![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Hotel Maria Potos - Insula Thassos - Vacanta in Grecia
Last Updated: Jul 04 2010 10:28, Started by
sweetheart_simy
, May 20 2010 09:55
·
0

Posted 20 May 2010 - 09:55

Am considerat ca posturile tale complete pe SoftPedia Forum merita un topic , drept pt. care am facut un topic NUMAI cu posturile despre vacanta.
Multumim pentru efort by moderator Salutare tuturor. Am citit si preluat informatii despre acest topic (mai mult thred-ul vechi decat cel nou) si tin sa va multumesc pentru posturile utile, pe care le-am si pus intr-un .doc pe care-l iau cu mine. Nu am apucat sa postez, pentru ca am fost ocupata sa citesc, oricum promit sa postez cand ma voi intoarce. Plec astazi la ora 23:30 prin agentia EDITAT, in Potos, vila Maria. ![]() Mai am cateva "mistere" neelucidate, sper sa nu fi sarit eu din greseala raspunsurile. 1. Am vazut ca exista traseu de autobuz, numit turul insulei, sau asa ceva. De asemenea am observat ca in programul autobuzelor postat de cineva pe forum, apareau doar 2 ore de plecare pentru aceste autobuze. Acum, eu m-as fi gandit ca un astfel de autobuz, ar trebui sa fie cam ca si turul Parisului de ex, adica, opreste la obiectivele importante, te dai jos daca vrei, vizitezi si pleci mai departe cu alt autobuz, cand vrei, dar asta ar fi imposibil daca se pleaca doar de doua ori din fiecare localitate. Asadar, ma puteti lamurii in legatura cu aceste autobuze, ce fel de traseu au, poti sa te dai jos din el si sa-l iei pe urmatorul, sau faci turul insulei numai stand in autobuz? 2. Toata lumea se teme de aricii de mare, eu am auzit ca se mananca, a incercat cineva? Cam atatea intrebari imi mai vin acum in minte, dar voi reveni mai tarziu daca-mi mai amintesc ceva si daca primesc raspuns azi, avand in vedere ca nu suntem in sezon, s-ar putea sa nu intre nimeni. Edited by ferrellroo, 06 June 2010 - 12:54. |
Posted 30 May 2010 - 16:51

Salutare tuturor,
Am revenit in tara pe data de 28, insa abea acum reusesc sa va scriu impresiile mele. Asa cum am spus anterior am plecat cu agentia EDITAT si am stat la hotel Maria din Potos. Drumul: aici nu am pream multe de spus, pentru ca am mers cu autocarul. Am traversat Bulgaria prin Sofia si am intrat in Grecia pe la vama Promachonas(sper ca am scris corect), cam asa merg toate autocarele indiverent de destinatia din Grecia. Cazarea: a fost buna pentru banii pe care i-am dat. Curatenia se facea in fiecare zi, hartie la baie si prosoapele schimbate la 2-3 zile, patul destul de confortabil (prietenii nostrii spuneau ca e tare, dar eu am dormit bine pe el). Piscina curata, cu apa care se schimba continuu, dar nu am folosit-o decat intr-o seara si in ziua plecarii. Ca si minusuri, as putea sa spun ca desi se facea curatenie in fiecare zi, dulapurile cu vesela miroseau ciudat cand bagai nasul in ele (deci as putea spune ca se facea curatenie doar pe unde se vede), dar s-a rezolvat cu detergent de vase si nu am mai bagat vesela acolo pana la plecare. De asemenea, in baia noastra era o cadita ciudata de stat in fund, motiv pentru care ne-am cam chinuit cu dusurile pentru ca avea o parte inalta de pe care alunecai si o gropita care era fix cat picioarele de nu puteai nici sa te misti. Ce o fi fost in capul lor cand au luat asa ceva, nu stiu, ca doar nu te duci la hotel sa stai in cada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vremea: Mergem de ceva ani in extrasezon in Grecia, dar asta a fost cea mai rea vreme de pana acum, evident nu ma plang, pentru ca este un risc asumat si sunt constienta ca se putea si mai rau (am avut 2 zile proaste, 1 asa si asa, 3 ok, in schimb ultimele 2 au fost absolut superbe). Asa arata vremea pe fereastra autocarului, atuci cand ne apropiam de Kavala la sosire: ![]() ![]() ![]() Precum spuneam, in prima zi cand am ajuns, ploua si era destul de frig. Oricum eram obositi dupa drum, asa ca ne-am plimbat prin statiune putin si am mancat la Poseidon, din pacate nu am poze cu mancarea pentru ca ne era foarte foame, dar pot sa va zic ce s-a mancat. Pentru ca ne era foame, am hotarat sa nu riscam cu fructe de mare sau alte lucruri prea "light" asa ca eu mi-am luat vitel cu sos de rosii (7E sau 7,50E nu mai stiu sigur), baietii si-au luat cate un cotlet de porc (6,5 E) iar prietena noastra care mananca putin si-a luat o salata greceasca. Atat cotletul cat si vita, au venit insotite de salata de varza cu morcov si cartofi prajiti (cartofii i-am ales noi, puteam sa mai alegem si orez sau carofi la cuptor), iar la sfarsit ne-a rugat patronul, sa ne alegem ce desert dorim (cafea, inghetata, frape sau prajitura, banuiesc ca prajitura era aceea cu gris) din partea casei. Dupa masa, ne-am intors la hotel unde trebuia sa ne intalnim cu ghidul din partea agentiei pentru a ne prezenta optionalele. Ceea ce m-a uimit la aceasta prezentare fata de altele ale aceleiasi agentii din alte parti, a fost faptul ca ni s-au dat destule informatii utile despre insula, mancaruri si obiceiuri, si parca nici nu a insistat asa de mult sa-i luam optionalele, nota 10 pentru Ghidul nostru Alina (hai 9 ca sa nu exagerez). Am hotarat sa luam de la ei croaziera pana la urma, pentru ca in urma plimbarii noastre nu descoperisem alte oferte si vroiam sa ne plimbam putin si cu vaporul. A costat 27 de euro de persoana si pot sa zic ca a fost pe masura asteptarilor, dar va povestesc cum a fost cand ii vine randul. Plaja goala in ziua sosirii : ![]() A doua zi, m-am trezit prima ca sunt mai matinala de obicei, si am observat un mare curcubeu pe cer: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by ferrellroo, 06 June 2010 - 12:50. |
Posted 05 June 2010 - 00:59

Am ramas datoare cu continuarea povestirii, nu am mai spus nimic pana acum pentru ca luni cand am ajuns la servici, am aflat ca plec in aceiasi zi din tara cu treburi, m-am intors ieri noapte si iata-ma pe forum.
Cineva intreba daca nu am observat ca data aparatului e din 2007; am observat, dar cam tarziu, prin ultimele 2 zile ![]() ![]() Asadar, sa continuam. Seara cand ne-am intors din Theologos, ne-am hotarat sa gasim un club ceva, doar era sambata. Aflasem de prin statiune ca Bolero si celelalt club erau inchise inca (doar eram in extrasezon) si am hotarat sa incercam beach barurile, unde aflasem de pe forum ca exista muzica data tare si se danseaza. Inainte ne-am dus pe la Poseidon, unde ne invitase patronul sa-i gustam vinul (era si finala Champions League pe care nu vroiam sa o pierdem) acolo am mancat niste pyta(3,20E 2 portii fiecare portie contine 2 pyta ) cu Tzatichi(2,50 portia) (nu stiu daca am scris corect) si am baut si vin demisec rosu(8 E carafa), care ne-a placut foarte mult (precizez ca noua ne place mai dulce si asta asa era). ![]() Dupa finala, ne-am dus spre baruri ca sa vedem ce este pe acolo, si intr-adevar am gasit ceva distractie si am ales unul din ele (erau defapt 2 mai animate, iar unul era plin ochi, unul care avea si muzica mai buna, asa ca a trebuit sa ne multumim si cu celalalt, nu stiu numele). Am stat pana pe la 2 si ceva, cand a aparut si politia, care i-a obligat sa dea muzica mai incet. Preturi: coctail 7 sau 8 E, bere Amstel la halba mare 5 E (se aduc si alune si chips-uri), celelalte beri erau mai mici si mai scumpe. Cei care au barurile astea, au si sezlongurile pe plaja, eu cel putin nu am observat sa aiba si tavernele din Potos, asa ca puteti vedea preturile mai bine daca stati pe sezlonguri, noi nu am prea facut plaja in Potos, oricum in cluburile in care se danseaza, preturile sunt mai mari decat la taverne peste tot in Grecia, asa ca pregatiti-va cu altfel de bani pentru club. In ziua urmatoare, am hotarat ca orice ar fi, facem plaja. Cu o zi mai devreme, mai iesise putin soarele si aveam sperante ca ziua asta nu va fi mai rea decat precedenta. Baietii au mai hotarat ca se trezesc mai inaintea noastra sa pescuiasca vreo 2 ore ca sa vada cum este zona. Aceasta este impresionanta captura: ![]() Zis si facut... plecam... ![]() ![]() ![]() ![]() In aproximativ 30 de minute, iar intra soarele in nor... In Limenaria, tot soare; ne gandeam deja ca ne urmaresc norii. Plecam spre Limenaria iar. Distanta intre cele 2 localitati ni s-a parut destul de maricica, ni se spusese ca sunt cam 4 km, eu as zice ca au fost cam 5, oricum putin mai mult de o ora de mers pe jos. Ajungem infometati si nu-mi mai aduceam aminte despre ce taverne citisem pe forum (am vazut cateva cunoscute dupa nume, dar nu ne-am oprit la nici una dintre ele), in final am ales taverna Palataki, de unde am si o poza cu meniul ![]() ![]() dorada ![]() ![]() In timpul mesei, a iesit soarele iar(intrase si aici putin in nor cand am ajuns), si nimeni nu a mai vrut sa mergem la Metalia, nici la cealalta plaja care se vedea in partea opusa, asa ca am facut plaja pe bucatica de plaja de langa port, nu a fost chiar o idee rea, pentru ca in aproximativ o ora, prietenii nostrii norii au acoperit iar soarele, asa ca am intrat prin magazine ceva timp, dupa care ne-am intors iar pe plaja cand s-a intors soarele. Desi ne gandisem ca nu vom intra in apa in ziua aia, ne-am razgandit cand am vazut ca un copil de 5-6 ani, era mai curajos decat noi si iata prima baie in mare: ![]() ![]() Cam atat ar fi de spus despre ziua asta, sper ca nu va plictisesc, mai am de povestit si urmeaza cele mai frumoase poze, sper sa continui maine ca azi imi este cam somn. Edited by sweetheart_simy, 05 June 2010 - 01:02. |
Posted 05 June 2010 - 13:25

In ziua urmatoare am hotarat sa mergem la Aliki, daca vremea avea sa fie frumoasa. Ne-am interesat din timp de autobuz si am aflat ca singurul care merge acolo, pleca la ora 8 dimineata din Potos si ca singurul autobuz de intoarcere era la 17:10 in Aliky. Zis si facut... ne trezim dimineata devreme si plecam spre Aliky. Biletul de autobuz a costat 2,10 E, pentru cei interesati. Dupa un drum foarte frumos, ajungem la Aliky.
![]() Despre Aliky ar fi de spus faptul ca este o peninsula care are 2 golfulete. Acestea sunt cele 2 plaje despre care s-a scris pe forum. Am fost mai intai la prima cea cu sezlonguri, dar era umbra (nu din cauza norilor de data asta) si batea putin vantul ![]() ![]() ![]() Inainte de pranz, am plecat sa vedam putin ruinele: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cand ne-am intors la plaja prietenii nostrii facusera "explorari" marine si au gasit tot felul de vietati si cochilii: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pentru ca se facuse ora 12, ne-am hotarat sa mergem in partea populata a peninsulei si sa stam la umbra pe sezlong. Peisajul din partea cealalta, este parca si mai frumos: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dupa masa, am plecat inapoi pe plaja pustie, pentru ca aici ni se facuse frig de la vantul care tot batea, tot atunci ne-am hotarat ca in ziua urmatoare sa facem plaja tot aici, dar sa improvizam un umbrar pentru pranz si sa ne luam ceva de mancare la noi, pentru a nu mai fi nevoiti sa ne ducem pe plaja cealalta. La ora 17 am plecat in statie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ziua urmatoare am facut plaja tot pe Aliki si am luat cate ceva de mancare la noi, baietii au incercat sa pescuiasca si iata ce a iesit: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Revin mai tarziu cu detalii despre urmatoarea zi... croaziera. Edited by sweetheart_simy, 05 June 2010 - 13:38. |
Posted 06 June 2010 - 12:11

Si am ajuns la croaziera.... Asa cum spuneam, am luat croaziera de la agentia cu care am mers, cu 27 de E. Cand am foast in Limenaria ne-am intalnit cu un cuplu de romani care fusesera cu noi in autocar si care se dusesera direct la un capitan in Limenaria si acesta le-a dat croaziera cu 20 E, dupa ce s-au tocmit ca initial le ceruse 25. Croazierele au semanat intre ele ca doua picaturi, exceptie facand faptul ca ei au avut doar cartofi ca si garnitura la pranz, noi am avut salata care continea cartofi si pe ei i-au dus la Alyki 1 pe noi la 2, cred ca mai mult datorita faptului ca i-am povestit noi ghidului nostru Alina ca acolo nu sunt pietre si ca dincolo mai bate si vantul. Vasul lor este cel care se vede intr-una din pozele de la Alyki. Una peste alta nu imi pare rau de diferenta de pret, pentru ca ne-am distrat si nu aveam de unde sa stim la inceput ca ajungem in Limenaria, precizez ca in Potos nu era nici un vas de croaziera care sa stea in port si mai era o singura agentie care organiza croaziera cu 25 de E, pe care am descoperit-o dupa ce am luat biletele. Cu toate astea va sfatuiesc sa cautati intai prin statiunile in care mergeti inainte de a cumpara optionale de la agentiile care v-au adus acolo. Este o regula valabila pentru toata Grecia, mereu agentiile noastre vor avea preturi mai mari decat alte agentii locale.
Acestea fiind spuse, sa va povestesc cum a fost. La ora 9:20 a venit sa ne ia vaporul ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Micul dejun este compus din paine, margarina si gem. Noi fusesm avertizati de catre cei din Limenaria pe care i-am intalnit la Alyki, asa ca mancasem in camera. Ne-au oprit la un moment dat langa un sat de pescari, ne-au dat guta cu ace si momeala si am pescuit cam 30 de min. Pesti s-au prins, dar cam toti mici iata ce am prins noi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Departandu-ne de Alyki: ![]() ![]() Dupa ce am salivat cam 15 minute, ne-au dat in sfarsit de mancare, judecand dupa micul dejun, credeam ca or sa ne dea cate o frigaruie, dar nu a fost asa, portia era indestulatoare: ![]() La ceva timp dupa masa si dupa ce s-a incins o zorba in jurul mesei, ne-au dus sa innotam in dreptul unei plaje, care din cate ne-am dat seama era in curs de amenajare ![]() La scurt timp dupa baie, s-a incheiat si croaziera. In portul din Pots a avut loc singura intamplare care m-a deranjat cu adevarat: dupa ce noi avusesem chef de dans mai devreme si chiar se dansase, dar muzica a ramas incet si nu a animat nimeni distractia, ajunsi in port, cand noi ne pregateam sa coboram, au dat muzica tare si Alina ghidul nostru a inceput sa danseze. Inteleg ca vor sa-si atraga turisti, dar mi s-a parut de prost gust, putea sa faca acelasi lucru si cand noi am avut chef sa dansam nu acum cand eram cu bagajele stranse ca sa coboram ![]() Una peste alta, trecand peste ceea ce ne-a deranjat, ne-am simtit bine pe vas si iata-ne coborand in Potos: ![]() Ajungand destul de devreme, am ramas pe plaja din Potos, asta a fost singura data cand am stat acolo. Nu este o plaja rea, dar sunt pietricele la intrare in apa, care te cam deranjeaza la talpi, eu am intrat cu pantofii de innot din cauza asta. Pentru sezlonguri am facut consumatie de la un bar, am luat cate o bere mica Amstel pe care cred ca am dat 3 sau 4 E, oricum preturi mult mai mari decat la taverne la sezonguri, dar nu trebuie sa va luati decat o singura bautura de la ei si apoi luati de la magazin. Am cam obosit, asa ca va povestesc plecarea din ziua urmatoare alta data.
Buna frumoase poze,poti sa ne spui unde au pescuit baieti si cu ce momeala.
Scuze,...dar dupa captura ,pare ca au dat cu un carlig gol ! ![]() Buna, nu au dat la carlig gol ci la paine si o sa radeti... la piept de pui fript, ca asta au avut. Au folosit numai undite de 3-4 m, s-a prins ceva mai mare, dar s-a ascuns intr-o mica grota si nu a fost chip sa-l scoata de acolo. Oricum au facut asta "just for fun", nu incercam sa spun ca un pescar experimentat si cu momeala si sculele potrivite nu ar prinde peste. Locul de pescuit: ![]() Edited by ferrellroo, 04 July 2010 - 12:49. |
Posted 11 June 2010 - 19:16

Incerc sa scriu finalul, desi cam in 20de minute, plec la mare, sper sa reusesc sa termin, in caz contrar, o sa postez ceea ce am apucat sa scriu si o sa termin alta data.
Asadar a venit ziua plecarii. Dimineata am stat la piscina, ca nu aveam timp sa mai facem ceva interesant: ![]() Pe la 12, cand am plecat la masa, am facut si singura poza in care se vede Hotel Maria, pentru cei care doresc sa vada si exteriorul: ![]() Gata plec, nu am scris prea mult, dar postez. |
Posted 04 July 2010 - 10:28

In sfarsit reusesc sa mai scriu ceva. Am cam fost plecata din Bucuresti in weekenduri si nu am apucat sa intru pe forum. Apoi, nu mai mergea drop down list-ul de atasamentele existente cu internet explorer, ori am eu un virus , ori e ceva in neregula cu site-ul, acum folosesc Opera si merge.
Am plecat asadar la masa, iarasi la Poseidon unde am incarcat sa cer niste chiftele cu branza la mijloc facute pe gratar despre care ne spusese ghidul. Patronul a parut sa inteleaga ce vreau sa spun prin "meatballs with cheese" asa ca i-am cerut sa ne aduca asta. Ceea ce am primit insa, a fost asta: ![]() ![]() ![]() ![]() Dupa masa am fugit si am luat bagajele ca autocarele ajunsesera deja. Bagajele erau deja puse la receptie, pentru ca atunci cand sunt grupuri venite prin agentie, camerele se elibereaza la ora 9, uitasem sa va spun acest amanunt. Din graba, am uitat uleiul de masline, lucru de care mi-am dat seama abea aproape de ferry, am vorbit cu ghidul din autocar, care a sunat ghidul din statiune care mi l-a gasit acolo unde-l lasasem si mi l-a trimis cu urmatorul autocar care pleca spre Bucuresti peste 3 zile si astfel l-am recuperat. Dupa toata povestea asta, am ajuns la ferry: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aici se incheie si povestirea vacantei noastre, am vazut locuri frumoase, peisaje minunate si am facut baie intr-una din cele mai frumoase ape pe care le-am vazut pana acum. Au ramas multe plaje de incercat data viitoare, nu am vazut decat un colt al acestei insule si sper sa revenim curand. Daca mai sunt doritori pentru astfel de topicuri ii rog sa ma contacteze pe PM. Multumesc frumos pt. efort. Edited by ferrellroo, 05 October 2010 - 11:34. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users