![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Afacere Kurtos Kalacs
Last Updated: Mar 04 2012 20:23, Started by
eusicuideeamea
, Mar 30 2010 13:53
·
0

#1
Posted 30 March 2010 - 13:53

Va salut,
De curand mi-am deschis un punct de lucru ambulant(chiosc din lemn), unde produc si vand Kurtos Kalacs. M-am documentat, am umblat de colo, colo ca sa obtin cat mai multa informatie utila, o reteta buna, dar...ceva nu merge...evident ca treaba merge dar nu cum m-am asteptat eu. Gratie unei cunostinte care vinde cam acelasi gen de produs in Bucuresti si in Ploiesti si avand tot ajutorul lui, organizand totul identic cu ce are el, nu reusesc sa sparg piata si sa vand zilnic macar 100 de bucati de kurtos/zi, nu mai spun ca pretul este cel mai mic din cate cunosc eu pe piata si am ales sa vand varianta mica de kurtos kalacs(cea de 200 de grame, care la mine are 220-230g). De amplasat m-am amplasat in fata unui mare magazin de la noi din oras(circa 5000 de cosuri/zi), dar sincer nu ma asteptam ca noi de aici, care ne laudam ca locuim langa patria kurtos-ului sa nu cumparam asa ceva... Ma gandesc ca in orice alt oras sau judet as fi avut un succes MULT MULT mai mare, dar ce sa-i fac? Cunostinta de care va spuneam imi spune ca nu are incasari zilnice sub 600 ron/chiosc, iar eu, abia daca ajung la 200... Ma gandesc daca sa mai stau inca o luna si sa mai platesc chiria pentru spatiu(sunt deja de o luna, am platit-o pe a doua), poate, poate si-o da drumul, sau sa incerc sa vand afacerea la pretul de achizitie al tuturor obiectelor ce o compun, catre o persoana din alt oras, acolo unde nu toti se lauda ca au mancat, ca stiu sa faca, dar sunt prea mandrii sa cumpere produsul... Nu porneam la drum fara sa-mi fac un calcul, de amortizare al investitiei, care pe la altii s-a facut in 2, 3 luni, evident ca nu ma asteptam sa amortizez asa repede, eu sunt doar descurajat de pofta de a manca asa ceva a ardeleanului, pe care il descopar ori satul, ori prea sarac sa-si achizitioneze asa ceva la un pret mai mult decat jignitor!!! Si inca o data se adevereste vorba ca "Nimeni nu-i pofet in tara lui", vorba pe care eu o traduc astfel: nu faci bani frumosi din vanzarea de kurtos acolo unde produsul s-a nascut... Slava Domnului ca nu am achizitionat franciza, ca de mai aveam de plata lunar si altceva, nu stiu ce faceam. Astept de la voi, idei, pareri, propuneri... Va multumesc. ![]() |
#2
Posted 30 March 2010 - 14:58

Probabil ca nu te-ai pus bine in fata unui magazin. Cine merge la supermarket, nu prea se mai opreste sa ia si snack-uri, si cam asa vad eu kurots colacii astia. Poate ca era mai bine sa te localizezi intr-un campus studentesc, intr-un parc undeva, intr-o zona unde vin turisti eventual.
|
#4
Posted 30 March 2010 - 15:10

Eu cred ca nu ai gasit locul potrivit pentru amplasarea chioscului. Eu m-as mai gandi putin la asta...
Cand mananca oamenii colaci, eu zic ca in pauze de masa sau dimineata cand pleaca la serviciu. Oamenii ies in oras si merg la o pizza sau la un restaurant, mai rar la colaci... |
#5
Posted 31 March 2010 - 08:22

In afara de centrul orasului, nu cred ca se putea un loc mai bun ca acesta, centrul este deja ocupat. Normal ca m-am gandit si la o zona unde abunda turistii, dar nu am gasit spatiul necesar pentru casuta mea.
Mi-am spus ca daca tot vine omul la cumparaturi, isi cumpara si-un colac...sunt multi care vin si iau masa in zona si m-am gandit ca nu le-ar strica si-un desert, dar ori sunt satui, ori nu mai au bani si de el... Iar daca la altii merge sa aiba chiar doua chioscuri in acelasi magazin, unul in subteran, altul la suprafata, mi-a zis ca ideea de a ma amplasa in fata unui magazin mare, nu este o idee rea, dar...capitala este capitala, iar eu... sunt unde sunt ![]() |
#6
Posted 31 March 2010 - 13:52

Ce oras e asta?
Cum spui ca esti in patria Kurtos Kalacs-ului, cred ca pentru localnici nu-i mare branza sa vada asa ceva, deci kurtos kalacsul intra la categoria de snack banal, la acelasi nivel cu un covrig. In cazul asta ai avea mai mult succes in statiile de transport in comun (pe la noi e imbulzeala la tarabe de 2 ori pe zi...depinde si de marimea orasului), locuri unde muncesc oameni multi (ceva multinationala prin zona), scoli/licee/campus stundentesc(s-a mai spus). Cunosc pe cineva care a inceput tot cam asa, in parcarea unui hypermarket si dupa ce a trecut efectul de "wow", nu i-a mers. Apoi s-a mutat intr-un cartier oarecare intr-o statie si de atunci ii merge mai mult decat decent. |
#7
Posted 03 April 2010 - 20:56

ori este cel amplasat langa kaufland buzau?
daca da, eu de cate ori am trecut prin zona, am vazut inchis. |
#8
Posted 04 April 2010 - 00:14

Va dau 2 exemple de afaceri cere merg bine (care le-am vazut practic):
1. o gogoserie (cu diferse produse de patiserie) si suc la dozator 2. tot o gogoserie cu gogosi din alea mici rotunde (Care mi se pare cam scumpe pentru cat de mari sunt dar asta e altceva) Ambele in apropierea imediata a scolilor. Deci...ideea e ca la scoala in pauza...au nevoie de ceva de mancare...si dupa ore...si acolo e locul ideal. Acum...imi plac mult colacii astia...dar nu e ceva ce as manca zilnic dintr-un motiv simplu: nu sunt practici. Nu e ca un covrig pe care pe strada il mananci cu sacosa in mana...si mai ales...nu e ceva ce as lua dupa ce ies cu cosul plin din supermarket. |
#9
Posted 04 April 2010 - 08:42

au deschis asa ceva si langa auchan militari. nu am vazut pe nimeni sa cumpere, vanzatorii aveau o fata plictisita. eu am mancat o data cand aveam vreo 20 de ani, nu mi-a placut si de atunci nici pretul nu am mai intrebat cat este...
|
#10
Posted 04 April 2010 - 15:18

Mie imi plac.Desi sunt din bucuresti cu ceva timp inainte se gasea destul de greu,acum vad ca au inceput sa apara pe ici colo.
Mi se par cam scumpi 10ron cel mic simplu.Mai bine un meniu la MEC=)) De obicei cand vad ma opresc si cumpar,chiar daca il iau doar pentru acasa |
#11
Posted 05 April 2010 - 18:17

alexutzzz, on 4th April 2010, 16:18, said: Mie imi plac.Desi sunt din bucuresti cu ceva timp inainte se gasea destul de greu,acum vad ca au inceput sa apara pe ici colo. Mi se par cam scumpi 10ron cel mic simplu.Mai bine un meniu la MEC=)) De obicei cand vad ma opresc si cumpar,chiar daca il iau doar pentru acasa ![]() |
|
#12
Posted 05 April 2010 - 18:38

1. Pretul mic-mic nu e neaparat un lucru bun pentru client, multi considera ca ceva suspect de ieftin are ingrediente suspecte.
2. Daca sustii ca sunt atat de buni, organizeaza degustari, sau impacheteaza individual cate un inel si ofera-l celor ce ies din magazin. 3. Zici ca esti intr-o zona cu traditie. Ai incercat sa diversifici reteta, sa faci ceva mai original, de exemplu: - colac tras in ciocolata (prin definitie orice are ciocolata e bun), in migdale pisate, in fistic macinat - sa faci colac cu 2 sau 3 zone de topping (o treime cocos, una nuca si una bombonele mici decorative) - sa faci colac cu surprize inauntru, cam cum sunt pufuletii cu surprize (jucariile le poti cumpara en-gros de la baietii care aduc din China) - daca se face coada, ofera-le clientilor cate o bucatica in timp ce asteapta, sa nu saliveze degeaba 4. Tinuta vanzatorilor trebuie sa fie impecabila, cu sort alb si boneta, cu manusi, samd. |
#13
Posted 06 April 2010 - 19:21

HwiNoree, on 5th April 2010, 19:38, said: 1. Pretul mic-mic nu e neaparat un lucru bun pentru client, multi considera ca ceva suspect de ieftin are ingrediente suspecte. 2. Daca sustii ca sunt atat de buni, organizeaza degustari, sau impacheteaza individual cate un inel si ofera-l celor ce ies din magazin. 3. Zici ca esti intr-o zona cu traditie. Ai incercat sa diversifici reteta, sa faci ceva mai original, de exemplu: - colac tras in ciocolata (prin definitie orice are ciocolata e bun), in migdale pisate, in fistic macinat - sa faci colac cu 2 sau 3 zone de topping (o treime cocos, una nuca si una bombonele mici decorative) - sa faci colac cu surprize inauntru, cam cum sunt pufuletii cu surprize (jucariile le poti cumpara en-gros de la baietii care aduc din China) - daca se face coada, ofera-le clientilor cate o bucatica in timp ce asteapta, sa nu saliveze degeaba 4. Tinuta vanzatorilor trebuie sa fie impecabila, cu sort alb si boneta, cu manusi, samd. Cum sta treaba cu pretul... Am pus un pret mic(3 RON - 230g), fara sa fac rabat de la nimic!!! Am spus ca mai bine vand mai mult, decat sa-l tin la 5 RON si sa castig mai putin, vand mai mult la un pret mai mic, am sperat sa castig din rulaj...mai mare, dar tot nu este ce astept eu, abia imi acopar chiria si un salariu(nu al meu!!!)...din pacate. Am mers pe un pret mic, gandindu-ma ca pana formez piata, trebuie sa atrag clientul in primul rand prin pret si apoi dupa ce a gustat...prin calitate. De facut il mixam cum vrea clientul, dar standard este: simplu, cu scortisoara, cu nuca, cu ciocolata si cu nuca de cocos...as vrea sa bag si cu susan, dar la pretul asta, abia ma scot cu nuca (18-20 RON/kg). As vrea sa bag toping de cioco in coca, am o reteta buna....buna de-ti vine sa mananci si batul pe care a fost kurtos-ul cu ciocolata in coca, dar nu la pretul acesta... Nu pot sa spun ca zilnic sunt nemaipomeniti de buni, depinde si de fata care-i face. Sunt clienti care prefera kurtos-ul adevarat, simplu si crocant, altii doresc unul mai blond, adica mai pufos, nu ai cum sa-i multumesti pe toti. Cam asta este... |
#14
Posted 06 April 2010 - 20:02

Muta-te mai in Iasi , aici sunt cu 7 leu un pispiric de 125 grame , bine la cat de mic e nici nu cred ca are atata . Cand eram mic , abia asteptam sa ajung cu mama la brutaria unde se faceau , acum la preturile nesimtite la care sunt la noi nici nu ma ating de ei . "1. Pretul mic-mic nu e neaparat un lucru bun pentru client, multi considera ca ceva suspect de ieftin are ingrediente suspecte. " Majoritatea se uita intai la pret , nu toti suntem milionari sa sarim numai la ce e mai scump fara sa ne pese de pret . Fa colacii ieftini si buni si clienti o sa gasesti .
|
#15
Posted 06 April 2010 - 20:35

lucifer76, on 6th April 2010, 21:02, said: Muta-te mai in Iasi , aici sunt cu 7 leu un pispiric de 125 grame , bine la cat de mic e nici nu cred ca are atata . Cand eram mic , abia asteptam sa ajung cu mama la brutaria unde se faceau , acum la preturile nesimtite la care sunt la noi nici nu ma ating de ei . "1. Pretul mic-mic nu e neaparat un lucru bun pentru client, multi considera ca ceva suspect de ieftin are ingrediente suspecte. " Majoritatea se uita intai la pret , nu toti suntem milionari sa sarim numai la ce e mai scump fara sa ne pese de pret . Fa colacii ieftini si buni si clienti o sa gasesti . Daca ai o idee de locatie buna in Iasi, poate facem o colaborare, ca aici...vad ca nu ne apreciaza prea multi...si nu ca sunt rau, dar nu vreau sa cred ca suntem mai saraci decat alte zone ale tarii...am zis ca la 5 lei, poate e scump, dar daca nici la 3 lei...ce sa mai spun ![]() |
#16
Posted 08 April 2010 - 07:09

Sunt locatii destule in Iasi , dar nu stiu cum o sa te descurci cu bisnitarii astia de aici daca o sa vada ca dai asa ieftin . Inainte de Paste erau cativa pe platoul de langa Hala , 125 g la 7 lei
![]() |
#17
Posted 08 April 2010 - 20:32

Tu și cu ideea ta, tot nu ne spui în ce oraș faci tu colacii cei chiurtoși...
![]() Eu bănuiesc că-n Oradea, dar e oricum nu-foarte-important pentru mine. Pe tine te-ar fi ajutat măcar cu 5-10 clienți din rîndul celor care nu cuvîntă pe Softpedia, plus cîțiva din cei care mai cuvîntă și care stau în apropiere de tine sau ar fi avut drum pe-acolo. În fine, vroiam de fapt să-ți împărtășesc cîteva gînduri: Grosul erorii tale stă în (1) neprospectarea pieței (în afară de vad mai sînt niște alte criterii, mai multe) și inerent în (2) necontextualizare. Adică, mai clar, înainte de amplasarea kurtoseriei (®), trebuia să determini cine va cumpăra, cînd, unde și de ce. Aproape ca-n gazetărie. Acel "de ce", care oferă contextualizarea, e mult mai complex decît poate părea. Pentru că e bun, e ieftin, e tradițional zonei - toate răspunsuri posibile ?i OK - nu ajunge. Mă ofer pe mine ca exemplu: ca bucure?tean, am avut (nu mai este) o kurtoserie în parcarea unui hypermarket (probabil aceea?i cu cea menționată de antevorbitorul meu) pe care-l frecventez des. Colacii făcuți bine, cu lemne, diverși și cu preț decent. N-am cumpărat niciodată, și nici n-am văzut pe cineva să cumpere. În ce mă prive?te, nu pot oferi un motiv concret - din Bran, în tranzit, cumpăr mereu (de?i-s mai scumpi, e coadă ?i nu-s mereu bine făcuți). Tot ce pot să-ți spun e că nu mi s-a părut potrivit locul, în București. Situația ta s-ar putea să fie totuși alta, una mai ingrată. Cred c-ai auzit expresia "să vinzi castraveți grădinarului". Sau mici gratargiului. Sau brînză ciobanului. You get the picture: wrong crowd. Ce sugestii pot să-ți ofer: - încearcă să așezi kurtoseria într-un loc de popas turistic (de tranzit sau relativ permanent) - dacă nu vrei, nu poți, sau nu-ți convine s-o muți, încearcă s-o plasezi în altă parte - preferabil mai aproape de intrarea/ieșirea din curte, nu din magazin - ia în considerare direcția vîntului (fără să rîzi). E crucială. Fă-i pe oameni să miroasă colacii și fumul de lemn cînd sînt cît mai departe de tine. Fă-le poftă! Cam atît, deocamdată. Numărul de cont pentru vărsarea dividendelor o să ți-l dau mai tîrziu... ![]() ![]() Edited by Parpanghel, 08 April 2010 - 20:42. |
|
#18
Posted 08 April 2010 - 22:29

Parpanghel, on 8th April 2010, 21:32, said: Tu și cu ideea ta, tot nu ne spui în ce oraș faci tu colacii cei chiurtoși... ![]() Eu bănuiesc că-n Oradea, dar e oricum nu-foarte-important pentru mine. Pe tine te-ar fi ajutat măcar cu 5-10 clienți din rîndul celor care nu cuvîntă pe Softpedia, plus cîțiva din cei care mai cuvîntă și care stau în apropiere de tine sau ar fi avut drum pe-acolo. În fine, vroiam de fapt să-ți împărtășesc cîteva gînduri: Grosul erorii tale stă în (1) neprospectarea pieței (în afară de vad mai sînt niște alte criterii, mai multe) și inerent în (2) necontextualizare. Adică, mai clar, înainte de amplasarea kurtoseriei (®), trebuia să determini cine va cumpăra, cînd, unde și de ce. Aproape ca-n gazetărie. Acel "de ce", care oferă contextualizarea, e mult mai complex decît poate părea. Pentru că e bun, e ieftin, e tradițional zonei - toate răspunsuri posibile ?i OK - nu ajunge. Mă ofer pe mine ca exemplu: ca bucure?tean, am avut (nu mai este) o kurtoserie în parcarea unui hypermarket (probabil aceea?i cu cea menționată de antevorbitorul meu) pe care-l frecventez des. Colacii făcuți bine, cu lemne, diverși și cu preț decent. N-am cumpărat niciodată, și nici n-am văzut pe cineva să cumpere. În ce mă prive?te, nu pot oferi un motiv concret - din Bran, în tranzit, cumpăr mereu (de?i-s mai scumpi, e coadă ?i nu-s mereu bine făcuți). Tot ce pot să-ți spun e că nu mi s-a părut potrivit locul, în București. Situația ta s-ar putea să fie totuși alta, una mai ingrată. Cred c-ai auzit expresia "să vinzi castraveți grădinarului". Sau mici gratargiului. Sau brînză ciobanului. You get the picture: wrong crowd. Ce sugestii pot să-ți ofer: - încearcă să așezi kurtoseria într-un loc de popas turistic (de tranzit sau relativ permanent) - dacă nu vrei, nu poți, sau nu-ți convine s-o muți, încearcă s-o plasezi în altă parte - preferabil mai aproape de intrarea/ieșirea din curte, nu din magazin - ia în considerare direcția vîntului (fără să rîzi). E crucială. Fă-i pe oameni să miroasă colacii și fumul de lemn cînd sînt cît mai departe de tine. Fă-le poftă! Cam atît, deocamdată. Numărul de cont pentru vărsarea dividendelor o să ți-l dau mai tîrziu... ![]() ![]() Salutare, Esti simpatic, dar sunt mult...mult mai aproape de tine, decat de Oradea. Ai sa razi dar temele eu le-am facut, am gresit doar la capitolul ampasare, in aceeasi parcare sunt si vestitii MITITEI...MICIIIIIII nostri mici!!! Iar mirosul lor ma taie din toate punctele de vedere... Am spus ca daca omul vine si isi cumpara un mic, isi ia si desert... Intre timp si-a mai dat drumul, dar tot nu este cum vreau eu...am o luna si doua saptamani, acum sa nu fiu rau, pana se formeaza piata, pana da omul de mine, poate merge mai greoi, eu cred si imi mentin parerea, ca oriunde in afara de ...imi mergea mult mai bine si vreau sa spun ca m-as cam duce in sud... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users