Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

(inginerul bv) Constructia casei mele P+M

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
4389 replies to this topic

#3817
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
De estimat nu vreau sa estimez ca ma sperii de costuri. Deocamdata, ce pot sa-ti zic e ca teava patrata 8 bucati si 8 bucati la 6m au fostat 1824 de lei. Mai urmeaza stalpii din INP care poate vin luni inca 1330 de lei. Placutele au fost 207 lei, 10 bucati pentru ca doua sunt pentru stalpii care vor incadra usa. O sa trebuiasca sa platesc vreo 2 mii de lei manopera unui sudor pentru toata treaba ca nu ma descurc cu invertorul din dotare. Trebuie mig-mag si o mana cu experienta.
Cel mai probabil nici usa nu va fi din comert ci voi face o usa dubla din cornier ca sa ies mai ieftin.
Am "noroc" ca la un moment dat m-a mancat in fund sa separ bucataria de living pentru-un perete de termopan si mi-a ramas ca sa zic asa. Tot ce n-am mai montat acolo voi monta pe lateral la garaj ca usa pietonala si cu ocazia asta va fi si un luminator excelent.

Daca aveti idei de inchideri, astept sfaturi ca sa zic asa.
Tocmai ce ma gandeam acum, la acoperis sa pun pane din lemn de 15x10, cate 10 pe fiecare apa cu OSB peste si peste OSB sa vin cu tabla tip tigla.

Edited by Inginerul_bv, 23 September 2017 - 06:22.


#3818
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Prima etapa e gata. Cateva le-am convins mai greu (bagate-as undeva dorele).
Urmeaza sudate capetele cand vine sudoru.

Attached Files



#3819
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
De ce nu tai fostele mustati astefel incat sa ajunga cap in cap, si sa le dai cateva hafturi acolo..... nu mai are moarte.

#3820
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
PC-ul cu care ai prins flansele era lasat din fundatie?
Problema este ca aceasta modalitate de fixare a flanselor iti "copiaza" (ne)planeitatea placii de beton. Profesionist era sa fi folosit tije filetate in loc de acel PC, flansele sa fi fost deja sudate pe stalpi, inclusiv niste gusee pe post de contravantuiri, iar orizontalitatea sa fi fost facuta cu piulite de nivel. Fixarea ar fi fost facut cu piulita si contrapiulita...restul(sudat pc-ul pe flansa) sunt chestii de manareli ale mesterului roman, nu solutii ingineresti.

Edited by the_lion, 24 September 2017 - 20:59.


#3821
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Da, PC-ul era lasat din fundatie. Am spus mai sus ca a fost gandit pe zidarie si-acum trebuie sa improvizez. Dar na.....ne grabim sa dam peste ochi gen "ce faci tu acolo e cacat". Cred ca stim cu totii sau cel putin am mai vazut hale si cum se fac. Eu n-am pretentii de solutii ingineresti, e o solutie romaneasca si da, a fost agreata de inginerul de rezistenta cu precizarea ca sub stalpi trebuie dublata cu alta talpa de 130x130x10 care sa impiedice poansonarea placii pe cat posibil. Incarcarea maxima e de 3 tone pe stalp, conform cu calculele, incarcare data de zapada. N-o sa fie niciodata 3 tone, but just in case.
Revenind pe plaiuri pamantesti, panele de acoperis de tip Z sunt foarte scumpe. 8 bucati la 11.3 metri cat am eu nevoie, inaltime de 100 mm si grosime tabla de 3, costa nici mai mult nici mai putin de 600 de euro. Mi se pare enorm sincer. Asa ca ma gandesc sa folosesc pane din lemn, desi si lemnul s-a scumpit groaznic de mult. Cand am facut eu casa costa 450 mc lemnul de calitatea I si-acum vad 850-900 ??? WTF ??? Pesemne nu se mai fura ca altadata.
Poate totusi sa pun tot 3 pane din profile dar ce profile ? Sa fie usoare si rezistente pentru o deschidere de 3.75 ??? :(

#3822
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Nu am intentionat sa-ti dau peste ochi, sorry daca asa a parut interventia mea. Se vede ca aloci atentie chiar si garajului, este pacat sa pleci cu o solutie nu tocmai ok tocmai la baza. Dar daca zici ca inginerul de rezistenta garanteaza ca pc-ul ala s-a facut una cu flansa, atunci asa sa fie.
Pt exterior te-ai gandit la solutia de fatada ventilata placata cu lambriuri siding de pvc? Si eu aveam in plan anul asta refacerea garajului...insa am amanat pt la anul din cauza altor chestii. Stau cu ochii pe aici pt ca tot pe la asa ceva m-am gandit si eu.
Spor!


#3823
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Multumesc,

Nu, nu m-am gandit. Sunt ieftine ? Ma uit acush. Sorry daca am sarit ca ars dar sunt si asa destul de stresat din cauza asta, ca eu m-asteptam undeva la 12 mii de lei hai 15 mii sa fie gata.
Din punct de vedere dinamic, structura e destul de elastica si centrul ei de greutate nu va fi chiar la 3 m, ca sa foarfece barele alea de PC. Ar insemna ca la hala in care lucrez eu, buloanele de 24 sa se fi forfecat deja la cate seisme au fost. La sfarsit o sa mai sudez pe placile alea niste mustati, ca oricum vreau sa torn o sapa armata de vreo 5-6 cm elicopterizata si se vor mai rigidiza suplimentar.
Pana la urma cred ca renunt si la INP-uri si pun niste teava patrata 120x120x3 si aia e.
O sa ma uit sa vad cum e cu lambriurile de PVC. Poate sunt o solutie mai ieftina si mai rapida.
Thanks

Edited by Inginerul_bv, 25 September 2017 - 17:39.


#3824
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
@the_lion, m-am uitat la ce zici matale da' nu pare o solutie buna. Ala trebuie montat pe un strat suport rigid si continuu, altfel face huta huta. E doar ca finisaj. Inchiderile tot va trebui sa le faci cu ceva gen OSB minim 18 mm prins pe niste profile. Deci tot acolo ajungi. Tind sa cred ca pana la urma, cea mai buna solutie e OSB prins pe profile, polistiren si decorativa.

Edited by Inginerul_bv, 25 September 2017 - 18:03.


#3825
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Clar...nu este o inchidere rigida in sine, ci doar un finisaj. Inchideri cu osb tot trebuie, cel putin in cazul tau.
Dar apoi, daca consideri o folie anticondens peste osb plus niste rigle de lemn de 5x3 puse la 40cm, vertical, peste OSB plus lambriurule, pe de-o parte, versus polistiren plus adeziv (unul care sa lipeasca pe osb...si este cam de la 40 lei sacul) sau spuma, plus plasa si masa de spaclu, apoi amorsa si decorativa...mie imi da mai ieftin cu lambriuri.
Mai ales ca pot sa le montez singur fara riscuri mari, la polistiren iti cam trebuie ajutoare, asa ca daca pui si manopera la termosistem iesi clar mai scump.
Eu la un garaj/magazie de 6×3m, cu sarpanta intr-o singura apa, ajunsesem la un cost de 14.000 lei doar materialele, complet pe structura de lemn, cu inchideri de osb si placat pe ext cu lambriuri pvc. In ideea ca-l pot face singur, cu ajutor de la fini si prieteni cand este cazul (fundatie sau ridicare structura lemn). Este adevarat ca tb sa fac si fundatia...dar scump al naibii...
Cu manopera ajungeam la 20.000 lei, peste ce ti-ai bugetat tu. De-asta sunt interesat poate fur si niste idei de la tine...

Edited by the_lion, 25 September 2017 - 19:03.


#3826
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
De-asta am si postat, poate inspir si pe altii. Ca vad ca prea multe sfaturi nu primesc, in afara de tine si bunul meu vecin bodcasa.
Ca pane de acoperis, ce parere aveti de niste pane 50x100 din lemn longitudinal peste grinzile cu zabrele din 40 in 40 ? Ca sa nu se culce, si-asa o sa-mi ramana cateva capete de vreo 400 de mm de la grinzile cu zabrele, le feliez frumos si fac cate o bucata de 100x100x100 si-o sudez pe grinda fix sub pana de lemn ?

Stie cineva la ce distanta se pun sipcile pentru tabla profilata tip tigla ?

LE. Am aflat. 350 de mm Posted Image si primul rand la 250 de la margine.

Asadar, ar insemna la 3200 lungime a unei ape si minus 250 de mm distanta la primul rand de sipci. Asta inseamna 9 randuri de sipci adica in cazul meu 9 randuri de pane pe fiecare apa, adica putin peste 1 mc de lemn, adicatelea vreo 850 de lei, luam rotund 1000. Suna atfel fata de 650 de euro.
Mai departe asta inseamna ca pot sa pun tigla metalica, vin frumos cu vata intre pane, retea de sarma si pa la revedere. Ca sa nu ma umplu de vata prin cap cat stau in garaj, ori o folie ceva sau OSB de cea mai mica grosime si-am terminat.

Pareri ? Posted Image

Attached Files


Edited by Inginerul_bv, 25 September 2017 - 19:42.


#3827
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Lemnul ma salveaza si in special OSB-ul.
Asadar, gandita treaba asa:
Pane din lemn, din 35 in 35 de cm. Panele nici n-are rost sa ma mai complic cu sprijiniri suplimentare, le trag cate 2 autoforante de 120 pe fiecare grinda cu zabrele in parte ca am loc in 100 de mm.......
La sfarsit vin cu OSB-ul frumos peste ca sa lege tot si peste OSB, folie si peste folie, tigla metalica si la revedere, termin acoperisu anu' asta asa cum mi-am propus.Posted Image Posted Image Posted Image

#3828
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Mi se pare cam la limita dulap de 5x10 cm la deschiderea de 3.2m intre reazeme, asta la bunul simt pt ca nu am facut niciun calcul. Fa-ti un calcul si pt dulap de 5x15 dar pus la un interax de 50-55cm, s-ar putea sa nu fie diferenta mare la mc in total.
Referitor la izolarea cu vata, inchide bine cu o folie si sigileaza imbinarile dintre sulurile de folie, oricum iti trebuie o bariera antivapori, vata in timp iti poate trimite microparticule chiar daca ti se pare ca rosturile de la osb sunt mici. Si nu este deloc sanatos pe termen lung sa inspiri acele microparticule.
Apropo, ca veni vorba de osb, lasa rosturi de dilatare intre panouri (cca 4-5mm, poti baga niste cuie de 5 ca distantiere la capetele panourilor de osb astfel incat sa nu se lipeasca), nu le lipi fest, altfel se vor valuri in timp. Mai ales ca ai o combinatie metal-osb, cu coeficienti foarte diferiti de dilatare
In rest, timp frumos si spor la lucru!

Edited by the_lion, 25 September 2017 - 20:59.


#3829
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
E chiar mai mic cubajul la ce zici tu, ideea e ca fiind destul de dese panele, tin zic eu.
Din pacate interaxele nu sunt egale, am 3.75, 3,75 si 2,75. O sa merg totusi pe pane de 12x5 just to be sure. Sa nu fie nici ca mine nici ca tine. Posted Image  Faza e ca nu-mi mai ajung suruburile in cazul asta. Ca lungime ma refer.
Oare folia de acoperis m-o tine pana la primavara ? Ca ma gandesc sa duc totul pana la folie si sa ma opresc aici pentru toamna asta, ca nu-mi place sa stau pe ger la 4 m inaltime.
La primavara cand e timp frumos, mai strang si eu niste bani si pun si tigla si coame, sorturi, jgheaburi si burlane si tot ce mai trebuie.
Partea buna cu panele din lemn e ca o sa-mi permita sa-i dau garajului un aspect mai rezidential, punand lambriu pe partea de sub streasina.
BTW, buna idee cu rosturile la OSB. Nu m-am gandit sincer. Posted Image

Edited by Inginerul_bv, 25 September 2017 - 21:31.


#3830
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Deci cam asa ramane. Doar ca m-am gandit mai bine, o sa fie rupere sa bag suruburi lungi de 150 prin panele alea si oricum costa destul de mult autoforantele la lungimea asta.
O solutie mult mai buna sunt vinclurile de imbinare 90x90x65, costa 3 lei bucata si mie imi trebuie 80 de bucati.
M-am sucit si cu INP-urile, ma complicam aiurea, nu ma mai puteam prinde cu OSB-ul si panele de sustinere ale peretilor de osb.
O sa pun tot stalpi din teava 100x100x3.

Cam asa ceva o sa arate pana la OSB.

Attached Files



#3831
relu11051

relu11051

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,243
  • Înscris: 02.05.2008
Inginerul_bv

Nu inteleg de ce te complici cu amestecatura de lemn cu metal si nu faci totul din lemn, ai zero contravantuiri, crezi ca doar din osb rezolvi problema la vant. La pereti poti sa folosesti osb de 12 mm daca ai contravantuiri si montant la maxim 60 cm interax. Polistiren pe exterior lipit cu spuma poliuretanica, masa de spaclu cu plasa si tinci la sac + lavabila de exterior sau tencuiala decorativa.

N-am vazut (poate mi-a scapat) dimensiunile (lungime, latime, inaltime)

#3832
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Nu intelegi pentru ca n-ai citit si mai sus. In fine. Am spus si mai devreme ca nu mai stau sa desenez dar contravantuiri vor fi intre toate axele.
Si nu ma complic deloc cu amestecatura. Pica chiar de bun augur. La final o sa aiba un aspect rezidențial. Ceva deosebit  


#3833
relu11051

relu11051

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,243
  • Înscris: 02.05.2008
Ok. pare ca le stii pe toate. Ma scuzi de interventie

#3834
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Nu le stiu pe toate, dar atitudinea de aia nu faci bine, aia e cacat samd..nu va fi imbratisata de nimeni. Poate adopti o alta atitudine si stam altfel de vorba.
Daca banii nu erau o problema, vedeai o desfasurare de forte cu dorei, betoniera, multibat, caramida cu goluri, centuri de beton armat, sarpanta din lemn si tigla bramac.
Dar ce sa vezi, pentru mine ca si pentru multi altii probabil, banii sunt o problema si incerc sa fac cum pot mai bine cu foarte mari sacrificii. Posted Image

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate