Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie
 

Foraje Fantani, Puturi

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
4402 replies to this topic

#757
supy_t

supy_t

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 14.12.2007

 asyan, on 1st May 2010, 08:44, said:



recunosc...SOLEMN,...că aici ai dreptate...și nu numai tu...
eu am scăpat de nisip...si cred că am salvat puțul după ce am urmat sfaturile din acest thread..chiar foarte simplu...și chiar foarte ieftin...doar un robinet...montat după pompă...și închis aproape la jumătate...
Pompa...e una noname de 650 de W parcă, centrifugală...cu o coloană confecționată din PE de 32 de mm. Debitul e prea mare...(scrie pe pompă dar nu l-am reținut), așa că, la ieșire i-am montat un robinet...(cred că asta a fost secretul). Acum nici hidroforul nic pompa nu mai scot nisip...chiar deloc...(cred că am egalizat debitele....)...
Încă o dată mulțumes celor care au scris aici ce e de făcut...și ..mea culpa..câte odată e bine să mai să ascultăm de la altții...

 danyoan, on 11th May 2010, 22:07, said:

surpriza vine din faptul ca apa urca pana sus pe teava de pvc de 140 si iese afara.

Sper să găsești răspunsul unui specialist...
Și eu mi-aș dosi ca să nu mai folosesc hidroforiul pentru parter...dar...nu știu dacă e bine sau nu...
În localitatea Limpeziș, Jud. Buzău, pe locația fostului CAP este forat un puț, de mare adâncime, (unii localnici vorbesc de 150 de m, alții de peste 200m) din care iese apă pe țeavă de 110. și încă de ceva timp...cel puțin din 1989 nu e captată, ci curge pe șanțurile făcute de grădinarii din zonă......sper să poți capta apa din puțul tău, totul să fie OK, și toată viața să-ți curgă apă cristal, fără să folosești hidroforul....(și aici vorbește contabilul din mine...)

În concluzie....sper să găsești răspunsul corect, că eu aici l-am găsit...

#758
danyoan

danyoan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 02.08.2007

 supy_t, on 11th May 2010, 21:29, said:

Sper să găsești răspunsul unui specialist...
Și eu mi-aș dosi ca să nu mai folosesc hidroforiul pentru parter...dar...nu știu dacă e bine sau nu...
În localitatea Limpeziș, Jud. Buzău, pe locația fostului CAP este forat un puț, de mare adâncime, (unii localnici vorbesc de 150 de m, alții de peste 200m) din care iese apă pe țeavă de 110. și încă de ceva timp...cel puțin din 1989 nu e captată, ci curge pe șanțurile făcute de grădinarii din zonă......sper să poți capta apa din puțul tău, totul să fie OK, și toată viața să-ți curgă apă cristal, fără să folosești hidroforul....(și aici vorbește contabilul din mine...)

În concluzie....sper să găsești răspunsul corect, că eu aici l-am găsit...

De captat am captat-o dar nu stiu ce sa zic pe termen lung, e bine , nu e bine

#759
VODAFONUL

VODAFONUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 24.01.2006

 danyoan, on 11th May 2010, 22:07, said:

Buna seara,
Sa va povestesc ce am patit. Am forat un put la 42 de metri, prima panza la 10 metri, zic eu destul de bine din cate am citit pe aici (filtru , izolare strat, margaritar, denisipare). Am avut niste mesteri din Ilfov. Putul e la Tecuci. Nimic interesant pana aici dar surpriza vine din faptul ca apa urca pana sus pe teava de pvc de 140 si iese afara. Vine cu presiune . In momentul de fata alimentez parterul la casa fara hidrofor. Apa limpede cu putin nisip foarte fin dar abia are o zi si am lasat-o sa curga pana se va curata . Nu reuseam sa o captez si am adus o echipa de la apa canal, acestea facandu-mi un hidrant cu robinet . Ati mai intalnit asa ceva? D-nul Vodafone, la ce sa ma astept de la acest put,am gresit cumva ceva? Multumesc


Era bine daca puneai atasat fisa forajului sa vedem pozitie filtre si mai ales pozitie si dimensiune inel cimentare, debite denivelari cu submersibilele etc.

Tu ai acolo un foraj ARTEZIAN - nu e nimic deosebit - stratul are o presiune mai mare si apa urca mai sus de nivelul solului. Cat de mare - ar trebui sa o masori la iesire cu un manometru - asa vei sti si la ce inaltime o vei putea "urca" fara pompa. Inteleg ca forajul este inchis ermetic si iese doar teava care iti alimenteaza casa. Daca debitul te satisface poti sa-l folosesti asa cat timp vrei , in orice regim de exploatare vrei . Caracterul artezian se pierde in timp , dar acest timp poate fi 1 ora 1 zi 1 luna 1 an 100 ani sau 1000 ani - nu am de unde sa stiu .....Cunosc foraje arteziene cu 10 l/sec care curg de 40 ani permanent / continuu ( in jud Mehedinti si Gorj) . Daca masori presiunea acum si o mai masori peste cateva luni / ani vei  vedea daca acea presiune scade sa nu.

  Sfaturi / probleme :
- Lasa-l la inceput sa curga continuu la maxim /liber ( toate robinetele deschise) macar vreo 2 saptamani - ca sa se faca filtru natural complet si corect. Altfel e posibil ca de la exploatari "scurte" ( un pahar cu apa)  incet incet sa ai depuneri si sa se nisipeze.
- Sper ca ai decantor sub filtrre - cu cat mai mare cu atat mai bine ( recomand min 5m)
- MAREA problema care poate interveni la un foraj artezian e sa CEDEZE inelul de cimentare - si sa te trezesti cu apa iesind permanent pe exteriorul forajului  ( exteriorul tubulaturii PVC) - rezolvarile in acest caz nu sunt nici ieftine si nici simple , si nici 100 % reusite- se oate ajunge la cimentarea completa a forajului ca sa se opreasca apa . In astfel de cazuri eu folosesc cimentari  succesive ( nu se poate face o cimentare pe zeci de metri deodata pt ca intarirea cimentului degja o caldura prea mare care poate topi burlanele pvc de plastic)   care se fac simultan cu pompari la debit maxim din foraj , pentr ca presiunea apei in exterior sa fie minima, sau , daca se poate chiar sa fie cimentare in uscat .
Bafta

#760
ionzzz

ionzzz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 20.08.2009

 VODAFONUL, on 22nd November 2009, 19:27, said:

E ultima data cand mai scriu dupa tine ....in rest o sa-i las pe admini sa-si faca datoria.

-Aici nu e un loc de dat cu parerea, e un loc unde cine stie ajuta pe cine nu stie - ce-i care-si dau cu parerea mai mult incurca .
- Ai 2 foraje cu hidrofor si dai sfaturi la altii ???  
- Nu inteleg aluzia cu lotul national de fizica -...dar TU sigur nu ai nici o legatura cu asta , altfel ai STII ca pompele de suprafata (centrifigale, hidrofoare, etc) NU trag apa de la o adancime mai mare decat 10 m teoretic ( lege a fizicii , DEH) , 8- 9 metri practic. S-a inventat in ultimii ani jmecheria cu ejector - si merg pana la  30 m dar cu debite f mici.

Si daca tu cunosti cum poti aduce la suprafata apa de la 100- 200.- 800 m adancime altfel decat cu submersibile, retrag tot, si devin fanul tau - te propun si pt NOBEL.
Imi pare rau ca nu am facut o harta cu sutele de foraje la care am si eu o contributie din FIECARE jud al tarii !! - O s-o fac cand ies la pensie. Si doar 1% din acestea sunt cu adancimea mai mica de 100 m !! -

De ce e apa neagra la Buzau  ??? Intreaba-i pe aia care au facut forajele ( dar mai ales reteaua de distributie) ....nu pe mine.

Ramai cu bine.

Ma bag si eu ca musca in lapte...
Pompele submersibile sunt si ele tot pompe centrifugale. Pompele centrifugale de suprafata trebuie sa aiba un NPSH cat mai mare, adica inaltimea de aspiratie sa fie mica. Inaltimea de aspiratie este data de presiunea atmosferica si presiunea de vapori a lichidului. Pentru apa, la 20 grade Celsius, ea este teoretic de 10m. Daca pompa aspira de la o inaltime deasupra nivelului apei mai mare de 10m apa incepe sa fiarba, apare cavitatia. Injectoarele de la hidrofoare sunt niste "buster-e" care mareste NPSH-ul prin marirea presiunii de aspiratie. Hidrofoarele cu injector sunt mai putin eficiente pentru ca o parte din energie este folosita pentru a pompa o parte din apa inapoi in put, prin injector.

La turatie constanta, pompelor centrifugale li se pot reduce debitul prin inchiderea unui robinet, prin by-pass (intorcand o parte din debit inapoi pe aspiratie), prin micsorarea diametrului rotorului, primele doua fiind niste masuri ineficiente energetic pentru ca pompa va consuma la fel...

#761
asyan

asyan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 08.01.2010
http://forum.softped...ault/worthy.gif     Da unde sant moderatorii  ?  or fi la o bere ?
   http://forum.softped...fault/photo.gif http://forum.softped...lt/rolleyes.gif

#762
jagoman

jagoman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 14.03.2006
Am sters reclama, dar daca ati mai folosi si butonul raport, in loc sa postati de bagare in seama ar fi mai usor si mai rapid. Chiar credeti ca este usor sa citesti tot din arie?

#763
iluzii

iluzii

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 17.03.2003
Am citit forumul si desi am gasit multe informatii bune am cateva nelamuriri.

As dori sa achizitionez o casa in preajma bucurestiului si am gasit oferte in Jilava si  in Darza (apropiere de Buftea). Amandoua au alimentare cu apa din put sapat la 15-20 m adancime, probabil primul strat.

1. Care ar fi adancimea recomandata in zonele respective pentru forarea unui put care sa asigure apa si pt gatit?
2. Daca deja exista un put forat pana la primul strat care ar fi costurile aproximative pentru forarea la adancimea recomandata?

Multumesc

#764
forbes

forbes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 06.07.2005
Salutare,
Caut si eu sa forez un put la o adancime de 50m-65m. Am intelesc aceasta adancime e considerata adancime medie. Puteti sa-mi spuneti cam care este marja de pret pe ML pentru acesta lucrare. Intreb deoarece gasesc preturi foarte diferite si pe net si la telefon. Mai precis preturile variaza de la 150Ron pana la 500Ron toate cu material inclus. Zona este Ilfov, nordul Capitalei....

#765
VODAFONUL

VODAFONUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 24.01.2006

 forbes, on 21st May 2010, 14:25, said:

Salutare,
Caut si eu sa forez un put la o adancime de 50m-65m. Am intelesc aceasta adancime e considerata adancime medie. Puteti sa-mi spuneti cam care este marja de pret pe ML pentru acesta lucrare. Intreb deoarece gasesc preturi foarte diferite si pe net si la telefon. Mai precis preturile variaza de la 150Ron pana la 500Ron toate cu material inclus. Zona este Ilfov, nordul Capitalei....


Daca citeai acest topic gaseai raspunsul complet. Sunt corecte si 150 ron/m si 500 ron/m - depinde , ca de obicei,  de DETALII . Diametru de sapare, diam de tubare, material de tubare, tip filtre suprafata activa etc, centrori , pitris margaritar, cimentare izolare strate modul / timpul pt desnisipare si punere profductie , dosarul si analizele etc etc etc.....

Un foraj simplu , fara pretentii, e 150 ron / m, unul profesionist , complet e 100 eur / m in zona ta ( in alte zone mult mai dificile poate fi si mai mult)

"Un foraj nu este o simpla gaura in pamant ! "

#766
forbes

forbes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 06.07.2005
Salut Vodafonul,
Perfect de acord cu tine. O singura remarca, topicul l-am citit pentru ca si la 150ron si la 500ron poate sa-miz zica ca face si drege orice ca pentru mine era la fel si de aceea am incercat sa ma documentez. Oricum vroiam si eu o confirmare ca 100eur e un pret corect pentru un montaj profesionist, chiar daca atunci cand multiplici cu adancimea te cam sperie suma :crying:    ..  Ptiii...e mult... Sa vedem ce o sa iasa... :)

#767
asyan

asyan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 08.01.2010

 iluzii, on 19th May 2010, 13:01, said:

Am citit forumul si desi am gasit multe informatii bune am cateva nelamuriri.

As dori sa achizitionez o casa in preajma bucurestiului si am gasit oferte in Jilava si  in Darza (apropiere de Buftea). Amandoua au alimentare cu apa din put sapat la 15-20 m adancime, probabil primul strat.

1. Care ar fi adancimea recomandata in zonele respective pentru forarea unui put care sa asigure apa si pt gatit?
2. Daca deja exista un put forat pana la primul strat care ar fi costurile aproximative pentru forarea la adancimea recomandata?

Multumesc
                                           Apa ceva mai buna poate 40-60m adancime , daca vrei potabila 150-200m .  Daca credeti in transformarea unui put de mica adancime in umul de medie  sau mare adancime nu se poate face ,asta presupune un nou foraj.

#768
ionutket

ionutket

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.06.2008
Salutare tuturor, toata stima pentru Vodafonul,
Vreau si eu sa construiesc o casuta langa Calugareni jud. Giurgiu, mai precis satul Branistari. Azi dimineata, dupa ce m-am intalnit cu putzarul pentru o prima discutie, eram fericit. Am ajuns acasa si m-am gandit sa caut ceva informatii pe net, am citit discutiile de pe forum si m-am ingrozit. Putzarul meu ori e varza, ori e geniu.  :P Sa va dau detaliile ofertei facute: - pret 140 ron/ml, adancime 20 m (cica la a 2-a panza freatica, a mai sapat in zona), tub 200 mm (binenteles ca nu albastra), protejata pe exterior cu inca o conducta, nu am inteles exact despre ce e vorba , diametrul gaurii sapate 400 mm, filtru de margaritar (dimineata nu stiam sa-l intreb detalii: tip margaritar, etc). Cam acestea ar fi putinele informatii. Ce parere aveti? Imi dati niste sfaturi? Multumesc anticipat

#769
VODAFONUL

VODAFONUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 24.01.2006
Cere-i sa-ti dea 2 clienti din zona la care a facut acum minm 2 ani foraje - si contacteaza-i - daca sunt multumiti ( apa limpede, fara probleme in timp, etc) nu mai sta pe ganduri - pretul e f bun / mic.
         In ce ai scris tu nu e ceva fundamental gresit - adancimea e cam mica, dar poate sa fie ok, diam e 200 - cam mare, dar nu strica , faptul ca nu e albastra e riscul lui , nu al tau ( asta daca nu dai avans !!) - daca face filtre cu flexul si pune sort - e la fel o chestie de granulatie a stratului acvifer- daca in zona apa e in pietris , poate sa functioneze 100 ani fara reparatii / intretinere,  protectia cu o conducta ( cum spui tu) e de fapt o teava de protectie  metalica, care se foloseste pt izolare straturi superioare . Probabil ca si primul strat e tot pietris si ca sa nu consume multa bentonita alege varianta asta - e corecta - ideal e sa lase teava asta in pamant ( dar ma indoiesc al pretul asta )  si sa cimenteze intre ele - dar ma indoiesc ca o va face pt ca tubulatira de plastic va ceda !!  diam de sapare 400 mm e fff fbun - aici sa nu schimbi nimic, chiar daca tubezi cu 160 sau 125 ,
        Lasand la o parte piesa de fund, centrorii, si alte mici detalii, cel mai mare defect e lipsa izolarii stratului de spuprafata  ( dar  poate merge cu teava metalica pana intr-un strat de argila si o "infinge" bine acolo realizand astfel inchiderea totala a primului strat !)

       Bafta .......

Edited by raduk, 25 May 2010 - 11:54.
citarea inutila a postului precedent


#770
novix

novix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 20.04.2006
Salut!
Nou pe aici... (adica in sectiunea de foraje si puturi)
Intrebare pentru specialisti si utilizatori.
Cunoasteti cumva furnizori/marci de pompe submersibile cu antrenare electrica si mecanica?
Sau mai precis, cum as putea adapta o morisca (cum se mai vede prin filmele cu cow-boy) care sa pompeze apa din put dar sa am si antrenare electrica atunci cind nu bate vintul?
Sau mai bine zis, de unde pot lua doar partea de pompa ca antrenarea se face la suprafata...

#771
faneinginerul

faneinginerul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.06.2010
Salut,

Am citit o buna bucata din forumul asta si daca initial ma pornisem si eu ca multi de pe aici, sa caut cea mai ieftina oferta, acum mi-a trecut. Inteleg eu ca odata facut un foraj prost care pune in legatura acviferele de suprafata cu cele din adancime, nu prea mai e nimic de facut, in sensul ca poti face alaturi un foraj profesionist, vei avea defapt apa proasta, deoarece acviferul de adancime este infestat din cauza primului put.
Acum hotarat sa pornesc ca la carte, am cautat (in Vaslui) o firma care sa imi faca un studiu hidrogeologic. Am si gasit una (cred ca e singura din Vaslui) am telefonat, am aflat cat ma costa si cand sunt disponibili (adica imediat, evident pe criza asta).
Ce vreau sa imi spuna seniorii de pe aici este la ce trebuie sa ma astept, ce trebuie sa urmaresc, este normal sa fac un contract inainte care sa imi garanteze concordanta studiului cu ceea ce voi gasi la foraj?
Apropos studiul asta presupune o vizita pe teren si ceva masuratori? pot afla un debit estimativ, in functie de adancime si de acviferele existente si informatii despre calitatea apei? ce aparate se folosesc si care sunt metodele cele mai performante? In urma convorbirii telefonice nu prea am fost lamurit de reprezentantul cu care am discutat, iar ce m-i s-a parut ciudat este ca imediat ce am spus ca vreau un studiu hidrogeologic si am spus si unde e locatia, respectivul m-a anuntat ca am nevoie de un put de peste 100 m, asta fara sa astepte sa ii zic eu despre ce debit am eu nevoie. Asa ma duce si pe mine mintea ca daca forez la peste 100 m o sa am apa, asta si fara sa dau 3500 lei pentru minunea asta de studiu, cu toate ca pentru un raspuns profesionist la intrebarile de mai sus, cu date reale din teren, suma nu e mare.
Mai e ceva de precizat, la o distanta de 5 km in linie dreapta (masurata pe Google Earth), se afla satul Valea Mare, unde la forajul profesionist facut la scoala din localitate in adancime de 65 m, apa are o concentratie foarte mare de sulf, nefiind potabila (ma intreb, la acel foraj nu afacut nimeni studiu hidrogeologic? ), iar la 13 km linie dreapta masurata tot pe google, se afla localitatea Pungesti unde este oficial declarat ca subsolul contine un mare depozit de sulf, in acea zona exista chiar si izvoare sulfuroase cu debite destul de importante. E bine sa forez eu la peste 100 m?

#772
VODAFONUL

VODAFONUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 24.01.2006
Se vede ca ai gandire inginereasca - felicitari pt TOT ce ai scris in post ..... :peacefingers:

Raspunsuri :

- SIGUR ca e normal sa faci un contract pt studu , iar executantul studiului trebuie sa-ti garanteze ca realitatea va corespunde studiului , sa zicem cu o abatere de 10...15 max max 20 % - ma refer aici la adancimei, debite, analize / cal;itate apa ; ALtfel pt ce platesti ? Daca vrei fara contract si raspundere iti fac eu la jumatate de pret - glumesc desigur

- pretul e corect - si noi facem in banat cu preturi intre 3500 si 4500 ron

- studiul se face EXCLUSIV cu date din arhive / istoric . NU se masoara nimic in teren ( din pacate nu sa inventat inca metode de a "vedea" apa in pamant )  cauta pe google "metoda de determinare a straturilor acvifere"  si vei putea citi mai multe  :coolspeak:   Se extrapoleaza date geologicew, geofizice, de la foraje de gaz petrol, de la cercetari geologice plus arhiva apele romane etc , se fac legaturi cu harti geologice si se ESTIMEAZA adancimi, debite, calitati ale apei dar si o litologie - tipuri de soluri pt adancimi diferite

- A spus ca peste 100 m - pai CLAR stie ceva - cum stiu si eu PE DE ROST litologia in fffff multe locuri din Romania -
NU e deloc logic sa spui " Daca forez peste 100 m dau de apa" . Nu am timp de romane dar am facut foraje EU ( nu din povesti) la 250 m fara 1 picatura de apa, si in Bucuresti daca cobori sub 200 ai sanse sa ai hidrogen sulfurat din straturi - deci te opresti la max 180 - 200 m adancime ( de EXEMPLU) . In anumite zone din Ploiesti pana la 70 m nu gasesti 1 PICATURA de apa , etc etc ....

- E posibil ca la scoala sa NU fi fost facut studiu ( conteaza si in ce an s-a facut forajul) , dar e posibil si sa fie studii GRESITE - cam 50 % din ce vad eu sunt GRESITE - dar mai e si (sa zicem) 10-15 % un FACTOR GEOLOGIC - NECUNOSCUTUL - posibilitatea de a aparea ANOMALII etc care NU ai cum sa le prevezi intr-un studiu .

Intradevar daca in zona e sulf, e periculos / riscant sa faci foraj - nu stiu daca prin geofizica in gaura libera  se poate determina sulful sau daca se observa la sapare in bentonita etc etc - pt ca nu m-am lovit de asa ceva - ar trebui sa gasesti pe cineva care in viata lui a facut foraje in zona respectiva (sau alte zone cu sulf) si care sa spuna CUM si-a dat seama in timpul forajului daca anumite straturi au sau nu au sulf - ca sa cimenteze pe cele cu sulf s sa puna filtre DOAR la cele fara sulf

Studiul e FFF important in cazul tau - Daca mi-l trimiti email o sa incerc sa te ajut cu niste sfaturi / proiect pt foraj GRATIS - uramnd apoi sa cauti executanti - In final ar trebui sa iasa o treaba completa corecta legala si profesionista - si un client multumit ...  :coolspeak:

#773
rodanny

rodanny

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,931
  • Înscris: 13.01.2004
Salut,
Stiu ca erau iste ingineri pe vremuri cu radare electornice..saa cu sonde electronice...ce iti puteau face profilul straturilor subterane....cu precizie destul de mare..
danny

#774
danmusat13

danmusat13

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 10.09.2009
salut, am si eu o problema...am un put forat de vreo 25 de metri..am debit f bun numa ca e apa cam cu mult nisip si mi se infunda aspersoarele(folosesc apa pt udat gazonul), spuneti-mi daca aveti idee careva ce as putea face?
date despre fantana: H - 25m, luciul apei 7m, si submersibila e la 8.5m.
mersi si o zibuna!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate