![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Plagiatul
Last Updated: Apr 26 2009 06:12, Started by
Elena2k
, Jul 09 2005 11:30
·
0

Posted 18 November 2006 - 16:30

Un cover gretos : Cypress Hill - What's Your Name What's Your Number dupa The Clash - Guns of Brixton.
|
Posted 04 December 2006 - 14:46

Nu mai zicetzi k fura idei ,k se supara hotzii ,ei doar le imprumuta. Parerea mea ca majoritatzii artishtilor shi compozitorilor romaneshti le este frica sa se exprime ,le este frica sa faca ceva diferit. Ei se gandesc k dak repeta nishte retzete ce au avut succes in SUA, o sa aiba succes shi aici .Dar aici e alta cultura ,altzi oameni ,de asta multzi din ei scot doar un hit de vara shi apoi dispar
![]() |
Posted 09 December 2006 - 00:46

Knocking on Heaven's Door apartine lui Bob Dylan si majoritatea cover-urilor sunt legale. Vorbind de cover, cred ca trebuie definit conceptul : Cover-ul reprezinta o preluare si interpretare in stil propriu a unei piese, preluare facuta in mod legal. Cum prin tara noastra nu se practica, nici nu-mi pun problema de cover legal. Singura trupa care a primit drepturi de a face cover-uri dupa trei piese este Voltaj : Asta-i viata (Queen - We Will Rock You), "piesa aia cu fa un pas in fata" (The Cure - Close to me) , Hai Sus (Cameo - Word Up). Chit ca tot prost le-au interpretat, de remarcat gestul de a obtine dreptul de la casele producatoare. Majoritatea trupelor de pop-dance fura cu nesimtirea caracteristica mintilor de bibilica ale producatorilor\compozitorilor si a micilor imbecili care le asculta. De manele nu mai zic, pentru ca in creierul meu aberatiile astea nu apartin muzicii. Ioi, saracu' de mine, acuma numa vad ce chestii declarai tu pe aici. ![]() Nu trebuie confundata situatia generalizata de dinainte de '89 si situatia generalizata de furaciune de la noi cu TOTI cantaretii/trupele in afara de Voltaj. Chiar si "Trenul cursa de persoana Apahida-Cluj Napoca" de la Semnal M a fost facut cover cu voie de la formatia originala. Ca sa dau niste exemple mai actuale, chiar Stefan Banica Junior sau defuncta Stigma folosesc/foloseau cover-uri "autorizate"... in rest nu am prea intalnit atatea cover-uri in ce mai razbate la noi pe discuri oficiale, majoritatea cover-urilor aparand in concerte/bootleg-uri. ![]() Quote Parerea mea ca majoritatzii artishtilor shi compozitorilor romaneshti le este frica sa se exprime ,le este frica sa faca ceva diferit. Ete na... lenea + incompetenta + incultura + chestiile comerciale sunt definitorii pentru majoritatea compozitorilor autohtoni. Cei care fac ceva diferit exista (chiar daca sunt intr'un numar cam mic)... insa nu sunt bagati in seama, pentru ca nu sunt comerciali. Edited by AlexIP, 09 December 2006 - 00:58. |
Posted 30 June 2007 - 22:41

Knocking on Heaven's Door apartine lui Bob Dylan si majoritatea cover-urilor sunt legale. Vorbind de cover, cred ca trebuie definit conceptul : Cover-ul reprezinta o preluare si interpretare in stil propriu a unei piese, preluare facuta in mod legal. Cum prin tara noastra nu se practica, nici nu-mi pun problema de cover legal. Singura trupa care a primit drepturi de a face cover-uri dupa trei piese este Voltaj : Asta-i viata (Queen - We Will Rock You), "piesa aia cu fa un pas in fata" (The Cure - Close to me) , Hai Sus (Cameo - Word Up). Chit ca tot prost le-au interpretat, de remarcat gestul de a obtine dreptul de la casele producatoare. Majoritatea trupelor de pop-dance fura cu nesimtirea caracteristica mintilor de bibilica ale producatorilor\compozitorilor si a micilor imbecili care le asculta. De manele nu mai zic, pentru ca in creierul meu aberatiile astea nu apartin muzicii. eu zic ca voltaj canta chiar bine... Bine recunosc ca sunt fana, dar trebuie apreciati ca sustin intotdeauna concerte 100% live. bravo lor! ![]() ![]() |
Posted 03 July 2007 - 11:31

99% dintre "trupele" care abordeaza genuri gen pop,dance(asta e pt ghei) sau asa-numitul house sunt plagiate!
![]() ![]() |
Posted 03 July 2007 - 11:36

Cine stie ca melodia "Beijo-la-la" de la Morandi este plagiata? Corect, este...dar nu asta e necazul cel mai mare. Care aveti melodia in PC sau pe vreun cd, convertiti-o in .wav, apoi deschideti-o cu Sound Recorderul din Windows si la Effects dati Reverse... Apoi dati play la melodie... Cred ca o sa fiti surprinsi cand o sa cante melodia "A la lujeba" tot de la Morandi... Pe langa plagiatura, mai e si nesimtire!
![]() |
Posted 03 July 2007 - 15:25

Dupa cum stim plagiatul se foloseste cel mai adesea in muzica si propun sa vorbim despre acest subiect. De exemplu, atunci cand sa preiau pasaje din anumite lucrari si "uitam" sa mentionam ''dreptul de autor'' si sa punem semnele citarii, atunci vorbim, zic eu, despre plagiat. Tot plagiat este si atunci cand o formatie sau un solist "preia", imita sau imprumuta anumite idei, pe care le combina cu altele, tot imprumutate fara sa mentioneze, linia melodica a unei piese (sa zicem ca nu este vorba de una foarte cunoscuta). Criticam ca majoritatea melodiilor aparute pe piata sunt plagiate sau ca nu stim sa punem accent pe muzica adevarata. Oare ce insemna ''muzica adevarata'' si cum are trebui privite melodiile ''plagiate''? Mai exista muzica adevarata sau o melodii care sa nu fie ''plagiate'' si totusi populare? Va rog frumos sa imi dati cateva exemple.(daca se poate sa fie o melodie in limba romana ![]() De ce melodiile ''furate'' au mai mult succes pe piata ? oare nu mai putem aprecia muzica de buna calitate? ![]() |
Posted 22 August 2007 - 19:40

mai nou Guta a scos o melodie care e identica IDENTICA cu melodia lui Gary Moore - Still got the blues.
as posta melodia sa vedeti dar nu am acordul "autorului" de a face acest gest ![]() dar o gasiti pe DC++ |
Posted 28 August 2007 - 09:48

Class - Un ocean in desert.
Copie (proasta) dupa BT - Somnambulist. de pe albumul Emotional Technology. lansat in 2003. Au incercat si ei sa copieze synth-urile, beat-ul, efectele de voce, efectele sonore etc. , dar a iesit o mare VARZA. RUSINE!!!! |
Posted 26 December 2007 - 17:03

Stie cineva dupa ce a fost copiata sau inspirata melodia lui Stefan Banica jr - Ziua ? Mi se pare foarte cunoscuta aceasta melodie, parca ar fii ceva de la Shakin Stevens dar nu stiu care....
|
|
Posted 27 December 2007 - 18:39

In momentul de fata,trei sfert din artistii de pe scena muzica romaneasca "imprumuta" cuvinte sau negative de la alti artisti.Regretabil...muzica romaneasca a ajuns intr-un stadiu jenant dominat de manele,hip-hop sau artisti de slaba calitate,au vocile prelucrate pe calculator,de-a dreptul jenant,in schimb adevaratele talente nu sunt promovate din cauza lipsei banilor sau pilelor.
|
Posted 28 December 2007 - 17:28

Vita de Vie - Praf de stele
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wZslOKAF1nI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] vs. Kelly Clarkson - Breakaway [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Jk4AF0YNMRI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] ce spuneti ? unele asemanari.... |
Posted 03 January 2008 - 22:40

In seara asta navigam fara vreo adresa anume si am dat peste acest super/bestial/nemaipomenit/incredibil..compozitor al Romaniei : marius moga (scz ca nu scriu cu litere mari, dar nu merita)
http://www.220.ro/Ma...zard-44275.html un sarlatan la scara mare.pfff |
Posted 22 January 2008 - 23:19

uite un articol mai detaliat cu mai multe piese d und a furat moga http://jascarameaua....tza-in-sac.html
|
Posted 01 February 2008 - 14:30

Coveruri legale sunt foarte multe..mai ales astazi nici o casa de productie nu-si mai permite sa scoata pe piata ceva ilegal..se cer daune foarte mari, plus scandal etc.
Plagiatul e un concept non-juridic..e un concept artistic..prin urmare vor exista intotdeauna diferente de opinie. Nu exista nicaieri o definitie legala a plagiatului. Exista doar anumite comisii instituite la nivelul organismelor profesionale (e.g. UCMR), dar care au o mare doza de subiectivitate. Asa se explica faptul ca unii autori, desi e evident ca plagiaza, sa cel putin nu au creatii originale, nu au de suferit de pe urma incalcarii drepturilor de autor! |
|
Posted 20 February 2008 - 14:17

PLAGIAT = Opera literara, artistica sau stiintifica a altcuiva, insusita (integral sau partial) si prezentata drept creatie personala
faptul ca eu cant la radio o melodie a lui Celine Dion cu versuri adaptate in limba romana (deci un cover) fara sa fi cerut acordul detinatorilor de drepturi n-are nici o importanta, atata vreme cat melodia respectiva apare in playlisturile radiorilor care se duc la organismele de gestiune colectiva, pentru ca acestea repartizeaza drepturile de autor catre compozitorul/textierul respectivei piese. apare numele meu in play-listul respectiv? organismul de gestiune colectiva ia legatura cu mine ca sa ma intrebe ce-i cu piesa aceea, de ce nu am declarat-o. eu ii spun ca este a lui Celine Dion si eu doar am preluat-o, cu versuri in romana si ii spun care e titlul original. organismul de gestiune colectiva directioneaza astfel drepturile catre autorul/autorii piesei originale. |
Posted 26 February 2008 - 14:19

PLAGIAT = Opera literara, artistica sau stiintifica a altcuiva, insusita (integral sau partial) si prezentata drept creatie personala faptul ca eu cant la radio o melodie a lui Celine Dion cu versuri adaptate in limba romana (deci un cover) fara sa fi cerut acordul detinatorilor de drepturi n-are nici o importanta, atata vreme cat melodia respectiva apare in playlisturile radiorilor care se duc la organismele de gestiune colectiva, pentru ca acestea repartizeaza drepturile de autor catre compozitorul/textierul respectivei piese. apare numele meu in play-listul respectiv? organismul de gestiune colectiva ia legatura cu mine ca sa ma intrebe ce-i cu piesa aceea, de ce nu am declarat-o. eu ii spun ca este a lui Celine Dion si eu doar am preluat-o, cu versuri in romana si ii spun care e titlul original. organismul de gestiune colectiva directioneaza astfel drepturile catre autorul/autorii piesei originale. "organismul de gestiune colectiva" ![]() nice one ![]() eu inteleg "plagiatul" ca o interpretare a unei melodii a carei compozitie e mai mult sau mai putin asemanatoare cu a altcuiva, cu conditia ca interpretul sa nu fii mentionat autorul original niciunde. ca si compozitor nu m-ar deranja daca cineva mi-ar interpreta piesele (chiar si in scopuri financiare), dar sa scrie si el acolo mic pe CD cu font de 6 pixeli "original by ..."
Moga nu fura. right ![]() Edited by unu, 26 February 2008 - 14:20. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users