Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Trafo microunde

Tethering Telefon -Xbox series S ...

Boxa Portabila - buget ~1.500 RON
 Sisteme second hand

Laser circular basculant cu glisare

Permis suspendat - intrebare

Care a fost primul film din istor...
 Inlocuire bloc pedalier

Sa-i actionez in judecata?

Google Stadia se Închide

Sorin Cimpeanu și-a dat demi...
 Mailer Daemon-am fost blocat?

Port popular?

A murit Alexandru Arsinel.

Identificare boala vita de vie du...
 

nikon D3000 + probleme ? sau marfa proasta la preturi mari

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
claudiu_ne2000

claudiu_ne2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 27.05.2005
Sambata cumpar un aparat nikon d3000, cu obiectivul kit 18/55 VR, pentru apropiata vacanta de 1 mai. Ma bag la rate 1 an jumatate si ma hotarasc pe acest tip de aparat. Ieri cum afara erau niste nori extraordinari zic sa fac niste poze ...nu va zic ca dupa ce am tras in mod M, 2 poze, focusul ramane blocat pe centru si nici sa-l tai nu mai focusa, nici senzorul de imagine nu se mai aprindea. Ma gandesc ca poate l-am setat eu aiurea...resetez toate setarile facute...si bag si accumulatorul in priza ca poate nu mai are curent, chit ca bateria de pe ecran imi arata full.

Una peste alta nu am mai reusit sa focalizez pe automat nimic...ma duc la magazinul de unde l-am luat si cer clarificari. Cei de acolo habar nu aveau, au schimbat obiectivul cu altul...dar nici cu ala nu focaliza si-mi spun ca trebuie dus la reprezentanta, la buc. si ca totul dureaza 15 zile lucratoare.

Va intreb si pe voi daca ati avut asemena probleme si care ar putea fi explicatia. Sa fie din setari...sau chiar sa se fi stricat senzorul de imagine...becul ala micutz ?



PS..."La ora la care scriu acest mesaj aparatul se afla pe drum trimis la service...sper ca cei de la service sa nu-l tina 15 zile"

salutare

Edited by claudiu_ne2000, 21 April 2010 - 18:16.


#2
Rapier

Rapier

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 07.10.2006
Prima intrebare:
Ai citit manualul? Daca nu, atunci stai si sufera!

A doua intrebare:
De ce naiba l-ai luat de la Domo/Altex/Flanco?

#3
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006

 claudiu_ne2000, on 21st April 2010, 19:14, said:

...nu va zic ca dupa ce am tras in mod M, 2 poze, focusul ramane blocat pe centru si nici sa-l tai nu mai focusa, nici senzorul de imagine nu se mai aprindea.
...
Auzi, de curiozitate, poate rezulta a-ti fi de ajutor:
1. Cum ai facut cele 2 poze in mod M? Adica spune exact ce setari ai facut pentru a face pozele in mod M! Si ce intelegi tu a fi mod M?
2. Explica "senzorul de imagine nu se mai aprindea". Nu inteleg.

Edited by calexe, 21 April 2010 - 22:04.


#4
idaho333

idaho333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 08.02.2007
@claudiu_ne2000
AAAA, hmmmm, aaaa, CE? :confuzzled:
Nu am priceput. Care bec , ce senzor, ce anume s-a blocat.
E o nebuloasa la tine ceva de speriat. De ce ai cumparat un asemenea aparat fara sa ai cea mai vaga idee ce anume este?
Citeste manualul. :deadtongue:

#5
claudiu_ne2000

claudiu_ne2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 27.05.2005
@Rapier
- Am citit manualul, dar acest tip de defect nu era specificat acolo (la sectiunea erori)
- aparatul l-am luat de la Domo...de ce?...era mai ieftin si puteam sa-l achizitionez in rate si nu in ultimul rand era cel mai bun pret pe care la-am gasit in Deva la acest aparat.

@calexe
- Modul M...vine de la manual...si inteleg ce inseamna asta. Ambele poze le-am facut-o cu expunere lunga, 16 sec ,eram curios cum arata poza...

Aparatul l-am cumparat pentru ca era cea mai buna varianta, pentru mine de a face trecerea de la P/S la DSRL rate+cadou(geanta si card SD4 giga).


Ce defect am eu, la aparat, incerc sama mai explic odata...?

Intrucat aparatul are 11 puncte de focalizare eu va spun ca la mine a ramas blocat pe punctul de focalizare din mijloc...iar motorasul din obiectiv s-a blocat si el..emite un click si atat.

Cand am zis de senzorul de imagine...ca nu se mai aprindea...m-am la acel bec de langa declansator (shutter) ce se aprinde in momentul focusarii. Dupa cum am marcat in poza atasata.

O explicatie, o lamurire e binevenita...nu credeam ca poate exista atata bataie de joc.

Attached Files


Edited by claudiu_ne2000, 22 April 2010 - 06:06.


#6
Amenofis

Amenofis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 23.03.2007

 claudiu_ne2000, on 22nd April 2010, 07:04, said:

@Rapier
- Am citit manualul, dar acest tip de defect nu era specificat acolo (la sectiunea erori)
- aparatul l-am luat de la Domo...de ce?...era mai ieftin si puteam sa-l achizitionez in rate si nu in ultimul rand era cel mai bun pret pe care la-am gasit in Deva la acest aparat.

@calexe
- Modul M...vine de la manual...si inteleg ce inseamna asta. Ambele poze le-am facut-o cu expunere lunga, 16 sec ,eram curios cum arata poza...

Aparatul l-am cumparat pentru ca era cea mai buna varianta, pentru mine de a face trecerea de la P/S la DSRL rate+cadou(geanta si card SD4 giga).


Ce defect am eu, la aparat, incerc sama mai explic odata...?

Intrucat aparatul are 11 puncte de focalizare eu va spun ca la mine a ramas blocat pe punctul de focalizare din mijloc...iar motorasul din obiectiv s-a blocat si el..emite un click si atat.

Cand am zis de senzorul de imagine...ca nu se mai aprindea...m-am la acel bec de langa declansator (shutter) ce se aprinde in momentul focusarii. Dupa cum am marcat in poza atasata.

O explicatie, o lamurire e binevenita...nu credeam ca poate exista atata bataie de joc.
Hmmm, sunt moduri de lucru in care lumina aceea nu se mai aprinde, nu pentru ca este stricata ci pentru ca asa necesita modul respectiv de lucru. In ceea ce priveste motorul din obiectiv este posibil sa fi comutat de pe af pe m, implicit aparatul iti lasa tie posibilitatea sa faci clarul in mod manual, cu ajutorul inelului.
Si mai era una...........aaaaaaaaaaaaa..........punctul de focalizare.........tot user error, pentru ca il ai setat ca utilizatorul sa aleaga ce punct de focalizare doreste, l-ai avut setat pe punctul din mijloc, si acum ramane acolo pentru ca nu schimbi TU punctul de focus.
Sper ca am fost explicit, am folosit pe cat posibil un limbaj lipsit de termeni de specialitate.

P.s. eu nu am auzit niciodata de un Nikon nou care sa aibe trei bube, in genere aparatele acestea sunt recunoscute pentru fiabilitatea lor.

Edited by Amenofis, 22 April 2010 - 06:46.


#7
idaho333

idaho333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 08.02.2007

 claudiu_ne2000, on 22nd April 2010, 07:04, said:

...........
O explicatie, o lamurire e binevenita...nu credeam ca poate exista atata bataie de joc.

In orice forma de comunicare este important sa intelegi ce spune celalalt.
Din postul tau initial este imposibil sa inteleg ceva. De exemplu becul acela, este un bec nu un senzor, in manual este clar specificat acest lucru.Daca tu nu comunici corect ceilalti nu te pot ajuta.

Daca mai aveai aparatul puteai sa te uiti sa vezi in ce mod este sistemul de focalizare, poate l-ai schimbat pe Manual.

Cred ca problema ta este: ai shimbat din aparat de pe focalizare automata pe focalizare manuala.Click-ul pe care il auzi este VR-ul care se activeaza cand apesi pe butonul de declansare.
Ar mai fi variante dar asta este cea mai probabila.

#8
claudiu_ne2000

claudiu_ne2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 27.05.2005

 Amenofis, on 22nd April 2010, 07:45, said:

Hmmm, sunt moduri de lucru in care lumina aceea nu se mai aprinde, nu pentru ca este stricata ci pentru ca asa necesita modul respectiv de lucru. In ceea ce priveste motorul din obiectiv este posibil sa fi comutat de pe af pe m, implicit aparatul iti lasa tie posibilitatea sa faci clarul in mod manual, cu ajutorul inelului.
Si mai era una...........aaaaaaaaaaaaa..........punctul de focalizare.........tot user error, pentru ca il ai setat ca utilizatorul sa aleaga ce punct de focalizare doreste, l-ai avut setat pe punctul din mijloc, si acum ramane acolo pentru ca nu schimbi TU punctul de focus.
Sper ca am fost explicit, am folosit pe cat posibil un limbaj lipsit de termeni de specialitate.

P.s. eu nu am auzit niciodata de un Nikon nou care sa aibe trei bube, in genere aparatele acestea sunt recunoscute pentru fiabilitatea lor.

- Din momentul cumpararii aparatului si pana in ziua d emarti (o zi foarte proasta d.p.d.v) acel beculet s-a aprins de cate ori faceam poze indiferent de mediul in care ma aflam...si nu numai in timp ce butonam la el eram in camera, in conditii d eiluminare scazuta.
- obiectivul l-am setat pe automatic (AF), am verificat...nu era setat pe manual (M). VR-ul - era pornit (ON)
- iar in setarile de AF focus din meniul aparatului am ales sa focalizeze in toate punctele...3D - ultima setare din meniu. Mai ales ca vroiam sa pozez niste nori pe cer...foarte dramatici.

- La magazin cand am mers cu aparatul cei de acolo au inlocuit obiectivul cu altul si aceleasi probleme erau...iar pe ecran focusul era pozitionat tot  pe mijloc.

Vrau sa va zic ca am incercat sa focalizez manual...am facut "clarul" din mana si am focalizat din shutter jumatate de cursa.....si tot nu se focaliza.."martorul" de pe ecran...acela verde clipea, semna ca nu a reusit sa focalizeze.

@idaho - am facut referire chiar la primul post ca e vorba de senzorul de imagine, acel beculet ....."sau chiar sa se fi stricat senzorul de imagine...becul ala micutz ?"...dar nu asta-i problema, tocmai de aceea am atasat si o poza cu acel beculet sa fiu cat mai clar.

Si eu stiu ca cei de la Nikon produc aparate fiabile si nu pocnitori...sunt curios ce vor zice cei care se ocupa cu service-ul de la Bucuresti, pentru ca aparatul a plecat de la Deva.

Stima,

Edited by claudiu_ne2000, 22 April 2010 - 09:31.


#9
idaho333

idaho333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 08.02.2007
Te rog NU ii mai spune senzor de imagine ca te faci de ras.
Este lampa sau bec ce ajuta sistemul de focalizare.NU ESTE SENZOR.

Tu zici ca ai ales ce am subliniat cu rosu.
Ce ar fi trebuit sa verifici este subliniat cu verde. Aici este posibil sa fi facut ceva.
Exista posibilitatea sa fie ceva la aparat dar era bine sa postezi inainte de a trimite aparatul la service.Acum e doar discutie teoretica.

Optiunile din meniu:

Focus Mode ? AF-A (auto servo AF)
? AF-S (single servo AF)
? AF-C (continuous servo AF)
? MF


  
AF Area Mode  ? Single point
? Dynamic area
? Auto-area
? 3D tracking (11 points)

Si mai este ceva. Becul acela se aprinde doar la distante mici de focalizare.Daca faci poze la nori adica la ceva aflat la distanta mare becul nu se aprinde. Asta deoarece nu bate la distanta mare iar aparatul stie acest lucru si nu porneste becul.

Cum ai resetat aparatul. Din ce optiune din meniu?
Aparatul declansa? Adica facea poze dupa ce a aparut problema? Si daca da, cum arata pozele, clare frumoase sau... cum?

Edited by idaho333, 22 April 2010 - 09:36.


#10
claudiu_ne2000

claudiu_ne2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 27.05.2005
@Idaho...OK...beculetz este...sunt mai nou in bransa. E primul DSRL, de pozat am mai pozat, dar nu cu al meu

La meniu optiunile alese:
la obiectiv setarile sunt acelea din poza atasata

La meniu...

- era pe AF-A nu pe manual.

resetarea am facut-o apasand butonul meniu si comanda de reset, cum se vede in poza r. 2,  atasata.

trebuie sa mentionez ca am mutat selectorul si pe meniul AUTO...iar acolo nu i-am facut nici o setare...si am avut aceleasi probleme.


Blitzul mergea...declansatorul mergea, pozele ieseau blurate...exceptand mijlocul pozei unde focusul era pornit... Am schimbat obiectivul pe manual si apoi am mai facut o poza si am corectat imaginea "clarul", manual si poza iesea clara...dar am facut poze doar in camera. Banui ca daca faceam o poza afara, un landscape, nu cred ca aveam aceleasi rezultate

Attached Files


Edited by claudiu_ne2000, 22 April 2010 - 09:56.


#11
idaho333

idaho333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 08.02.2007
In concluzie. Aparatul focaliza doar in centru unde era aprins beculetul.
Dar focaliza. Nu focaliza pe ce vrei tu daca acel lucru nu era in centru?
Daca indreptai aparatul spre altceva focaliza pe acel ceva daca era in centru si nu focaliza daca era in lateral, spre margini?

#12
claudiu_ne2000

claudiu_ne2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 27.05.2005
Exact...aparatul focaliza numai in centru...chestia este ca a ramas blocat pe focalizarea centru...dupa ce eliberam shutter-ul focusul centru nu se dezactiva. Atasez si o poza

Attached Files



#13
idaho333

idaho333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 08.02.2007

 claudiu_ne2000, on 22nd April 2010, 11:38, said:

Exact...aparatul focaliza numai in centru...chestia este ca a ramas blocat pe focalizarea centru...dupa ce eliberam shutter-ul focusul centru nu se dezactiva. Atasez si o poza

In 3D tracking TU trebuie sa ii spui puncul de pornire .Din ce punct sa inceapa focalizarea.
Ai incercat sa schimbi punctul utilizand butonul rotund cu patru directii din dreapta ecranului, cel cu care navighezi prin meniuri inainte sa apesi pe declansare?

Aparatul zice cam asa:
AF-A = daca sta focalizez pe el si gata daca se misca il urmaresc.
3D  tracking= omul imi spune pe ce sa focalizez la inceput, selectand un punct de focalizare dintre cele 11 si apoi pune acel punct pe ce anume vrea sa focalizez  apoi eu , aparatul, incerc sa il tin in focus.

In mod normal punctul din centru este cel activ. Daca tu vrei altceva trebuie sa schimbi cu butonul mai sus mentionat punctul de focalizare, sau sa pui centrul pe ce vrei tu sa focalizeze.
Altfel el focalizeaza pe centru, adica pe punctul activ si ATAT. Nu mai face nimic decat daca se misca lucru pe care a focalizat.
Suna familiar??? :rolleyes:

Edited by idaho333, 22 April 2010 - 11:02.


#14
Amenofis

Amenofis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 23.03.2007
Eu am devenit foarte curios, drept pentru care te rog sa ne comunici si noua raspunsul celor de la service.
Multumesc mult!

#15
claudiu_ne2000

claudiu_ne2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 27.05.2005
..am primit un tel. de la service.

Se pare ca de vina erau setarile.  :ciocan: - setarile facute in settings, acele setari sunt valabile pentru toate modurile de fotografiere. Acolo s-ar putea sa fi setat focusul manual.
Si pentru rezolvarea problemei mai era necesara inca o resetare...din butonul meniu submeniul "cheita" si de acolo inca o resetare, dupa cum se poate vedea in poza atasata. Din ce imi aduc eu aminte nu am umblat pe acolo si ca atare nici nu am resetat si pe acolo.

cu alte cuvinte... degeaba am resetat eu in meniul (reset shooting option), mai trebuia sa intru si in settings si sa resetez si de acolo.

PS..."INTRUCAT NU MAI POT MODIFICA TITLUL ACESTUI TOPIC ...ROG MODERATORII SA MODIFICE TITLUL SI SUBIECTUL ACESTUI TOPIC"...CU ACEST TITLU "NIKON D3000 PROBLEME SETARE SI RESETARE FOCUS APARAT" IAR SUBIECTUL SA FIE STERS.

MULTUMESC

Attached Files


Edited by claudiu_ne2000, 22 April 2010 - 13:22.


#16
Rapier

Rapier

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,864
  • Înscris: 07.10.2006
Daca citeai manualul...si nu doar partea cu probleme comune...

#17
claudiu_ne2000

claudiu_ne2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 27.05.2005

 Rapier, on 22nd April 2010, 14:23, said:

Daca citeai manualul...si nu doar partea cu probleme comune...

Manualul, l-am citit de 3 ori si in mare parte bate apa-n piua cu faimosul mod de fotografiere "GHID"...La sectiunea de probleme (troubleshooting) nu face nici o referire la probleme de acest fel.
...Ca sa fiu impacat si eu cu gandul (ca e vina mea) cand voi primi aparatul o sa-l setez in setting pe focus "manual" si sunt curios daca o sa am aceleasi probleme.

Daca mai sutn posesori de Nikon aici le adresez o rugaminte sa faca acest lucru. intrare in meniul principal al aparatului - settings (iconita cu cheia) si modificarea fosusului pe manual. Apoi sa incerce cateva focalizari

Edited by claudiu_ne2000, 22 April 2010 - 13:37.


#18
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006

 claudiu_ne2000, on 22nd April 2010, 14:10, said:

...
PS..."INTRUCAT NU MAI POT MODIFICA TITLUL ACESTUI TOPIC ...ROG MODERATORII SA MODIFICE TITLUL SI SUBIECTUL ACESTUI TOPIC"...CU ACEST TITLU "NIKON D3000 PROBLEME SETARE SI RESETARE FOCUS APARAT" IAR SUBIECTUL SA FIE STERS.

MULTUMESC
Acuma, daca nu apucai sa trimiti aparatul in service, chestiunea avea un umor aparte (dar nu unic, am mai vazut destui in situatii similare sau chiar mai rau - "imi spuneti si mie ... ca nu am timp sa citesc manualul"). Era de mutat la FUN. Chiar daca te-ai suparat tu pe noi la inceput ca facem misto. As fi zis - iaca inca o faza haioasa.

Dar ai mers cu aparatul la Domo - imi imaginez ce au facut baietii de acolo si ce au comentat dupa. Ca aia sigur erau si mai "tufa" ca tine. Si, in plus, ai mai trimis si camera in service, fara sa-ti treaca prin cap sa citesti manualul. Cred ca asta a durut un pic. Deci tine de TRAGIC. Era si mai DRAMATIC daca tineau camera in service 15 zile. Lucratoare.

In concluzie, rubrica de TRAGI-COMEDIE nu e pe aici. Dar poti deschide una.
:)

Dincolo de toate astea, daca inca nu te-ai suparat, iti doresc lectura placuta si apoi poze cat mai reusite. Sunt sigur ca ai invatat multe din acest episod.

Edited by calexe, 22 April 2010 - 13:45.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate