Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema conectare radio

Functionare lada frigorifica

Impunerea preturilor de catre Stat?
 Norma de munca, part-time.

Lucrari publice in bataie de joc ...

Huawei health

Recomandare Aparat de incalzit ae...
 Ford a inceput construirea celui ...

Unde sunt descarcarile de pe yout...

Camera supraveghere solara

Somaj Germania
 Trepidatii Fiat Ducato 2.3 JTD 120

Cum aflu numar de dosar de la jud...

Recomandare vin alb, Cramele Reca...

Lag/fps drop live twitch
 

Canon 40D-Nu mai focalizeaza deloc

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Am o problema cu Canon 40D. Va rog frumos sa ma ajutati sa o scot la capat, nu imi dau seama ce se intampla. Am un Canon 40D cu obiectivul de kit Canon 18-55 IS si un blit Canon 430 EX II. Sunt incepator si am umblat prin setarile manuale ale aparatului. Problema este ca acum nu mai reusesc sa focalizez si sa fac fotografii. Am dat pe Full Auto, imi fixez un reper, apas pana la jumatatea cursei, punctul verde de focalizare clipeste, semn ca nu a focalizat (nu se mai aude motorasul de autofocus), iar daca apas pana la capat nu pot face poza. Daca raman in full auto si setez obiectivul pe Manual Focus si focalizez eu, la un moment dat apar punctuletele rosii de focalizare, imi sta permanent aprins punctul de focalizare dar daca apas pana la fund butonul nu se intampla nimic. Nu reusesc sa fac poze. Blitul este setat pe ETTL. Am incercat si cu blitul aparatului si se intampla la fel. Am desfacut obiectivul fata de body, l-am pus la loc. Am dat Sensor Cleaning. Sunt disperat nu stiu ce sa fac. Imi trebuie aparatul neaparat Sambata  :confuzzled: S-a stricat obiectivul si nu mai focalizeaza? Sau mai grav s-a intamplat ceva cu aparatul? Ma gandesc sa nu fie cumva de prin setarile manuale, desi am dat reset peste tot. In plus am incercat pe Full Auto, care nu are treaba cu restul.

#2
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Dupa un interval de timp am curatat contactele de pe obiectiv si body cu alcool izopropilic.Chipurile mi-a focalizat si am reusit sa fac cateva poze. Am observat ca nu imi focalizeaza cand dau zoom. Acum observ ca nu mai focalizeaza deloc. :(

Edited by Avalanche, 13 May 2010 - 00:02.


#3
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,192
  • Înscris: 26.11.2001
Incearca si cu alt obiectiv.
Face la fel?

#4
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Din pacate nu am altul. Tocmai incercam sa imi fac sistem de back-up intreband pe softpedia de un obiectiv bunicel, etc. Reusesc totusi sa focalizez pe cu obiectivul setat pe MF. Tin apasat pana la jumatea cursei butonul de Start, rotesc inelul de focalizare inainte si inapoi, la un moment dat imi apar punctuletele de focalizare si fac poza. O fi de la obiectiv pana la urma?

Revin cu noutati. Tot in modul Full Auto obiectivul setat pe AutoFocus. Se pare ca daca apas pana la jumatatea cursei si ajut putin obiectivul rotind stanga dreapta acesta reuseste sa focalizeze si pot face poza. Ba mai mult urmatoarele 2 poze sa zicem le focalizeaza singur. Deci e ca si cum s-ar bloca ceva in obiectiv, iar daca il ajut putin cu mana isi revine.

Edited by Avalanche, 13 May 2010 - 00:00.


#5
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Este un defect ori intern obiectivului ori din contactele obiectivului. Eu am luat un obiectiv exact ca ala al tau cu 75$ de pe eBay.

#6
dreadboy

dreadboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 25.05.2005
Vezi sa nu fi umblat prin setarile avansate, unde poti seta ca buttonul de shutter sa foloseasca doar pentru metering si declansare. Daca folosesti butonul de pe spate AF-ON iti focalizeaza?

verifica si C.Fn III-2 - Lens AF stop button function

Edited by dreadboy, 13 May 2010 - 08:12.


#7
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005

 dreadboy, on 13th May 2010, 09:08, said:

Vezi sa nu fi umblat prin setarile avansate, unde poti seta ca buttonul de shutter sa foloseasca doar pentru metering si declansare. Daca folosesti butonul de pe spate AF-ON iti focalizeaza?

verifica si C.Fn III-2 - Lens AF stop button function
Am umblat in setarile din Manual. Dar am dat reset peste tot. In plus sunt pe Full Auto. Nu cred ca setarile alea imi afecteaza modul Full Auto. In plus am momente cand merge bine. Daca ajut putin obiectivul cu mana se focalizeaza si fac poza. Ca si cum ceva nu ii da voie. Urmatoarele 1-2 poze focalizeaza singur. Dupa aia iar nu mai focalizeaza.

#8
dreadboy

dreadboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 25.05.2005
Atunci se pare ca nu ai ajuns in custom functions. Oricum zici ca ai dat reset to factory settings, deci devine irelevanta teoria mea.
Singura idee care o mai am e urmatoarea - vezi sa nu fie switch-ul de AF/MF de pe obiectiv blocat fix undeva intre pozitii. Mai verifica si daca pus pe manual focus - invartind foarte foarte fin - se simte vreo blocare undeva. Incearca asta pentru mai multe focale - ex. 18mm, 24mm, 35, 55.

Celelate idei ti le dau dupa ce faci asta. Ca daca iti zic din start o sa refuzi din comoditate (lene) sa incerci ce-am scris mai sus :)

#9
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005

 dreadboy, on 13th May 2010, 10:19, said:

Ca daca iti zic din start o sa refuzi din comoditate (lene) sa incerci ce-am scris mai sus :)
Ce comoditate ca sunt disperat. Am fost la Altex am probat alte 2 obiective (unu de kit+ un zoom) si din 30-40 de poze nu mi-a dat nici un rateu. Este clar ca obiectivul este de vina. L-am luat la mana a 2-a si se pare ca nu am avut parte de el. Se poate repara? Am dat comanda de Tamron AF SP 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF+Filtru Hoya UV HMC Super 67mm de la f64.ro. I-am rugat frumos sa testeze in prelabil de front focus, back focus, etc. Au zis ca daca au timp o sa testeze. Sper sa testeze altfel il returnez Luni inapoi daca nu nimeresc un exemplar bun.

#10
Avalanche

Avalanche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.03.2005
Am cumparat Tamron-ul. L-am testat de font si back focus. Se pare ca e ok. Cred ca am avut noroc. Problema era de la obiectiv. L-am reparat la Chris Professional la Bucuresti. M-a costat 100 lei.

#11
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

 SuperDuper, on 12th May 2010, 19:33, said:

Este un defect ori intern obiectivului ori din contactele obiectivului...

 Avalanche, on 27th May 2010, 02:20, said:

...Problema era de la obiectiv. L-am reparat la Chris Professional la Bucuresti. M-a costat 100 lei.
Pentru putin. Sau nimic, in fine... asta este.

Edited by SuperDuper, 27 May 2010 - 12:39.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate