Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Carduri PCMCIA

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
danlupascu

danlupascu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 04.04.2007
salut
am un led tv LG 42SL9500 si ma tot uit la slotul pt conectare PCMCIA.
am vazut fel de fel de adaptoare iar majoritatea sunt pentru placa de reta.
acum intreb si eu, daca conectez un astfel de echipament la tv-ul meu ma pot conecta la un dispozitiv wireless si apoi la un pc si de acolo sa urmaresc filme?
care este ideea cu acest slot PCMCIA?
merci

#2
beo

beo

    goldmember

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.05.2007
In acel slot se introduc CAM-uri, si in CAM-uri se introduc cartele de decodare pentru descriptarea programelor diferitor provideri. Teoretic. La noi nu faci nimic cu el.

http://en.wikipedia....l-access_module

#3
danlupascu

danlupascu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 04.04.2007
pai vazusem carduri cu acces wireless sau lan. ma nagdeam ca se poate conecta asa ceva, merci.

#4
beo

beo

    goldmember

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.05.2007
Slotul e de acelati tip. Cardurile erau pentru laptop, si ele pot avea un asemenea slot. La TV insa nu exista suportul (soft + hard) pentru a face acel stream AV dinspre PC.

#5
AlxMAX

AlxMAX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 468
  • Înscris: 04.10.2007
beo: Aș dori să nuanțez acel La noi nu faci nimic cu el: nu faci nimic pentru că nu vrea nimeni să dea module CAM. E mai simplu pentru un operator de TV prin cablu să distribuie STB-uri pe care să le manipuleze cum vor.
danlupascu: Fanta aia CI nu e un PCMCIA curat. Citește aici. Deci nu poți băga pur și simplu un adaptor Wireless PCMCIA de laptop. Îți trebuie un modul CI wireless (care de obicei se asociază în burta lui cu un CAM și ai un 2 în 1).

#6
beo

beo

    goldmember

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.05.2007
Din cite stiu eu, majoritatea televizoarelor au doar tuner DVB-T inclus, nu si DVB-C. Deci si daca operatorii de cabla ar oferi CAM-uri, tot nu ar fi de folos decit la mica parte din posesorii de TV cu CI. (DVB-T e modulat COFDM iar DVB-C - QAM) Da, binenteles ca as fi foarte incintat sa existe posibilitatea asta. In occident e considerat de unii critici anticoncurentiala lipsa posibilitatii de a alege ce echipament vrei.

#7
AlxMAX

AlxMAX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 468
  • Înscris: 04.10.2007

View Postbeo, on 13th June 2010, 05:44, said:

Din cite stiu eu, majoritatea televizoarelor au doar tuner DVB-T inclus, nu si DVB-C.
Când am căutat pe net articole despre televizorul meu, am găsit destule în care se spunea că au și DVB-C. De pildă LG 32LF2500 are, toate din gama SL8000 au, Samsung seria 6 au toate. Deci n-ar fi o problemă hardware (software, e mai cu șmecherie pentru că trebuie să pui ca țară Finlanda sau Suedia ;) ).

View Postbeo, on 13th June 2010, 05:44, said:

In occident e considerat de unii critici anticoncurentiala lipsa posibilitatii de a alege ce echipament vrei.
În Occident...  :rolleyes: La noi e cam Orient! Să iau ca exemplu RCS. Au profitat de începerea CM de fotbal: au criptat toate canalele HD cu puțin înainte de 1 iunie, au lansat oferta de TV digital pe cablu și au pus la bătaie numai STB-uri. Nici un CAM. Așa cum poate ai văzut pe forum, mulți s-au dus la cea mai apropiată casierie și au solicitat schimbarea abonamentului (insoțită evident de înghițirea fără protest a STB-ului). S-au epuizat destul de repede, iar în unele orașe nici nu au fost distribuite. Ce se poate vedea? Păi că balta are mult pește! Adică, chiar dacă unii clienți sunt recalcitranți și vor altceva, tot se vor găsi alții care să se plieze ofertei! Și RCS-ul pare să fie un caz încă fericit: încă nu au criptat toate canalele ca UPC-ul (care și ei îți bagă numai STB-uri pe gât). Din păcate, cei care s-au documentat bine și și-au cumpărat în cunoștință de cauză televizoarele sunt puțini. Printre ăștia, sunt și mai puțini cei care nu se împacă cu gândul de a mai avea un dispozitiv care face același lucru, doar că decriptează!

Ce se poate face? Legal, prea puțin: ce șanse de izbândă ar avea o petiție? Tu te-ai băga? Ilegal, s-ar putea cumpăra module CAM și s-ar putea folosi niște chei de pe net. Dar nu merită costul. Un modul CAM capabil e vreo 500 de lei, programatorul e și el vreo 300 pe când STB-ul ăla e doar 350 de lei. Ar merita investiția, probabil, dacă ai avea și o instalație de satelit și un receptor bun (cam ca Dreambox 800 sau 8000) dar și alea costă.

Edited by AlxMAX, 13 June 2010 - 14:26.


#8
beo

beo

    goldmember

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.05.2007
Stresul lor cel mai mare (al providerilor) era ca intre CAM si receiver este un stream digital necriptat, si ca se puteau face copii fara pierdere de calitate. Asta era in occident, si era mai demult. Asa ca a aparut CI+, care rezolva problema asta, si intre timp exista provideri si producatori de televizoare, care au agreat standardul asta, dar prea putini.

Consider ca pentru provideri e mai avantajos din alt motiv sa vinda STB-uri. Nu atit ca scot ei nu stiu ce bani din asta... Parerea mea personala, e ca providerul nu trebuie privit ca o entitate unitara. Hai sa luam providerul P. El este condus de un om O, care daca decide sa faca un contract cu firma H, unde asemanarea cu Hyundai e pur intimplatoare, s-ar putea sa aiba sansa sa infiga in jebul personal, fara sa stie aproape nimeni, o suma grasa de bani de la H. Asa se fac afacerile in lumea asta. In felul acesta s-a imbogatit flota de barci de peste 10m de la Mamaia, cu cel putin 15%. Parerea mea, inca o data, orice asemanare cu realitatea e pur intimplatoare!

Occident pentru mine inseamna zona in care erau vechile tari capitaliste inainte de caderea cortinei de fier. Altfel, e doar o conventie de limbaj, China fiind la vest de SUA... Pentru mine, noi nu sintem in nici un occident, al nicicui, avem insa trasaturi comune cu unele state africane.

Inapoi la subiect, nu cred ca se va generaliza vreodata si o atitudine de bun-simt, in care de exemplu, un televizor sa vina cu un card reader si cu tunere DVB-S, T, C incluse, si sa se termine odata toate prostiile. Nu ai cum sa-i obligi.

#9
AlxMAX

AlxMAX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 468
  • Înscris: 04.10.2007

View Postbeo, on 13th June 2010, 16:21, said:

Nu ai cum sa-i obligi.
N-am cum, dar tare aș vrea. Am văzut niște receptoare de satelit foarte capabile și bune calitativ. Poate ai auzit de Dreambox sau de Kathrein. Dacă vreau să mă abonez la un pachet de satelit ce fac? Chiar trebuie să mă orientez către decodorul lor doar pentru că pe ei îi aranjează mai bine?

Treaba cu CI+ e rezolvabilă chiar și pentru televizoare care au numai CI. Dar nu e ușor și în orice caz nu la îndemâna oricui. Am înțeles că pe televizoarele LG trebuie recompilate modulele de linux să includă suport pentru CI+, trebuie făcut rost de niște certificate de la fabricant și trebuie ca aplicația care gestionează televizorul să știe de certificate și să manipuleze modulul CAM în consecință. Bănuiesc că se poate extinde și la celelalte televizoare (știu că și Samsung a optat pentru varianta Linux Embedded).

Am cam deturnat firul discuției către altă temă! :rolleyes:

Edited by AlxMAX, 14 June 2010 - 10:51.


#10
popamarian62

popamarian62

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.02.2009
De ce oare domnilor sa nu putem sa le fortam mana? Uite eu cred ca am putea sa strangem semnaturi  pentru o plingere la OPC (asta in prima faza) numai pentru faptul ca ni se vara pe gat receptoarele lor care de fapt nici nu sunt digitale. Sa ma fac inteles: Iau cazul RCS& RDS : daca  vreau sa iau abonamentul ,,Baza digital special" mi  se ofera un receptor-decodor, care NU ARE IESIRE DIGITALA,pentru care trebuie sa platesc chirie 6 lei pe luna, sau sa il cumpar cu 150 . Se profita de faptul ca oamenii nu au au toti cunostinte mai avansate in tv digital,se scoate din receptor-decodor un semnal ANALOGIC prin Scart si bine mersi, vedem un semnal ANALOGIC de toata frumusetea pe:
LCD-ul de acasa,care la semnal analogic este inferior crt-urilor. Oameni buni este MINCIUNA PE FATA! Asta nu este televiziune digitala  atata timo cat intre receptor- decodor si televizor nu exista semnal digital. Singurul receptor digital este cel care este oferit pentru receptia HD.Dar aici desi eu, ca si client, nu sunt  interesat sa receptionez canalele lor transmise HD(Digi Sport HD este orice numai canal digital nu,transmisiile sportive nu se fac cu camere HD,deci de unde semnal? este doar upscalat!) trebuie sa platesc o chirie de 10 lei lunar sau sa cumpar aparatul lor la 350. Toate astea cand televizoarele mele nu au nevoie decat de un card,care daca sa zicem ca ar fi taxat lunar cu un 3 lei ,mai mult ca sigur ca nimeni nu ar avea nimic de spus,eu a-s avea chiar SEMNAL DIGITAL de o calitate excelenta si nici nu m-as simti mintit sau pacalit.
   Acelasi lucru se intampla si la UPC ,basca  faptul ca fiecare moduleaza in felul lui transmisiile iar daca am cumparat un decodor de la unii care sunt in zona mea din Bucuresti, unde nu ai de ales( stapan este RDS)
si ma mut in ..sa zicem Crangasi ,trebuie sa il arunc ca acolo nu am ce face cu el(acolo este stapan UPC). Oare in tara asta nu (mai ) exista niciun organism care sa impuna niste norme ce trebuiesc respectate tocmai pentru a preintampina lucruri de genul asta ? Nimeni nu are grija noastra? Pentru mine este clar ca toate firmele de cablu nu fac nimic in favoarea noastra a abonatilor,iar daca nimeni nu ne apara sa incercam sa o facem noi,legal si cu pasi marunti! Nu se poate sa ne lasam tratati in scarba de oricine!  :nonobad:

#11
rookmaster

rookmaster

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 13.05.2012
Vesti bune (sau nu) de la UPC.
De curand au introdus CI+ in oferta lor.
Avantaje:
- nu mai te incurci cu un alt aparat (STB) si ai mai mult spatiu
- scapi de cabluri
- economie de curent
- folosesti telecomanda televizorului
- chiria este mai mica la CI+ 18.6 fata de 20 lei la STB
Dezavantaeje:
- chiria este destul de mare (18.6) fata de valoarea dispozitivului (in cantitati mari nu cred ca valoreaza mai mult de 100 de lei)
- timpul de schimbare a canalului de aproximativ 3 secunde (la fel si la noul STB HD)

Eu cred ca este un pas in fata si astept si reactia celor de la RCS, in conditiile in care eu personal am posibilitatea sa aleg intre cei 2.
Valoarea chiriei reprezinta mai mult o cota parte din abonament decat amortizarea dispozitivului.
UPC va pune accent pe aceasta modalitate deoarece diferenta de costuri dintre CI+ si STB este enorma, ca sa nu mai zic de fiabilitate.
Exista si un abonament la care teoretic acest CI+ este gratuit.
Eu am optat pentru un abonament de genul asta care include un CI+ si un STB HD + Internet 60 MB + telefonie cu 100 minute nationale incluse = 105 lei

Eu am un LG 32LW5500 si un Samsung mai vechi care are numai un HDMI.
Calitatea posturilor HD este exceptionala in special pe un televizor LED de generatie noua

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate