Foraje Fantani, Puturi
Last Updated: Feb 11 2024 00:45, Started by
Award
, Jul 13 2005 21:21
·
53
#73
Posted 02 May 2007 - 12:34
in prahova, zona de baragan, stiti pe cineva care s-ar baga la sapat o fintina?
|
#74
Posted 02 May 2007 - 12:40
AM si eu un teren cumparat in zona bragadiru...cam la ce adancime este nevoie sa sapam pentru panza 2?
|
#75
Posted 02 May 2007 - 13:17
si noi vrem sa facem o casa in bragadiru si as dori sa fiu contactat in privat de catre cei care fac puturi cu oferte de pret.
|
#76
Posted 02 May 2007 - 14:15
iana, on May 2 2007, 13:40, said: AM si eu un teren cumparat in zona bragadiru...cam la ce adancime este nevoie sa sapam pentru panza 2? Nimeni nu iti poate spune cu exactitate la ce adancime este panza freatica fara sa vada exact locatia. Aceste date variaza in principal in functie de relief si de caracteristicile zonei. Indicat este sa contactez o firma de specialitate, exprimandu-ti scopul principal al exploatarii si abia apoi ai putea sa ai anumite date de referenta. Nimeni (cred) nu isi asuma responsabilitatea de a furniza niste date fara a face anumite documentatii, teste, cercetari. |
#77
Posted 02 May 2007 - 16:45
iana, on May 2 2007, 12:40, said: AM si eu un teren cumparat in zona bragadiru...cam la ce adancime este nevoie sa sapam pentru panza 2? |
#78
Posted 04 May 2007 - 12:35
Eu am un put in zona Otopeni in a doua panza freatica, la 15 m adancime (prima ar fi fost la 8, sustin cei care l-au sapat). N-a fost o idee foarte buna pentru ca la analize apa a iesit prost din punct de vedere microbiologic. Adancimea asta pare sa fie prea mica pentru a evita infiltratiile de la suprafata (mai ales daca ai o toaleta sapata in pamant la distanta de cateva zeci de metri de put). Vecinul meu de vizavi (aproximativ 40 m distanta intre cele doua puturi, teren plat), a sapat la cca 45m adancime (a treia panza freatica). Apa lui a iesit ok din punct de vedere microbiologic dar prost la cativa indicatori fizico-chimici (fier si mangan in principal). Acum ma intreb care ar fi solutia cea mai buna in continuare: sa adancesc putul (cu riscul de a altera unii parametri) sau sa incerc o solutie de purificare pentru apa din putul actual (nu ma intereseaza sa o pot bea ca atare, ci sa o pot folosi la gatit, deci fiarta).
|
#79
Posted 04 May 2007 - 12:46
zanna, on Apr 25 2007, 00:38, said: Si preturi... au postat aici putari mai mult sau mai putin modernizati, dar in afara de danah nimeni nu zice nimic de preturi. Vreau si eu sa fac un put in bucuresti ca apa de la retea se opreste cate 2 zile din senin si m-am saturat. Eu am dat, in zona Otopeni, 120RON/ml cu tuburi din PVC, da' oamenii respectivi nu mi-au facut o impresie foarte buna. Oricum, din ce m-am mai interesat cam asta e pretu in zona. |
#80
Posted 04 May 2007 - 17:22
mopete, on May 4 2007, 13:35, said: Eu am un put in zona Otopeni in a doua panza freatica, la 15 m adancime (prima ar fi fost la 8, sustin cei care l-au sapat). N-a fost o idee foarte buna pentru ca la analize apa a iesit prost din punct de vedere microbiologic. Adancimea asta pare sa fie prea mica pentru a evita infiltratiile de la suprafata (mai ales daca ai o toaleta sapata in pamant la distanta de cateva zeci de metri de put). Vecinul meu de vizavi (aproximativ 40 m distanta intre cele doua puturi, teren plat), a sapat la cca 45m adancime (a treia panza freatica). Apa lui a iesit ok din punct de vedere microbiologic dar prost la cativa indicatori fizico-chimici (fier si mangan in principal). Acum ma intreb care ar fi solutia cea mai buna in continuare: sa adancesc putul (cu riscul de a altera unii parametri) sau sa incerc o solutie de purificare pentru apa din putul actual (nu ma intereseaza sa o pot bea ca atare, ci sa o pot folosi la gatit, deci fiarta). Solutia problemei tale depinde, din cate cunosc eu, de tipul forajului: manual sau mecanic. Daca a fost foraj manual, cu un diametru mai mare atunci cred ca nu prea mai ai ce sa ii faci. In schimb, daca a fost foraj fie manual cu un diametru mai mic fie mecanic cu un diametru mai mare, ai putea sa contactezi o firma de specialitate si sa incerce sa il adanceasca si apoi la tubaj (evident cu un diametru mai mic decat cel actual) sa izoleze complet straturile de suprafata si cel pe care il exploatezi acum. Totul depinde de ce diametru are coloana de burlane de exploatare. Si ar mai fi o chestie: daca forajul tau a fost executat manual nu mi-ar fi deloc cu mirare daca o firma specializata nu ar accepta reconditionarea actualului put, ci ar fi de acord doar cu executarea unuia nou, facut de ei de la suprafata. Asta e o chestie de orgoliu... Oricum mult succes! |
#81
Posted 07 May 2007 - 12:17
mopete, on May 4 2007, 13:35, said: Eu am un put in zona Otopeni in a doua panza freatica, la 15 m adancime (prima ar fi fost la 8, sustin cei care l-au sapat). N-a fost o idee foarte buna pentru ca la analize apa a iesit prost din punct de vedere microbiologic. Adancimea asta pare sa fie prea mica pentru a evita infiltratiile de la suprafata (mai ales daca ai o toaleta sapata in pamant la distanta de cateva zeci de metri de put). Vecinul meu de vizavi (aproximativ 40 m distanta intre cele doua puturi, teren plat), a sapat la cca 45m adancime (a treia panza freatica). Apa lui a iesit ok din punct de vedere microbiologic dar prost la cativa indicatori fizico-chimici (fier si mangan in principal). Acum ma intreb care ar fi solutia cea mai buna in continuare: sa adancesc putul (cu riscul de a altera unii parametri) sau sa incerc o solutie de purificare pentru apa din putul actual (nu ma intereseaza sa o pot bea ca atare, ci sa o pot folosi la gatit, deci fiarta). Parerea mea e ca te-au pacalit. Nu prea vad cum sa fie la 15 m a doua panza freatica. Cel mai probabil e tot prima panza,doar ca au mers la un izvor ceva mai adanc. In prima panza poti da de mai multe izvoare,la adancimi diferite. Si oricum nu ai apa din acel izvor de la 15 m,pt.ca sigur se amesteca cu apa izvorului de la 8 m. si cu eventuale alte izvoare intermediare. Daca ar fi doar problema microbiologica,n-ar fi chiar grav;se poate fierbe apa,sunt si filtre ... Dar ai testat-o chimic? S-ar putea sa ai o surpriza: sa fie plina de nitriti. |
#82
Posted 07 May 2007 - 12:23
Quote si noi vrem sa facem o casa in bragadiru si as dori sa fiu contactat in privat de catre cei care fac puturi cu oferte de pret. |
|
#83
Posted 07 May 2007 - 14:38
Tot se vorbeste aici de teste apa si asa mai departe. Unde se pot face astfel de teste, si sa ai siguranta ca rezultatele sunt ok, si nu scoase dintr-un studiu vechi ceausist de prin 70' ?
|
#84
Posted 07 May 2007 - 21:30
DDuras, on May 7 2007, 13:17, said: Parerea mea e ca te-au pacalit. Nu prea vad cum sa fie la 15 m a doua panza freatica. Cel mai probabil e tot prima panza,doar ca au mers la un izvor ceva mai adanc. In prima panza poti da de mai multe izvoare,la adancimi diferite. Si oricum nu ai apa din acel izvor de la 15 m,pt.ca sigur se amesteca cu apa izvorului de la 8 m. si cu eventuale alte izvoare intermediare. Daca ar fi doar problema microbiologica,n-ar fi chiar grav;se poate fierbe apa,sunt si filtre ... Dar ai testat-o chimic? S-ar putea sa ai o surpriza: sa fie plina de nitriti. Ei ziceau ceva de genu: cand dau de un strat nisipos considera ca au dat de o panza freatica. Nu mi-e clar cum poti determina daca doua astfel de straturi comunica intr-un fel. In legatura cu nitritii ai dreptate, se situeaza la limita potabilitatii: 0.048 cand maximul acceptat in lege e 0.05. In rest, chimic mai sunt probleme cu fosfatii (concentratie 0.32 - asociati si ei cu viata microbiologica) care se situeaza intre valorile maxim admise (0.1) si maxim admise in mod exceptional (0.5) conform STAS1342-91-apa potabila . Cei care mi-au facut analizele mi-au sugerat sa pun var hipocloros (20g/m3) in put, dupa care sa mai analizez o data apa (cica sa se elimine posibilitatea unei contaminari accidentale). Mi-au si explicat in detaliu procedura. In loc de var hipocloros se mai pot folosi (zic ei) si alte substante clorigene printre care cloramina (concentratia o stie farmacistul) sau clorura mercurica (1 la mie). De la un vecin am mai primit sfatul sa pun cloramina + 2-3 kg otet (asta chiar daca nu functioneaza promite ceva spectaculos ). Diametrul putului e de 300 mm in prima faza, ceea ce inseamna ca dupa cativa metri are 200mm (partea a doua am inteles ca e forata cu un diametru mai mic fiindca se face prin burlanu introdus in primii metri si care e mai gros). Nu stiu in ce masura se poate adanci, daca stie careva vreo firma capabila sa execute o asa lucrare as aprecia detalii (vreau fix in aceeasi locatie fiindca am si apucat sa torn beton pentru un fel de baraca in jurul lui). In legatura cu locurile unde se face analiza: io am dat peste urmatoarea lista pe net http://www.ms.ro/ps_...t_ap/pub_af.asp. Aici sunt laboratoarele autorizate sa monitorizeze calitatea apei potabile. Eu am fost la unul dintre ele (nu spun care ). Un sfat: pentru analiza microbiologica asigurati-va ca laboratorul respectiv va ofera recipiente sterilizate pentru colectarea probelor. |
#85
Posted 26 May 2007 - 15:31
sorin1961, on May 25 2006, 11:49, said: Nu ma pot abtine sa va iluminez: Diferenta la forajul mecanizat (cu instalatii ultrausoare de foraj, dupa tehnologie americana, foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa de fluid de foraj, cu tubaj PVC VALROM), fata de forajul manual, uscat, primitiv, medieval, cu crivac-ul, si cu tubaj de beton este: -noi captam straturi mai adanci de 30m, nepoluate, bogate, se poate face deznisipare cu pompa mamut, captarea se face pe ADANCIME, se pun aprox.20m de filtre SCREEN prin stratul acvifer si sub strat, se pune in spatiul inelar pietris margaritar, tot pe 20m pentru captare si filtrare. -putzarii batrini si smecheri si tzepari, decat intzeapa putin stratul acvifer, ptr. ca ei nu pot sa se duca pe adancime, trebuie sa tubeze in timpul forajului tot timpul, se face cu burlan de urmarire, apar tot soiul de complicatii, nu pot sa faca deznisipare cu mamut-ul, nu pot sa puna filtre, desi la ei e diametrul mare la put D=300..350mm), fiind captarea pe adancime foarte mica, zona de captare este mult mai mica decat la noi, care punem tuburi VALROM cu filtre SCREEN D=140mm si captam apa pe adancimea de H=sn. -Concluzia: puturile sapate manual si tubate cu beton, cu H<30m intr-un an seaca, colmateaza, se umple de noroi si nisip, ele nu ppt fi deznisipate cu pompa mamut. De evitat. Buna, vad ca te pricepi la chestii de puturi, fantani, poate chiar lucrezi in domeniu. As avea si eu nevoie sa sap un put de 12-15 metri cu tuburi, undeva in judetul harghita, comuna Plaiesii de Jos, pentru o casa de vacanta. ma poti ajuta cu date despre o firma, o echipa, ceva care sa fie dispusi sa-mi execute aceasta lucrare? Multumesc anticipat |
#86
Posted 11 June 2007 - 21:47
Caut si eu o persoana/firma pt a adanci o fantana la 2 km de Tg.Mures.
Daca stiti pe cineva care se ocupa asa ceva pls contact me |
#87
Posted 12 June 2007 - 21:38
cdan, on Mar 28 2006, 13:55, said: Caut putar sa execute un put la 60-70 m adancime sa scoata apa buna de baut...in Mogosoaia, ma intereseaza un pret pe mp cu tot cu tubulatura, la cheie...ieftin daca se poate...cel mai ieftin. incearca la 0722673441, George preturile le-am vazut si pe gekaforaj.lx.ro |
|
#88
Posted 29 June 2007 - 12:15
Salutare,
Imi fac si eu o casa pe langa Bucuresti ( in Corbeanca) si va trebui sa imi fac si un put pentru gradina, deoarece nu se poate folosi reteaua de apa a casei, pentru asa ceva. Insa chiar nu am idee de ce caracteristici (diametru, adancime, etc..ce tip de pompa....) trebuie sa le indeplineasca un astfel de put... Daca apa e pentru udat gradina de exemplu...poate sa nu fie potabila (deci de la adancime mai mica), dar daca vreau sa instalez o piscinutza (de-aia gonflabila) si sa o umplu cu apa pt. copii...atunci nu pot sa pun apa nepotabila in ea, nu ?... Si cam cat costa cu totul o astfel de instalatie ? materiale+manopera ??? Daca aveti raspunsuri, v-as ruga mult..... :-) Multumesc |
#89
Posted 02 July 2007 - 11:37
analiza de apa se face la sanepid, sau cum ii mai zice acum.
eu am ajuns acolo telefonand din loc in loc, pana m-au trimis unde trebuie. in cluj, stiu sa va zic unde vine, in buc nu. va dau aia de acolo sticle, is 2 tipuri de analize. una e vreo 800.000, alta e vreo 2 milioane, sau asa ceva. explica si cum sa o culegi, ca trebuie sa vii cu ea proaspata, nu de pe o zi pe alta, si numai de luni pana miercuri, etc etc. astea is ceva analize de baza. analize complexe de contnut, etc, se fac la apele romane, dar sunt preturi mari, si fiec analiza in particular costa mult (se calc separat fiecare componenta analizata: sulf, clor ... mai stiu eu ce) |
#90
Posted 02 July 2007 - 11:42
Dar daca apa nu e potabila,adica e infestata (si principala problema sunt nitritii), gandeste-te ca ceva va trece si in plantele pe care le cultivi in gradina; eu zic sa-ti forezi la a treia panza freatica (50-80 m adancime,depinde de zona). Din ce stiu eu preturile sunt pe undeva pe la 1.000.000 - 1.500.000 / m.linear
E o investitie,dar zic ca merita: apa potabila extra,udat nonstop. Dar intai intereseaza-te in zona,cum e apa; uneori e proasta si la adancime mare. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users