Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

O problema de email

Nu pot gasi loc de munca ca minor

Sarbatorile de Iarna 2022 - Mos N...
 Scaderea tensiunii electrice

Sirop de tuse copii

Speta drept civil- tamplarie imobil

Sali zona Rahova
 miros "casa veche"

Pret RCA foarte mare

Windows 11 pr Ryzen 7 4800H

Marvel Studios’ Guardians o...
 unitate minima taxare prepaid

Curatare lipici/adeziv profil pvc...

Renault Clio 4, probleme la cutia...

Patania mea cu TP-Link AX50
 

sortare in datagridview

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
yzzid

yzzid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.01.2010
salutare... sper sa fi postat corect nu vreau sa supar pe nimeni...as avea si eu nevoie de un pik de ajutor... sunt cam nou in domeniu si nu ma pricep foarte bine ... deci concret: am realizat un mic program in vb si folosesc o baza de date msaccess. intr-un form imi apare la un moment dat datagridview cu datele dintr-un tabel din baza de date. totul e ok si functional dar as dori sa adaug o functie noua si anume intr-un camp text sa incep sa tastez un cuvant si in datagridview sa imi apara numai datele care incep cu acele litere... de ex cand tastez "a" sa imi apara toate liniile care incep cu litera a...cand tastez "ac" sa imi apara liniile care incep cu ac... si asa mai departe lista vizibila reducandu-se de fiecare data la elementele care corespund cu secventa tastata. pentru simplificare considerati tabelul ca avand o singura coloana "nume" iar elementele sunt diverse nume de persoane. in momentul actual se incarca toata lista si era ok cand era de dimensiuni mici...acum am deja 400 de inregistrari si e dificil cu defilarea tuturor pana gasesc inregistrarea cautata.as dori daca se poate o solutie cat mai simpla... tineti cont ca am invatat singur vb si numai folosind help-ul... va multumesc

#2
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005
Presupun ca gridul tau este conectat la un datatable,te poti fosi de urmatorul cod pentru a filtra direct in datatatable

mytable.DefaultView.RowFilter="nume LIKE '%"+mytextboxSearch.Text+"%'"


#3
yzzid

yzzid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.01.2010
asta este codul meu...
Public Class rutina
	Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
		main.Enabled = True
		Me.Close()
	End Sub
	Private Sub rutina_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
		Me.ListaTableAdapter.Fill(Me.Db1DataSet.lista)
	End Sub
	Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
		Dim newartRow As DataRow = Db1DataSet.Tables("doc").NewRow()
		newartRow("nume") = A1TextBox.Text
		newartRow("tel") = A2TextBox.Text
		newartRow("adresa") = A3TextBox.Text
		newartRow("email") = A4TextBox.Text
		newartRow("cod") = A5TextBox.Text
		newartRow("loc") = A6TextBox.Text
		Db1DataSet.Tables("doc").Rows.Add(newartRow)
		Me.DocTableAdapter.Update(Me.Db1DataSet.Doc)
		main.Enabled = True
		Me.Close()
	End Sub
	Private Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged

' aici as avea nevoie de cod...


	End Sub
End Class

in principiu functioneaza cam asa... apare form-ul cu datagridview plina cu datele din "lista". cand aleg o persoana din lista se copiaza datele...bla bla bla...asta merge... am adaugat acest textbox1 in care pot sa scriu de ex numele unei persoane "ionescu" sa zicem...si pe masura ce tastez de ex la "i" sa imi ramana in datagridview numai lista celor care incep cu i...cand am tastat "io" sa ramana numai cei care incep cu io... samd am incercat sa aplic codul tau (modificat la datele mele)dar imi da numai erori...ba ca nu face parte din... ba ca nu e declarat... nici nu mai stiu ce...poti sa imi adaptezi te rog secventa ta de cod la ceea ce am eu aici? folosesc visual basic din pachetul visual studio 2005 si ma pricep... ca la chineza...:)
orice ajutor este binevenit si multam fain

#4
Alta_

Alta_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 22.05.2007

View Postionut_y, on 25th March 2010, 21:23, said:

Presupun ca gridul tau este conectat la un datatable,te poti fosi de urmatorul cod pentru a filtra direct in datatatable
mytable.DefaultView.RowFilter="nume LIKE '%"+mytextboxSearch.Text+"%'"

cu observatia ca filtrarea de tip "...LIKE '%text%'..." este foarte costisitoare; ma refer la primul "%".

#5
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005
pune codul urmator in locatia indicata de tine :

Db1DataSet.Tables("doc").DefaultView.RowFilter="nume LIKE '"+TextBox1.Text+"%'"
sau

Db1DataSet.Tables(0).DefaultView.RowFilter="nume LIKE '"+TextBox1.Text+"%'"

View PostAlta_, on 25th March 2010, 23:08, said:

cu observatia ca filtrarea de tip "...LIKE '%text%'..." este foarte costisitoare; ma refer la primul "%".

ms pt observatie,citisem si foarte repede cerinta

#6
yzzid

yzzid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.01.2010
la prima varianta nu se intampla absolut nimic iar la a doua imi spune ca nu gaseste coloana nume...ceva imi scapa...am incercat sa mai schimb cate ceva pe ici pe colo...fara nici un rezultat...

#7
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005
Din codul pus pe Button2_Click observ ca adaugi intr-un datatable "doc" din dataset-ul Db1DataSet (Db1DataSet.Tables("doc"))
adaugarea asta functioneaza,se reflecta in grid ?Cum ai legat gridul de sursa ?
Poti pune aici o arhiva cu tot proiectul,dc nu e ceva secret.

Edited by ionut_y, 26 March 2010 - 07:26.


#8
yzzid

yzzid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.01.2010
codul de pe button2 functioneaza si nu se reflecta in grid. gridul il folosesc numai pentru a alege o persoana din tabelul lista si a o transfera in alta parte(doc).gridul nu e legat(cred) in nici un fel... il afisez...citesc din el si scriu mai departe... toata treaba este functionala...numai ca acum am in jur de 400 de inregistrari si e dificil sa defilez prin ele pana gasesc persoana dorita...de aceea m-am gandit sa reduc lista afisata in grid in functie de o secventa de caractere din campul textbox.codul nu este secret...:|) o sa il arhivez si o sa il postez numai ca e dificil de inteles ce e pe acolo....pt ca nu am nici o regula...( nu am experienta si scriu codul cum "imi vine" sau cum il gasesc...) m-am gandit ( si se pare ca m-am inselat) ca nu e foarte dificil...sa rezolv problema asta

#9
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005
atunci posteaza codul de incarcare a gridului de selectie

#10
yzzid

yzzid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.01.2010
nu prea stiu despre ce cod este vb...de asta si folosesc visual...e pentru ce mai nepriceputi...ca mine..:)
am ales din toolbox datagridview...l-am "tras" in form...la proprietati am ales sursa...si cam atat. ce se petrece in sparete chestiei asteia...nu prea am habar sunt inca la capitolul "invatacel"...

#11
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005
trimite-mi proiectul pe PM sau posteaza-l aici

View Postyzzid, on 26th March 2010, 23:29, said:

nu prea stiu despre ce cod este vb...de asta si folosesc visual...e pentru ce mai nepriceputi...ca mine..:)
am ales din toolbox datagridview...l-am "tras" in form...la proprietati am ales sursa...si cam atat. ce se petrece in sparete chestiei asteia...nu prea am habar sunt inca la capitolul "invatacel"...


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate