Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tulsa King (2022 - )

Tv box android fara "servicii...

Factura platita la Supercom si ne...

Nu mai primesc sms pentru locker ...
 Apeluri efectuate dar nu apar in ...

Apa de puț in Berceni-Ilfov

Recomandare alegere - R7 7800X3D/...

OCEANIA NATIONS CUP 2024
 Recomandare router portabil wifi

Plata internaționala

Problema cheie/inchidere centrali...

Casa pe structura de lemn (timber...
 In ce an ati facut scoala de sofe...

Problema masina de spalat

Achiziție lentile ochelari o...

Alegere rucsac 20 litri
 

Edius Grass Valley

- - - - -
  • Please log in to reply
175 replies to this topic

#73
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008

View Postc_anicai, on 2nd May 2010, 00:15, said:

o să-l păstrez numai dacă găsesc următoarele funcții:
trakmanager să pot adăuga mai mult de 3 trakuri.
split by scene în funcție de timpul la înregistrare sau schimbări de cadru, și cam atât.

Sigur poți adăuga mai multe trackuri, Edius știe și multicam.
Split by scene face după timecode sau poți alege manual de la In și Out Point ce să captureze.

#74
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
1 - încă nu am găsit de unde mai pot adăuga trakuri în timeline, 3 are dar vreau mai multe.

2 - Split by scene,
nu vreau să-mi împartă la captura în mii de fișiere materialul dv,

Vreau să capturez materialul dv întreg, ca apoi după ce îl aduc în timeline să am o obțiune sau ceva să îl împartă automat acolo în funcție de scenă sau timecode, ceea ce încă nu am reușit.

Poate Edius așa ceva ?

#75
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007

View Postc_anicai, on 2nd May 2010, 09:58, said:

1 - încă nu am găsit de unde mai pot adăuga trakuri în timeline, 3 are dar vreau mai multe.

2 - Split by scene,
nu vreau să-mi împartă la captura în mii de fișiere materialul dv,

Vreau să capturez materialul dv întreg, ca apoi după ce îl aduc în timeline să am o obțiune sau ceva să îl împartă automat acolo în funcție de scenă sau timecode, ceea ce încă nu am reușit.

Poate Edius așa ceva ?

aceleați probleme, încă nu am priceput de unde setez edius pentru captură DV, să nu îmi mai împartă filmul în zeci de părți.

vreau să am filmul întreg ca după aceea în timeline să pot da split by scene automat, și la urmă când fac randarea în DV să am de asemeni filmul întreg.

Dacă se poate așa ceva, ca dau în bâlbâială căutând obțiunile menționate.

Edited by c_anicai, 04 May 2010 - 14:06.


#76
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
s-ar putea sa nu aiba split by scene in program. cel putin premiere, vegas, nu au asa ceva. parca pinnacle are.

#77
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
pinacle am încercat puțin dar nu-mi place aceiasi chestie la captură taie filmul în scene,
am folosit ulead pe urmă corel x2 care stie ce vrea eu dar, dacă pun în timeline câte ceva în cele 7 trakuri din timeline merge oribil.

Edited by c_anicai, 04 May 2010 - 15:10.


#78
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Din cauza voastră am instalat din nou Edius 5.1.  ;)
c anicai - dacă vrei mai multe trackuri vezi că la început cînd deschizi programul te pune să alegi felul proiectului.
În aceeași fereastră dreapta-jos poți seta manual cîte trackuri să îți pună.
Dacă vezi că ai prea multe și te încurcă poți șterge cu clic dr pe track+delete.
Despre lucrul cu split by scene ai opțiunile în poză.

Attached File  trackuri.JPG   58.75K   40 downloads Attached File  edius.JPG   30.29K   55 downloads

Era să uit, cum se instalează upd 5.5 peste 5.1 că la mine nu vrea deloc?

Edited by vgabi, 04 May 2010 - 16:32.


#79
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
eu am versiunea 5,
ceva probleme stiam daca vrei sa treci la o versiune mai noua apar ca raman de la versiunea veche in  C:\WINDOWS\SYSTEM32\ niste dll-uri care trebuie sterse manual (mie mi-a fost frica sa le sterg si am facut un folder in sistem 32 si le-am pus acolo, zicand daca se strica ceva le pun inapoi)
acestea sunt:

pavapi.dll
pavedius.dll
pavedius5db.dll
paveno.dll
pavplal.dll

altceva nu mai stiu, mam grabit cu raspunsul si de acum incerc cele recomandate de tine mai sus.

#80
juanis

juanis

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 25.03.2008

View Postc_anicai, on 4th May 2010, 17:45, said:

ceva probleme stiam daca vrei sa treci la o versiune mai noua apar ca raman de la versiunea veche in  C:\WINDOWS\SYSTEM32\ niste dll-uri care trebuie sterse manual (mie mi-a fost frica sa le sterg si am facut un folder in sistem 32 si le-am pus acolo, zicand daca se strica ceva le pun inapoi)
acestea sunt:

pavapi.dll
pavedius.dll
pavedius5db.dll
paveno.dll
pavplal.dll

in dll-urile astea se salveaza profilul pe care ti-l alegi, setarile pt ferestre, setarile pt proiecte.
daca vrei mai multe track-uri, da click dreapta pe unul dintre ele si ai "Add", alegi "front sau back".
la captura, debifeaza la "Deck settings" optiunile "Automatically divide files" si ai un singur video.

#81
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007

juanis said:

daca vrei mai multe track-uri, da click dreapta pe unul dintre ele si ai "Add", alegi "front sau back".

la captura, debifeaza la "Deck settings" optiunile "Automatically divide files" si ai un singur video.

prima parte cu trakurile e rezolvata.

am gasit si (Automatically divide file) am debifat, cred ca o sa fie ok cand fac captura sa nu-mi imparta filmul.

acum daca gasesc si cum sa procedez pentru split by scene, la corel x2 dadeam numai click dreapta pe filmul din trak si dadeam split by scene si il impartea in timeline dupa (dv recording time) sau (frame content) dar nu-mi taia si filmul in realitate, imi era utila chestia asta pentru a cauta erorile de inceput sau sfarsit de clip la filmari

dupa split by scene alta chestie ar fi cu split audio pe alocuri, dar ma ametesc, tre sa le iau in ordine.

sper sa gases si aceasta ultima chestie si apoi nu mai am intrebari, asta nu inseamna ca gata stiu tot dar deocamdata numai atat imi trebuie.

oricum multumesc mult deasemeni si domnului vgabi

Edited by c_anicai, 04 May 2010 - 17:21.


#82
juanis

juanis

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 25.03.2008

View Postc_anicai, on 4th May 2010, 18:14, said:

acum daca gasesc si cum sa procedez pentru split by scene, la corel x2 dadeam numai click dreapta pe filmul din trak si dadeam split by scene si il impartea in timeline dupa (dv recording time) sau (frame content) dar nu-mi taia si filmul in realitate, imi era utila chestia asta pentru a cauta erorile de inceput sau sfarsit de clip la filmari


tot la "Automatically divide files" ai optiunea sa imparta scenele dupa data si ora inregistrarii. citeste cu atentie. eu am setat optiunile 1 si 4, cu "Confirm filename" "Before capture".

#83
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Și eu sunt obișnuit cu niște opțiuni din Corel X3 mai ales cele de tăiere. Am apreciat f mult funcția multitrim.
Cei care sunt useri veterani de Edius îi rugăm să facă un scurt tutorial/ghid despre funcția cut/trim, eventual cu capturi de ecran.

mersi

PS - am încercat azi un fișier video .mxf de la noul Canon XF în Edius mai exact downconvert SD mpeg2 și chiar și pe bătrînul meu pc merge ca uns.

Edited by vgabi, 04 May 2010 - 18:21.


#84
iulianbadiu

iulianbadiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 09.01.2008
daca se lucreaza standar definition, edius vine in tools si cu utilitarul dvcapture. cu utilitarul asta,e indicat pe hdd-uri diferite,se poate face captura in acelasi timp de pe 3 camere video,asta daca aveti si placa firewire cu 3 porturi, se economiseste astfel mult timp.Se poate seta din dvcapture splitul sau nu, oricum in edius este optiunea de splituit automata sau custom. Trckuri se pot baga sau sterge ff simplu,clik dreapta pe prima fereastra din timeline,stanga, si acolo ad....ce doresti sau delete trackuri care nu le folosesti

#85
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Am tot căutat să văd dacă și Edius are smart render dar se pare că nu. Dacă știe cineva altfel să ne lumineze.
De asemenea nu am găsit tranzițiile fade to black/white și nici opțiunea de titrare tip credits de final care sunt niște obișnuințe de care greu mă despart.

#86
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
la doua zile de edius plesnesc de nervi, trebuie sa fac o pauza.
chestia nasoala e ca  nu mai am rabdare sa studiez.

cateva ore oricum nu mai pot face nimic am o randare in 4 pasi cu cce plus un export dv, fug de langa calculator ca ventilatoarele au luat-o razna.

Dar trebuie sa caut alt editor mai potent, poate o fi edius sau altul .... nu stiu, pe moment sunt intors in timp la vegas 4 la care am un avantaj. ( manualul in pdf )  :thumbup:

#87
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Și încă ceva. Nici upd 5.5 nu știe să deschidă un video 1080p50.
Pur și simplu nu mă lasă să îl trag în timeline, lucru care nu se întîmplă în Corel X3 de exemplu
unde poți face și render la 25p.

#88
juanis

juanis

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 25.03.2008
ce configuratie la PC ai? eu reusesc sa pun in timeline "1080p50". poate nu ai calculatorul destul de puternic. edius cere muuuuuuuulte resurse.

Edited by CristianAdrian, 11 June 2010 - 08:53.
scos citat inutil


#89
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Am un pc destul de vechi dar care îndeplinește cerințele minime.
Chestia e că atunci cînd am încercat să trag cu mouse un fișier din Bin în timeline apare un x și nu mă lasă să fac asta.
Poate nu am găsit eu metoda bună deși am tot încercat. E vorba doar de teste și nu de un full render de enșpe giga.

Edited by vgabi, 05 May 2010 - 14:43.


#90
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007

juanis said:

edius cere muuuuuuuulte resurse.

parerea mea e ca edius 5 cere mult mai putine resurse decat corel x2 sau x3, cel putin asta era motivul pt care vreau edius, mi se pare ca se misca mult mai bine comparativ cu ce am zis, chiar si premiere sau vegas.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate