Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...
 [UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay
 Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 

Televizoare romānești.

- - - - -
  • Please log in to reply
166 replies to this topic

#37
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,794
  • Înscris: 14.10.2008
Thomsonul nu are decat un singur LED in partea de jos a panoului din fata, pe mijloc si langa comenzile care sunt dipuse ca si cum ar fi o alta telecomanda incorporata in el, LED-ul lumineaza mai puternic  cu TV-ul pornit si mai slab cu el stins. Si cum amintirile vin una cate una, prima lui defectiune a fost chiar in 1992, si anume contact imperfect la intrerupator, depanatorul a innadit pe direct firele de alimentare scotand din circuit intrerupatorul.

Doktorofsat a zis intr-un alt topic anul trecut ca Thomson este facut pe schema lui Nordmende, si vad ca si ala avea probleme, lui Thomson ii piere alimentarea, la Nordmende ii pierea semnalul.  :lol:  "Problema de convergenta"- n-am auzit de aceasta sintagma pana acum, dar pot spune ca Thomson mai avea o usoara pata mov in dreapta jos a ecranului, dupa ce l-am luat de la reparat in 2004 unde i-au facut mai multe demagnetizari manuale cu un dispozitiv special (tot din 2002 nu se mai degauss-eaza tubul, probabil s-a uzat demagnetizorul intern) are toata partea de sus a imaginii patata cu mov, iar sigla TVR 1 este verzuie in loc de albastra, asemanator cu Nordmende as zice.  :lol:

Si Thomson are combinatiile de cifre ca metoda de schimbare a canalelor, dar daca apesi un buton ce face sa apara canalul si dai apoi + - pentru volum schimba de la 1 la 40 ca si cele noi.

Edited by Neaceasca85, 29 June 2010 - 23:49.


#38
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,550
  • Înscris: 13.06.2004
Sirius 208 al meu avea o imagine super! (pćcat cć nu l-am tras īn bandć decāt tārziu ... aŗa cć pānć īn 1999 cānd mi-am bćgat televziune prin cablu nu aveam sonor decāt pe TV.R. 1 ŗi 2).

#39
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,794
  • Înscris: 14.10.2008
Diamantul avea vizibile balariile de pe marginile imaginii, acelea pe care TV-urile moderne le ascund prin overscan, se vedeau marginile de sus si de jos. Si imi aduc aminte cum bunica rotea de reglaje si prindea intr-un loc TVR1 cu imagine buna dar fara sunet; sau fratele cand a prins un post de radio FM pe el probabil in banda est, TV-urile alb negru nu aveau mutting care sa dea drumul la sunet doar cand pe frecventa exista si imagine, si de asta auzeai radiouri pe ele sau mai ales te speriai rau de fasait cand TVR oprea emisia.  :lol:

La Miraj imi facusem pe la 4 ani un obicei sa-i scot butoanele si sa le pun pe masa, in fiecare zi, :D  bunica ma gasea si ma certa, stiu perfect acel comutator rotativ cu aspect de ceas pentru canale, clantz, clantz, Diamant avea 6 butoane din care doar unul putea sta apasat, alegeai altul si sareau, le si zburau capacele la al meu.

Edited by Neaceasca85, 30 June 2010 - 01:01.


#40
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,876
  • Înscris: 28.11.2006
@Neaceasca: nu sunt specialist, dar expresia "probleme de convergenta" am citit-o tot pe acest forum. Inseamna ca sunt putin deplasate culorile si ca daca ai o sigla alba se vad marginile colorate. E cam aceeasi chestie care se intampla la un ziar colorat prost tiparit, in care culorile nu pica exact in acelasi loc si textul colorat devine practic imposibil de citit :w00t: Daca nu am folosit termenul corespunzator, ii rog pe cei mai priceputi sa ma corecteze :D

In rest cinescopul de la Nordmende nu avea probleme cu magnetizarea, nu am avut pete de culoare sau alte asemenea probleme.

#41
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,550
  • Înscris: 13.06.2004
Telecolor din seria 3xyz ŗi 4xyz au fost cele mai bune, deŗi aveau ŗi ele bubele lor, precum decodorul de culoare care se tot strica ŗi uneori ŗi traful de linii. Telecolor 5601, 5602, 5603 au fost niŗte porcćrii - īn special programatorul ćla (cheiža aia era proastć, iar tastatura o porcćrie). Cicć trebuia sć aparć un Telecolor 560x cu telecomandć :w00t:

#42
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,794
  • Înscris: 14.10.2008
Atunci nu convergenta e problema Thomsonului, ci numai magnetizarea, ce descrie pufonel acolo e cu totul altceva, albul care se descompune in culori pentru ca acestea nu "converg" toate 3 la un loc, cam asa mi-as explica, si la imprimanta inkjet color cica se poate intampla o dezaliniere a culorilor, si nu mai cade pixel langa pixel.

dj lampa, Diamantul a avut o defectiune beton cu traful de linii, huruiala puternica+flama continua in el+miros de praf de pusca degajat in camera si imagine care se dadea peste cap foarte repede doar pe mijlocul ecranului. Intr-o seara cand bunica si fratele au vrut sa-l porneasca ne-am trezit cu el asa, netinandu-l mai mult de 2 minute, timp in care eu m-am uitat in el prin spate si am vazut grozavia, la cei 5-6 ani pe care ii aveam.

Edited by Neaceasca85, 30 June 2010 - 12:46.


#43
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008
Vad si citesc ca vorbitxi multe si e cazul sa aduc anumite adaugiri (mai mult de 5% cu cat eu ridicat teveau dracii nostrii guvernantzi)

Neaceasca si Ghepardi vorbeste aci de Goldstar !F, bine

Goldstar a fost primul televizor color de mare raspandire in Romania .Afara era o marca tv pt cei cu buget redus , insa in tara, pt banii romanilor, era (pt multi) eGZtrem de scumpa.Dupa ce si-a schimbat numele in LG calitatea teveurilor scoase lasa de dorit !

-Cum deosebim insa un Glodstar de la mama ei din Koreea de unul asamblat in Romania?

-Banal de simplu!Toate  modelele cu display rosu cu 2 cifre sunt koreene.Restul care aveau tuburi Hitachi erau asamblate la uzinele Electronica iar un al treilea sortiment la Deva cele cu afisaj pe ecran!

Despre teveurile Telecolor si Cromatic, tuburile erau Toshiba, Thomson sau Videocolor!Insa culorile dupa un timp apareau ca date cu bidineaua.Nici nu prea receptionau bine semnalele sclabe pe UIF acolo unde erau cateva canale tv interesante!

Sirius 208 intr-adevar a fost un model foarte apreciat se misca excelent pe UIF receptiona perfect canalul 2 maghiar cautat pt filmele si serialele sale foarte bune.Mai tarziu pt canalul ucrainian ictv (cea cu stea daca cineva il stie) care transmitea si filme erotice/xxx :naughty:

S-a scris si de Nordmende spectra ...

SK3 am avut si eu . era un model excelent.Mai faceau cateodata figuri la sunet dar in rest era oki!

#44
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
Aceeasi problema cu "balariile" am avut-o si la Diamant 163. De multe ori incercam sa fac abstractie de ele.
Un alt aspect legat de claviatura: daca apasam simultan pe butonul 5 (banda VHF 3) si 6 (banda UHF) am dat de alte cateva posturi din VHF care nu le prindeam deloc pe acest televizor (e vorba de cele cuprinse in intervalul 126.25 - 169.25 MHz). In schimb in banda UHF nu intra nimic, l-am testat dupa ce au fost introduse prima data programele din grila pe aceasta banda.
La fel nici posturile locale din UHF nu intra deloc, cred ca are un defect aici.

#45
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,794
  • Înscris: 14.10.2008
M-am uitat in Thomson acum vreo 3 luni si tubul este Hitachi (e si logo-ul Thomson pe el) made in Japan. Tata mi-a spus ca e asamblat in Franta, dar cine stie.  :naughty: Culorile pe el chiar cu bidineaua sunt date, in 2005 cand am trecut pe Samsung flat am ramas interzis de cat de multe detalii si mai ales cate culori nu se vedeau pe Thomson, a fost exact ca si cum ai trece acum la HD, vad ca CRT-urile fabricate inainte de anul 2000 nu redau culorile vii, mai ales ROSUL, poate pentru ca acestea au aparut doar dupa 2000 si partial in 98-99, uitandu-ma la clipurile muzicale pe VH1 in ce an sunt filmate. In Romania vad rosu intens doar in clipuri filmate cel mai devreme in 2000, inainte de 2000 aveam calitate VHS pe imagine, dupa 2000 avem DVD sau SD adevarat (nu la toate televiziunile  romanesti  :rolleyes: ) Spre exemplu "Dac-ai sti" de la Directia 5 (filmat in 2000) se incheie cu fata lui Cristi Enache invaluita intr-un rosu delicios, imposibil de redat si pentru Samsungul din 1994, ce sa mai zic de GlodStar care are imaginea mai stearsa decat Thomson. O anumita nuanta de rosu aprins nu exista nici pe LCD, doar pe CRT-ul de dupa 2000 sau plasma.  :D

Bag seama ca din cauza ca unele TV-uri color pretins straine sunt asamblate in RO, nu suntem deloc offtopic aici.  :coolspeak:

Edited by Neaceasca85, 01 July 2010 - 00:56.


#46
cata1970

cata1970

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 585
  • Înscris: 21.12.2007
Un alt tv alb negru de care imi amintesc...sport Bunicii mei aveau asa ceva si era tv-ul vacantelor mele :)  Cred ca era cel de-al doilea model de sport (cu rotite rosii  la selector).Si-a facut treaba destul de bine(desi mi s-a parut mult sub sirius ca fiabilitate )  O defectiune  a avut-o de la cumparare pana cand a iesit din uz definitiv: un selector nu tocmai sensibil (foarte rar imaginea era ...''oglinda'',clara-doar aproape de un releu.Un vecin avea un tv identic(luat cam in aceeasi perioada) dar mult mai bun ca receptie a semnalului(si nu numai).

#47
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,794
  • Înscris: 14.10.2008
Sport a fost chiar celebru, multi l-au avut in iepoca die aur, inclusiv 2 cunostinte de-ale mele l-au avut. Un selector mai putin sensibil am sesizat pe Goldstar, in 2004 receptiona cu mai multi pureci decat Thomsonul posturile din UIF (aveam semnalul slab pe cablu atunci, din 2005 il am beton si il vede oglinda orice stift de TV  :lol: ) Dar cea mai sensibila receptie la mine o are acum Samsungul flat screen din 2005, testata pana la remedierea problemei cu cablul, dintre cele vechi Thomson este cel mai sensibil.

Edited by Neaceasca85, 09 July 2010 - 00:24.


#48
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
La capitolul sensibilitate Sport nu mi s-a parut chiar asa stralucit. Cat l-am folosit pe cablu mereu imi facea probleme cu posturile de la capetele benzilor in sensul ca le prindea cu purici. Initial am zis ca e de vina amplificatorul de pe casa scarii, dar la celalalt televizor se vedeau bine toate programele. Am luat atunci un amplificator tv si astfel am rezolvat problema.

#49
pop_cipi

pop_cipi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 02.08.2010
Recent am devenit posesorul unui Diamant 2410. As fi recunoscator daca m-ar ajuta cineva sa ii aflu anul de fabricatie.
Dar nu reusesc sa prind nici un canal clar pe el. Acum ma intreb daca sunt compatibile canalele de la televiziunea prin cablu sau doar daca ii cumpar o antena pt tvr 1 si tvr 2.
Pentru ca i-am bagat semnal de la cablu si prind doar ffff slab unele canale cu purici si barait.
Daca ma puteti ajuta cu informatii sunt recunoscator.
Multumesc.

#50
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,794
  • Înscris: 14.10.2008
Cred ca e defect.

#51
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 21.09.2003

View Postmiki07, on 24 mai 2010 - 13:27, said:

Am cautat pe net, dar nu am gasit. Care a fost primul vostru televizor românesc (în vremea lui nenea Nicu, sau de ce nu si dupa)? Tot aud modele de TV românesti, dar nu stiu ce sunt cu ele. Si sa puneti si o poza cu el.
Incep eu: SIRIUS 208B, luat in '89, a mers aproape 15-16 ani. Imi aduc aminte ca noaptea visam ca e color, desi nu era Posted Image
[ http://files.myopera.com/tibipop/blog/sirius_tv.jpg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Poza e gasita pe net!
L-am pus aici ca e in stransa legatura cu televiziunea de ieri.
Acelasi televizor am avut si eu. Cumparat in 1986,inaintea CM din Mexic. Functioneaza si acum, dupa 28 de ani. Inaintea sa am mai avut Olimp si Venus HS.

#52
nemotoujours

nemotoujours

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 17.02.2014

View Postpop_cipi, on 20 octombrie 2013 - 14:42, said:

Recent am devenit posesorul unui Diamant 2410. As fi recunoscator daca m-ar ajuta cineva sa ii aflu anul de fabricatie.
Dar nu reusesc sa prind nici un canal clar pe el. Acum ma intreb daca sunt compatibile canalele de la televiziunea prin cablu sau doar daca ii cumpar o antena pt tvr 1 si tvr 2.
Pentru ca i-am bagat semnal de la cablu si prind doar ffff slab unele canale cu purici si barait.
Daca ma puteti ajuta cu informatii sunt recunoscator.
Multumesc.

Nu il cedezi?cat vrei pe el-sunt colectionar si nu il am

#53
dadi272

dadi272

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,301
  • Înscris: 09.06.2008
Interesant topicul.
Eu am avut asa in ordine cronologica:
Tesla din 1968, avea si radio dar il anulasera timpitii ca sa nu platesti abonament TV si sa asculti si radio.
Ala a fost super-scula, nu am mai vazut la nimeni.
Din 1984 Telecolor la o saptamina de la introducerea televiziunii color, de mama sefa in comert.
Din 1991 JVC.
Din 2001 Samsung, CRT, stereo, ecran plat, merge impecabil si acum.
Din 2007 pina in present plasma Panasonic de 37", la fel merge impecabil.

#54
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,550
  • Înscris: 13.06.2004
No, bine că am dat sărci după Telecolor că am redescoperit topicul (threadul).
"Temp" erau sovietice/ruseşti. Fiind cu traf de reţea, nu cu alimentare în serie, se dereglau mai greu + nu riscai să te electrocutezi la şasiu. Vorbesc de modelele pe lămpi, gen 2, 3, 6, 7 - alea cu semiconductoare nu ştiu cum erau.
A mai existat un model de <<Telecolor>> în afară de cele menţionate: http://www.elforum.r...color-romanesc/
Eu sper să-l repornesc pe al meu 3007 - după ce înlocuiesc condensatorii şi decodorul de culoare (decodorul era boală clasică la astea). Am taster + programator noi, neofolosite. Dacă ştiam acum câţiva ani că se va desfiinţa atelierul, mai cumpăram. Comutator pornit/oprit nu am  :(
Cât despre "Hitachi" nu ştiu cât de bună era imaginea produsă de cinescoapele lor, da' am un tv produs de ei în sept. 1988 (dar deja era Made in Singapore) care încă merge! Din păcate e un model premium (nu are nici măcar o intrare R.C.A.!!!  :w00t:  ) şi are sistemul ăla vechi de programare (nu poţi să bagi direct Cxy sau Sxy + altele), dar cred că are tuner şi pt. N.T.S.C. !!! (reglaj manaul "Tint" pt. N.T.S.C. are). Merge şi la 110 Volţi.

Cât despre calitatea proastă a multor televizoare româneşti era de vină Partidul + furtul unora.

Deşi nu e de la noi, sper să vă încânte: http://obsoletetelly...um.blogspot.ro/
http://www.oldtechno...net/colour.html

Ah, şi nu mai vor fi vremurile în care oamenii vor scoate un tv (alb-negru sau color) în curte ca să se uite la televizor sau vor căra cu o maşinuţă drăguţă un tv portabil la camping  :(   Na, că devin prea nostalgic   :(

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate