Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti ?

Cum se vor numi romanii care vor ...

Recomandare videoproiector buget ...

Are importanta unde este faza sau...
 Sunt bune apometrele radio?

SUA intenționeaza sa interzi...

Piscina + pompa + diferential = c...

Micro sd pentru modulator fm
 Izolare fonica, camera cu autoade...

Cum scot peretele alb

Mariri de taxe si tva

Intrebari legate de AC si functia...
 Whole Lotta Rosie vs Whole Lotta ...

Dezavantaje calorifere aluminiu

Baterie moarta !?

Cadou nedorit. Cum scap de el?
 

Edius Grass Valley

- - - - -
  • Please log in to reply
175 replies to this topic

#109
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Ok, mersi pentru raspuns. Chestia cu 64bit nu este asa importanta pana la urma, era mai mult o curiozitate. Eu am de exemplu chiar Windows 7 64bit, am instalat Ediusul si am ramas placut surprins de cat de bine se misca si mai ales cat de bine misca AVCHD-ul sau mp4-urile 1080 50p. Chiar mai bine decat alte softuri 64bit.

Legat de tranzitia fade m-a surprins si pe mine ca nu am reusit sa gasesc sau sa fac eu asa ceva. E bazic pana la urma, nu? Bine, dar puteai sa-mi spui cum se face cu keyframe-urile. Eu am citit ceva legat de triunghiul acela din stanga timeline-ului si ca apoi apare acea linie albastra in timeline si se pot crea keyframe-uri acolo. Eu nu am reusit.

Dar tu editezi in Edius? Te intreb pentru ca stiam ca esti cu Corel.

Attached Files


Edited by _DelSte_, 07 April 2011 - 18:52.


#110
hy28

hy28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 392
  • Înscris: 13.03.2011
apasa pe Mix..trebuie sa-ti apara puncte la capetele filmuletului,dupa care faci un key (punct) cam pana unde vrei sa faci fade-ul si tragi capatul pana jos;mai simplu ar fi sa pui efectul Dissolve (Fundido la tine) la capetele filmuletelor

#111
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008

View Post_DelSte_, on 7th April 2011, 19:41, said:

Legat de tranzitia fade m-a surprins si pe mine ca nu am reusit sa gasesc sau sa fac eu asa ceva. E bazic pana la urma, nu? Bine, dar puteai sa-mi spui cum se face cu keyframe-urile. Eu am citit ceva legat de triunghiul acela din stanga timeline-ului si ca apoi apare acea linie albastra in timeline si se pot crea keyframe-uri acolo. Eu nu am reusit.
Dar tu editezi in Edius? Te intreb pentru ca stiam ca esti cu Corel.

Nu am încercat faza cu keyframeurile. Legat de întrebarea ta cu ștergerea fișierelor din Bin și de pe hard nu pricep de ce nu apare la tine activată opțiunea că așa am revăzut că se face în tutorial.
Folosesc mai mult Corel dar cînd am nevoie pun și Edius. Doar astea două îmi plac mai ales pt cum se mișcă.

#112
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
daca e tutorial online, pune un link sa vedem si noi

#113
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Multumesc pentru raspuns @hy28, am rezolvat pana la urma partea de tranzitionare dissolve. La mine problema este ca am Windows-ul in spaniola, asa a fost de cand am cumparat calculatorul. Nici eu nu suport acest lucru, ma enerveaza, dar n-am ce face, este in garantie si trag asa in continuare. Edius a detectectat asta si s-a conformat limbii de SO. Oricum s-a rezolvat si aspectul asta, am eliminat folderul Localize si in mare parte acum a revenit la engleza cu mici exceptii.

Eu in continuare nu pot sterge un fisier aflat in Bin si in acelasi timp si din hdd. Este o optiune inactiva. Pe de alta parte ma gandesc ca daca acea optiune exista acolo inseamna ca de o forma sau alta se poate sterge pana la urma. Eu doar spun ca nu am gasit trucul.

Ok, ma gandeam ca trebuie sa ajung si intr-un punct mort, era inevitabil, asa (mi)se intampla intotdeauna... "Mala suerte" se numeste asta, n-ai ce sa-i faci.... Asa ca va adresez o intrebare existentiala pentru mine: cum pot face un export H264 1920x1080 50p in Edius? Nu este un standard blu-ray, stiu asta si nici nu am cautat asa ceva. Nici macar nu exista un preset predefinit pentru acest tip de filmari, dar se poate crea si am facut-o si in Edius. Doar ca la export imi este imposibil sa reusesc desi m-a lasat sa-l personalizez. Imi apare constant o eroare/avertisment si ma blocheaza.

Am facut-o in Vegas (H264), am facut-o in Premiere (H264). Cum pot face acest export H264 1920x1080 50p si in Edius?

Attached Files



#114
hy28

hy28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 392
  • Înscris: 13.03.2011
Cu stergerea de pe hard a fisierelor era ok in Edius 5; am avut si eu instalat Ed.6,dar tocmai de asta nu mi-a placut si mai sunt si alte chitibusuri care nu-mi plac fata de Ed.5 si l-am dezinstalat.Tin minte ca se pot sterge fisierele din hard,doar daca ai capturat cu Ed.6 (fa un test). Avantajul in Ed.6 este ca poti vedea filtrele din Adobe After Effects,dar prefer sa lucrez cu A.E.si mai sunt si alte avantaje,dar care nu sunt neaparat necesare in ceea ce fac eu si prefer deci varianta mai simplificata,adica Ed.5.5.
Pentru export nu stiu ce sa zic,n-am lucrat cu fisiere full hd (nici nu-mi bat capul pana nu-mi iau un calc.mai tare si placa grafica full hd).Totusi verifica sa-ti fie si proiectul la 1920x1080 (poti modifica din Project Settings).Pe mine ma lasa sa export la orice rezolutie. A...si sa nu uiti...daca vrei sa exporti de la un punct la altul (cu I si O) sa nu uiti sa bifezi Export Between In and Out (vezi poza ta);la Edius 5,era bifata din start

Edited by hy28, 08 April 2011 - 15:43.


#115
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Ok, am inteles la ce te-ai referit legat de stergerea din Bin, dar noi vorbim de fisiere HD pe care le avem in hdd, pe care le putem importa in Edius, nu este vorba de captura DV sau HDV. Deci tu preferi sa ramai pe Edius 5, este ok. Dar ai putea totusi (chiar daca tie nu iti este de folos pentru ca inca nu lucrezi cu HD) sa incerci un export H264 1920x1080 50p si sa vezi daca poti sa o faci. In acest fel ne-am putea da seama daca eu gresesc undeva (proiect, setari, configurare) sau este vorba doar de o limitare a softului (versiunea 5 sau 6). Asta era si ideea mea, nu de a convinge pe cineva sa lucreze cu HD in Edius sau sa faca exporturi H264 1080 50p, ci efectiv doar sa verifice (nimic mai mult) daca se poate sau nu :-)

Am vazut optiunea In/Out dar in situatia mea nu stiu la ce imi mai foloseste atata timp cat nu pot face (cu sau fara In/Out) exportul dorit :-)

#116
hy28

hy28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 392
  • Înscris: 13.03.2011
Am incercat si eu varianta ta si nu merge nici la mine;vezi daca ti-ar fi mai bine sa salvezi mpg (ca-n imagine);asa merge.Attached File  edius_1.jpg   178.06K   39 downloads

#117
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Da, stiam ca doar ca .mpeg poti scoate din Edius un 1080 50p, tocmai de aceea am accentuat atat de mult acel H264. Am tot cautat pe internet informatii si intradevar singura posibilitate vehiculata era .mpeg, imposibil H264. Dar acel .mpeg, in afara de faptul ca scoate un fisier care ocupa mult mai mult spatiu, este si inferior calitativ, am probat deja. Ma gandeam ca totusi exista o posibilitate miraculoasa dar....

A mai cazut o stea....  :down:
Multumesc oricum tuturor pentru ajutor.

#118
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
Am inceput sa editez o nunta in Edius 6, am ajuns pe la jumatate cu editarea si deodata nu vrea sa mai deschida proiectul. Apare fereastra de unde-l alegi si apoi apare un dreptunghi mic cu "loading project" sau ceva asemanator, dupa ce dispare acest dreptunghi nu mai apare nimic. Edius este in memorie, mananca cam 200 mb ram si utilizeaza 50% CPU incontinuu. am stat si 15 minute si tot n-a mai aparut programul. Am incercat si alte proiecte, am facut chiar unul nou, dar niciun rezultat - programul principal nu mai apare pe ecran. Am dezinstalat si reinstalat Edius, tot nimic.  Am cautat pe Google, singura sugestie era reinstalarea Windows-ului. Ati patit ceva de genul asta? Cunoasteti vreo alta solutie?

#119
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
cateva plusuri care le are edius 6 fata de vegas pro 10 sau 9 daca imi zice cineva, apoi si o lista cu comenzi la tastatura ca nu stiu chiar nimic.

cum pot face open in trimer

#120
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007

iulianbadiu said:

amandoua softurile sunt la fel de bune,doar ca in edius lucrezi mult mai usor..

ceve simplu ma intereseaza, cuturi, fade prin mixare, event pan crop, separare sunet de imagine cut independent pe sunet sau imagine, slow motion, mixare sunet, egalizare pe sunet daca e posibil pe mai multe benzi dar e de ajuns si 5, si apoi oi mai vedea.

am si o eroare, atasez screenshot.
alta problema am poticniri pe play in timeline la file avi cineform, in vegas aceleasi clipuri merg ok, sunt ceva setari ? sau tre sa arunc calculatorul.

Edited by c_anicai, 22 July 2011 - 20:36.


#121
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Nu pricep de ce folosești un alt .avi decît cel propriu pt Edius, adică Canopus HQ.
E la fel de bun ca Cineform sau Prores plus compatibilitatea maximă cu softul.

PS noul update de Edius 6.03 ne oferă

Added support for SONY 60p/50p AVC file import through Source Browser
Added support for JVC 60p/50p AVC file import through Source Browser
Added support for H.264/AVC(MP4) file export.
Added support for Intel 2nd Generation Core Processors

Edited by vgabi, 23 July 2011 - 08:22.


#122
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
Canopus HQ nu vrea la mine pe virtual dub la export, pe cand cineform da.

uneori mai fac cate ceva pe acest avi cu vdub.

Edited by c_anicai, 24 July 2011 - 23:02.


#123
hy28

hy28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 392
  • Înscris: 13.03.2011
[quote name='iulianbadiu' date='15th April 2010, 22:44' post='8082165']
Si apropo,pt utilizatorii de edius,sau killer legend,cum mai este numit, instalati bridge-ul beta ,care este free,de after effects for edius,instalati magic bullet,toata suita,in after effects, importati apoi bridgeul in edius si.... aveti magic bullet in edius.

daca poti sa explici putin cum ai facut sa ai magic bullet in edius 5.5,deci care sunt pasii de instalare cu acel bridge (n-am vazut unde se instaleaza); am vazut ca pe versiunea 6 merg cam toate filtrele din after effects sau chiar toate (le importi in edius la plug-in); mersi.

#124
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
ma cam balbai cu edius, atasez doua screenshoturi, primul pentru a avea confirmarea daca am ales bine proiectul pentru hdv, si mai am o problema cu stabilizarea mercalli, adica nu stiu cum sa dau start analizare la primul pas.

#125
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
cred ca ai ales bine proiectul. pt analiza mercalli trebuie sa dai dublu click pe Mercalli 2.0 de la information (dreapta jos)

#126
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
am 4 gb ram, atat edius cat si vegas imi da eroare de prea putin ram in cazul acestui plugin.
A mai folosit cineva stabilizarea mercalli ? si poate sa imi zica configuratia la calculatorul folosit si cam cu cate fps proceseaza un material hdv ?

Edited by c_anicai, 28 August 2011 - 21:25.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate