Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sa folosim antivirus, antimalware?

mesaj suspect . . .

Film original sau pirat?

Cum poti inregistra CD-uri in for...
 Ceainaria celor pasionați de...

Probleme la acoperis din cauza in...

Transferuri instant intre bancile...

player video
 Carrefour Act for good

Parcare gratis in Bucuresti pentr...

Rovinieta prin SMS pentru masina ...

Viteza mica Usb 3.2 gen.1 header
 Cerificat atestare fiscala pentru...

Schimbare destinatie imobil din l...

Dorsalgie

Recomandare brand cheie dinamomet...
 

Boot stick: Win XP, Win7, Paragon, Partition wizard, UBCD4dos, Linux

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
77 replies to this topic

#37
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
Revin cu o precizare la postul anterior: noua imagine bitdefender nu mai functioneaza prin adaugarea in fisierul menu.lst a liniilor din postarea de mai sus. In schimb, se poate folosi kaspersky rescue cd, numai ca imaginea iso trebuie redenumita in rescue si trebuie copiata intr-un folder de pe stick numit rescue

title KAV Rescue CD
find --set-root /rescue/rescue.iso
map /rescue/rescue.iso (0xff) || map --mem /rescue/rescue.iso (0xff)
map --hook
root (0xff)
chainloader (0xff)

Testat de mine si functioneaza.

#38
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
buna ziua!
ear1976 - ma chinui de vreo 3 zile sa fac un stick bootabil cu windows XP SP3. Am incercat si metoda ta, a mers pana la un anumit punct, am selectat sa instalez xp-ul si cand sa dau proceed observ ca nu-mi vede decat stick-ul USB, nu si hardul. Am un laptop Acer Aspire One AO722. Care este problema, am pus din bios bootare pe USB HDD apoi pe HDD, mai trebuie sa fac ceva in plus?! Nu reusesc sa-i dau de cap, va rog sa-mi explicati detaliat ce si cum  pentru ca vreau sa elucidez aceasta problema odata pentru totdeauna.
Multumesc anticipat!

#39
botelucian

botelucian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,201
  • Înscris: 23.03.2007
hdd sata oare?ai setat din bios hardu sa fie pe ata/ide?
sugerez w7 pt micutz

Edited by botelucian, 08 April 2012 - 18:59.


#40
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Exact acolo m-am jucat si a functionat. Da, este SATA, insa la mod era comutat pe altceva, l-am schimbat pe IDE si a mers brici. Inainte sa fac asta imi aparea un meniu ciudat in windows setup unde trebuia sa selectez un driver dintr-o lista mai lunga, in fine, ma bucur ca i-am dat de cap singurel. Indiciul meu a fost ca am incercat si pe un desktop si mi-a recunoscut ambele HDD-uri, ceea ce m-a determinat pe mine sa cred ca este o problema de setare in bios...de aici a fost doar o chestiune de timp. Multumesc botelucian pentru raspunsul prompt. Multumesc si lui ear1976 pentru tutorial, foarte bun meniul, good job!

Aveam nevoie sa stiu ca pot pune si XP pe el, in viitorul apropiat voi pune un W7 Home Premium pe el, la care are si licenta si pe care l-am si testat si a mers fara probleme. Inca odata multumesc!

Edited by Ravy, 09 April 2012 - 09:11.


#41
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Ne bucuram ca ai reusit!
Ca indiciu, testele mele se vor opri "oarecum" la ce am facut pana acum, adicatelea pana la W7, generatia W8 nu ma intereseaza.
Dar, apreciez orice feedback pe tema asta, am pornit niste experimente, momemntan "ciudate" si de unul singur pe ARM-uri.
E cazul sa studiez alte metode si in principiu sa ma axez pe alt bootloader (deocamdtata syslinux hybrid).
any help appreciated.

cu scuzele de rigoare, nu am timp sa postez update-urile la care am ajuns deocamdata (nici eu nu stiu clar ce fac).
sper ca ce am postat pana acum v-a fost de ajutor, it's time to move on!

Sorry Ravy, dar tehnologia vine peste noi (remember some old promises), imi pare rau ca nu am timp sa stau in loc...
topicul de fata poate fi inchis, feedback putem primi pe cel pt avansati.
dead end, nu de alta. metoda de fata in maxim 6 luni devine "obsolete"

Edited by ear1976, 21 April 2012 - 00:46.


#42
eug3n92

eug3n92

    Mechanical Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,371
  • Înscris: 28.09.2009
Buna ziua.
Am facut si eu un stick Usb cu Windows xp, Windows 7 si Ubuntu, doar ca nu stiu din ce cauza imi apar asa multe variante la Windows 7.
Am atasat si o poza.
Cum as putea sa le redenumesc, sa imi apara frumos Windows Xp Setup, Windows 7 Setup...etc

Apropo, asa se prezinta menu.lst:
http://dl.dropbox.co...257053/menu.rar

Attached Files


Edited by eug3n92, 28 April 2012 - 16:47.


#43
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Salut
La prima impresie e o mica varza (inca nu m-am uitat in menu.lst, il lasam la urma).
Ti-am raspuns pe PM, da-mi detaliile si o descalcim, editarea liniilor in sine e simpla, virgula e de ce "sunt mai multe".

Pun si aici atentionarea pe care ti-am trimis-o pe PM, poate nu am fost explicit pe undeva:
Poti avea cel mult un XP si un "2008" (2008=vista/server2008/w7) pe aceeasi partitie, metoda cu mai multe "2008" nu am incercat-o, trebuiesc fiecare pe partitii separate.
(e una din etapele la care am oprit experimentele, vezi postul meu anterior).
La fel cum am pus o atentionare undeva (cred) ca nu poti avea mai mult de o distributie "casper" pe acelasi stick (aici se complica si dpdv partitii).
Singura exceptie de la casper e puppy care foloseste sistemul propriu de salvare.

Edited by Ravy, 30 April 2012 - 21:10.


#44
eug3n92

eug3n92

    Mechanical Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,371
  • Înscris: 28.09.2009
Problema rezolvata. :)
Am scos ce era in plus de la Windows 7 si am lasat doar prima, restul le-am modificat numele si le-am verificat pe fiecare si imi intra in instalare, deci ar trebui sa mearga cum trebuie.
Am atasat si un printscreen.

Attached Files


Edited by eug3n92, 29 April 2012 - 00:24.


#45
eug3n92

eug3n92

    Mechanical Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,371
  • Înscris: 28.09.2009
Si daca mai vreau sa adaug de exemplu acolo alt Windows, de exemplu Vista sau alta versiune de Ubuntu, pur si simplu adaug cu programul Win Setup USB?
O sa apara automat in Grub4Dos?

#46
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,131
  • Înscris: 05.01.2006
Da, o sa apara automat tot ce faci cu ajutorul acelui soft.

Bafta!

#47
eug3n92

eug3n92

    Mechanical Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,371
  • Înscris: 28.09.2009
Merge sa copiez de pe stick-ul ce l-am facut cu mai multe sisteme de operare, sa copiez continutul stick-ului pe altul?
O sa functioneze ca si acesta sau trebuie facut fiecare stick in parte cu programul acela?

#48
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,131
  • Înscris: 05.01.2006
Pasii 2-3 (din primul post) trebuie facuti cu acel soft si la fel pe stickuri (formatarea si bootabil), dupa care la continut copy/paste e de-ajuns.

Bafta!

#49
eug3n92

eug3n92

    Mechanical Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,371
  • Înscris: 28.09.2009
Multumesc pentru raspuns !

#50
eug3n92

eug3n92

    Mechanical Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,371
  • Înscris: 28.09.2009
Buna seara.
Vreau sa mai adaug pe stick-ul bootabil si un Antivirus Rescue CD.
La care ar trebui sa fie adaugat? Am pus un print-screen.
Daca il pun cu ajutorul programului WinSetupUsb mai trebuie sa copiez eu ceva ca sa apara acolo in Grub?

Attached Files



#51
TheEye

TheEye

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 27.03.2006
Buna am o nelamurire, eu am urmat acest tutorial pe un hhd de 250 gb de laptop cu adaptor usb si totul a mers perfect, dar e o problema eu mai folosesc hhd-ul pt a rula filme pe blu-ray player cu usb. Problema este ca nu citeste decat fat 32, sau extended fat. Intrebarea e pot face acest hdd ext fat in loc de ntfs?

#52
TheEye

TheEye

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 27.03.2006
up

#53
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,499
  • Înscris: 21.08.2008
Azi urmeaza sa-mi ajunga un netbook (care are pe el Linpus) si un stick USB de 8Gb pe care doresc sa-l fac bootabil (am un tutorial) si sa pun o imagine de W7. Intrebarea este cum se formateaza stickul FAT32 sau NTFS? Sau nu mai este cazul?
AICI nu se aminteste nimic... poate n-o fi nevoie. :confuzzled:
O fi suficient ce s-a spus aici: http://forum.softped...howtopic=608691? Am zis ca daca are pe el Linux sa nu fie mai dificil.

Edited by danghetau, 31 July 2012 - 09:29.


#54
flegma

flegma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,257
  • Înscris: 09.08.2009
NTFS. Nu e cu nimic mai greu daca are Linux pe el. Stergi partitiile de Linux si le faci pe cele de W7 pe care le formatezi NTFS.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate