Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Reziliere contract arenda
 Cannes 2022.Nominalizari.

eMag retur bani card expirat ING

Despre combinele frigorifice Haier

ASUS VivoBook vs MateBook D 15
 Astra j sau Megane 3

Regulator tensiune

She-Hulk: Attorney at Law (2022)

Problema arzator cuptor aragaz
 Autocar pe persoana fizica. Cum s...

Intrebare taxe nft

Crossover

Predator(Prey) 2022
 

Apometre, Contoare apa

- - - - -
  • Please log in to reply
230 replies to this topic

#37
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,700
  • Înscris: 24.05.2010
spalate mai des daca vrei sa faca si la baie....


nu ti se pare normal ca atunci cand apa atinge o temperatura considerabila, recte 100 grade celsius(nu alcool) sa fiarba? apoi cand se raceste nu trebuie sa faca condens? Problema este ca nu se poate face aerisirea....


Apropo se mai folosesc apometre d-astea? Eu am acasa unu de 5 ani cu citire de la distanta si contorul electric la fel :D.

#38
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,309
  • Înscris: 16.07.2008
Tocmai, ca la baie folosesc mai des apa decat la bucatarie (am masina de spalat vase!) si nu se intampla asta.

Nu, nu mi se pare normal! 100grade? Posted Image  In veci apa nu va ajunge la aceasta temperatura. Nu la bloc cel putin.

In fine, omu' cerea solutii...

#39
Annoying

Annoying

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,750
  • Înscris: 03.05.2014
Se pot monta apometrele în boxă/pivnița sau trebuie  montate neapărat în apartament? Posted Image  Menționez ca am coloană de apă trasă separat de vecini.

#40
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005
Intreaba furnizorul de apa.

#41
Annoying

Annoying

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,750
  • Înscris: 03.05.2014
Bravo colegu'. Ai mai făcut un post inutil. Dacă nu știi la ce mai răspunzi aiurea?Posted Image

#42
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

View PostAnnoying, on 31 iulie 2014 - 19:40, said:

Bravo colegu'. Ai mai făcut un post inutil. Dacă nu știi la ce mai răspunzi aiurea?Posted Image
Corect spus .Daca este o locuinta comuna exista un singur apometru fiscal ( cel pe care vine factura ) . Apometrul individual se poate monta in orice loc dupa separatia din coloana generala .

#43
pixu

pixu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 23.06.2011
Sunt intr-o situatie mai plutin placuta, situatie in care mi-ar fi facut placere sa nu ajung. La sfarsitul lunii trecute mi s-a facut in apartament instalatia centrala pentru a nu mai folosi caldura de la sistemul comun al orasului. Cum aducerea contorului intarzie si instalatorul meu a uitat sa inchida robinetul de alimentare cu apa al centralei, m-am trezit ca al meu contor de la baie mergea pe invers si cand nu se consuma apa calda a.i. aseara am remarcat ca mi-a dus contorul de apa calda inapoi cu 12 m3! Posted Image Desigur, contorul de apa rece a urcat proportional.

Zilele astea va veni si contorul si la un moment dat va trebui sa fac sigilarea si sa chem administratorul pentru procesul verbal de constatare a deconectarii complete de la sistemul public.

Precizez ca nu sunt genul ce sa se dedea la astfel de gainarii si acum chiar ma simt oarecum intr-o situatia ingrata fata de vecinii mei si de administrator.
Cum mi-ati recomanda sa ies din situatie? Sa chem cat mai curand administratorulul pentru a vedea cum reparam problema... sau s-o scald putin si sa dau cifre din burta a.i. sa nu bata la ochi?

#44
Blender33

Blender33

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,323
  • Înscris: 01.09.2012
Nu ai cum sa dai cifre din burta.  Nu se aduna bine toate contoarele, vor face verificari.

#45
Gulden_Draak

Gulden_Draak

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 17.05.2014
Cum sa nu se adune daca da cifra corecta de dinainte de demontare + consumul estimat?

Daca eroarea e de 1-2-3-4 metri cubi pe toata scara nu baga nimeni de seama, se incadreaza la pierderi.

#46
pixu

pixu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 23.06.2011

View PostBlender33, on 26 august 2014 - 07:18, said:

Nu ai cum sa dai cifre din burta.  Nu se aduna bine toate contoarele, vor face verificari.
Cu alte cuvinte... sa contactez asap administratorul si sa vedem cum facem cu cifrele. :|
Alte idei?

#47
Gulden_Draak

Gulden_Draak

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 17.05.2014
Daca esti tovaras cu administratorul si nu ciripeste si vrei sa faci treaba cat mai corect, da.

Vezi insa sa nu iti puna in spate si niste pierderi de retea, sa te trezesti ca trebuie sa pui banul jos pe 25 de metri cubi.

#48
khristy36

khristy36

    Sunt bestii care se plimba prea mult pe pamant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,487
  • Înscris: 02.10.2010
A uitat,sa plateasca.

#49
rozone

rozone

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,241
  • Înscris: 01.01.2014
Dar pe instalator de ce l-ai scos din ecuatie ?
Vorbeste cu el fata in fata cu administratorul - asta pentru a iesi din culpa ca te dedai la furturi din retea .
Vorbesti si rezolvi cu administratorul situatia care nu e grava .
Existind contor principal pe scara + contoare individuale se poate face un calcul din care sa va dati seama de diferente .
Si daca ar fi vorba de 20 mc la pretul de 4lei/mc (sa spunem) merita sa achiti 80 lei astfel elimini toate chichotelile de la coltul blocului si vei ramine in ochii vecinului "vezi saracu ce-o patit , trebuie avuta mare grije cu instalatorii astia " in loc de " toti tinerii din ziua de azi sunt smecheri, nu mai sunt ca pe vremea noastra "

#50
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postpixu, on 26 august 2014 - 07:10, said:


Eu nu inteleg ce contor intirziie sa vina. Din context se intelege ca unul de apa. Cu toate ca daca stau sa ma gindesc bine trebuie sa fie vorba de ala de gaz. Posted Image

Instalatorul trebuia sa nu faca deocamdata conectarile la apa calda, pina ce nu desfinta cele 2 apometre de apa calda si nu punea dop la coloanele de apa calda. Acum asta este. Toti vecini tai care au consumat apa calda la baie, au consumat si apa rece de la tine din bucatarie. Ai 12mc de apa rece in plus la bucatarie, apa consumata de fapt de vecini tai si ai 12mc de apa calda in minus la baie, apa consumata de fapt tot de vecini tai. Numai ca in realitate cei 12mc de apa calda consumati de vecini tai au fost de fapt apa rece de la tine din bucatarie.
Inchide robinetul de intrare apa rece in centrala si vorbeste cu administaratorul. La apa calda o sa-ti bage in plus 12mc de apa calda fata de cit indica contorul, iar la apa rece nu ai de ales si vei plati cei 12mc de apa rece consumati de vecini. Cumva o sa faca el regularizarea daca pricepe ce sa intimplat de fapt.

#51
pixu

pixu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 23.06.2011

View Postflorin71_skoda, on 26 august 2014 - 08:27, said:

Eu nu inteleg ce contor intirziie sa vina. Din context se intelege ca unul de apa. Cu toate ca daca stau sa ma gindesc bine trebuie sa fie vorba de ala de gaz. Posted Image

Instalatorul trebuia sa nu faca deocamdata conectarile la apa calda, pina ce nu desfinta cele 2 apometre de apa calda si nu punea dop la coloanele de apa calda. Acum asta este. Toti vecini tai care au consumat apa calda la baie, au consumat si apa rece de la tine din bucatarie. Ai 12mc de apa rece in plus la bucatarie, apa consumata de fapt de vecini tai si ai 12mc de apa calda in minus la baie, apa consumata de fapt tot de vecini tai. Numai ca in realitate cei 12mc de apa calda consumati de vecini tai au fost de fapt apa rece de la tine din bucatarie.
Inchide robinetul de intrare apa rece in centrala si vorbeste cu administaratorul. La apa calda o sa-ti bage in plus 12mc de apa calda fata de cit indica contorul, iar la apa rece nu ai de ales si vei plati cei 12mc de apa rece consumati de vecini. Cumva o sa faca el regularizarea daca pricepe ce sa intimplat de fapt.

Intr-adevar era vorba de contorul de gaz. :)
Am vorbit cu administratorul si rezolvam/reglam. Multumesc pentru sfaturi si timpul acordat!

#52
segcm

segcm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 18.05.2009
Salutare,

   Am ajuns cu casa aproape de final. Au mai ramas ultimele detalii. Printre ele  - canalizarea.

Astfel ca am optat sa ma racordez la canalizare, avand in vedere ca acum 2 ani s-a facut aceasta investitie si pe strada noastra. Cand au pus canal in dreptul fiecarei case, mi-au pus si teava dinspre casa spre canal.

Acum am inceput sa fac actele pentru racordare.   Sursa de apa este proprie - fantana cu hidrofor. De la fantana la casa sunt cca 15m teava de plastic negru, relativ flaxibil pe lungime, cu diametrul de 55mm (nu stiu ce plastic e). De la regia cu apa si canalizari mi-au spus ca vor sa imi monteze apometru.

Totul e perfect si normal. Numai ca mi-au zis ca doar un anumit tip de apometru, cu diametrul de 15mm. Casa are cca 8-8.5m pe inaltime si e destul mare. credeti ca acest apometru ar putea reusi sa alimenteze casa intreaga cu apa la o presiune si un debit normal (ca la bloc) ?????? casa are 2 bai complete, bucatarie, masina de spalt etc.

Astept raspuns, multumesc!

#53
Cap-shoot

Cap-shoot

    Un fel de doua feluri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,328
  • Înscris: 21.05.2006
pai un apometru masoara debitul de apa trecut prin el... nu influenteaza cu nimic

#54
pelikanu

pelikanu

    tread carefully

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,006
  • Înscris: 19.08.2005
Bineinteles ca influenteaza.

Nu pot estima care este debitul maxim pe care il poti consuma la casa ta (robinet 1 + robinet 2 + ...) dar acesta va determina o cadere de presiune pe tot sistemul.
Poti calcula de unul singur toate valorile folosind informatiile din link-ul de mai jos.
http://www.johnhearf...r_in_pipes2.htm

Varianta mai simpla ar fi sa citesti direct pe apometru care este debitul maxim suportat.

Si ce caracteristica de "pressure drop" are ..

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate