Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

VREAU SA PLEC CU COPII IN CANADA...

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
katalina_k

katalina_k

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 04.06.2010
Buna ziua...Sotul meu este plecat in Canada,si as vrea sa plec si eu impreuna cu copii.Problema este ca nici eu si nici el nu stim ce trebuie facut,sa pot scoate copii din tara.Va multumesc....

#2
demotivational

demotivational

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 31.05.2010
Sotul are cetatenie canadiana?

#3
katalina_k

katalina_k

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 04.06.2010

 demotivational, on 4th June 2010, 01:53, said:

Sotul are cetatenie canadiana?
Nu...este plecat de 2 ani.

#4
demotivational

demotivational

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 31.05.2010
http://www.cic.gc.ca...grate/index.asp
Aici poti gasi informatii despre emigrare si poti face testul online pentru a vedea daca te incadrezi in punctajul necesar pt obtinerea vizei de rezidenta permanenta.
Copiii sunt ai vostri si nimeni nu va poate opri sa-i scoateti din tara daca aveti viza si acte in regula.
Dupa 3 ani de sedere sotul poate aplica pentru cetatenie iar dupa aceasta va poate aduce in Canada mult mai usor.

Edited by demotivational, 04 June 2010 - 01:06.


#5
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

 katalina_k, on 4th June 2010, 08:32, said:

Buna ziua...Sotul meu este plecat in Canada,si as vrea sa plec si eu impreuna cu copii.Problema este ca nici eu si nici el nu stim ce trebuie facut,sa pot scoate copii din tara.Va multumesc....

 katalina_k, on 4th June 2010, 08:56, said:

...este plecat de 2 ani.
Nu vreau sa sune agresiv, dar dupa doi ani de Canada voi nu stiti ce aveti de facut pentru reunirea familiei? Mi se pare imposibil si incredibil.
Stiti macar daca sotul are rezidenta permanenta? Daca da, incercati sa incepeti de aici: http://www.cic.gc.ca...nsor/spouse.asp

#6
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006
cred ca o intereseaza de fapt actele pt copii
acum mullti ani copii erau trecuti pe pasaportul parintelui. mergi acolo unde se elibereaza pasapoarte si intreaba

#7
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,792
  • Înscris: 25.06.2007
Voi uitati ca pentru a scoate un copil din tara in absenta unuia dintre parinti trebuie facuta o declaratie notariala prin care parintele absent este de acord cu acest lucru.
Detalii aici: http://www.citynews....inorilor-35309/
In cazul prezentat este vorba de situatia nr.2

#8
paznicmare

paznicmare

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,446
  • Înscris: 01.02.2010
Citeste putin din legea 248/2005
  ART. 17
    (1) Minorilor cetățeni români care nu se află în una dintre situațiile de suspendare a exercitării dreptului la libera circulație în străinătate li se eliberează pașapoarte simple sau pașapoarte simple electronice în următoarele condiții:
    a) în cazul minorului care nu a împlinit vârsta de 14 ani, numai la cererea ambilor părinți, a părintelui supraviețuitor, a părintelui căruia i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă sau, după caz, a reprezentantului legal;
    b în cazul minorului care a împlinit vârsta de 14 ani, la cererea acestuia, numai cu acordul ambilor părinți, a părintelui supraviețuitor, a părintelui căruia i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă sau, după caz, a reprezentantului legal.
    (2) Emiterea pașaportului simplu sau a pașaportului simplu electronic pentru minor, în situația în care există neînțelegeri între părinți cu privire la exprimarea acordului ori unul dintre părinți se află în imposibilitatea de a-și exprima voința, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 17^1 alin. (1) lit. e), se efectuează numai după soluționarea acestor situații de către instanța de judecată, care se pronunță în condițiile legii.
..................................................................
ART. 30
    (1) Organele poliției de frontieră permit ieșirea din România a cetățenilor români minori numai dacă sunt însoțiți de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
    a) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărți de identitate și călătorește în străinătate însoțit de ambii părinți i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu aceștia;
    b minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărți de identitate și călătorește în străinătate împreună cu unul dintre părinți i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu acesta numai dacă părintele însoțitor prezintă o declarație a celuilalt părinte din care să rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea călătoriei respective în statul sau în statele de destinație, precum și cu privire la perioada acesteia sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
    c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărți de identitate și călătorește în străinătate împreună cu unul dintre părinți i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declarația celuilalt părinte, numai dacă părintele însoțitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă;
    d) minorului care este titular al unui document de călătorie individual sau, după caz, al unei cărți de identitate și călătorește însoțit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu aceasta numai dacă persoana însoțitoare prezintă o declarație a ambilor părinți sau, după caz, a părintelui căruia minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă, a părintelui supraviețuitor ori a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor, la statul sau statele de destinație, la perioada în care urmează să se desfășoare călătoria, precum și datele de identitate ale însoțitorului respectiv.
#B
    (2) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. B) - d) nu este necesară declarația părintelui decăzut din drepturile părintești sau, după caz, declarat dispărut, în condițiile legii, dacă însoțitorul face dovada în acest sens, cu excepția cazului în care ambii părinți se află în această situație, când este obligatorie declarația reprezentantului legal al minorului.
    (3) Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. B) - d), organele poliției de frontieră permit ieșirea din România a minorilor însoțiți, numai în următoarele situații:
    a) în cazul în care însoțitorul argumentează necesitatea călătoriei în străinătate prin faptul că minorul urmează să beneficieze de un tratament medical care nu este posibil pe teritoriul României și fără de care viața sau sănătatea îi este pusă în mod grav în pericol, cu condiția să prezinte documente doveditoare în acest sens, emise sau avizate de autoritățile medicale române, din care să rezulte perioada și statul sau statele în care urmează să se acorde tratamentul medical respectiv, chiar dacă nu există acordul ambilor părinți, al celuilalt părinte, al părintelui supraviețuitor sau al reprezentantului legal;
#M5
    b în cazul în care însoțitorul face dovada că minorul se deplasează pentru studii sau concursuri oficiale, prin prezentarea unor documente corespunzătoare, din care să rezulte perioada și statul sau statele în care se vor desfășura aceste studii sau concursuri, chiar dacă există acordul doar al unuia dintre părinți.
#B
    (4) Pe lângă informațiile prevăzute la alin. (1) lit. d), declarația părinților, a părintelui căruia minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă, a părintelui supraviețuitor sau a reprezentantului legal, după caz, trebuie să cuprindă și următoarele mențiuni:
    a) scopul deplasării;
    b ruta urmată până în statul de destinație;
    c) indicarea faptului dacă minorul urmează să rămână în statul de destinație, caz în care trebuie menționată persoana căreia urmează a-i fi încredințat minorul, sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoțitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România.
    (5) Poate avea calitatea de însoțitor și o persoană anume desemnată din cadrul unei societăți comerciale autorizate, în condițiile legii, să desfășoare activități de transport internațional de persoane.
    (6) Organele poliției de frontieră vor permite ieșirea din România a minorilor însoțiți numai dacă se constată că se respectă informațiile prevăzute la alin. (1) lit. B) și c) și la alin. (4), referitoare la însoțitor, perioada deplasării și ruta care trebuie urmată, iar în situațiile prevăzute la alin. (3), dacă se constată că ruta aleasă pentru deplasare și momentul prezentării la ieșirea din țară se justifică în raport cu destinația, respectiv cu perioada deplasării.
    (7) Declarațiile prevăzute la alin. (1) lit. B) - d) trebuie redactate în două exemplare și trebuie să fie autentificate în țară de notarul public, iar în străinătate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori, dacă au fost date în fața autorităților străine, să îndeplinească condițiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila conform Convenției cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961, la care România a aderat prin Ordonanța Guvernului nr. 66/1999, aprobată prin Legea nr. 52/2000, cu modificările ulterioare. Un exemplar al declarației se păstrează de către însoțitor, iar al doilea exemplar însoțește pașaportul minorului.
    ART. 31
    (1) În situația în care organele poliției de frontieră constată că nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de prezenta lege pentru ca minorul să iasă din România, vor întrerupe călătoria acestuia. Dacă minorul nu este însoțit de cel puțin unul dintre părinți, vor proceda la informarea imediată a acestora, punându-le în vedere să îl preia de îndată ce este posibil. În cazul în care nu este posibilă informarea părinților, organele poliției de frontieră vor anunța de îndată Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului, care va iniția procedura aplicabilă minorilor neînsoțiți, potrivit legii.
    (2) Organele poliției de frontieră vor întrerupe, de asemenea, călătoria minorului, chiar dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 30, în următoarele situații:
    a) însoțitorul este cetățean străin și nu face dovada faptului că are dreptul să se reîntoarcă în România, deși în declarația părinților sau, după caz, a reprezentantului legal se menționează că minorul se va reîntoarce împreună cu același însoțitor;
    b însoțitorul a săvârșit anterior una dintre infracțiunile următoare, cu excepția cazului în care a fost reabilitat pentru această infracțiune:
    1. omor, omor calificat, omor deosebit de grav;
    2. infracțiuni privitoare la viața sexuală;
    3. cerșetorie;
    4. lipsire de libertate în mod ilegal;
    5. sclavie;
    6. prostituție;
    7. proxenetism;
    8. infracțiuni privind traficul de droguri sau precursori;
    9. infracțiuni privind traficul de persoane și infracțiuni în legătură cu traficul de persoane;
    10. trafic de migranți;
    11. trafic de țesuturi sau organe umane;
    12. infracțiuni de terorism;
    c însoțitorul este cetățean străin și părăsește teritoriul României ca urmare a unei decizii de îndepărtare de pe teritoriul României, dispusă în condițiile legii, cu excepția cazului în care este părinte al minorului și există acordul celuilalt părinte, dat în condițiile prevăzute la art. 30;
    d însoțitorului sau, după caz, minorului i-a fost limitat, în condițiile prezentei legi, exercițiul dreptului la liberă circulație în străinătate pentru statul de destinație ori pentru un stat care urmează să fie tranzitat, în perioada în care urmează să călătorească împreună;
    e) însoțitorul nu este persoana căreia i-a fost încredințată de către instanță supravegherea minorului, atunci când față de acesta s-a dispus măsura educativă a libertății supravegheate, în condițiile legii penale;
    f) minorul refuză să iasă din țară, dacă a împlinit vârsta de 14 ani.
#M9
    (3) Ieșirea din România a minorilor, în situația în care există neînțelegeri între părinți cu privire la exprimarea acordului ori unul dintre părinți se află în imposibilitatea de a-și exprima voința, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 30 alin. (2) și (3), se permite numai după soluționarea neînțelegerilor de către instanța de judecată, în condițiile legii.
#M10
    (4) În vederea constatării de către organele poliției de frontieră a situației prevăzute la alin. (2) lit. e), hotărârea instanței prin care s-a dispus măsura educativă a libertății supravegheate se comunică Poliției de Frontieră Română și Direcției Generale de Pașapoarte din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.
#B
    ART. 32
    (1) Până la preluarea minorului de către părinte sau, după caz, de către o altă persoană, în condițiile prezentei legi, însoțitorul prevăzut la art. 30 alin. (1) lit. d), care călătorește în străinătate în condițiile prezentei legi împreună cu acesta, are următoarele obligații:
    a) să acorde îngrijire și supraveghere minorului pe toată durata deplasării;
    b să nu abandoneze minorul;
    c) să nu încredințeze minorul altei persoane decât părintelui, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei prevăzute la art. 30 alin. (4) lit. c) ori, în cazuri deosebite, autorităților străine competente în domeniul acordării de asistență și protecție pentru minori;
    d) să respecte scopul, ruta și durata deplasării menționate în declarația prevăzută la art. 30 alin. (1) lit. d), cu excepția situației când există acordul ulterior al acestora cu privire la schimbările intervenite;
    e) în cazul dispariției minorului pe perioada deplasării în străinătate, să anunțe de îndată autoritățile competente de pe teritoriul statului unde s-a produs evenimentul, precum și cea mai apropiată reprezentanță diplomatică sau oficiu consular al României, solicitând eliberarea unei adeverințe în acest sens;
    f) să informeze de îndată ce este posibil cea mai apropiată reprezentanță diplomatică sau oficiu consular al României, în cazul apariției unei situații obiective de natură să întrerupă călătoria, să schimbe ruta, să depășească durata călătoriei indicate de părinți sau de reprezentantul legal;
    g) în cazul în care nu este posibilă încredințarea minorului persoanei prevăzute la art. 30 alin. (4) lit. c), să anunțe imediat cea mai apropiată reprezentanță diplomatică sau oficiu consular al României, în vederea reunificării familiale a minorului sau, după caz, să se reîntoarcă în România cu acesta.
    (2) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. e) - g), misiunea diplomatică sau oficiul consular sesizat are obligația de a informa imediat, direct sau prin intermediul Direcției generale afaceri consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, atât Inspectoratul General al Poliției Române, cât și Direcția Generală de Pașapoarte din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, în vederea anunțării părinților ori a reprezentantului legal al minorului în legătură cu evenimentul produs.
    ART. 33
    Minorul care călătorește în străinătate însoțit de cel puțin unul dintre părinți sau de reprezentantul său legal nu poate fi încredințat de către acesta unei persoane de pe teritoriul altui stat, atunci când față de minor s-a dispus măsura educativă a libertății supravegheate, în condițiile legii penale.

#9
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Bine, bine. Asa cum a zis Bogdan R, merge sotul la notar sau la consulat direct si da o declaratie in favoarea ta. Pasii sunt:1. Mergi tu la notar sa-ti faca un draft 2. Trimiti draftul la sot 3. Merge el la consulat si da declaratia Atentie! Daca poti, fa-le pasapoarte inainte! 4. Trimite sotul declaratia 5. Poti iesi linistita cu copiii peste granita.

#10
paznicmare

paznicmare

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,446
  • Înscris: 01.02.2010
nu inteleg ce drafturi va tot trebuie
legal se face in felul urmator
sotul din canada merge la consulat
daca nu atunci la un notar din canada
da o declaratie prin care isi da consimtamantul sa le fie intocmite pasapoarte copiilor si ca acestia sa poata pleca din tara
acea declaratie trebuie sa ajunga la sotie care daca nu e data la consulat trebuie sa o traduca si autentifice
din acest moment incepe distractia cu obtinerea vizelor si formalitatile necesare intrarii in canada

#11
katalina_k

katalina_k

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 04.06.2010

 paznicmare, on 4th June 2010, 08:44, said:

nu inteleg ce drafturi va tot trebuie
legal se face in felul urmator
sotul din canada merge la consulat
daca nu atunci la un notar din canada
da o declaratie prin care isi da consimtamantul sa le fie intocmite pasapoarte copiilor si ca acestia sa poata pleca din tara
acea declaratie trebuie sa ajunga la sotie care daca nu e data la consulat trebuie sa o traduca si autentifice
din acest moment incepe distractia cu obtinerea vizelor si formalitatile necesare intrarii in canada
Sotul a mers la un notar de acolo,a facut o declaratie in limba engleza...in Romania stiu ca trebuie tradusa si legalizata,dar daca copiii au pasapoarte individuale,la granita imi mai trebuie inca o procura sa pot scoate copiii?

Edited by katalina_k, 04 June 2010 - 09:11.


#12
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,792
  • Înscris: 25.06.2007

 katalina_k, on 4th June 2010, 10:11, said:

Sotul a mers la un notar de acolo,a facut o declaratie in limba engleza...in Romania stiu ca trebuie tradusa si legalizata,dar daca copiii au pasapoarte individuale,la granita imi mai trebuie inca o procura sa pot scoate copiii?
Nu.
E necesara doar procura prin care tatal consimte iesirea copiilor din tara insotiti doar de mama lor.

#13
katalina_k

katalina_k

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 04.06.2010
Multumesc frumos de raspuns.

#14
katalina_k

katalina_k

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 04.06.2010
Am revenit....am nevoie de ajutorul vostru....sotul meu mi-a trimis procura facuta la un notar de acolo.Inainte de a face acea procura ,eu am fost la pasapoarte si am intrebat dc este valabila o procura facuta la un notar canadian,cu zambetul pe buze mi-a spus ca este valabila ,sa contina nr de inregistrare si datele sa fie corecte.Ok....acum am fost cu acea procura ,la pasapoarte...si nu este buna.Mi-a explicat jurista ca trebuie supralegalizata,si apoi tradusa....Dna jurista a spus ca ar trebui sa merg EU la ambasada Canadei ,la Bucuresti sa o supralegalizez.....intrebarea este...stie cineva daca este posibil asa ceva...PLS

#15
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,792
  • Înscris: 25.06.2007

 katalina_k, on 14th June 2010, 18:30, said:

Mi-a explicat jurista ca trebuie supralegalizata,si apoi tradusa....Dna jurista a spus ca ar trebui sa merg EU la ambasada Canadei ,la Bucuresti sa o supralegalizez.....intrebarea este...stie cineva daca este posibil asa ceva...PLS

Este evident si de bun simt ca DA.
Cum ar putea avea un act strain, netradus si nelegalizat, putere legala in Romania?

#16
katalina_k

katalina_k

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 04.06.2010
multumesc Bogdan R pt raspuns.Eram constienta ca un act strain nu are nici o valoare in Romania. Acel act este facut la un notar din orasul respectiv ..si nu facea acel act daca nu mi se spunea ca este valabil ,numai ca ,dupa ce o sa-l primesc o sa trebuiasca sa-l traduc si sa-l legalizez.Intrebarea mea era alta ...dar acum nu mai conteaza pt ca am primit raspunsul chiar de la Ambasada Canadei in Romania .....Procura respectiva am trimis-o eu, la Ambasada Romaniei in Canada..pt a-mi recunoaste semnatura notarului public ..apoi ei mi-o trimit mie in Romania si de aici la ambasada Canadei in Rom si apoi la MAE.Multumesc....

#17
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,792
  • Înscris: 25.06.2007

 katalina_k, on 22nd June 2010, 00:24, said:

Multumesc....
Cu placere!
Si scuze pentru intarzierea cu care am raspuns. Am fost in concediu si nu am mai accesat netul...

#18
alexiapasat

alexiapasat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.03.2011

 katalina_k, on 21st June 2010, 23:24, said:

multumesc Bogdan R pt raspuns.Eram constienta ca un act strain nu are nici o valoare in Romania. Acel act este facut la un notar din orasul respectiv ..si nu facea acel act daca nu mi se spunea ca este valabil ,numai ca ,dupa ce o sa-l primesc o sa trebuiasca sa-l traduc si sa-l legalizez.Intrebarea mea era alta ...dar acum nu mai conteaza pt ca am primit raspunsul chiar de la Ambasada Canadei in Romania .....Procura respectiva am trimis-o eu, la Ambasada Romaniei in Canada..pt a-mi recunoaste semnatura notarului public ..apoi ei mi-o trimit mie in Romania si de aici la ambasada Canadei in Rom si apoi la MAE.Multumesc....


buna ....si eu sunt intr-o situatie oarecum asemanatoare cu a ta...si am o sumedenie de intrebari.....de curand acum cateva zile am obtinut vizele de rezident permanent in Canada....iar in maxim o luna urmeaza sa plecam....eu si fetita.....sotul este de aproximativ 4 ani in Canada (Calgary)....toate actele sunt ok,pasapoartele....ceea ce nu stiu exact este cum se procedeaza cu imputernicirea....am ceva dar nu stiu daca ca fi valabila....in momentul cand sotul meu mi-a trimis procura pentru a putea face pasaportul fetitei (6 ani)...si-a dat si acordul ca ea sa paraseasca tara insotita de mine...procura are toate legalizarile,ambasada....tradusa....dar am doar copii....originalele le-au oprit pentru pasaport....

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate