Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Alegere constructor casa pe structura metalica

- - - - -
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#37
pc83

pc83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 28.07.2007

 vali_valentinos, on 22nd August 2010, 07:28, said:

Poze casa pe structura metalica construita  la Pitesti. Pana la acest stadiu au durat 7 zile incluzand fundatia si placa peste parter.

Ce ai tu aici parca nu e ce gasesti pe net cu structura din profile de tabla de otel zincat, nu?
Pe mine m-ar interesa o structura metalica nu neaparat usoara, ci ceva mai masiva, ca sa construiesc pe ea cu caramida.
Acum sunt la inceput cu cautarile, si de fapt asta ma intereseaza o alternativa la cadrele de beton pentru casele de caramida.

#38
vladdygo

vladdygo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 02.06.2004
Salutare

@mctoto
-cele 3 variante sunt structuri metalice usoare. nu dau detalii, insa nu-ti recomand. desi e un avantaj in viitor nu vei putea aduce modificari de compartimentare
-stiu ca e o chestiune de gust, insa la campie merg casele fara sarpanta, cu spatii vitrate mari.pe acoperisi poti monta in viitor sisteme de incalzire a apei, turbine eoliene, panouri solare, etc etc
daca n-ai avut tangente cu domeniul asta, poti sa vizitezi o librarie si sa frunzaresti carti cu proiecte de case moderne, cu arhitectura moderna. se poate opta si pentru arhitectura romaneasca de campie, munteana, dobrogeana, etc.

@vali valentinos
-pozele sunt cu o casa pe structura metalica "grea". e cea mai buna alternativa

@pc83
-firma pe care o am se ocupa cu proiectarea structurilor metalice, nu-mi fac reclama aici, daca vrei da pm, insa oricum sunt ful de lucrari (nu imobiliare) si te pot ajuta acum doar cu sfaturi in cazul in care te grabesti.

Structurile astea au urmatoarele:
a.) avantaje
- montaj rapid, se scutesc foarte mult costurile de manopera; timpul de ridicare a structurii pt un P+1 poate fi de doar 2 zile (din momentul in care ti-a ajuns structura pe site)
- daca proiectul este bine gandit, toate imbinarile se fac prin suruburi, si se elimina orice sudura pe site
- fiind prefabricate (in sensul ca nu se fac la fata locului, stalpii, grinzile) riscul problemelor de montaj este mic
- profilele nu trebuie sa fie galvanizate, pentru ca vor fi incastrate in finisaje; unele modele (a se consulta cartile la care ma refer mai sus) arhitecturale pastreaza elemente metalice structurale la vedere, care arata chiar bine
- functie de buget iti poti alege tipul peretilor exteriori, al izolatiei, etc (spre exemplu se pot folosi plansee din tabla cutata, ce raman pe post de cofraj, se toarna o place de beton, etc etc
- risul seismic este mult diminuat, greutatea proprie a casei va fi mult mai mici decat a unei structuri clasice pe beton, structura e mai elastica, ssamd
- gasesti usor producatori de confectie metalica
b.) dezavantaje
- gasesti mai greu proiectanti pt asa ceva
- gasesti mai greu arhitecti destupati la cap care sa nu-ti faca viitoarea casa sa arate a depozit sau hala
- gasesti mai greu echipe pentru montaj
- cel mai mare dezavantaj: in caz de incendiu structura poate fi complet compromisa. metalul nu se impaca cu temperaturile mari ale unui incendiu. fireste unii or sa zica pe buna dreptate ca cele din lem se fac scrum. In oricare situatie o asigurare nu strica.
Exemplu de structura compromisa: blocul de langa armeneasca pe care nici un proiectant si nici un expert MLPAT nu se incumeta sa-l expertizeze, pentru ca este extrem de dificil sa estimezi ce s-a intamplat cu structura.

Pretul pentru profilele metalice este la kg (indiferent de profile, gusee, suduri, etc), si in prezent oscileaza in jur de 2E/kg.
Pretul structurii va fi mult mai mic decat pe beton, dar fireste mai mare decat pe lemn.
Trebuie luata in calcul si fundatia, planseele (daca se vor din beton, chiar daca e combinat cu metal)

#39
Myrek

Myrek

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 06.02.2009
Salutare din Galati!!!
  De doua saptamani studiez diferite moduri de constructie a unei case. Trec repede peste modul traditional, mai repede peste cel bazat pe cofraje Neopor.
    Analizand "marea" problema a focului care deformeaza structura de rezistenta, realizez ca tot pierd timpul inutil. In primul rand dorim o constructie eleganta si economica(realizare si intretinere). Cati nefericiti ati auzit voi laudand structura casei dupa de aceasta a trecut prin incendiu??? Nefericitii se "laudau" ca au scapat toti sanatosi din casa.!!!
    Daca totusi este sa construim o casa tinand cont in primul rand de aceasta caracteristica(rezistemta termica)  propun sistemul monolit cu super izolare termica doar pe exterior.
    Dorind sa construim pe structura metalica usoara sau grea, inlocuim la exterior acea palca de OSB cu placa de gips-beton apoi  anvelopam.
Consider ca daca doresti sa integrezi sisteme cat mai eficiente trebuie sa investesti mai mult.
  Sincer cu totii ne bucuram azi de viata datorita traiului "chinuit" a bunicilor nostri, in case de paianta, ceamur, chirpic, etc.

    Deci sa sustinem sansa bucuriei de a locui confortabil acolo unde gasim armonia.

#40
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
La structura pe cofraje neopor,ai citeva probleme de rezolvat:segregarile si atentie deosebita la cum este legat fierul in pereti,boiandrugi,stilpii de colt(daca exista),calitatea betonului(lucrabilitate,clasa de beton ,granulatia agregatelor care l compun) samd,sa nu uiti ca esti in Romania si cam toti sint niste "tilhari la drumul mare",sustinuti politic sau doar de vreun smecher de la ISC .Pe orice santier mic sau mare din tara asta,trebuie sa faci in primul rind politie,dupa care urmeaza "teroare tehnica",iar cfa sa faci asta trebuie vrei nu vrei sa dormi in baraca cu muncitorii,altefl te face ca la nufarul(te fura!),ca sa nu mai vb ca trebuie sa te pregatesti tu in primul rind din punct de vedere tehnic ca sa stii ce sa ceri,sa ai nervii tari,sa i faci sa lucreze f precis,altfel la finisaje "te sinucizi cu siguranta".Daca ar stii oricine sa construiasca case ,ar fi minunat,dar lucrurile stau cu totul altfel,muncitorii toti fara nici o exceptie,fac parte din "echipa de retehnologizare la secunda",sau "buleala si prosteala,ca nu stie fraierul ce si cum"(fraierul=beneficiar),eu unul cit am condus santiere mici sau de mare anvergura,in primele 10 zile schimbam 2-3 echipe de muncitori,deja a 4 a sau a 5 a echipa care ajungea in santier,stia ce trebuie si cum trebuie,mergeau in genunchi,intrebau si apoi montau ceva,teroarea este unica solutie,nu exista muncitor corect in tara asta.Afara ,de ex ,acolo nu misca,nu gresesc ,nu fac prostii,aia te arunca repede in strada,si mai si platesti paguba,in italia ajungi in fundatie sau mincare la rechini repede.In romania dirigintii de santier sint cei mai periculosi oameni,alcoolisti,coruptibili,lepre,cu scoala facuta pe "porci si gaini",hoti mina in mina cu muncitorii,nulitati ,eu unul am satisfactia de a fi lasat fara licenta si cu dosare penale vreo 20 de specii rare,pe unii i am trezit din bautura cu o partida de "capace peste urechi",si asa nu auzeau ei bine de la atita alcool,i am ajutat sa nu mai auda deloc.Inca nu stiti cum se construieste in romania,strimb,defectuos si fff furacios la orice.Supravegherea lujcrarilor poermanenta este mama intelepciuni in c tii,restul este vrajeala,eventual buleala,concluzia o trageti voi!

#41
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007
Nu mai zice nimeni nimic. Chiar nu si-a facut nimeni casa pe structura metalica de prin userii softpedia sa vina si cu un feedbak....costuri, confort....

Eu acum incep sa fac niste calcule caramida ( am citit tot jurnalul Casuta Papusilor si tot ma uit si la altele) vs structura metalica pentru un parter de cca 70 mp utili ( cam 80 construiti) - living cu bucatarie semideschisa, 1 baie 5-6 mp, 1 dormitor 14 mp si o camera de cca 12 mp (ca zona de grooming pentru catei, cu cadita speciala, masa de toaletaj, zona de laundry, un fel de camera tehnica), sa vad daca ne permitem ( vreau sa iau in calcul tot, inclusiv pozitionarea mobilierul, gard, fosa, utilitati, amenajari interioare fara pretentii si mobila de baza, caci bugetul e limitat si in functie de costul total probabil va trebui sa mai accesam un credit mic sa ne putem muta pana in iarna ) sau o sa cumparam un apartament in comuna invecinata Clujului si terenul, urmand ca in urmatorii 3-4 ani sa ridicam casa. Se plateste chirie momentan 3000 euro/an, deci nu as face o casa pe etape in x ani....Nu dorim casa mare, daca as avea mai multi bani as face un maxim 90-100 utili doar parter,  mansarda sau etaj sunt excluse total din planurile noastre. In cazul casei pe structura metalica fundatia e mai usoara, acoperisul il doresc intr-o apa, suporta extindere mult mai usor sau modificari interioare. Oricum nu vrem sa devenim sclavii casei , nici la constructie, nici ulterior cu intretinere, curatenie, etc. Stim ce inseamna locuitul la casa, intretinerea curtii, maruntisuri, distanta mai mare fata de serviciu, una alta comparativ cu locuitul la bloc, dar avem catei si ne dorim curte pentru ei. Din acelasi motiv, cateii, nu dorim nici scari interioare, si oricum la 70 mp utili nu e cazul sa discutam de costuri doar parter comparativ cu o casa mansardata.

Stiu ca multi considera o casa asa mica un cotet, dar gusturile nu se discuta si astea sunt posibilitatile si nevoia noastra de spatiu, nu ma intereseaza parerile altora in aceasta privinta, deci va rog sa va abtineti de la comentarii de genul. Prefer sa ma intind fix la cat ma tine plapuma, nu sa imi trag de la gura 5 ani sa ridic o casa de 200 mp ca sa am cu ce ma lauda si apoi sa stau iarna cu etajul neincalzit ca nu sunt bani. Sau sa fac rabat la materiale si manopera in schimbul unei suprafete mari. Prefer sa imi fac o vacanta, sa merg in expozitii cu cateii, prefer sa imi pun un gazon decat sa am o camera in plus de 20 mp nelocuita. Am lucrat o perioada pe yachturi, stiu ce inseamna cabina de dormit de 4 mp si baie de 2 mp, paintry de 1,5, laundry la fel, bucatarie de 4, tocmai de aceea imi stiu optimiza si folosi spatiile chiar mici...as fi foarte curioasa cei care au bucatarii de peste 20 mp, cei care nu isi permit menajera, cate cine si pranzuri in familie luati la masa de 10 persoane? Cati respecta eticheta si protoculul meselor chiar informale? Curatenie in 250 mp, timp, bani....Intrebari retorice, fireste, eu ma raportez strict la nevoi, buget, stilul nostru de viata, nu am nevoie de beci, nu am nevoie de zona de hobby, zona de agrement, 7 dormitoare, sala de sport, piscina in bucatarie, garaj in casa, zona de studiu, zona de relaxare, vinoteca si alte avioane.

Pentru structura la o casuta simpla am primit un pret de 100 euro/mp construit, include si sindrila acoperisului si peretii interiori. De la o alta firma am primit un pret de 300 euro/mp la semifinisat incluzand:
- proiect arhitectural, rezistenta, instalatii
- fundatie in functie de studiul geo - aici mi s-a calculat orientativ la un teren nepretentios, cu adancime 1,1 m si talpa de 50, izolata
- elevatie 40
- structura metalica profile zincate, inclusiv sindrila acoperis, exterior 150, interior 100
- pereti exteriori: osb , polistiren 10, decorativa, vata minerala 10, rigips 12,5, glet, folie
- pereti interiori de 100, vata de 50, rigips, glet
- tavan vata de 10, folie, rigips, glet
- acoperis tabla din alea la cca 20-25 lei/mp, acoperis in una sau 2 ape
- termopane albe in 3 cam low-e si low cost cu siguranta [ http://1.1.1.4/bmi/static.craiovaforum.ro/images/smilies/laugh.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
- usa metalica exterior ieftinuta
- sapa
- instalatii sanitare si electrice pe pozitie, centrala si calorifere in mijlocul camerei

Nu am intrat in detalii visavi de calitatea materialelor folosite, dar cu siguranta sunt printre cele mai ieftine si nu ma bazez nici pe pret, asa ca daca as merge pe varianta de structura metalica, as prefera sa fac fundatia cu o firma, structura cu o firma - care imi va face si proiectul, iar restul in regie proprie avand cunoscuti meseriasi buni, carora le platesc fireste manopera ( in rate Posted Image ), dar asa stiu ce materiale bag, inca studiez jurnalele de aici. Sotul imi poate face instalatia electrica, aici fac economie la manopera dar se compenseaza cu cablaraie, prize de calitate, iar pentru sanitara avem un prieten bun care de o viata se ocupa cu treaba asta. Sunt si firme care fac la cheie, dar nu ma incanta tare...

Terenul nu il avem cumparat inca, de aceea nu am o schita definitiva, doar o varianta la care as modifica compartimentarea interioara. Pe baza ei am inceput sa fac niste calcule la peretii exteriori, acoperis, geamuri, etc, mai putin fundatia pe care nu o stiu calcula, nici macar orientativ, dar o sa mai discut cu cei cu structura.  Ce ne permitem momentan este un teren de la un amic, dar are doar curent la casa din apropiere ( a ramas sa vedem cat ne costa sa il tragem subteran la teren, daca trebuie sa platim omului despagubiri), asfaltul e la cca 300-400 ml unde sunt niste blocuri si acolo e si canalizare, apa si gaz, iar dupa cum am vazut evolutia constructiilor in zona se vor extinde in viitorul foarte apropiat spre terenul pe care ne gandim sa il luam. Deci ar mai fi si problema incalzirii, fosa, fantana, etc.

Indiferent de varianta aleasa caramida sau metalica, voi pune o marja in calculele mele orientative. Vreau sa vorbesc si cu o echipa, tot cunoscuti, sa vad cum sta treaba cu caramida. Stiu acum ca neffind studiu geo si proiect, da cu virgule mari.....Sa vb si cu "vecinul " sa vad la studiul geo ce i-a iesit ( daca vom construi vom face studiu geo oricum obligatoriu), sa vedem fosa, fantana, etc...

Ceva in genul caselor din pozele atasate as dori, inca sunt in cautari de inspiratie Posted Image, dar fara spatii vitrate foarte mari, si ramane sa discut visavi de panta minima a acoperisului in zona in care locuim. Mi-ar fi placut sa gasesc mai multe opinii visavi de casele pe structura metalica....

Attached Files



#42
msn2

msn2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 25.04.2008
Deschide un jurnal la aria de case, sa ai acolo toate raspunsurile si parerile separat
Bafta!
prima chiar arata ok, a doua nu imi place.

#43
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007
Nu are rost sa deschid jurnal , am postat aici in ideea ca mai zice cineva ceva de structura metalica....

#44
msn2

msn2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 25.04.2008
cam greu sa gasesti pareri avizate asa...

#45
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

 iulia_400, on 23 ianuarie 2013 - 17:58, said:

Nu are rost sa deschid jurnal , am postat aici in ideea ca mai zice cineva ceva de structura metalica....
Si-au mai spus altii parerea:
http://forum.softped...ctura-metalica/
http://forum.softped...ctura-metalica/
http://forum.softped...ctura-metalica/

#46
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007

 gabian22, on 24 ianuarie 2013 - 11:10, said:


Foarte dragut din partea ta ca ti-ai rapit 5 minute sa cauti linkurile.

Bananai pe aria asta de ceva vreme si obisnuiesc sa dau search inainte de a posta, sa nu deschid topicuri aiurea, de asta am si postat aici...Nu doresc nici un jurnal de casa, caci nu am nici terenul luat si  deocamdata sunt la faza de cautat informatii, iar pentru caramida gasesc pe jurnalele celorlalti si nu numai. Linkurile puse de tine au fost citite de multicel, dar parerile nu prea vin din partea celor care au deja o casa pe structura metalica. Ultimul link e cu o improvizatie de casa din 3 fiare sudate cu acoperis si umpluturi de lemn. Cu tot respectul pentru toata lumea, dar , oricat sunt eu de atehnica, sunt lucruri care nu ma incanta deloc si urasc improvizatiile. Cum nu prea ma incanta nici reclamele ascunse. Cum nu ma incanta nici cei care se doresc toba de carte dar formuleaza cateodata niste aberatii in necunostinta de cauza.

#47
atudix

atudix

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 07.12.2008
A avut cineva contact cu casele mexi?

Par interesante pentru un neavizat, dar nu am gasit nici o parere/beneficiar pana acum.

#48
dozer

dozer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 13.01.2005
Aceeasi intrebare pt Modular Housing din Cluj. Am cerut o oferta de la ei care suna bine, dar nu gasesc nici un fel de referinte despre ei.

#49
bandreyi9

bandreyi9

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 10.01.2007
nimeni ?????

#50
atudix

atudix

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 07.12.2008

 dozer, on 18 februarie 2013 - 23:49, said:

Aceeasi intrebare pt Modular Housing din Cluj. Am cerut o oferta de la ei care suna bine, dar nu gasesc nici un fel de referinte despre ei.

interesant catalog de prezentare au si pretul la cheie foarte mic. cand au facut oferta concreta a crescut mult pretul la cheie?

ei nu au referinte?

#51
dozer

dozer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 13.01.2005
Din ce imi amintesc, pretul la cheie era apropiat de cel din catalog.

#52
atudix

atudix

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 07.12.2008
Pretul la cheie include si fundatia ?

#53
mishutzz

mishutzz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 17.11.2008
A realizat cineva o casa pe structura metalica? Eu sunt la faza de proiect pt Autorizatia de Constr.
Lucrez cu o companie care in prima faza realizeaza proiectul,apoi facem calculul final si vedem ce iese.

Seara buna

#54
Alxdava

Alxdava

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,823
  • Înscris: 30.03.2009
Nu sunt multi care-si fac asa ceva pt ca domeniul constructiilor  in Ro se afla intr-o nebuloasa totala. Majoritatea sunt indemnati catre structurile din beton doar pt ca asa-i mai lejer pt arhitecti si proiectantii de rezistenta.

Din punctul meu de vedere structura metalica este cea  mai buna structura: soliditate, elasticitate, rezistenta, grosimi f mici. Daca atasezi apoi panouri termoizolante sau spuma poliuretanica rigida, obtii o casa usor de construit, deosebit de rezistenta la seism, mai ieftina.

Multi vb ca la incendiu structura este afectata, dar care structura n-ar fi?!!! La betoane sa nu uital ca armatura este dispusa pe exteriorul elementului la aprox 2,5cm de suprafata. Oare cat credeti ca protejeaza aceste strat?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate