Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa TV

PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

Foraje Fantani, Puturi

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
4402 replies to this topic

#1099
apaforaj

apaforaj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 31.05.2011

View Postketa, on 5th June 2011, 19:04, said:

Asa de mult imi place cand aud chestia cu "cel mai bun raport calitate-pret" de-mi vine sa ma duc la vot chiar maine.

Aici se dau sfaturi, Raportul calitate pret, sau genul de reclama "Sa traiti bine" se stie.

Ca o concluzie, ca citititor modest al acestui forum as vrea sa aud doar sfaturi, nu RECLAME.

Sfaturi gratuite ca de la om la om, cine poate ajuta; foarte bine, fara interese financiare.

Nu cred ca am facut reclama la nici o firma, nu este prezentata nici o firma si nici nu e dat nici un nr de telefon. Am prezentat avantajele forajului modern, mecanizat, dupa tehnologie americaa "foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa de fluid de foraj" efectuat la cel mai bun raport pret / ca;itate din Romania si din U.E. fata de forajul manual, primitiv si uscat utilizand o scula primitiva numita crivac tziganesc care a creat atatea pribleme clientilor de pe acest forum care se plang la nesfarsit de puturile de mica adancime pline de nisip si de namol, care nu pot fi denisipate, care distrug rapid pompele submersibile electrice folosite. Cred ca trebuie intervenit la cauza nu la efect. Solutiile paleative gen frectii la picior de lemn cum ar fi deznisiparea si punerea in productie a putului prin distrugerea pompei submersibile electrice de exploatare ( cred ca se tavaleswsc pe jos prietenii nostrii americani daca aud asa ceva!!!) sau robineteii pusi la iesire care gatuie si asa debitul foarte mic al acestor puturi de mica adancime sapate manual si uscat in straturile poluate de mica adancime cu crivacul tziganesc, care sunt indicate la nasfarsit de mari specialisti precum VODAFONUL din indepartata Timisoara nu fac decat sa duca la induceri grave in eroare si pierderi de timp costisitoare. Noi aici la Bucuresti foram puturi aericane mecanizat cu Instalatii ultrausoare de foraj dupa tehnologie "foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa de fluid de foraj", la cel mai bun raport pret calitate din Romania si din U/E.

Edited by apaforaj, 05 June 2011 - 18:59.


#1100
Meister

Meister

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,515
  • Înscris: 25.01.2007
Salut,

intentionez sa chem si eu pe cineva sa-mi sape un put undeva in Voluntari. Inca n-am chemat pe nimeni dar am cerut si am primit oferte de 140ron/ml cu tub de 140. Nedumerirea mea este cum se stabileste/cum iti dai seama unde este
primul, al doilea strat de apa. Am vazut un document pe aici pe forum pentru zona asta, care dadea al doilea strat la vreo 70m. Cam mult pentru puterea mea financiara. Primul incepe pe la vreo 15m din spusele unui vecin si vroiam
sa stiu, economic vorbind, pana unde pot sapa ca sa captez ori pe primul in totalitate ori franturi din al doilea in caz ca dau de el pana in 50m. Pot sta langa oamenii care foreaza sa le zic, "gata pana aici vreau!" in functie de ce gasim in pamant sau sint niste reguli de urmat?

Caut si recomandari daca ati facut foraje ca la carte cu cineva si ati fost multumiti de rezultate.

Multumesc,
Meister

#1101
apaforaj

apaforaj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 31.05.2011

View PostMeister, on 5th June 2011, 20:03, said:

intentionez sa chem si eu pe cineva sa-mi sape un put undeva in Voluntari. ..
Domul meu, ma grabesc sa iti raspund caci vad ca baietii de pe aici sunt chititi sa ma restrictioneze si sa ma cenzureze:
-Sunt 2 curente mari de gandire:
1.Forajul mecanizat cu instalatii utrausoare de foraj dupa tehnologie foraj rotativ hidraulic cu circultie directa de fuid de foraj, stii tu cum vine mai departe cu la cel mai bun raoort...nu mai mai repet. Ei bine aici depistarea straturilor acvifere se face stiintific, prin cercetare geofizica de sonda, carotaj electric metoda rezistiva, in putul forat si netubat plin de fuid, din care iti rezulta niste diagrafii care precieza cu exactitate natura straturilor geologice forate, pozitionarea exacta pe varticala a sttraturilor acvifere, cat de bune sunt acestea de exploatat si capacitatea lor productiva
2.Forajul uscat manual si primitiv cu crivacul tziganesc prin tubare cu burlane de urmarire telescopice in timpul forajului ca sa nu se prabuseasca putul sapat uscat, in care precizarea straturilor acvifere se face ochiometric, pe vazutele, ca la romii lautari "dupa ureche" si " din auzite". La 140 roni/ m se pare ca aceste este cazul tau. Sincer sa fiu, imi pare foarte rau pentru tine, peste 2 pagini o sa te alaturi si tu la corul plangaciosilor de aici., plangandu-te de apa tulbure si de nisipul din put.

draga apaforaj, pana acum nu te-a cenzurat si nu te-a restrictionat nimeni -desi poate ar fi fost necesar, pt. ca singurele mesaje ale tale de pana acum au fost atacuri la persoana (impotriva lui Vodafonul -membru cu state vechi, si aport forumistic substantial).
-ai primit o reactie negativa de la keta, care este forumist ca si tine, si nu se ocupa cu foraje. Are si el dreptul la o opinie sau nu ?
-te rog sa te concentrezi de acum pe partea tehnica, si nu pe atacurile la persoana.
Ok ?  :peacefingers:

Edited by scheleton, 05 June 2011 - 19:33.


#1102
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postapaforaj, on 5th June 2011, 20:19, said:

..corul plangaciosilor de aici..
daca nu-ti plac plangaciosii de pe aria asta, poti oricand sa scrii pe alte Arii ale Softpedia: exista de exemplu aria Fun, unde se rade pe rupte.  :)

Edited by scheleton, 05 June 2011 - 19:37.


#1103
apaforaj

apaforaj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 31.05.2011

View Postscheleton, on 5th June 2011, 20:36, said:

daca nu-ti plac plangaciosii de pe aria asta, poti oricand sa scrii pe alte Arii ale Softpedia: exista de exemplu aria Fun, unde se rade pe rupte.  :)
Ok, Ok, va multumesc mult de tot ca nu m-ati cenzurat, parca inca este valabila libertatea de exprimare in republica Romania, si circulatia libera a informatiilor pe Interrnet. si la fel de valabil este Regulamentul SP, care interzice atacurile la persoana. chiar si cand sunt gratuite..
Nu ii multumesc inca marelui specialist Vodafonul din indepartata Timisoara cum am vazut ca se obisnuieste pe aici, caci inca nu am de ce. ...ca acesta
Daca tu crezi ca astfel vei castiga simpatia forumistilor (cum e Meister mai sus), sa stii ca te inseli.  :peacefingers:

Edited by scheleton, 05 June 2011 - 19:46.


#1104
sereghi

sereghi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 27.04.2006
Daca nu propune nimeni, propun eu cenzura pt apaforaj:
- "timp de 4-5 zile, nu 2 ore";
- "Noi aici la Bucuresti";
- "foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa de fluid de foraj";
- "la cel mai bun raport pret calitate din Romania si din U/E";
- "din indepartata Timisoara".

L-am inteles din prima, nu inteleg de ce se tot repeta in fiecare post cu copy/paste de parca s-a spart conducta... . Astept cazuri reale, concrete, poze, fise, studii, debite, costuri nu vrajeli.

Din pacate pot sa-l contrazic pe apaforaj desi nu sunt specialist: stiu puturi forate cu "foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa de fluid de foraj" (pe mine sa nu ma cenzurati :) ) complet nefunctionale si puturi forate uscat perfect functionale.

Edited by sereghi, 05 June 2011 - 20:27.


#1105
apaforaj

apaforaj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 31.05.2011
Bravo! A ajuns expresia "foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa de fuid de foraj" expresie interzisa care trebuie cenzurata.  Ai uitat sa spui
ca trebuie cenzurata si "foraj uscat primitiv manual cu o scula primitiva numita crivac tziganesc" Apropo, in Europa mileniului 3 crivacul tziganesc cu care in Romania inca se mai sapa uscat este o piesa de muzeu, nu mai este folosita de prin sec. 19, uita-te pe Wikipedia ca o sa-i vezi descrierea la relicve istorice. Uite, de acum inainte o sa facem si noi deznisipare 2 ore nu 4-5 zile cum facem de 10 ani, ca sa fii multumit si ca sa nu mai fie expresie cenzurata...LOL...cred ca o sa ne alerge clentii cu furtunul pompei Mamut dupa noi.

Edited by scheleton, 05 June 2011 - 20:50.


#1106
Meister

Meister

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,515
  • Înscris: 25.01.2007
Multumesc apaforaj pentru info!

Deci o sa fac un put de 30m, sapat tziganeste ca sa iau apa din prima panza freatica, atat cat sa ud gradina, sa trag apa la wc si sa fac un dus in speranta ca in 2-3 ani ajunge apa si in Voluntari. Tevile de apa au ajuns deja, mai tre sa mai gaseasca Pandele bani de o statie de epurare si una de pompare....

#1107
sereghi

sereghi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 27.04.2006
@apaforaj

Haide ca am glumit ... azi in "republica Romania" sa se impuna cenzura?!?!
Repetitia se foloseste pt a intari sau pune in evideta un lucru, dar nu se utilizeaza in exces.

Eu stiu despre forajul uscat (altul decat cel cu crivac-ul) ca:
- este de mai multe feluri: rotativ, percutat cu prajini sau cablu, cu ciocan de fund ... ;
- prezinta avantajul ca da siguranta necolmatarii stratelor acvifere si ca fiecare strat intalnit , oricat de slab ar fi, poate fi identificat imediat si uneori chiar probat. De asemenea pentru adancimi mici, necesita o organizare de santier mult mai mica nemaifiind nevoie de batale, noroi, etc.;
- dezavantajele forajului uscat sunt insa viteza de avansare mica, limitarea adancimii de foraj in functie de numarul coloanelor de lucru, precum si limitarea diametrului.

De asemenea mai stiu ca fiecare metoda de foraj este eficienta pentru anumite caracteristici si aspecte ce trebuiesc luate in calcul, analizate inainte de a incepe lucrul.

Daca timpul iti permite, astept aici o analiza din care sa rezulte o comparatie intre forajul hidraulic si cel uscat in care sa se precizeze cel putin:
- plus-uri si minusuri ale fiecarei metode de foraj;
- viteze de avans / m de forare in diferite soluri;
- costuri / m de foraj;
- adancimi de foraj;
- diametre de foraj.

Edited by sereghi, 05 June 2011 - 21:19.


#1108
apaforaj

apaforaj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 31.05.2011

View PostMeister, on 5th June 2011, 22:02, said:

Deci o sa fac un put de 30m, sapat tziganeste ca sa iau apa din prima panza freatica, atat cat sa ud gradina, sa trag apa la wc si sa fac un dus in speranta ca in 2-3 ani ajunge apa si in Voluntari. Tevile de apa au ajuns deja, mai tre sa mai gaseasca Pandele bani de o statie de epurare si una de pompare....
Te inseli dragule, dintr-un put de 30 m sapat tziganeste uscat cu crivacul tziganesc NU o sa poti sa uzi gradina prea mult timp, deoarece, acest put NU se poate deznisipa efic8ient cu pompa Mamut si apa din el o sa devina tulbure si cu nisip in scurt timp, astfel incat o sa uzezi si o sa distrugi pompa submersibila electrica folosita in scurt timp si deci NU o sa ai cu ce sa scoti apa ca sa uzi gradina, si putul o sa se colmateze si mai mult, s.a.m.d.. Dupa o saptamana o sa cumperi o alta pompa submerisibila care iar o sa se arda, si tot asta mai departe. Ai numersoase exemple edificatoare pe acest forum in acest sens. Deci se pare ca tot la vorba aia romaneesca sfanta ajungem: "Suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri proaste !!!"
Si pana la urma sa stii ca pretul pe metru forat si tubat pentru puturi sapate dupa tehnologia americana "foraj rotativ hidraulic cu circulatie directa de fluid de foraj" nu este excesiv de mare fata de forajul uscat cu crivacul tziganesc, daca forajul este executat la cel mai bun raport pret / calitate cu Instalatii ultrausoare de foraj. Deci este vorba de numai 170-200 ron/m cu Instalatie ultrausoara de foraj fata de 140 ron/m cu crivacul tziganesc. Asta numai daca putul este executat cu Instalatii ultrausoare de foraj de putere mica 6-12 CP, caci daca este facut ci Instalatii grele pe camion de putere foarte mare 100-300 CP asa cum face colegul nostru Vodafonul atunci pretul pe metru forat si tubat este exagerat de mare, de 100-200 euro/m, total necorespunzator sectorului de piata vizat, adica mica gospodarie individuala din comunitatile suburbane si rurale si pe timp de criza ca acum

View Postsereghi, on 5th June 2011, 22:16, said:

Eu stiu despre forajul uscat (altul decat cel cu crivac-ul) ca:
- este de mai multe feluri: rotativ, percutat cu prajini sau cablu, cu ciocan de fund ... ;
- prezinta avantajul ca da siguranta necolmatarii stratelor acvifere si ca fiecare strat intalnit , oricat de slab ar fi, poate fi identificat imediat si uneori chiar probat. De asemenea pentru adancimi mici, necesita o organizare de santier mult mai mica nemaifiind nevoie de batale, noroi, etc.;
- dezavantajele forajului uscat sunt insa viteza de avansare mica, limitarea adancimii de foraj in functie de numarul coloanelor de lucru, precum si limitarea diametrului.
De asemenea mai stiu ca fiecare metoda de foraj este eficienta pentru anumite caracteristici si aspecte ce trebuiesc luate in calcul, analizate inainte de a incepe lucrul.
Daca timpul iti permite, astept aici o analiza din care sa rezulte o comparatie intre forajul hidraulic si cel uscat in care sa se precizeze cel putin:
- plus-uri si minusuri ale fiecarei metode de foraj;
- viteze de avans / m de forare in diferite soluri;
- costuri / m de foraj;
- adancimi de foraj;
- diametre de foraj.
Tot nu ai inteles:
La forajul uscat si manual cu crivacul tziganesc principala problema este ca, oricum ar fi sa o iei nu se poate fora pe adancimi prea mari, datorita pericolulul permanent dat de prabusirea putului si de necesitate complicarii folosirii burlanelor telescopice de urmarire care previn prabusirea putului uscat. Plus ca acest gen de foraj uscat se poate face decat in straturi foarte favorabile, daca se intalneste un strat friabil de nisip sau pietris, atunci "s-a rupt filmul" lingura tziganesca a crivacului tziganesc nu mai poate culege nisip si pietris, se scurge nisipul din lingura tziganesca a crivacului tziganesc. Deci cu acest gen de foraj uscar in general se poate fora numai pana la 30m,, adancimi de 40m reprezinta exceptii de la regula prin straturi foarte favorabile iar adancimi de 60 m reprezinta vise de atins, asa cum ai vazut ca au patit colegi de-ai nostrii pe acest forum.
Ei bine de aici apar marile probleme la forajul uscat si primitiv cu crivacul tziganesc caci pompa Mamut cu care se face deznisiparea NU poate functiona eficient decat daca are o coloana de apa de vrea 30m desupra sa ( deci putul trebuia sa aibe minim 40-50m adica 30m adancime colana mamut+ 10m adancime de decantare la fundul putului pana la filtrele Screen + 10 m pana la luciul dinamic al apei ). Unde mai pui ca aceste putuir sapate uscat dupa cum ai spus singur nu sunt colmatate inainte de deznisipare, sunt poroase, sunt pufoase, sunt sugativa, sug apa, absorb apa prin straturile poroase, apa se scurge din ele ca la canal, este intodeuna greu in  ele sa creezi o coloana de apa suficienta deasupra sifonului pompei Mamut.

Edited by scheleton, 05 June 2011 - 22:10.


#1109
anonimuss

anonimuss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 10.07.2010
Iarta-ma mai apaforaj (de pe site-ul ala cu apa..for.lx)) da ma faci sa rad,  .Io nu am cu nimeni nimic, dar.
Prin foraj se doreste sa faci o gaura in pamant cu diametru x, adancimea y si in acelasi timp sa nu ti se surpe gaura, de aici rezulta ca nu conteaza ce metoda folosesti (faptul cu dimensiuniile teviilor, desnisipaju, etc) astea sunt alte treburi. Sa nu crezi ca metoda cu care tu forezi e suprema, exista mai multe tipuri cu aer, percutie etc. fiecare buna pt. anumite lucruri, zone etc.
Sa nu uitam ca exista atestari arheologice care spun ca chinezi acum cateva, 2-3 mii de ani forau cu tevii (prajini) din bambus chiar pana la adancimea de 800m. Deci nu conteaza metoda, conteaza doar sa iasa treaba buna si asta depinde de fiecare dupa cum il duce capu.
A si in legatura cu pietrisul margaritat, el se alege in functie de granulozitatea stratului acvifer, lungimea sa (in adancime), presiunea lui etc, la fel si diametru de forare, este o diferenta intre unul care foreaza cu diametru x (pentru-ca asa la invatat tata) si unu care stie de ce ... (care a facut niste calcule, sau care are experineta si face in mare parte din instinct).
Eu pot sa iti demonstrez ca tu acolo la 40 de metri nu ai forat cu diametru de care ai mentinat avand invedere instalatia cu care ai lucrat.
Ti-asi putea eu spune multe, da ... sti cum sar putea fora cu instalatia ta ..... metri ?? nu sti ...
A si ai grija sti cand taceai te consideram/erai destept ... pacat ca vorbesti... esti cam incompetent... ai spus 10 ani de experineta in foraj, iar eu in 15 minute am aflat ce sti si ce esti...

Si exista mai multe tipuri de deznisipari... nu numai cu aer-lift...

Edited by gelunechifor, 06 June 2011 - 11:26.
Atentie la provocarea de Flame!


#1110
apaforaj

apaforaj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 31.05.2011

View Postanonimuss, on 5th June 2011, 22:53, said:

Iarta-ma mai apaforaj ...
Iarta-ma domnule dar esti foarte confuz in exprimare, efectiv nu am prea inteles nimic din ce ai bolborosit anagramat pe aici. Problema ca se face oricum o gaura in pamant cum zici tu aici este o mare prostie si o mare inselatorie. Tocmai asta este problema, ca de la adancimi la care pot sa faci deznisipare cu pompa Mamut, adica 40-50m nu mai tine treaba ca poti sa faci oricum o gaura in pamant din care nu mai poti sa scoiti noroul si nisipul cu nimic. Aia e problema, nu mai poti sa faci chiar cu orice o gaura in pamant cu adancime de 40-50m, si apoi sa o deznisipezi si apoi sa scoti apa ieftina si curata, la un debit bun si stabil si in conditii de sanitatie. . Dumneata ai scris granulozitate, ei bine afla ca se scrie granulatie. Daca stii asa de bine cum sunt construite Instalatiile noastre ultrausoare de foraj puturi apa, de ce nu construiesti si tu una, sa vedem daca functioneaza, caci uite, ale noastre functioneaza foarte bine si inca la cel mai bun raport pret / calitate din Romania si din U.E.....caci iti dau un pont, sa stii ca exista o cerere enorma pe piata pentru ele, mai ales in conditiile crizei acute a resurselor de apa potabila din republica Romania si din lume.
-Da, cum sa nu exista si deznisipare ca in Evul Mediu si ca in Africa, prin pistonaj, tragi in sus si in jos cilindrul de pistonaj cu supapa timp de o luna de zile pana iti vine rau, in speranta ca o sa apuci sa prinzi cateva firisoare de nisip in cilindrul de pistonaj, ....tataie, pentru asa ceva iti trebuie rabdare multa si mai ales muschi de otel.

Edited by gelunechifor, 06 June 2011 - 11:24.
Atentie la limbaj si la continuarea de flame-Regulament SP-Atentionarea 2


#1111
apaforaj

apaforaj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 31.05.2011

View Postanonimuss, on 5th June 2011, 22:53, said:

Iarta-ma mai apaforaj (de pe site-ul ala cu apa..for.lx)) da ma faci sa rad,  .Io nu am cu nimeni nimic, dar.
Prin foraj se doreste sa faci o gaura in pamant cu diametru x, adancimea y si in acelasi timp sa nu ti se surpe gaura, de aici rezulta ca nu conteaza ce metoda folosesti (faptul cu dimensiuniile teviilor, desnisipaju, etc) astea sunt alte treburi. Sa nu crezi ca metoda cu care tu forezi e suprema, exista mai multe tipuri cu aer, percutie etc. fiecare buna pt. anumite lucruri, zone etc.
Sa nu uitam ca exista atestari arheologice care spun ca chinezi acum cateva, 2-3 mii de ani forau cu tevii (prajini) din bambus chiar pana la adancimea de 800m. Deci nu conteaza metoda, conteaza doar sa iasa treaba buna si asta depinde de fiecare dupa cum il duce capu.
A si in legatura cu pietrisul margaritat, el se alege in functie de granulozitatea stratului acvifer, lungimea sa (in adancime), presiunea lui etc, la fel si diametru de forare, este o diferenta intre unul care foreaza cu diametru x (pentru-ca asa la invatat tata) si unu care stie de ce ... (care a facut niste calcule, sau care are experineta si face in mare parte din instinct).
Eu pot sa iti demonstrez ca tu acolo la 40 de metri nu ai forat cu diametru de care ai mentinat avand invedere instalatia cu care ai lucrat.
Ti-asi putea eu spune multe, da ... sti cum sar putea fora cu instalatia ta ..... metri ?? nu sti ...
A si ai grija sti cand taceai te consideram/erai destept ... pacat ca vorbesti... esti cam incompetent... ai spus 10 ani de experineta in foraj, iar eu in 15 minute am aflat ce sti si ce esti...

Si exista mai multe tipuri de deznisipari... nu numai cu aer-lift...
Ma scuzi, am uitat sa scriu: ma infior, suna sublim cand vad vorbele astea anagramate scrise de tine: "io" si "desnisipaju". Dar oare dumneata stii ce inseamna "anagramate" sau si in domeniul asta discutam de chestii total diferite?

#1112
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,469
  • Înscris: 30.01.2008

View Postapaforaj, on 6th June 2011, 12:52, said:

Ma scuzi, am uitat sa scriu: ma infior, suna sublim cand vad vorbele astea anagramate scrise de tine: "io" si "desnisipaju". Dar oare dumneata stii ce inseamna "anagramate" sau si in domeniul asta discutam de chestii total diferite?

O zi de pauza nu strica nimanui..poate iti revii...... esti suspendat o zi pentru offtopic/flame/continuare de flame.

Edited by gelunechifor, 06 June 2011 - 12:05.


#1113
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,826
  • Înscris: 17.03.2008
Off, cand doream si eu sa intreb cat este metrul la minunea asta, a fost suspendat! Pretul este mai mic sau mai mare decat la "crivacul tziganesc" ? Ca as vrea sa fac si "io" unu' d-asta minune in livada. Livada este in lunca Dambovitei si sunt vreo 20-30 de fantani d-astea "tziganesti" la vreo 8-10 m adancime si tragi cu motopompa de 2 toli non-stop.

#1114
apaforaj

apaforaj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 31.05.2011

View Postsacos, on 6th June 2011, 14:48, said:

Off, cand doream si eu sa intreb cat este metrul la minunea asta, a fost suspendat! Pretul este mai mic sau mai mare decat la "crivacul tziganesc" ? Ca as vrea sa fac si "io" unu' d-asta minune in livada. Livada este in lunca Dambovitei si sunt vreo 20-30 de fantani d-astea "tziganesti" la vreo 8-10 m adancime si tragi cu motopompa de 2 toli non-stop.

Ce spui dumneata aici nu se pot numi puturi de apa, sunt simple gropi superficiale  de infiltratie pline cu apa de infiltratie din lunca inundabila a unui rau. Incearca tu sa scoti apa asa cum ai zis tu, cu motopompa de suprafata de 2 toli din orice put de apa de la sa zicem Chiajna-Rosu, Otopeni, Pantelimon, Tancabesti, Cernica, etc...etc... si vezi ce o sa se intample acolo. Spune-ne si noua aici pe forum, poate te ajutam sa iti patentezi ideea.

Edited by apaforaj, 07 June 2011 - 12:49.


#1115
tixti

tixti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 21.01.2008
Dragilor, mii de scuze, sunt un tip foarte ocupat, am citit cat am putut din acest topic foarte interesant, dar nu m-am lamurit cu problema mea. O descriu foarte pe scurt si astept un sfat, daca se poate.
Am sapat un putz cu sapa manuala. Am ajuns la 9 metri adancime si mai mult nu s-a mai putut (sapa proasta si nu retinea nisipul, apa spala nisipul pe care voiam sa il extrag, asa ca nu mai scoteam nimic oricat sfredeleam eu). Aasa ca m-am oprit la 9 metri si am bagat tuburi. Apa este de la 4 metri. Adica am in fantana cam 4,5 - 5 metri de apa.
Putul l-am sapat cu o sapa de 20 cm. Tuburile sunt de 16 cm. Pe o distanta de 3 metri, la tubul de jos, din fantana, am facut gauri cu burghiu de 5,5. Am bagat pompa si am tras o ora intreaga, fara sa fi sesizat o scadere a nivelului apei decat cu vreo jumatate de metru. Dupa cum spun batranii, am dat peste o vana de apa. Ca o fi asa sau nu, habar n-am.
Intrebarea este: este bine sa pun niste pietris margaritar pe exteriorul tubului, intre tub si gaura, pe distanta pe care am practicat gauri? daca las asa, exista riscul sa se colmateze?
Cam asta este tot, multumesc anticipat. Pietris, adac pun, am de gand in week-endul asta.

#1116
apaforaj

apaforaj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 31.05.2011

View Posttixti, on 8th June 2011, 17:43, said:

.. este bine sa pun niste pietris margaritar...
Pune, bineinteles, ca n-are ce sa strice. Problema este alta. In ce zona a tarii este forat putul???, ca n-ai precizat. Ca daca faceai pe langa Bucuresti un put de 9 m si aveai curajul sa bei apa din el puteai sa ai diverse surprize neplacute la analiza apei (Celebra deja E.Coli, nitriti, nitrati etc...). Poate ai norocul si esti dintr-o zona mai pitoreasca a tarii nepoluata. Si iarasi alta este problema, daca cumva in timp datorita nefolosirii acest put incepe sa se colmateze si apare apa tulbure si nisip in el, atunci o sa ai probleme caci n-ai cu ce sa-l deznisipezi (ma repet, pompa Mamut, singurul dispozitiv eficient cunoscut cu care se face deznisiparea pe principiul aer-lif NU functioneaza eficient daca n-are o coloana de apa de vreao 30m deasupra sifonului sau)

Edited by scheleton, 08 June 2011 - 19:01.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate