Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Zoonoze

- - - - -
  • Please log in to reply
427 replies to this topic

#289
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
ESTE exclus ca la 2,5 luni de la o infectare, adica daca o capuse l-ar fi musct in prima zi de viata, ca aceste borrelii sa se inmulteasca atit de mult incit sa poata fi vizualizate la o proba de singe.

Acest animal este o dovada a tranmiterii transplacentare, tranmitere urmata de simptomatica. Desigur ca vorbim de un ciine, dar probabil ca similar acestui catele mamele cu borrelioza aduc pe lume copii cu borrelioza.

#290
Anca27

Anca27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 12.03.2010

 ditaanca, on 4th April 2012, 16:13, said:

Asa cum am mai scris, suntem intr-o perioada in care zoonozele transmise de capuse dau de furca medicilor veterinari, deoarece un numar mare de animale de companie exprima simptome de Babesioza, Borrelioze, Ehrlichioza, etc (coinfectii).
Aseara am primit de la o colega dintr-un alt cabinet, o eprubeta cu sange a unui pui de caine.
Pacientul avea un nr scazut de celule rosii (1,7 RBC in timp ce limita minima la caine este 5,5 RBC ). Vizualizarea in camp intunecat a relevat prezenta de Borrelii + Babesii. Important este ca acest catel are doar 2 luni si jumatate si nu a iesit niciodata din casa deoarece nu are schema de vaccinare completa . Cateaua, mama puiului, a avut anul trecut Babesioza.
Eu cred ca acest catel are coinfectia transmisa transplacentar de mama lui, deoarece chiar daca vectorul (capusa) ar fi fost adus in cuib de catre cainele adult, care iese la plimbare, chiar din prima zi de viata a puiului, nu ar fi avut timp sa se inmulteasca in sange borreliile. Cainele are 10 saptamani de viata, iar o generatie de borrelii necesita 28 de zile pentru un ciclu complet de viata, 2 cicluri nefiind suficiente pentru  o bacteriemie semnificativa (cred eu).

In alta ordine de idei, am filmat acum doua seri, borrelii in " zeama de capusa ".  " Dusmanul " ne-a fost adus de o persoana care a scos capusa de pe mana ei.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/nQESZYj1ark?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ma gandesc cu groaza ca dupa prima cura de antibiotice (9 sapt de minociclina+ciprofloxacina+tinidazol) mi s-a spus de catre medicul curant (citez) "ca pot face copii oricand". Ceea ce este adevarat (cel putin teoretic!), asta in conditiile in care eu inca aveam spirochete in sange. Foarte dragut, nu?!?! Puteam sa fac un copil, problema este ca il faceam direct cu bacterii. Imi cer scuze pentru exprimarea neacademica, insa sunt sigura ca nu toti cei care citesc au cunostiinte/limbaj de specialitate.
Da, exemplul dvs desi este unul canin mi-a dat cel mai bun raspuns la intrebarea mea "Se transmit bacteriile de la mama la fetus?!" Din exemplul dvs, raspunsul este clar DA.
Cred ca testele pentru bacteriile incriminate in fenomenul "Lyme si prietenii (co-infectiile)" ar trebui sa fie obligatorii pentru viitoarele mame. Revin cu ideea postata recent pe subiectul de SM, tot pe acest forum, in care militez pentru responsabilitate vis-a-vis de propria sanatate si a celor din jurul nostru.
Nu e cazul sa fim paranoici, insa e necesar sa fim responsabili !
Va felicit pentru interesul pentru aceasta tema, pentru postarile dvs, pentru informatiile pe care le puneti la dispozitie!
In concluzie : orice viitoare mama ar trebui sa investigheze posibilitatea de a fi infectata (chiar daca nu a fost muscata de capusa, chiar daca nu area simptome) ! O investigatie DFM este foarte la indemana si un bun punct de pornire.

#291
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
INCET Anca27!

1. Desi concluziile Dvs sint logice, nu toti inteleg ca a trai impreuna cu spirochete in singe, in special din specia borrelia nu prea este sanatos. Adica inca exista oameni, atit in Romania cit si in alte tari, care considera ca atita vreme cit nu fac nimic nu este "uman" sa vrei sa le omori. Desigur ca inca nu s-a creat o organizatie care sa militeze sau sa protesteze pentru dreptul la viata al borreliilor, dar multi, chiar foarte multi actioneaza asemanator.

Inca ma confrunt cu intrebarea: "bine eu sint plin de gauri din creier pina in orice articulatie si inteleg sa le omor ca altfel ma omoara ele, dar copilul si sotul n-au nimic, pe ei de ce trebuie sa-i tratam?"

Si mai trist este ca in Romania (in Germania nu am auzit astfel de expresii) sint medici care sustin ca nu-i nimic rau sa ai spirochete in singe, ca astea ar fi saprofite, adica ar fi asa o caracteristica populara.

Ori conceptia generala este ca borrelia asta nu prea exista, iar daca dam de ia mai bine o lasam in pace iar daca vrem neaparat sa o tratam cel mai bine este sa o facem cit mai INSUFICIENT cu putinta. Chiar exista spitale si medici in Bucuresti care sustin cu vehementa ca Moscu, Gogoase si Rosca ar fi sarlatani. Una chiar incearca sa sustina si despre mine acest lucru, ceea ce nu stie insa aceasta individa este ca eu chiar daca par OK sint extrem de otravitor:

http://www.facebook....114123118663054

Aceste bacterii se transmit si nu numai fetusilor ci si celor din jurul pacientului infestat, poate nu imediat, poate prin intermediul hematofagilor, dar in timp se transmit, astfel ca ori acceptam ideea ca trebuie sa traim cu ele ori ne hotaram in mod consecvent sa le tratam sau mai bine zis sa le exterminam.

2. Faptul ca spirochetele se transmit transplacentar, chiar daca nu este demonstrat stiintific in cazul particular al borreliei burgdorferi, in cazul sifilisului sau al borreliilor din grupul recurentis sau al leptospirei este demonstrat stiintific. Mai mult exista studii stiintifice care arata ca o serie de spirochete aviare din grupul Borrelia Lyme se transmit la pasari prin ou puilor.

A crede sau afirma ca borreliile nu se transmit transplacentar sau prin transfuzii de singe constituie o eroare grava si o dovada de incompetenta crasa in materia de epidemilogie legata de spirochete. Problema este alta. Daca s-ar incepe o cautare sistematica a singelui de transfuzii sau s-ar introduce ca si criteriu alaturi de sifilis si borrelia FOARTE PROBABIL ca am ramane fara singe, nu numai in Romania ci si in multe tari din lume. Ori fara singe se moare rapid, cu singe infestat insa se poate trai, chiar daca mult mai greu, dar ori cum mai bine cu citeva gauri in creier decit fara creier!

3. Eu am destule paciente care afla de borrelia fie cind sint gravide, fie, si asta este poate cea mai mare problema, pe parcursul tratamentului dispar problemele stiute legate de imposibilitatea de a avea copii (poate datorita antibioticelor) si astfel pacientele raman gravide. Chiar pe acest forum este o pacienta cunoscuta cu o simptomatica tipica de borrelioza declansata inainte de nasterea celui de al doilea copil, copil despre care eu nu pot vorbi, dar daca mama doreste poate sa o faca.

Sint viitoare mamici care doresc sa intrerupa sarcina sau sa continue tratamentul antibiotic. Personal nu sint de acord cu nici una din aceste variante si merg pe intarirea imunitatii, controlul strict al sarcinii, combaterea vasculitei iar dupa nasterea copilului putem vedea ce strategie abordam.

In tratament la CMHC se afla mamici in tratament sau observatie cu noi-nascuti foarte mici pozitivi la borrelia, atit la microscopii cit si la WB-uri, mamici care poate vor incepe sa scrie. Faptul ca inca nu scriu despre acest lucru nu inseamna ca nu exista ci doar ca vor sa ramana in anonimat, multe fiind persoane foarte cunoscute!

4. Concluzia! Probabil ca daca s-ar introduce in testele mamicilor si cel de borrelia, mai ales ca acum avem si laboratoare performante care pot testa bine, probabil ca acest fenomen ar lua o amploare, acum de neimaginat.

Ca o veste inbucuratoare: in ultima luna din ce in ce mai multi pacienti suna in CMHC, nu de acasa, ci internati in diferite spitale de boli infectioase unde sint pe cefort cu diagnosticul de borrelia, pus chiar de acestia, pe teste proprii. Chiar daca nu diagnostic de specia, chir daca fara coinfectii DAR TOT ESTE CEVA ca infectionistii incep sa se trezeasca si probabil ca nu va trece mult pina cind vor prezenta un concept terapeutic complex.

Sa stiti ca eu unul chiar m-as bucura, deoarece specializarea mea nu tine de muscatura de capusa, adica chiar m-as bucura sa se ocupe acestia de tot ce inseamna epidemiologie si asimptomatici sau alezionali, pentru ca dintre cei cu leziuni si in special cei cu leziuni grave gen Necroze Avasculare, Scleroza Laterala Amiotrofica (Charcot sau varianta Charcot-Erb pe borrelii), Poliartrite, Polialergici la antibiotice, in general cei cu vasculite grave sau cei care dezvolta necroze extinse sau sindroame meningoencefalitice sint atit de multi ca nici daca ar venii toti medici specialist de medicina hiperbara din Germania si tot n-am face fata.

Cu stima,
dr. Ion

#292
Anca27

Anca27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 12.03.2010

 HBOT, on 17th March 2012, 23:30, said:

Eu vad filmul acesta mai degraba ca o critica. Acesta descrie participanti, ironic explica ca nu a fost invitat si de aceea nu vine, apoi exprima o serie de recomandari despre lucrarile interesante. Cea mai importantanta vazuta de acesta este lucrarea prezentata de Eva Sapi, cu o poveste interesanta despre aceasta si anume faptul ca din cercetarea fundamentala in domeniul cancerului, dupa ce a aflat pe propria piele despre borrelioza s-a apucat de studiere sistematica a acestei afectiuni. De asemenea mai recomanda un epidemiolog cu o lucrare interesanta despre raspindirea capuselor si faptul ca in Germania apar din ce in ce mai multe capuse din sudul Europei. Un aspect interesant dezvaluit de acesta este legat de PD Dr. Walter Berghoff, medic specialist boli interne si presedinte al Asociatiei Medicilor Germani implicati in tratamentul borreliozei. El afirma ca aceasta asociatie OFICIAL este a medicilor germani care se ocupa de borrelioza in Germania, INOFICIAL insa este de fapt o organizatie a medicilor germani bolnavi de borrelioza. Apoi remarca discursul lui Burrascano, un alt fost bolnav de borrelioza.

In general in acest film descrie un lucru: ca majoritatea medicilor care au ceva de spus la acest simpozion sint ei insasi tratati de borrelioza. Poate cel mai important moment al filmului consta in faptul ca prezinta cifrele oficiale ale reprezentantilor caselor de asigurari din Germania, finalizate acum pentru anul 2008. In acel an 800.000 de asigurati de pe teritoriul Germaniei au beneficiat de decont pentru terapii antibiotice si diagnostic fiind diagnosticati prima data in acel an cu borrelioza. Problema pe care o vad eu este insa alta, daca acest trend continua si in anii urmatorii atunci cifrele de diagnosticati noi in ultimii 5 ani ar trebui sa ajunga catre 10% din populatia Germaniei, in conditiile in care in Germania nu se cauta familiile celor cu borrelioza si singele donatorilor iar diagnosticul de regula se pune cel mai des dupa o muscatura de capusa si mai rar ca si diagnostic diferentiat. Adica nemti asteapta in majoritatea cazurilor intii sa-i muste capusa apoi afla ca de fapt au borrelioza. In privinta asta cred ca in Romania lucrurile stau cu mult mai bine, anul trecut si in acest an de departe numarul mare de cazuri diagnosticate cu borrelioza in Romania nici macar nu stiu sa fi vazut o data o capusa. Referitor la aceste cifre doresc sa va amintesc si cifrele oficiale din Romania aceluiasi an: Cantacuzino gasea ceva mai mult de o duzina de cazuri de borrelioza pe an, Balsul in 2008 raporta 3 cazuri si in 2009 o crestere alarmanta a numarului de borrelioze: 9 (noua). Nu mai stiu pe unde DSP-urile din citeva judete se confruntau si ele cu cifre la fel de alarmante: 11 altii 22, mai erau unii cu 3 cazuri si tot asa. Desigur ca iar o sa va supere ironiile despre calitatea actului medical in Romania, dar cred ca sint binemeritate!

Consider ca este interesant de stiut ca in Germania de regula se merge dupa recomandariele ILADS, IDSA ne avind pe teritoriul Republicii nici o semnificatie, poate si datorita faptului ca in Germania nu exista specializarea de boli infectioase, fiecare specialist avind dreptul si obligatia de a se ocupa de infectiile specifice specializarii, in baza unor delimitari extrem de clare. De exemplu medicii de medicina hiperbara in Germania au dreptul si obligatia de a se ocupa primar (adica singuri) de infectii cronice osoase (dar nu au voie sa trateze osteite acute, ceea ce pot face doar ortopezii), infectii cu polirezistenti, infectii cu anaerobi, infectii sistemice si septicemii. De regula cei implicati in tratamentul borreliozei in Germania sint medici internisti (ce trateaza infectiile sistemice), intensivisti, neurologi (neuroborrelioze), reumatologi (artroborrelioze) si medici de medicina hiperbara. Deutsche Leitlinien, adica protocolul oficial in tratamentul borreliozei reprezentind poliantibioterapia de lunga durata, in functie de normalizare CD-urilor corelata cu LTT-ul. In clar terapia se aplica pina la disparitia simptomaticii si preluarea controlului de catre imunitatea organismului si nu pina la disparitia spirochetelor din singe. Legat doar de acest aspect exista insa controverse majore intre diferitele fractiuni, BZ Hanover si Dr. Ledwoch cu care am lucrat eu este radical, la fel ca si cei de la Inus sau Barbeck, din cite stiu, Dr. Nicholas de la BZ Augsburg este din "tabara" moderatilor.

Oricum in acest material remarca ca "grei" din Germania nu si-au anuntat participarea la acest simpozion.

Cu stima,
Dr. Ion

Apropo de ironiile privind calitatea actului medical in Romania, pot sa spun din proprie experienta ca sunt mai mult decat bine-meritate. Sunt suficient de multi medici carora le-am spus ce este scleroza multipla, cum se pune un diagnostic, ce afectiuni intra la diagnostic diferential, etc. Apoi din nou dupa diagnosticarea Lyme, am oferit informatii pe tema asta. Ceea ce mi se pare destul de jenant. Niciodata nu a fost atat de facil accesul la informatie. Chiar daca nu cunosti un subiect, poti sa te informezi oricand!
Eu am ajuns pana la nivelul la care ma duc singura la laborator sa imi fac investigatii (de ex : examen de urina + urocultura cu antibiograma cand ma suspectez de vreo problema de genul acesta). Medicul meu procedeaza altfel : imi face un ecograf (pe care il platesc, fara chitanta evident) si apoi imi scrie Nolicin (norfloxacina) 1 tb la 12 ore, de regula pe 7-10 zile. De ce sa ma trimita la niste analize care ne spun clar agentul patogen?!!? Doar el a studiat nefrologie in facultate (acum 25 de ani) si doar cand ma priveste, intuieste ce am nevoie. Cand am avut curajul sa sugerez ca "era mai bine daca faceam si o urocultura+antibiograma", mai-mai ca m-a dat afara din birou. Am ajuns cu infectia pana la stadiul in care aveam sange in urina ca sa pot face o urocultura si sa stiu cu ce ma tratez. Aveam deja vreo 4 (sau 5 cure) de antibiotic (dintre care una cu Cefort intravenos)  pentru o singura infectie urinara !!!!! (Seriously?!?!!?) Stiu, pare absurd acum! Asta s-a intamplat pe vremea cand aveam incredere in competenta medicilor. Acum sunt foarte selectiva.
Si ne mai miram ca se creeaza tot mai multi agenti patogeni rezistenti la antibiotice?!?!? Pai, uite asa se fac rezistenti : se scriu antibiotice "la plezneala" !
Daca un medic in Romania nu este capabil sa diagnosticheze si sa trateze corect o banala infectie urinara, ce sa mai asteptam cand vine vorba de Lyme?!?!?
Da, ironiile sunt mult prea bine meritate! Eu nu imi mai permit sa se faca greseli pe sanatatea mea! Si mi-am invatat lectia ! Citesc indiferent daca este vorba despre Lyme sau o banala infectie urinara.
Sa fii medic este genul de meserie care necesita formare si informare continua, experienta clinica, buna observatie, etc. Tot timpul se fac cercetari si se publica, se tin conferinte, se scot carti, etc. Invatarea nu se incheie cand termini Medicina, ci abia atunci incepe adevarata "aventura".
Dar sa revenim cu picioarele pe pamant! Majoritatea fac aceasta specializare pentru ca este/pare o buna sursa de venit, nu dintr-o chemare interioara si un maxim altruism.

Cat despre numarul "alarmant" de noi cazuri, acesta este in realitate alarmant. Nu putem sti exact ce procent din populatie este infectata, insa acesta este un fenomen cu rapida expansiune. Sunt foarte multe persoane infectate, dintre care unele sunt cu diagnostice gresite (gen SM, tot felul de afectiuni localizate la nivelul articulatiilor, reumatism, etc), cu diagnosticul corect de Lyme si se lupta pentru vindecare; persoane infectate fara simptome si manifestari clinice evidente/notabile; plus cei care se infecteaza in fiecare zi.
Va fi un fenomen atat de raspindit incat va fi o necesitate gasirea unei solutii reale si accesibile de tratament.
Insa deocamdata Lyme nici macar nu se afla in nomenclatorul de afectiuni dat de minister (cel putin la cea mai recenta verificare a mea nu era; sper sa nu dezinformez!; o sa verific din nou).
Atunci ma intreb, care calitate a actului medical?!

#293
Anca27

Anca27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 12.03.2010

 HBOT, on 5th April 2012, 00:16, said:

INCET Anca27!

1. Desi concluziile Dvs sint logice, nu toti inteleg ca a trai impreuna cu spirochete in singe, in special din specia borrelia nu prea este sanatos. Adica inca exista oameni, atit in Romania cit si in alte tari, care considera ca atita vreme cit nu fac nimic nu este "uman" sa vrei sa le omori. Desigur ca inca nu s-a creat o organizatie care sa militeze sau sa protesteze pentru dreptul la viata al borreliilor, dar multi, chiar foarte multi actioneaza asemanator.

Inca ma confrunt cu intrebarea: "bine eu sint plin de gauri din creier pina in orice articulatie si inteleg sa le omor ca altfel ma omoara ele, dar copilul si sotul n-au nimic, pe ei de ce trebuie sa-i tratam?"

Si mai trist este ca in Romania (in Germania nu am auzit astfel de expresii) sint medici care sustin ca nu-i nimic rau sa ai spirochete in singe, ca astea ar fi saprofite, adica ar fi asa o caracteristica populara.

Ori conceptia generala este ca borrelia asta nu prea exista, iar daca dam de ia mai bine o lasam in pace iar daca vrem neaparat sa o tratam cel mai bine este sa o facem cit mai INSUFICIENT cu putinta. Chiar exista spitale si medici in Bucuresti care sustin cu vehementa ca Moscu, Gogoase si Rosca ar fi sarlatani. Una chiar incearca sa sustina si despre mine acest lucru, ceea ce nu stie insa aceasta individa este ca eu chiar daca par OK sint extrem de otravitor:

http://www.facebook....114123118663054

Aceste bacterii se transmit si nu numai fetusilor ci si celor din jurul pacientului infestat, poate nu imediat, poate prin intermediul hematofagilor, dar in timp se transmit, astfel ca ori acceptam ideea ca trebuie sa traim cu ele ori ne hotaram in mod consecvent sa le tratam sau mai bine zis sa le exterminam.

2. Faptul ca spirochetele se transmit transplacentar, chiar daca nu este demonstrat stiintific in cazul particular al borreliei burgdorferi, in cazul sifilisului sau al borreliilor din grupul recurentis sau al leptospirei este demonstrat stiintific. Mai mult exista studii stiintifice care arata ca o serie de spirochete aviare din grupul Borrelia Lyme se transmit la pasari prin ou puilor.

A crede sau afirma ca borreliile nu se transmit transplacentar sau prin transfuzii de singe constituie o eroare grava si o dovada de incompetenta crasa in materia de epidemilogie legata de spirochete. Problema este alta. Daca s-ar incepe o cautare sistematica a singelui de transfuzii sau s-ar introduce ca si criteriu alaturi de sifilis si borrelia FOARTE PROBABIL ca am ramane fara singe, nu numai in Romania ci si in multe tari din lume. Ori fara singe se moare rapid, cu singe infestat insa se poate trai, chiar daca mult mai greu, dar ori cum mai bine cu citeva gauri in creier decit fara creier!

3. Eu am destule paciente care afla de borrelia fie cind sint gravide, fie, si asta este poate cea mai mare problema, pe parcursul tratamentului dispar problemele stiute legate de imposibilitatea de a avea copii (poate datorita antibioticelor) si astfel pacientele raman gravide. Chiar pe acest forum este o pacienta cunoscuta cu o simptomatica tipica de borrelioza declansata inainte de nasterea celui de al doilea copil, copil despre care eu nu pot vorbi, dar daca mama doreste poate sa o faca.

Sint viitoare mamici care doresc sa intrerupa sarcina sau sa continue tratamentul antibiotic. Personal nu sint de acord cu nici una din aceste variante si merg pe intarirea imunitatii, controlul strict al sarcinii, combaterea vasculitei iar dupa nasterea copilului putem vedea ce strategie abordam.

In tratament la CMHC se afla mamici in tratament sau observatie cu noi-nascuti foarte mici pozitivi la borrelia, atit la microscopii cit si la WB-uri, mamici care poate vor incepe sa scrie. Faptul ca inca nu scriu despre acest lucru nu inseamna ca nu exista ci doar ca vor sa ramana in anonimat, multe fiind persoane foarte cunoscute!

4. Concluzia! Probabil ca daca s-ar introduce in testele mamicilor si cel de borrelia, mai ales ca acum avem si laboratoare performante care pot testa bine, probabil ca acest fenomen ar lua o amploare, acum de neimaginat.

Ca o veste inbucuratoare: in ultima luna din ce in ce mai multi pacienti suna in CMHC, nu de acasa, ci internati in diferite spitale de boli infectioase unde sint pe cefort cu diagnosticul de borrelia, pus chiar de acestia, pe teste proprii. Chiar daca nu diagnostic de specia, chir daca fara coinfectii DAR TOT ESTE CEVA ca infectionistii incep sa se trezeasca si probabil ca nu va trece mult pina cind vor prezenta un concept terapeutic complex.

Sa stiti ca eu unul chiar m-as bucura, deoarece specializarea mea nu tine de muscatura de capusa, adica chiar m-as bucura sa se ocupe acestia de tot ce inseamna epidemiologie si asimptomatici sau alezionali, pentru ca dintre cei cu leziuni si in special cei cu leziuni grave gen Necroze Avasculare, Scleroza Laterala Amiotrofica (Charcot sau varianta Charcot-Erb pe borrelii), Poliartrite, Polialergici la antibiotice, in general cei cu vasculite grave sau cei care dezvolta necroze extinse sau sindroame meningoencefalitice sint atit de multi ca nici daca ar venii toti medici specialist de medicina hiperbara din Germania si tot n-am face fata.

Cu stima,
dr. Ion

Eu imi imaginez amploarea fenomenului Lyme si asta ma ingrozeste. Imi dau seama si de rapiditatea si facilitatea cu care se raspandeste! Numarul celor infectati creste enorm in fiecare an. Nu toti sunt la fel de norocosi ca mine ca ajunga la cifra magica de 37 de leziuni de demielinizare pe creier (minim!!!). Ma gandeam zilele astea ca poate ar trebui sa imi schimb numele de pe forum din Anca27 (27 de la varsta cand am creat contul, acum am 28) in Anca37  (37 de la numarul de leziuni). :)) Asa cum va spuneam anterior, de cand am aflat numarul (probabil!) de leziuni sunt mai amuzanta, dar si mai sarcastica.
Sunt sigura ca in sangele de transfuzii sunt o multitudine de agenti patogeni. Insa cand pacientul este pe masa de operatie probabil e de preferat sa il salvezi cu o tranfuzie (chiar si cu Borrelia/Babesia/Bartonalla/cine stie ce ), decat sa il lasi sa moara. Pare logic! Insa e grav ca il probabil il infectezi. L-ai scapat de o problema si i-ai creat alta (daca nu o avea deja).
Inainte de a deveni paranoici (sau mai degraba constienti!), cred ca ar fi o chestie de bun simt sa ne straduim toti sa limitam numarul vectorilor (capuse, tantari, etc) si/sau accesul lor la noi. Reamintesc, exista spray-uri, creme impotriva capuselor. La fel impotriva tantarilor, aparate de utilizat acasa pentru omorarea lor. Si nu uitati de animalele de companie: cand le protejati pe ele, va protejati si pe dvs. ! Acestea ar trebui considerate niste masuri obligatoriu de adoptat ! Pentru caini exista vaccin.
Intrebare dr Ion :
In Germania exista si se utilizeaza un vaccin impotriva Borrelia?
Am citit la un moment dat despre existenta vaccinurilor, insa nu mai retin mare lucru. Ceea ce stiu este ca mi-a spus cineva care locuieste in Germania ca exista vaccin.
Ar putea fi vaccinul o solutie?!?!?!? Ma refer la scara larga pentru cei neinfectati.

 HBOT, on 5th April 2012, 00:16, said:

INCET Anca27!

1. Desi concluziile Dvs sint logice, nu toti inteleg ca a trai impreuna cu spirochete in singe, in special din specia borrelia nu prea este sanatos. Adica inca exista oameni, atit in Romania cit si in alte tari, care considera ca atita vreme cit nu fac nimic nu este "uman" sa vrei sa le omori. Desigur ca inca nu s-a creat o organizatie care sa militeze sau sa protesteze pentru dreptul la viata al borreliilor, dar multi, chiar foarte multi actioneaza asemanator.

Inca ma confrunt cu intrebarea: "bine eu sint plin de gauri din creier pina in orice articulatie si inteleg sa le omor ca altfel ma omoara ele, dar copilul si sotul n-au nimic, pe ei de ce trebuie sa-i tratam?"

Si mai trist este ca in Romania (in Germania nu am auzit astfel de expresii) sint medici care sustin ca nu-i nimic rau sa ai spirochete in singe, ca astea ar fi saprofite, adica ar fi asa o caracteristica populara.

Ori conceptia generala este ca borrelia asta nu prea exista, iar daca dam de ia mai bine o lasam in pace iar daca vrem neaparat sa o tratam cel mai bine este sa o facem cit mai INSUFICIENT cu putinta. Chiar exista spitale si medici in Bucuresti care sustin cu vehementa ca Moscu, Gogoase si Rosca ar fi sarlatani. Una chiar incearca sa sustina si despre mine acest lucru, ceea ce nu stie insa aceasta individa este ca eu chiar daca par OK sint extrem de otravitor:

http://www.facebook....114123118663054

Aceste bacterii se transmit si nu numai fetusilor ci si celor din jurul pacientului infestat, poate nu imediat, poate prin intermediul hematofagilor, dar in timp se transmit, astfel ca ori acceptam ideea ca trebuie sa traim cu ele ori ne hotaram in mod consecvent sa le tratam sau mai bine zis sa le exterminam.

2. Faptul ca spirochetele se transmit transplacentar, chiar daca nu este demonstrat stiintific in cazul particular al borreliei burgdorferi, in cazul sifilisului sau al borreliilor din grupul recurentis sau al leptospirei este demonstrat stiintific. Mai mult exista studii stiintifice care arata ca o serie de spirochete aviare din grupul Borrelia Lyme se transmit la pasari prin ou puilor.

A crede sau afirma ca borreliile nu se transmit transplacentar sau prin transfuzii de singe constituie o eroare grava si o dovada de incompetenta crasa in materia de epidemilogie legata de spirochete. Problema este alta. Daca s-ar incepe o cautare sistematica a singelui de transfuzii sau s-ar introduce ca si criteriu alaturi de sifilis si borrelia FOARTE PROBABIL ca am ramane fara singe, nu numai in Romania ci si in multe tari din lume. Ori fara singe se moare rapid, cu singe infestat insa se poate trai, chiar daca mult mai greu, dar ori cum mai bine cu citeva gauri in creier decit fara creier!

3. Eu am destule paciente care afla de borrelia fie cind sint gravide, fie, si asta este poate cea mai mare problema, pe parcursul tratamentului dispar problemele stiute legate de imposibilitatea de a avea copii (poate datorita antibioticelor) si astfel pacientele raman gravide. Chiar pe acest forum este o pacienta cunoscuta cu o simptomatica tipica de borrelioza declansata inainte de nasterea celui de al doilea copil, copil despre care eu nu pot vorbi, dar daca mama doreste poate sa o faca.

Sint viitoare mamici care doresc sa intrerupa sarcina sau sa continue tratamentul antibiotic. Personal nu sint de acord cu nici una din aceste variante si merg pe intarirea imunitatii, controlul strict al sarcinii, combaterea vasculitei iar dupa nasterea copilului putem vedea ce strategie abordam.

In tratament la CMHC se afla mamici in tratament sau observatie cu noi-nascuti foarte mici pozitivi la borrelia, atit la microscopii cit si la WB-uri, mamici care poate vor incepe sa scrie. Faptul ca inca nu scriu despre acest lucru nu inseamna ca nu exista ci doar ca vor sa ramana in anonimat, multe fiind persoane foarte cunoscute!

4. Concluzia! Probabil ca daca s-ar introduce in testele mamicilor si cel de borrelia, mai ales ca acum avem si laboratoare performante care pot testa bine, probabil ca acest fenomen ar lua o amploare, acum de neimaginat.

Ca o veste inbucuratoare: in ultima luna din ce in ce mai multi pacienti suna in CMHC, nu de acasa, ci internati in diferite spitale de boli infectioase unde sint pe cefort cu diagnosticul de borrelia, pus chiar de acestia, pe teste proprii. Chiar daca nu diagnostic de specia, chir daca fara coinfectii DAR TOT ESTE CEVA ca infectionistii incep sa se trezeasca si probabil ca nu va trece mult pina cind vor prezenta un concept terapeutic complex.

Sa stiti ca eu unul chiar m-as bucura, deoarece specializarea mea nu tine de muscatura de capusa, adica chiar m-as bucura sa se ocupe acestia de tot ce inseamna epidemiologie si asimptomatici sau alezionali, pentru ca dintre cei cu leziuni si in special cei cu leziuni grave gen Necroze Avasculare, Scleroza Laterala Amiotrofica (Charcot sau varianta Charcot-Erb pe borrelii), Poliartrite, Polialergici la antibiotice, in general cei cu vasculite grave sau cei care dezvolta necroze extinse sau sindroame meningoencefalitice sint atit de multi ca nici daca ar venii toti medici specialist de medicina hiperbara din Germania si tot n-am face fata.

Cu stima,
dr. Ion

Am citit "discutia" pe care ati avut-o cu aceasta d-na/d-soara dr (de pe pagina de facebook) care nu a avut curajul sa isi asume ceea ce a afirmat.
Da, si despre dr Bozsik se spun multe lucruri negative. Din pacate pentru medicii romani, el a fost cel care m-a diagnosticat si a inceput sa ma trateze.
Care deontologie? Cand multi medici din Romania merg pe mentalitatea "plicului primit". Cand sunt o multime de pacienti diagnosticati gresit si tratati incorect. Tin sa amintesc ca am stat 4 ani cu un diagnostic de Boala demielinizanta/SM posibil/SM probabil. Am fost tratata cu solumedrol si propusa pentru un program national de imunosupresoare (cand eu aveam 3 infectii si multiple leziuni). Unde e deontologia si calitatea actului medical?!
Bineinteles, oricine are dreptul sa spuna orice. Insa foarte putini sunt cei care pot face o remarca pertinenta la adresa dvs. E atat de usor sa critici, sa arunci cu noroi, sa defaimezi.
Prima mea impresie cand am citit postarile acestei persoane (nu ii reproduc numele) a fost ca "incearca sa isi faca un nume pe spatele dvs", in afara de frustrarea evidenta. Am folosit o expresie din popor tocmai pentru ca nu merita o exprimare elevata. D-soara/d-na respectiva isi face publicitate legat de numele dvs. Este publicitate negativa (cel putin eu asa o vad), insa tot publicitate e.

#294
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 Anca27, on 5th April 2012, 00:50, said:

Intrebare dr Ion :
In Germania exista si se utilizeaza un vaccin impotriva Borrelia?
Am citit la un moment dat despre existenta vaccinurilor, insa nu mai retin mare lucru. Ceea ce stiu este ca mi-a spus cineva care locuieste in Germania ca exista vaccin.
Ar putea fi vaccinul o solutie?!?!?!? Ma refer la scara larga pentru cei neinfectati.

NU, din pacate Limerix a fost scos de pe piata, la oameni, in 2002 datorita ineficientei. La ora actuala Dr. Moscu desfasoara un experiment interesant cu acest vaccin care este acreditat la ciini sa vedem daca functioneaza, cu un lot de ciini aflati sub observatie.

In general un vaccin NU CRED ca este o solutie in borrelioza, datorita versatilitatii acestei bacterii. Se cunoaste ca intr-o gazda pentru a supravietui borrelia isi schimba proteinele de suprafata. Eu constat de asemenea un fenomen interesant: in functie de antibiotic sau o serie de particularitati ale dietei anumiti anticorpi apar iar altii se estompeaza pe WB-uri cu un anumit grad de predictibilitate. Despre aceste lucruri insa nu pot scrie inca. Mai mult a trai in capusa inseamna o cu totul alta viata decit intr-un mamifer cald. capusile sint EXTREM de reci, ori asta inseaman o alta adaptare la mediu ceea ce probabil ca o face diferita.

Ca sa intelegeti: in capusa borrelia este o idee diferita decit in singele omului, iar in singele omului din timp in timp se transforma, astfel ca nu este constant la fel pentru a putea fi rescunoscuta, de aceea cind patrunde in organism fie nu este recunoscuta, fie se poate transforma pentru a scapa.

Personal chiar consider ca acest eritem migrans descris de medici ca fiind semnul de prima infectare, NICI MACAR nu este asa ceva ci reprezinta o reactie imuna atunci cind un hematofag (capuse, tintari) da borrelia la un pacient cu borrelii si puternic imunizat. Probabil datorita acestor particularitati riscul de reinfectie in borrelioza este mare.

 Anca27, on 5th April 2012, 00:50, said:

Asa cum va spuneam anterior, de cand am aflat numarul (probabil!) de leziuni sunt mai amuzanta, dar si mai sarcastica...

Vad ca acest numar va irita rau. Sa stiti ca enorm de multi oameni au tot felul de leziuni cerebrale: ischemice, vasculitice, de demielinizare. Unii au astfel de gauri de citiva centimetri si nu au nimic, alti au aproximativ 37 (si chiar pot fi mai multe, deoarece leziunile de demielinizare care au sub grosimea sectiunii, de regula 4mm, pot pica intre secvente si astfel pot sa nu apara) si au "doar" o cefalee, iar altii au doar doua-trei, de citiva milimetri si nu mai misca nimic!

Acum doua saptamani mi-a venit in cabinet o pacienta trimisa de medicul RMN-ist, care n-avea NIMIC nici macar o durere premenstruala, nimic, dar avea paraventricular doua leziuni de demielinizare, una de 29 mm si alta de 23. Pur si simplu dorinta acestei paciente a fost sa faca un RMN cerebral de curiozitate! Na curiozitate ca deontologic nu pot sa-i spun pleaca acasa si acum are borrelia, impreuna cu intrega familie! Azi imi vine o pacienta cu doua leziuni tot paraventricular una de 3 mm alta de 4,5 mm, adusa pe sus, care mai vorbea, doar atit! Probabil ca singurul lucru pe care il mai putem realiza acum este sa nu moara si sa poata sa vorbeasca in continuare, DOAR atit!

Fenomenul borrelia (eu unul consider Lyme ca fiind bbss) nu ia amploare ci devine din ce in ce mai cunoscut. Campaniile masive care se fac in occident desigur ca duc la o atentie sporita si astfel creste rata diagnosticarilor. Ginditiva ca Germania a declarat OFICIAl pe 2008 (acum a fost gata statistica) 800.000 de noi imbolnavir de borrelioza sub tratament.

Acest lucru poate indica si altceva: nivelul sistemului medical in Romania, adica al medicilor care isi fac de lucru prin Romania. Daca nemtii au diagnosticat 800.000 de cazuri noi intr-un an, atunci raportat la populatie Romania ar fi trebuit sa raporteze cca 250.000 de cazuri noi in 2008. Azi oficial sint 8500 si daca am considera ca acestea ar fi fost toate diagnosticate in 2008 asta inseamna ca in Romania au fost descoperite de 30 de ori mai putine cazuri de cit ar fi trebuit descoperite proportional statistic, probabil datorita sistemului sanitar roman situat undeva de 30 de ori mai redus decit cel german. Daca tineti cont ca multe din aceste cazuri au fost depistate in afara Romaniei si ca acestea nu sint cazurile dintr-un an, va puteti da sema ca diferenta dintre cele doua sisteme creste.

Ca idee insa actul medical trebuie sa se supuna unor norme stricte, altfel pot apare o serie de fenomene nocive, din toate directiile:

- fie pot apare tot felul de indivizi si autoproclamati experti din diverse domenii cu tot felulul de terapii sau pseudoterapii care chiar daca nu fac rau pot rapi timp pretios, astfel ca si ce spune D-sa nu este in general lipsit de relevanta, de aceea un control strict poate face ca astfel de indivizi sa aiba o viata grea
- fie in spitalele de stat sau clinicile private se pot strecura tot felul de imbecili care printr-o intimplare au dobindit un drept de libera practica pe care chiar si-l exercita, ori si acet lucru trebuie avut in vedere de catre sefii de sectie si managerii de spitale, astfel de medici cu cote catastrofale sa fie epurati.

LA MINE in clinica PRIMUL LUCRU PE CARE REZIDENTUL IL INVATA este sa ZBOARE! Si sa stiti ca o buna parte din medicii de medicina hierbara ai Germaniei au iesit din miinile mele, unii rapid, zburind si incheindu-si cariera, alti dupa ani de munca!

Cu stima,
dr. Ion

PS. postul contine consideratii personale si se supune drepturilor de autor.

#295
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Azi avem o confirmare de leucemie cu celule hairy , confirmare facuta de centrul de hematologie.

Se pare ca avem si un caine cu Hepatozoon canis , sosit pachet ca la carte ( guidelinus-uri ) cu babesioza si ehrlichioza !!!!! Ne-am scos ! Se discuta pentru PCR.

#296
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Din fericire probabilitatea pentru om de a lua o astfel de zoonoza este extrem de redusa (din cite stiu exista doar un risc pt copii mici).

#297
Anca27

Anca27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 12.03.2010

 HBOT, on 5th April 2012, 01:39, said:

NU, din pacate Limerix a fost scos de pe piata, la oameni, in 2002 datorita ineficientei. La ora actuala Dr. Moscu desfasoara un experiment interesant cu acest vaccin care este acreditat la ciini sa vedem daca functioneaza, cu un lot de ciini aflati sub observatie.

In general un vaccin NU CRED ca este o solutie in borrelioza, datorita versatilitatii acestei bacterii. Se cunoaste ca intr-o gazda pentru a supravietui borrelia isi schimba proteinele de suprafata. Eu constat de asemenea un fenomen interesant: in functie de antibiotic sau o serie de particularitati ale dietei anumiti anticorpi apar iar altii se estompeaza pe WB-uri cu un anumit grad de predictibilitate. Despre aceste lucruri insa nu pot scrie inca. Mai mult a trai in capusa inseamna o cu totul alta viata decit intr-un mamifer cald. capusile sint EXTREM de reci, ori asta inseaman o alta adaptare la mediu ceea ce probabil ca o face diferita.

Ca sa intelegeti: in capusa borrelia este o idee diferita decit in singele omului, iar in singele omului din timp in timp se transforma, astfel ca nu este constant la fel pentru a putea fi rescunoscuta, de aceea cind patrunde in organism fie nu este recunoscuta, fie se poate transforma pentru a scapa.

Personal chiar consider ca acest eritem migrans descris de medici ca fiind semnul de prima infectare, NICI MACAR nu este asa ceva ci reprezinta o reactie imuna atunci cind un hematofag (capuse, tintari) da borrelia la un pacient cu borrelii si puternic imunizat. Probabil datorita acestor particularitati riscul de reinfectie in borrelioza este mare.



Vad ca acest numar va irita rau. Sa stiti ca enorm de multi oameni au tot felul de leziuni cerebrale: ischemice, vasculitice, de demielinizare. Unii au astfel de gauri de citiva centimetri si nu au nimic, alti au aproximativ 37 (si chiar pot fi mai multe, deoarece leziunile de demielinizare care au sub grosimea sectiunii, de regula 4mm, pot pica intre secvente si astfel pot sa nu apara) si au "doar" o cefalee, iar altii au doar doua-trei, de citiva milimetri si nu mai misca nimic!

Acum doua saptamani mi-a venit in cabinet o pacienta trimisa de medicul RMN-ist, care n-avea NIMIC nici macar o durere premenstruala, nimic, dar avea paraventricular doua leziuni de demielinizare, una de 29 mm si alta de 23. Pur si simplu dorinta acestei paciente a fost sa faca un RMN cerebral de curiozitate! Na curiozitate ca deontologic nu pot sa-i spun pleaca acasa si acum are borrelia, impreuna cu intrega familie! Azi imi vine o pacienta cu doua leziuni tot paraventricular una de 3 mm alta de 4,5 mm, adusa pe sus, care mai vorbea, doar atit! Probabil ca singurul lucru pe care il mai putem realiza acum este sa nu moara si sa poata sa vorbeasca in continuare, DOAR atit!

Fenomenul borrelia (eu unul consider Lyme ca fiind bbss) nu ia amploare ci devine din ce in ce mai cunoscut. Campaniile masive care se fac in occident desigur ca duc la o atentie sporita si astfel creste rata diagnosticarilor. Ginditiva ca Germania a declarat OFICIAl pe 2008 (acum a fost gata statistica) 800.000 de noi imbolnavir de borrelioza sub tratament.

Acest lucru poate indica si altceva: nivelul sistemului medical in Romania, adica al medicilor care isi fac de lucru prin Romania. Daca nemtii au diagnosticat 800.000 de cazuri noi intr-un an, atunci raportat la populatie Romania ar fi trebuit sa raporteze cca 250.000 de cazuri noi in 2008. Azi oficial sint 8500 si daca am considera ca acestea ar fi fost toate diagnosticate in 2008 asta inseamna ca in Romania au fost descoperite de 30 de ori mai putine cazuri de cit ar fi trebuit descoperite proportional statistic, probabil datorita sistemului sanitar roman situat undeva de 30 de ori mai redus decit cel german. Daca tineti cont ca multe din aceste cazuri au fost depistate in afara Romaniei si ca acestea nu sint cazurile dintr-un an, va puteti da sema ca diferenta dintre cele doua sisteme creste.

Ca idee insa actul medical trebuie sa se supuna unor norme stricte, altfel pot apare o serie de fenomene nocive, din toate directiile:

- fie pot apare tot felul de indivizi si autoproclamati experti din diverse domenii cu tot felulul de terapii sau pseudoterapii care chiar daca nu fac rau pot rapi timp pretios, astfel ca si ce spune D-sa nu este in general lipsit de relevanta, de aceea un control strict poate face ca astfel de indivizi sa aiba o viata grea
- fie in spitalele de stat sau clinicile private se pot strecura tot felul de imbecili care printr-o intimplare au dobindit un drept de libera practica pe care chiar si-l exercita, ori si acet lucru trebuie avut in vedere de catre sefii de sectie si managerii de spitale, astfel de medici cu cote catastrofale sa fie epurati.

LA MINE in clinica PRIMUL LUCRU PE CARE REZIDENTUL IL INVATA este sa ZBOARE! Si sa stiti ca o buna parte din medicii de medicina hierbara ai Germaniei au iesit din miinile mele, unii rapid, zburind si incheindu-si cariera, alti dupa ani de munca!

Cu stima,
dr. Ion

PS. postul contine consideratii personale si se supune drepturilor de autor.

Stimate d-le dr. Ion,
Acest numar (37 de leziuni) nu ma irita, din contra am doua alte atitudini vis-a-vis de el.
1. Ma bucur ca desi am atat de multe leziuni, sunt functionala : merg, mananc, vad, vorbesc, muncesc, etc. Imi dau seama ca ori am avut un maxim noroc ori ma iubeste cineva acolo sus. (Ori exista o explicatie fiziopatologica pe care nu o cunosc.)
2. Ma sperie fiindca imi dau seama ca era suficient ca una cat de mica sa fie intr-o zona critica pentru a-mi crea probleme majore.
Si acum vine intrebarea (intotdeauna voi avea o intrebare pentru dvs.). :)
De ce unii pacienti au leziuni multiple (de ex eu - am multe leziuni, dar probleme minore), iar altii au doar 1-2 si sunt paralizati ? E logic si intuitiv ca localizarea leziunii determina problema.
Ca sa fiu mai exacta, exista factori care determina locatia leziunilor pe SNC (ma refer strict la cele de demielinizare, nu ischemice sau de alt tip) sau e doar noroc ?! Borrelia nu se raspandeste in tot creierul?! Pe tema asta chiar nu am citit nimic.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cu stima,
Anca27

#298
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 Anca27, on 6th April 2012, 21:27, said:

...
De ce unii pacienti au leziuni multiple (de ex eu - am multe leziuni, dar probleme minore), iar altii au doar 1-2 si sunt paralizati ? E logic si intuitiv ca localizarea leziunii determina problema.
Ca sa fiu mai exacta, exista factori care determina locatia leziunilor pe SNC (ma refer strict la cele de demielinizare, nu ischemice sau de alt tip)...


Sa o luam pe rind
In primul rind nu este adevarat ca cei cu leziuni multiple au probleme minore: unii pot avea probleme minore sau chiar pot sa nu aibe nici o problema, altii pot avea probleme majore. De asemenea nici marimea leziunii nu este determinanta, sint pacienti cu leziuni mici cu probleme minore si alti cu probleme majore la fel cum exista pacienti cu leziuni mari si chiar foarte mari, UNII cu leziuni imense, care n-au aparent nici cel mai mic simptom, altii care nu reusesc sa se mai caute de borrelia. Astazi am avut iarasi o pacienta cu o abiotrofie cerebrala si cu multiple leziuni de demielinizare (Virgil Ionescu), cu toate acestea intelectuala si fara nici o problema de memorie sau orice altceva, care lasindu-se de fumat a intrat in sevraj si un neurolog a trimis-o sa faca RMN-ul. Dupa o odisee si cautari multiple si analize perfecte: borrelia garini si afzeli pozitiva pe WB!

Desigur ca localizarea are cuvintul cel mai greu de spus, probabil ca si marimea leziunii, dar si aceasta nu inseamna decit localizare, ADICA ce arii functionale sint afectate. Cum creierul nostru nu functioneaza in totalitate ci numai o fractie probabil ca are loc un fenomen asemanator cu jocul acele din scoala generala cu scufundatul vapoarelor/avioanelor. Din 100 de patratele 10 erau ocupate: nimereai patratelul care trebuie mai scufundai un vapor, nimereai alaturi: nu se intimpla nimic.

Ca sa fiu si mai explicit TOATE aceste leziuni sint de fapt vasculitice, adica ischemice, care generaza demielinizari. Teoriile acestea cu borrelia ca o omida care "manica" mielina sint niste absurditati. Legat de anticorpi antimielina nu stiu aceste mecanisme, dar ma hazardez sa afirm ca si atunci cind un anticorp d-asta RAU antimielina vine, n-are cum sa zgiriie mielina asta. Mult mai serios si mai degraba un fenomen vascular, de exemplu o ischemie, care poate apare intr-o vasculita, genereaza o hipoxie care perturba sinteza de mielina cu aparitia unor leziuni inflamatorii cunoscute si sub denumirea de demielinizari. Povestile acestea cu borrelia mincatoare de mielina sau cu anticorpi antibombe atomice care duc la explozia pacientului nu tin de specialitatea mea!

Acum probabil ca iar o sa gasim pe cineva care va JURA ca dr. Ion a declarat public despre existenta anticorpilor anti-bombe atomice! Sincer nu stiu ce este cu acesti anticorpi si daca apar trimit pacienti la imunologi. NOI, medicii de medicina hiperbara sintem de fapt medicii care ne ocupam de ISCHEMII si nu de anticorpi. Cu asta se maninca de fapt specialitatea mea. Asa cum deontologic este ca atunci cind ai o problema ortopedica sa trimiti la ortoped sau ginecologica sa trimiti la ginecolog, ATUNCI cind ai o ischemie in tratament trebuie sa tii cont si de ce zice medicul de medicina hiperbara. Asta inseamna deontologie. Si findca tot veni vorba de deontologie profesionala situatia din prisma mea sta cam asa: atita vreme cit medici de alte specialitati vor respecta specializarea mea, o voi respecta si eu pe a lor, daca nu, NU!

Sa revenim la intrebare: probabil ca este vorba de NOROC CHIOR sau GHINION CURAT ca la unii cu borrelii la un moment dat se inflameaza un vas de singe, pe fondul vasculitei sau microangiopatiei, care genereaza o ischemie mai marcanta cind se poate manifesta ca un Accident Cerebral Ischemic Tranzitoriu sau ca o leucoaraioza, sau mai putin marcanta ceea ce genereaza leziuni de demielinizare (leuconevraxie) unele cu simptomatica, altele fara. Si astfel apar spoturile de demielinizare, in unele tari EXTREM DE DES.

Aceasta descoperire: "extrem de des se intilnesc spoturi izolate de demielinizare" a generat rapid o explicatie oarecum tipica neurologica: pai de la o anumita virsta cam toti avem. Asta zic RMN-isti sau neurologii romani, pentru ca cei din Germania nu zic asa, adica eu n-am auzit aceasta afirmatie, decit dupa ce am venit in Romania.

Acum legat de RMN situatia este putin diferita, in Germania fiecare specializare este obligata sa dobindeasca o serie de competente (adica cursuri despre diferite organe) in RMN si desigur ca RMN-isti trebuie sa faca o specializare si nu numai competente. Pe vremea cind inca in Romania se discuta intentens ca in Colentina va veni un RMN, in Germania cam mai orice ortoped avea o competenta in RMN articular si osos, lucru pe care trebuiau sa-l faca si medicii de medicina hiperbara.

Acum referitor la aceste RMN-uri nu toti batrini au abiotrofii sau leziuni de demielinizare, adica sint multi care n-au nimic. MAI mult chiar sint mult mai multi care n-au leziuni decit care au borrelia, DAR UNII, indiferent de virsta, probabil aceia la care Borrelia garini se manifesta sau care au avut un accident ischemic de alta natura incep sa aiba.

Intrebarea care se pune este CIND aceste leziuni sint generate de borrelia si cind NU!

Acum desigur ca la partea aceasta a neurologiei nu ma pricep asa de bine cum ma pricep la ortopedie! In os apare un fenomen IDENTIC ca si in creier si maduva. Vasculita genereaza ischemie. Aceasta ischemie, in functie de zona in care apare poate duce la aparitia unui chist osos, a unui infarct osos, a unei zone de necroza osoasa (algodistrofie, condropatie, osteocondrita etc), procese care se autointretin sau se rezolva de la sine prin sclerozarea segmentului osos afectat, care la distanta apare ca zona de osteocondensare.

Acum desigur ca in functie de o serie de particularitati externe aceasta vasculita poate afecta oasele mici sau cele mari in functie de solicitarea acestora sau de o serie de factori agravanti, situatie care genereaza o migrare a leziunilor de la o articulatie la alta. INDIFERENT de aceasta, atita vreme cit vorbim de o leziune ischemica in evolutie aceasta tine in final de medicina hiperbara, in primul rind datorita faptului ca noi avem solutia terapeutica, solutie pe care alte discipline nu o au!

Deci la os factorii externi, de solicitare mai mare sau mai mica sint cei care determina aparitia leziunilor ischemice intr-o zona sau alta, ceea ce in final determina gravitatea leziuni: un banal chist osos FARA nici o semnificatie patologica sau o deformare articulara distructiva, dureroasa, uneori mutilanta.

In SN nu stiu de ce unul face mai la stinga leziunea si altul tocmai acolo unde ii strica mersul, dar probabil ca va veni unul care ne va spune de ce este asa. Legat de SN si hiperbara si aici edemul cerebral este indicatie absoluta si de urgenta de hiperbara, dar osul rezista mult mai mult la ischemie si respectiv edem osos pina sa se strice, astfel ca pacientul are o fereastra de timp enorm mai mare pina cind sa ajunga la hiperbara unde mai putem ajuta/salva, dar creierul n-are aceasta fereastra: ori aterizeaza urgent la hiperbara ori se strica. Adica afectari neurologice grave putem rezolva daca sintem cu barocamera pe sectia de terapie intensiva, altfel mai greu, dar in cazul leziunilor osoase pacientul are timp sa se documenteze, sa intrebe zeci de medici pina sa ia o hotarire si chiar si asa tot mai are o sansa sa reparam aceasta ischemie grava.


 Anca27, on 6th April 2012, 21:27, said:

...Borrelia nu se raspandeste in tot creierul?! Pe tema asta chiar nu am citit nimic...

Treaba asta cu cititul in materie de borrelii, depinde mult pe cine cititi, pentru ca sint multi care scriu foarte mult dar nu spun mai nimic!

Desigur ca borreliile sint peste tot, in tot creierul si in intreg osul. Desigur ca acum vor apare unii care sa zica demonstreaza. OK ma apuc in curind sa recoltez lichid sinovial si LCR si voi trimite la DFM si WB proaspat! Promit!  :naughty:

Borrelia se raspindeste prin singe peste tot, DAR ea este prea mica ca sa poata sa faca ceva. Adica nu faptul ca borrelia descaleca in capul femural stg duce la NACF stg, ci vasculita care ischemizeaza osul si pe stg si pe dreapta, dar daca pacientul topaie mai tare pe stg: NACF stg!

Fata de capul femural borrelia este atit de mica incit ar fi necesare miliarde de borrelii pentru al astupa! Acum uitati-va pe filmele de la DFM, primele, inainte de antibiotice unde aceste formatiuni sint foarte frecvente: uneori cam 1 la 10 sau 1 la 20 hematii.

Pai astea sint cam 5 milioane pe microlitru, adica 5.000.000 pe microlitru sau 5.000.000.000.000 pe litru si daca socotim simplist 5l singe si 1 la 25 spirochete: ne rezulta numai in singe: o mie de miliarde de spirochete. Dar in singe se afla doar o parte din spirochete (nu se stie a cita parte, ci doar ca o parte). MAI mult chiar sint cite unii care jura ca in tesuturi si celule sint majoritatea borreliilor ascunse. Pai oameni pe pamint sint cam 8 miliarde, iar astea numai in singele unui om pot fi sute sau mii (de miliarde). Acum ca sa nu credeti ca exagerez, am intilnit pacienti si chiar am filme, pe care le voi publica, fiti fara grija, la care in singele necentrifugat si nesedimentat erau mai multe spirochete decit eritocite.

Adica sint prea mici pentru a putea face ceva in mod direct. E ca si cum ne-am gindi ca o platica ar putea infunda riul Olt, iar acesta s-ar revarsa! Deci ceea ce fac fac indirect, probabil prin peptide mediatoare (neuro?) si prin reactie imuna. Asta inseamna ca or fi ele peste tot, dar nu peste tot vasul de singe se inflameaza la fel, nu peste tot gradul de ischemie este acelasi si nu peste tot raspunsul la efort, solicitare este acelasi. Probabil ca ACEASTA este explicatia pentru aparitia graduala a simptomaticii in borrelioza. Intii un deget apoi o mina, apoi coatele apoi toate oasele in varianta artro iar in varianta neuro: intii o durere de cap apoi o ameteala/tiuitura de urechi apoi o tulburare de vedere/nevrita optica sau o pareza bell. Apoi dispar toate 2 ani si incepe numaratoarea inversa: 5 leziuni, apoi 10 si tot asa...

Desigur ca multi inca nu cred si zic: paranoia! Dar sa vedeti distractia cind neurologii sau reumatologii vor incepe sa se caute! Stiti, veterinarii au inceput! Sa vedeti atunci paranoia! Ca medici cam stiu cum este treaba asta cu SM, SLA, PR, SA la altii!

Cu stima,
Dr. Ion

#299
vetx

vetx

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.04.2012
Am ajuns la tg mures.infectioase..multumesc dr Moscu pt sfatul dat si pt microscopie...care e pozitiva pt borelia si anaplasma..voi reveni pe parcurs cualte informatii....Dumnezeu sa va tina sanatosi!

#300
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 vetx, on 7th April 2012, 09:45, said:

Am ajuns la tg mures.infectioase..multumesc dr Moscu pt sfatul dat si pt microscopie...care e pozitiva pt borelia si anaplasma..voi reveni pe parcurs cualte informatii....Dumnezeu sa va tina sanatosi!

Va dorim sa va insanatositi repede ...salutati din partea noastra echipa deosebita ( ca oameni si medici ) din Tg. Mures...

#301
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 milosavadrian, on 4th April 2012, 11:00, said:

...as dori sa-mi spuneti daca puteti sa ma tratati la dvs. sau sa ma indrumati catre un alt medic...

Indiferent unde doriti sa va tratati, in mai toate bolile infectioase cronice tratamentul decurge sub o monitorizare din partea terapeutului, monitorizare care de regula are loc la intervale destul de stricte. Altfel se intrerupe inutil tratamentul, continuitatea si veti ajunge sa ingrosati rindul celor care vor spune ca borrelioza nu se trateaza pentru ca ei n-au scapat de ea. Oricum cu monoantibioterapie sau cu tot felul de balarii si clisme, oricit de ajutat ar ajuta acestea si oricit de bine s-ar simti pacientul nu acestea duc la eradicarea infectiei ci antibioticul.

Daca este sa dam crezare filmelor dr. Boszic despre spirochete, IAR EU UNUL N-AM NICI UN DUBIU ca acele formatiuni n-ar fi patogeni care n-au ce cauta in singe, filme identic realizate si de Dr. Moscu/Dr. Butte, atunci acele formatiuni trebuie sa dispara din acele filme in urma tratamentului si EU nu ma multumesc cu o interpretare a unui biolog, fie el si Boszic, ci vreau sa vad filmele fara patogeni, sau le fac la mine.

Explicatii de genul sint resturi de borrelii care apar in singe ca si Isus in Fecioara Maria, prin forta Gindului, or fi valabile in alte sisteme, dar in medicina nimic nu apare din senin si cita vreme aceste spirochete apar in singe, ELE nu apar ca Isus, ci din alte spirochete. De aceea un pacient tratat de o infectie este un pacient sanat de acea infectie si nu un pacient cu spirochete in singe dar fara dureri de cap.

Revenind la intrebarea Dvs. inainte sa va ginditi unde va tratati cel mai bine este sa va ginditi daca este sustenabil tratamentul! Adica daca puteti face naveta pina la Constanta in mod regulat, atunci cind trebuie si nu atunci cind vreti sau aveti timp, daca sinteti dispus sa cautati si eventual sa tratati pe toti cei din jurul Dvs. care sint gasiti fara dubii pozitivi si in primul rind sa va tineti de un tratament strict!

 Anca27, on 6th April 2012, 21:27, said:

...exista factori care determina locatia leziunilor pe SNC ...?! Borrelia nu se raspandeste in tot creierul?! ...

Referitor la aceasta intrebare am vizualizat astazi acest film cu un coleg si bun prieten si chiar mi-a explicat o serie din particularitatile unor tipuri de intirzieri ce pot fi legate de spirochetoze si desigur ca supozitiile francezilor devin foarte interesante, prin prisma discutiilor de pe acest forum, chiar daca si acolo sistemul este de fapt acelasi: tratament mai mult de linistire, decit de eradicare (dupa cum descrie pediatrul care a condus tratamentul):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yOno_2m_8LY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

link-ul l-am luat de aici:
http://www.medipedia...ault.aspx#72360

Cu stima,
Dr. Ion

Edited by HBOT, 07 April 2012 - 13:49.


#302
gerryiv

gerryiv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.06.2009

 ditaanca, on 4th April 2012, 16:13, said:

Asa cum am mai scris, suntem intr-o perioada in care zoonozele transmise de capuse dau de furca medicilor veterinari, deoarece un numar mare de animale de companie exprima simptome de Babesioza, Borrelioze, Ehrlichioza, etc (coinfectii).
Aseara am primit de la o colega dintr-un alt cabinet, o eprubeta cu sange a unui pui de caine.
Pacientul avea un nr scazut de celule rosii (1,7 RBC in timp ce limita minima la caine este 5,5 RBC ). Vizualizarea in camp intunecat a relevat prezenta de Borrelii + Babesii. Important este ca acest catel are doar 2 luni si jumatate si nu a iesit niciodata din casa deoarece nu are schema de vaccinare completa . Cateaua, mama puiului, a avut anul trecut Babesioza.
Eu cred ca acest catel are coinfectia transmisa transplacentar de mama lui, deoarece chiar daca vectorul (capusa) ar fi fost adus in cuib de catre cainele adult, care iese la plimbare, chiar din prima zi de viata a puiului, nu ar fi avut timp sa se inmulteasca in sange borreliile. Cainele are 10 saptamani de viata, iar o generatie de borrelii necesita 28 de zile pentru un ciclu complet de viata, 2 cicluri nefiind suficiente pentru  o bacteriemie semnificativa (cred eu).

In alta ordine de idei, am filmat acum doua seri, borrelii in " zeama de capusa ".  " Dusmanul " ne-a fost adus de o persoana care a scos capusa de pe mana ei.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/nQESZYj1ark?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Buna ziua,
Puiul de caine despre ale carui analize vorbiti este catelul meu. Trebuie, insa, sa fac precizarea ca mama lui, care se afla tot in proprietatea mea, nu a avut niciodata nici babesioza, nici borrelioza pt ca nu a fost niciodata muscata de o capusa. Puiul a facut babesioza din cauza unui perfuzor neschimbat, din neglijenta medicilor. Cu fix o saptamana inainte facuse o enterita care a necesitat o perfuzie. Inaintea lui la perfuzii fusese un caine care avea babesioza(si cred ca si borrelioza). Asa ne-am "ales" cu bebezioza (si sunt convinsa ca si cu borrelioza) fara ca puiul sa iasa din casa

Edited by gerryiv, 10 April 2012 - 11:14.


#303
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 gerryiv, on 10th April 2012, 12:12, said:

Buna ziua,
Puiul de caine despre ale carui analize vorbiti este catelul meu. Trebuie, insa, sa fac precizarea ca mama lui, care se afla tot in proprietatea mea, nu a avut niciodata nici babesioza, nici borrelioza pt ca nu a fost niciodata muscata de o capusa. Puiul a facut babesioza din cauza unui perfuzor neschimbat, din neglijenta medicilor. Cu fix o saptamana inainte facuse o enterita care a necesitat o perfuzie. Inaintea lui la perfuzii fusese un caine care avea babesioza(si cred ca si borrelioza). Asa ne-am "ales" cu bebezioza (si sunt convinsa ca si cu borrelioza) fara ca puiul sa iasa din casa

Daca 10 saptamani nu sunt suficiente pentru dezvoltarea unui numar mare de borrelii in sange , cum credeti ca o saptamana ar putea fi suficient?

Nu scriu ca nu s-a gresit in alt cabinet fiindca nu s-a schimbat perfuzorul .
Nu cred ca este vorba despre acelas catel. Noi primim eprubete de la multe cabinete. Cel despre care vorbesc venea de la un cabinet care este pe aceeasi strada cu noi. Am discutat cu stapanul cainelui si cu echipa celuilalt cabinet. Cainele despre care scriu este un pui de cocker.( am avut in acea perioada si sangele unui pui de terrier, cam de aceeasi varsta ) .
Stapanul cainelui mi-a relatat povestea cu babesioza.

#304
gerryiv

gerryiv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.06.2009
In cazul asta imi cer scuze. Semana prea mult cu cazul meu pt ca era vorba tot despre un pui de 10 saptamani

#305
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 gerryiv, on 11th April 2012, 10:12, said:

In cazul asta imi cer scuze. Semana prea mult cu cazul meu pt ca era vorba tot despre un pui de 10 saptamani

Si cum se simte acum ,catelul dumneavoastra ?

Din pacate , in aceasta perioada , avem multe cazuri cam la fel ... caini din toate rasele si  de toate varstele !Este ingrijorator.
Sanatate.

#306
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
In aceasta carte :
http://www.supercart...sity_press.html
in capitolul :Borrelioza Lyme ,pagina:154  sunt scrise urmatoarele:

"CONTAGIOZITATE
Desi transmiterea interumana a B.b. se poate produce transplacentar sau prin transfuzii sangvine , , borrelioza Lyme este transmisibila la om in special dupa muscatura unei specii de capusa din genul Ixodes , infectata, in SUA cu B.b.s.s. iar in Europa cu B.b. ,B.garinii si B.afzelii....."

Tot in cartea asta scrie ca:(pagina 155)
"Anumiti cercetatori  au efectuat experimente de laborator utilizand colonii de capuse si au observat o descrestere gradata a reusitei parazitarii aceleasi gazde de catre capuse . Investigatiile suplimentare au dus la identificarea unor anticorpi anticapuse ai gazdei ." !!!!!!!!!

De ce sa se produca un vaccin anti-Lyme cand ar putea sa se produca un vaccin anticapusa .!?

Vaccinurile obtinute pentru leptospire ( alta spirocheta) nu reusesc sa imunizeze cainele decat pentru maxim 6 luni de zile .
Vaccin impotriva treponemei (sifilisului ) nu stiu sa se fi obtinut desi aceasta boala este cunoscuta si studiata de mult timp.
Concluzia mea ar fi ca pana in prezent nu se pot realiza vaccinuri eficiente , in aceste situatii.

La pagina 146  se specifica faptul ca lungimea bacteriei este cuprinsa intre 3si 30 micrometri .

Patogeneza :
  ....leziunile tisulare si manifestarile clinice pot fi rezultatul interactiunii complexe a celulelor sistemului imun si a factorilor umorali , cum ar fi interleukinele , factorii imuni circulanti , prostaglandinele si colagenozele.Limfocitele B si T prolifereaza intr-o mare varietate de sisteme de organe , infiltrarea limfocitara putand fi asociata cu acumularea de macrofage , celule imune dendritice  si mastocite tisulare . Leziunile viscerale se datoreaza inflamatiei produse de interactiunea factorilor celulari si umorali ca raspuns la componentele antigenice ale spirochetelor."

Autoimunitatea ? ? ? ... doar ca raspuns al altei prezente!

Eu sunt clean in continuare ...(deocamdata) , mananc carne de porc fripta ( nu gratar ) , imi permit ...nu c-as fi tinut eu  vreo dieta , da' acum pot sa recunosc...iar daca se intorc alea mici , asta este!!!! :confuzzled:
Dar daca va fi asa , dl. dr. Ion , ia sa faceti bine si sa ganditi un tratament ( in cazul meu ) , care  sa-mi permita pastrarea unor simptome ,folositoare de altfel. De exemplu: NU MA MAI DOARE CAPUL , DELOC. :angry:  Eu cum aflu cand va ploua ?  :angry: Pai cand nu eram clean , meteodependenta ma anunta cu cel putin doua zile inainte de primii stropi  de ploaie ! Dumneavoastra credeti ca eu am timp sa stau sa urmaresc Meteo , la televizor ?  :nonobad:
Cu maxima seriozitate , Anca Moscu fosta Lyme.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate