an interesting treatment that was found. It is a treatment that works on some after they are feeling queasy, rather than as a preventative. Immerse your feet in ice water. Anecdotal reports indicate it helps some people.

There are other preventatives, such as over the counter and prescription medications.

More Tips!
1. Don't drink liquor excessively the night before departing. The slight morning after feeling can be many times compounded on a boat.
2. Be careful to avoid greasy foods. The first sign of seasickness is indigestion and it often never gets past that point.
3. Drink Coke or Pepsi. These two drinks help reduce the chances of getting sick because they contain phosphoric acid, which is an ingredient in Emetrol, a drug to control vomiting. That's the medical explanation I received from a doctor when I asked why a Coke seems to settle the stomach. Eat Saltine crackers. They absorb the excess acidity very well. If the indigestion is really bad, take an antacid.
4. Stay up on deck where the air is fresh and you can see the horizon. The worst thing is to focus on a near object that is moving around in relation to the background like making an intricate repair below decks in the forepeak of the boat. When you stay on deck you can see the horizon and it greatly helps maintain your equilibrium and orientation. Also, since the smell of diesel fuel can aggravate seasickness, fresh air helps.
5. If you have a choice of berths, don't choose one in the forward cabin if sailing at night. At anchor, the forward stateroom is fine! There is less pitching motion in the center of the boat and the quietest berth from the point of view of movement is often the quarter-berth, if there is one.
6. Sleep on your back. This seems to support the stomach better from bouncing around, though, not being a doctor, I couldn't tell you why.
7. Keep busy on deck. Some say seasickness is completely psychological. I know of people who have gone asleep feeling well, only to wake up seasick, so I doubt that it's all psychological. However, if you sit around worrying that you might get seasick, it's apt to happen. Seeing and smelling others seasick doesn't seem to have an effect on me, but it may cause others to feel sick. If you're very busy on deck steering, or trimming and changing sails, you are less apt to feel bad, but once you do feel sick, activity tends to make it worse. You'll feel much better if you tickle your throat over the side and get rid of it. Obviously, this has to be done on the leeward side of the boat and it's best to have someone hold onto your belt in back, because you don't have much control while vomiting.
8. Have your ears cleaned before a long race or cruise. This has helped many people reduce their proneness to seasickness by allowing the balance mechanism in the ears to work better. I've never had it done myself, but I've heard it helps.
9. Be in good physical condition. It reduces your chances of becoming seasick and also reduces its debilitating effects on you if you do.
10. Steer. This even helps the crew members that have already started to feel queasy. Steering necessitates looking at the horizon (#4) and keeping busy (#7), and provides anticipation of what the next movement of the boat will be.
When you encounter very rough weather early in a distance race or long cruise, particularly early in the season or before you have had a chance to get much sailing in, your chances are higher you'll get sick. If you have a couple of days to get your "sea legs", (this term applies to maintaining your balance and insofar as balance affects your tendency towards seasickness, it has come to apply to that also), you should have no trouble.

#25
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
@branco_no
daca ai rata la yaht si n-ai bani sa o platesti,datorita unui sezon slab ,ce faci tii de pret?pot sa-ti spun ,din propria mea experienta,ca nava de 85 m lungime si 18 latime,echipaj 42 persoane,a insotit yahturi in golful aden pt a oferi protectie impotriva piratilor,la un pret de inchiriere de 4300$/zi in conditiile in care consumam 7 tone motorina/zi iar pretul motorinei/metric tons varia undeva la 450$.cind ai nevoie de cash .....


@iulia_400 daca ai experiente cu navigatia atunci stii ca sfaturile alea sint gargara si nimic mai mult.cine are urechea interna sensibila ,pe mare,e mincat .nici pastile nici consilierea psihologica ,nimic nu-l ajuta.din propria experienta povestesc,plecati in campanie de pescuit cu un fitter nou ,prima data angajat pe o nava ,am fost nevoiti sa facem cale intoarsa in portul baza pt a-l debarca dupa 3 saptamini si circa 3 zile de navigatie toata forta.practic daca-l mai tineam mult cred ca murea.nu putea sa doarma ,nu putea minca nimic altceva decit piine prajita si majoritatea timpului si-o petrecea la copastie privind marea si tot degeaba ,tot galben si tot intr-un vomitat si nici macar nu era perioada musonica cind poti sa spui ca marea este cu adevarat agitata.daca marea e agitata ,nimic nu are efect...
e drept ca un yaht este construit sa ofere un confort sporit pasagerilor ,la fel ca si o nava pasager avind stabilizatoare si pana antiruliu importante care nu permit un balans puternic,totusi cine este sensibil poate avea mari probleme

Edited by haplea82, 11 November 2010 - 13:07.


#26
branco_no

branco_no

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 15.06.2008
@haplea82. Da intradevar ai dreptate, cand ai nevoie de cash faci orice (te faci frate si cu dracul numai sa treci puntea).
Sunt de acord cu tine si la problema cu rau de mare.
Din pacate am avut o ''experienta'' nu prea placuta. Vara trecuta am fost in Zakynthos, unde am un prieten (grec), care detine o salupa de viteza (nu prea stiu cum se catalogheaza vasele, avea cam 8 locuri, 2 motoare  ). Oricum mergea cu viteza f mare. In prima faza la iesirea din port era ok, chiar mi-a placut senzatia (langa Laganas avea restrictie de viteza datorita faptului ca era rezervatie pentru broastele testoase). Cand a iesit din zona de restrictie a crescut f tare viteza, marea fiind mai agitata, sentimentul era foarte deranjant. Am incercat tot felul de variante, o parte le-am gasit si in cele relatate de Iulia, dar degeaba. Norocul meu a fost ca grecul a inteles perfect ca datorita fapului ca marea e agitata, deranjeaza . La cateva zile am mers spre Navagio Beach  si nu am mai avut sentimentul respectiv, desi a mers cu o viteza mult mai mare (marea fiind linistita). La experiente de o zi nu cred ca totusi poti sa iti dai sema daca ai intradevbar rau de mare sau a fost ceva legat de ce ai mancat mai devreme, de ce ai baut seara sau doar de starea pe care o ai in momentul respectiv. Oricum am zis ca de cate ori am posibilitatea sa repet o astfel de experienta o sa incerc doar sa stiu exact daca am rau de mare sau nu

#27
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
[quote name='branco_no' date='11th November 2010, 22:36' post='9045036']
@branco_no
toata lumea sufera de rau de mare.unii sint insa sint asa de sensibili incit nu reusesc niciodata sa se adapteze,altii se resimt citeva ore sau chiar ,aparent,deloc,altii in citeva zile ,tot aparent, s-au obisnuit.unii au senzatie de voma altii in schimb resimt o pofta de mincare continua,ce pot sa-ti spun insa,toata lumea este mai irascibila.din propria experienta ,in cazul organismului meu care in perioada de mare f agitata si aflat la inceput de voiaj raul de mare dura 2-3 zile ,statul afara la aer si cu vedere directa asupra liniei orizontului ,dormitul pe spate,consumul cit mai redus de lichide,mincarea cit mai uscata si o activitate cit mai concentrata ajuta destul de mult .dar nu trebuiesc asteptate minuni.in schimb navele comerciale nu sint construite pt confortul angajatilor asa cum sint construite cele de agrement .

#28
Daneea

Daneea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 31.07.2006
Buna tututor..din nou:)

Aproape 1 an de la postarile mele..sorry ca nu am pus poze, insa in toate apaream ori eu cu prietenul ori/cu parintii..si sincer nu cred ca era cazul.

Imi pare rau sa citesc ca vorbele mele au fost considerate niste basme de catre unii..

Ideea era sa va indemn la o altfel de vacanta, pe care chiar am cheltuit atat cat am specificat si care a meritat TOTI BANII!


Anul acesta aleg Dubrovnik.
Croatia este o tara mult prea frumoasa ca sa o parcurgi doar in 2/3 concedii..

Va pup si va doresc o vacanta minunata!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate