Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

Despre MOBILA

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
4138 replies to this topic

#3601
marius_optimist

marius_optimist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2012
Iti pot spune un singur lucru, ca urmare a unui asemenea proiect pe care il am in lucru, sa iti faci o planificare f atenta si sa te tii de ea. Mai fi atent si la paturi ca vad ca ai trecut la saltele lungimea de 1900 cea ce e mai rar, ar fi mai ok ca si preturi la saltele ulterior ca salteaua sa fie de 2000 cele de 1900 sunt mai atipice.
Legat de preturi e simplu daca esti din Bucuresti e normal ca totul sa fie mai scump. Fiecare are motivatia lui, eu am vrut sa imi fac singur pt ca asa a fost nebunia mea si ca un mod de a ma relaxa caci lucrand la bucatarie dupa o zi stresanta de munca intelectuala, aceasta mica munca fizica imi asigura deconectarea si relaxarea necesara si asa imbin utilul cu placutul.

#3602
tazmanya2006

tazmanya2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 24.06.2009
Am reusit sa introduc intr-un program (cut100), numai bucataria. Am reusit numai bucataria pt ca am stiut ca voi face corpurile din pal alb de 18 mm ai fetele de jos si de sus in doua culori diferite (MDF), indiferent ce culori voi alege. Mi-a iesit un necesar de materiale numai pt bucatarie de doar 3 foi de pal alb (150 lei/ foaie) si ceva mai scump 2 foi de MDF la 375 lei/foaie. Din cele 3 foi albe am un rest pe care, il voi folosi mai departe cand voi continua introducerea cotelor, pieselor de la corpurile, pe care le voi avea din acelasi PAL alb. Un simplu si rapid calcul  (150Ś3)+(375Ś2)=1200 lei numai pal-ul si mdf-ul folosit in cazul meu la bucatarie. Cu siguranta, veti spune ca se mai adauga .... stiu. Debitat (taiat) 20 lei/ foaia de material, cant de 0.4 mm si cant de 2, feroneria, manerele, picioarele, ericsoanele, PFL-ul de pe spate, plinta de jos si inaltatorul de blat, blatul ai nu mai ramane decat sa fie bine :)

Legat de dimensiunea saltelelor, este ok. Din acelasi loc de unde voi achizitiona materialele de mobila, comercializeaza si saltele. Unele chiar bune. Daca tot fac economie, salteaua care ajuta la un somn bun, relaxand, linistit etc... sa fie buna. Plus ca la o asemenea comanda, am ceva reducere cu ajutorul careia, imi voi achizitiona salteaua sau cel putin va avea un pret mult mai mic.
Raman la parerea ca la final, indiferent de cate ori am injurat sau de cate ori am gresit ceva, finalul o sa fie demential pt mine. Atat sufleteste cat si mandria personala. Sanatate, spor si dorinta de munca. Pastram legatura. :)

#3603
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Ai multe probleme acolo, in primul rand estetice -unele catastrofale, dar si tehnice, unele clare si altele cu risc mare.
Sunt si lucruri so-so OK, dar putine.

Legat de preturi, fabricantii iau materiale mult mai ieftin si tot nu au din ce sa plateasca salarii decente angajatilor - care pt a fabrica mobila de calitate, fara probleme, si montata si bine la fata locului, trebuie sa fie foarte buni - si acestia au tendinta sa plece una-doua si cand sunt platiti triplu peste medie, fie sa-si faca firma lor, fie sa frece menta, fie sa plece afara unde sunt platiti mai mult si daca bat cuie in serie in paleti cu capsatorul pneumatic, dar daca mai si fac ceva unde e nevoie de meseria lor.
Deci adausul care se practica in RO este de fapt foarte mic.

Fabricarea in regie proprie este rezonabila doar daca cel care o face este meserias sau expert in domeniu, fie macar la nivel de hobby-entuziast serios cu experienta mare.
Altfel riscul sa strice materialele sau macar sa iasa niste "aratari" este f. mare.

Pt un om normal, cu alta meserie, normal este sa-si faca meseria lui eficient si sa castige bani cu care sa plateasca lejer si usor munca altor meseriasi din alte domenii de care are nevoie.
Daca nu esti meserias, (nici hobby expert), si ai timp sa faci constructii, inseamna ca freci menta in meseria pe care o ai.
Cel putin cam asa se vede treaba din afara, si nu sunt multe scuze si justificari.
Daca nu sunt bani inseamna ca nu se munceste cu spor.

Lega de mobila.
La bucatarie, dincolo de lipsa redarii cu proportii apropiate de realitate, de ex la corpurile suspendate, cateva probleme imediat evidente ar fi:
- corpul de polite de 15cm latime arata groaznic, catastrofal de prost, un afront la adresa bunului simt, bunului gust, proportiilor, sensibiitatii si culturii umane. Asta si pt ca peretii lui scad latimea golului efectiv care arata si mai groaznic de meschin.
Daca se face inter comun spre dreapta e doar o idee mai bine, dar tot se vede 15 cu totul si e nasol rau.
Daca ar fi comun si cu stanga si cu dreapta - dar nu merge cu hota incorporata, ar fi o idee si mai bine, dar tot se vizualizeaza forma si in ansamblu, se vad ca raman 15 si tot e foarte trist.
O solutie simpla e sa lasi minim 17cm si perete comun spre dreapta, astfel ramane si golul de minim 152 si in ansablu se vede si minim 17 cm.
Pare mica diferenta, dar e diferenta dintre a cadea in prapastie vs. a sta bine merci pe marginea ei.
Masca de chiuveta e cam mica la 80 cm pt chiuveta cu doua cuve, mai ales ca trebuie sa ramana blat si spre dreapta, atat ca sa nu se rupa decupajul, cat si pt a incapea si garnitura de blat, deci macar 5 cm cu tot cu 10-12mm care intra sub chiuveta ar fi minim absolut indiferent ca pui sau nu garnitura.
Si daca pui chiuveta cu cleme prinse de blat inainte sa fie blatul prins de corpuri, sau de compozit lipita, si o duci cat mai in stanga, tot trebuie sa ramana pe la 74-75 cm. Exista dar se gasesc mai greu si trebuie cautate si alese.
Apoi sunt varzuite usile cu module de 45 si 40.
40 arata oricum low cost, mobila ordinara.
Sunt mai multe solutii diferite:
De ex. poti sa faci de 84 ambele corpuri de sus, cu 2cm pusi la polite, si daca e rastel in dreapta sus se monteaza cu distantier de 4 cm in dreapta.
Jos la fel la MC 84, joly marit la 17 (nu conteaza ca se pierd 2 cm), si sertare marite la 84 daca nu ai MSV de 45 (masina de spalat vase).
Daca se pune MSV mai bine renunti la joly si faci seratare mai mari la 56, sunt mai ergonomice pt luat cratite decat sa dai calabalacul din corp, apoi sa-l bagi la loc, e diferenta uriasa de civilizatie si ergonomie, si arata si mult mai bine cu sertare cat mai mari.
Exista si alte variante dar deja e mult cat am oferit moca.
Nu am luat in calcul masuratori gresite, luft de 3cm neluat in calcul, etc.

Dulapul Cristina e relativ OK doar la prima vedere, dar are si el probleme.
Bazia se face clasic de 8 si acum de 9-10 cm din mai multe motive:
1. inaltime plinta de gresie, proportie, rezistenta PAL-ului la rupere - asta a impins spre 10 in przent pt ca PAL-ul e mult mai prost si se crapa mult mai usor.
2, Inaltimea este foarte mica, sub 230 arata saracie si meschinarie, si normal se face decent la 240 si peste.
Daca apare o grinda care vine pana in fata dulapului sau scafa f adanca, atunci justificare este evidenta pt privitor, altfel arata naspa rau la 2,05
Ai sertare jos, deci atat timp cat usa nu trece de 190cm e OK, nu se curbeaza PAL-ul daca nu a fost deja curbat de la inceput...
Daca e grinda retrasa la spate, se poate face constructie de PAL in jurul ei, cu luft de 1-2cm sub si in fata, si peretele vizibil in lateral se decupeaza cu precizie la fata locului cu scule profesionale si meseriasi.
3. adancimea de 65 este wey-wey overkill si nenecesara pt usi normale cu balamale.
De 65 se fac la usile glisante. La usi normale e decent intre 52+2 si 58+2, si doar daca sunt usi incadrate are rost 60 la pereti, 55+2 e standard la ansambluri de dressing pe colt, si chiar si 52+2 - 53+2 e foarte OK daca se pune bara cu centrul la 24-25 cm de spatele dulapului, nu la jumatate. Practic daca faci de 53+2 si pui bara la 24-25 de spate nu vezi diferenta fata de 58+2 cu bara la jumatate.
La 65 ia din camera inutil pt usi normale.
La usi glisante se considera ~7 cm pt planurile usilor, retragere, grosimi, luft, eventual inca 2cm pana la 9 total daca se mascheaza sina de sus - insa se gasesc sine care arata decent si nu e necesara mascarea decat daca e inchidere pe tavan stramb si se monteaza sina cu distantieri de corectie care cer mascare.

Comoda TV daca si numai daca e de dormitor poate avea inaltime mare, dar in living e nasol.

In living se pune TV suspendat sau corp suspendat si sub TV.

In dormitor e OK dar desinul e prea fragmentat.
Uzual se pun doar 3 sertare pe toata latimea si 120 cm e banal pt tandemuri blum.
Nu se pun 4 ca sunt colectie de scanduri...
Se mai poate 60 usa si 3 sertare de 60, dar trebie facute smecherii cu manere decorative centrate, altfel e mai prost clar.

Spatiul gol se face mai lat, deviceurile pot ajunge la minim 43 cm, deci in cazul de fata fie 1 x 60 fie 2 x 60 cu inaltime de minim 12,5 cm altfel pare sufocat si meschin.
Marginea de sus arata oribil, strica tot orice ai face in rest. Arata a scanduri grosolane si cutii incropite pe genunchi.
La o masa de infasat copilu' se mai face asa ceva, dar e o piesa temporara si marginea se face ceva mai inalta.
Pt glisiera de 50 se face blat de 53 latime minim ( 2+51perete)
Apoi e din 5 in 5. 48 ( 46+2) , 43 ( 41+2)

Patul este mult prea simplist, e o sandrama grosiera fara design, o incropeala de scanduri.
Minim ar fi cadru si spatar dublat perimetral la 36mm cu ABS lat si gros de2mm, macar in zona saltelei, respectiv 8+2 cm, 8 intra salteaua.
Inaltimea de 45 e cam mare si nejustificata pt ca nu apar lazi si sertare.
Fara soclu exagereaza si mai mult aspectul de sandrama grosolana.
La 45 poate sa ajunga cu tot cu saltea care iese 12 deasupra, deci 33 e prea destul pt cadru, chiar si cu lazi/sertare.
Daca se cer sertare f inalte se poate face, dar se face alt design, cu straif de 12 peste sertare in plan cu ele, etc.
Spatarul poate sa aiba si el design chiar si pe drept, insa deja am dat prea multe moca...
Jos un pat elegant are picioare sau/si soclu retras macar putin, altfel arata si ca o sandrama grosolana, mai ales cand e inalt, si te si lovesti cu picioarele de el.

Biblioteca este greoaie, simplista, cu simetrie banala si monotona.
Probabil ca se putea si mai rau dar asta nu e o scuza...

Corpul suspendat peste birou este prea fragmentat si prea incarcat si are si probleme tehnice grave.
Sus este fragmentat inutil, iar jos are fund de 1400...
PAL-ul contemporan se curbeaza si sub propria greutate la 864mm cat e maxim de lunga o polita standard pt corp de 900, dar daca pui lucruri pe inaltimea de 43-45 cm...
Balamalele nu a baza intre ele daca usile sunt mai scunde de 45cm, se lasa balamalele.
Se pot face usile de 45-56-60, inter la mijloc pana jos, iar in stanga si dreapta usilor nu se prelungeste interul pana jos ci ramane cat usa.
15 cm inaltime oricum arata meschin si inghesuit.
43-45 arata invers exagerat de mare. Incearca sa ramai intre 17 - insa am eliminat complet in varianta propusa, si 25-30-33 maxim la cele mari.
Cele mari de fapt arata mult mai bine sus, insa deja dau prea multe secrete moca...

La birou sunt probleme mari cu sertarele suspendate necesita rezolvari tehnice deosebite - care se pot realiza bine chiar si mascat dar e mai serios deca pare la prima vedere..
Nu se prind de blat pt ca se smulg - presupunand ca nu dai gauri de deasupra...
Nu se prind de blat nici folosind coltare de constructii cu ambutsare adanca, decat daca sunt suruburi cu floare zenc ingropate deasupra blatului la vedere...
E nevoie de fusta pe spate pt prindere in mai multe puncte si transformarea peretelui in consola. Chiar si asa e parghie f mare...700 e enorm pt parghe, chiar redus 2+5 spate+fata. si 51 cat ar fi pt glisiere de 50 este enorm dar la limita acceptabilului, insa ar fi prea retrase pr blat de 70cm latime.
Inaltimea se face de 77 la birouri. 75 e la mese.
Se poate pune fusta retrasa, oricum asa trebuie pt a tine blatul de 70 mai bine, si atunci daca retragi la fata 5cm (3+2 sertare deci 3 vizibil la sertare) minus 51 perete suspendat, minus 18mm fusta PAL ai avea la spate retras 122 care e chiar OK. Atentie la decupaje de capac trece cablu unde da...
Fusta de h 40 e OK.

La dulap Bianca adancimea de 50 e prea mica, 52+2 e minimul decentei pt bara longitudinala cu bara la 24-25 de spate.
Daca e copila mica poti face 48+2 si pui bara cu centru la 22 de spate, dar pe barba regiei proprii, un designer nu o sa recomande asa ceva.
La usa de 60 puteai sa pui cuier trombon/telescopic care intra si pe 48+2 si mai putin.
Intre 60 si 40 e 2/3 nu e chiar rau, insa e o fragmentare nexpresiva in ansamblu.
Era mult mai bine cu 2 x 55 + 30 (55 la bara longitudinala si  55+30 la polite)
Bazia se face de 80-100 altfel e subreda si crapa.
Inaltimea de 2,05 este meschin de mica daca nu apare grinda/tavan pana in fata. La spate se poate face coltar.
Usa de 2m este prea inalta, se corfeste la mijloc mai ales la 60 latime unde marginea e departe de balamale si se curbeaza.
1,9m este maxim pt usi dintr-o bucata facute din PAL. Daca e panel stratficat, usa casetata, sau macar MDF, atunci se poate risca dar tot e un risc.
Trebuie sa pui sertare sau usi in plus si la ea, indiferent ca ramane la meschinaria groaznica de 205 sau se duce la ceva decent de +/- 240.
La camera de copil e OK inaltime de 1,8-2m daca dulapul are 80-90 tatime.
Daca e mai lat si ramane scund, arata ca de pe vremea lu' bunica care era pitica...si trebuie sa pui niste ursi deasupra...

Comoda de 80 e cam ingusta la 80, arata cam jalnic.
La adancime am spus deja 43 pt gls de 40, 48 pt gls 45 si 53 pt gls de 50
Iar maxim 3 sertare altfel e colectie de scanduri.
Se vede un inter care nu e necesar.
La glisiere normale se scad 72 pereti si cuiburi si 25 lufturi gls, deci 703 in cuib. cu 26 ar fi 702 - e inutil interul si lasa spatii inghesuite si meschine.
La 1200 e altceva, si cu tandemuri la care se scad doar 72+10 acolo da, interul e bun si se poate pune si asimetric 37-40+ cat ramane.
Oricum e inter de cuiburi, nu pe corp.
Pe corp se pune inter doar daca pui cate doua cuiburi pe un front, si asta la fronturi de minim 1200 pt glisiere normale.

Ansamblul cuier este butucanos, neproportionat si cu un gard intins monoton deasupra, monoton, fragmentat exagerat si in scara magarului pe deasupra...

Edited by loock, 08 September 2017 - 18:06.


#3604
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

 loock, on 08 septembrie 2017 - 17:50, said:

.......
- corpul de polite de 15cm latime arata groaznic, catastrofal de prost, un afront la adresa bunului simt, bunului gust, proportiilor, sensibiitatii si culturii umane. Asta si pt ca peretii lui scad latimea golului efectiv care arata si mai groaznic de meschin.
.........
Ingrijorator ! Individul asta chiar isi bate joc de bunul simt , gustul , sensibilitatea si cultura lemnarilor ?
Asa ceva nu se poate , cred ca trebuie pedepsit , eventual trimis la DNA , legat , impuscat .
......
Cred ca asta este cel mai socant lucru citit pe forumul asta ...
Domnu'  cu cultura ! Pina la urma omul face ce-i place lui , nu voua , sensibililor !
Asa s-a gindit el . Nici nu conteaza ce face cu spatiul ala , treaba lui . Poate are ceva de pus acolo , poate nu , poate il face de " chichi " , sau poate ca asa a iesit din imparteala lui .
Mai exista o chestiune de care nu ai vorbit si nu cunosti . Ce " este defect " sau "pare ciudat " nu trebuie sa fie mascat sau pierdut in peisaj , ca va apare mai ciudat .
Lucrurile de genul asta SE SCOT in EVIDENTA , pot deveni prin ciudatenia lor principalul loc de interes .
Uite , ,ca n-am avut timp , cum se poate juca cu culorile , poate pune un spot led , o usa mic cu trafor , un plexi in spatele lui si un led mic ..., cite nu se pot face ?
Dar omul a atentat la cultura umana , si asta este de neiertat !

Attached Files



#3605
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Am accentuat pt. a sublinia ca nu trebuie trecut usor peste asa ceva, mai ales langa usi de 45-60 care sunt decente.
Pana le faci pare o chestie minora, dupa care ramai cu aratarea in casa...

Critica este una constructiva, nu am nimic cu omul si i-am dat gratis si solutii de rezolvare facila:
Mai intai am explicat logic ca nu are proportie nici in sine, nici fata de usi si nici la spatiul interior care e vizibil.
Am dat si o solutie gratis - minim 17cm, si perete inter comun spre dreapta, plus alte solutii de rezolvare pt. ansamblu.

Si 17 e tras de par, dar e acceptabil, tocmai pt ca nu lucram dupa reguli batute in cuie, insa "ochiul" ne spune pana unde e OK sa ajungem.
Raporturile armonice sunt dupa sirul lui Fibonacci, si suntem departe inca la 17/45 sau chiar 17/42.

1/2, 2/3, 3/5, 5/8, etc. astea sunt proportii facil de utilizat.
Cu 15/45 ai 1/3 sau tras de par 3/4 cu totul, nimic armonic.
Ideal ar fi fie 22,5/45 adica simultan 1/2 si 2/3, fie 30/45 adica 2/3.
Cu usa de 417 (420-3) poti sa mai tai din acel 22,5, insa inca suntem departe de 170-ul propus, inca e tras de par rau, dar macar in sine nu mai pare asa de sufocat, mai ales spatiul gol ramas dupa scaderea peretelui din stanga, si asta daca in dreapta are inter comun, si in mare arata OK si acceptabil.

Accentul este pe o comunicare constructiva, ba mai mult am dat gratis secrete moca, secrete la care in mod normal se ajunge prin cautari si experienta.
Am intervenit ca sa ajut, sa iasa mai bine, am dat solutii, am explicat.

Imi permit sa evaluez pt ca sunt calificat in toate domeniile artelor vizuale cu multe zeci de ani de experienta, universitate de arte, si in plus sunt si designer calificat - inclusiv cu peste 12 ani de experienta profesionala in design, si sunt si profesor de educatie vizuala - am plecat acum 12 ani din invatamant pt. ca sunt ocupat full  time cu designul.

Edited by loock, 08 September 2017 - 19:09.


#3606
tazmanya2006

tazmanya2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 24.06.2009
Domnule "look". Ctitica dura dar pe alocuri, cred ca este constructiva. Nu ati retinut un lucru. Am masurat casa, peretii si am decis impreuna cu sotia si fiica. Folosesc spatiul ap-ului pe placul nostru, (oameni fara ... ce vrei dumneata), dar nu am postat aici in scopul de a primii intr-o masura atat de dura ceva, care pentru mine inseamna mult. Cum, cat si ce servici am eu, ma preocupa pe mine. Va multumesc pentru implicare. Pe unele locuri, voi analiza sfaturile d-voastra chiar voi schimba ceva daca vom ajunge la aceasta concluzie. Voi pune cateva poze cu un birou de la care a plecat ideea copilului de a avea biroul. Acesta se comercializeaza probabil sub alte dimensiuni, dar apropiate de ale mele. (Nu uitati, sunt proiectate dupa dimensiunile ap-ului nostru si dorinta noastra).

Ultima poza este facuta la un magazin de mobila dar dupa masuratori ne-am dat seama ca este mica lt cei 3.4 m perete din living. Asa ca am.adaugat ce am crezut noi ca va arata ok. Am imbinat ce vedeti in poza asta, cu ce am avut executat cu 1 an in urma in ap pe care l-am vandut cu mobila cu tot. Va inteleg  putin amaraciunea. Daca ar face toti ca mine, cei ca d-voastra ar trebui sa va reprofilati, cum ati facut cu meseria d-voastra. Tineti cont de spatiu, buget si gustul omului. Nu doar de cea ce d-voastra vindeti si probabil pe bani multi.  Numai in comentul d-voastra ati mentionat cuvantul "moca" de cateva ori. Ma simt profund indatorat de d-voastra. Va rog opritiva ca nu cumva sa-mi depasesc bugetul.

Scuze. Am fost rautacios. Putin. Asa cum si d-voastra ati fost mai sus. Dar... nu numai. Analizez si poate gasesc si ceva constructiv. Sunt multe de contrazis din larerile d-voastra dar ma opresc. Cine doreste, citeste si trage povata. Cine nu, va rog. Nu descurajati sau nu fiti rautaciosi prin a da sfaturi de sus de acolo unde scara sociala va plaseaza.
Noapte buna tuturor.

Aceasta este schita ap. Nu este inca finalizat. De aceea am zis ca de mobila ma apuc peste aprox 2 luni.

Attached Files



#3607
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
In imaginile din postarea de mai sus apare altceva decat in schite.
Se vede din proportiii si repere.
Corpul suspendat de deasupra biroului are usi mai mari de 30 si mai aproape de 45 cat am recomandat minim.
Se vede ca sunt carti speciale de copii care au in jur de 29-30+ cm inaltime, nu 15-17-21-25 cum sunt cele uzuale, si mai ramane spatiu deasupra lor 5 - 6+ cm, plus 36mm fund/capac, deci au minim 40, seamana si cu latimea usilor de la dulap.
Eu recomand minim 45 inaltime ca sa arate decent si sa fie suficienta baza intre balamale.
Balamalele se pun uzual cu centrul oalelor la 10cm de margine. Sigur ca se pot deplasa custom si face frezari la 7 cm de ex., dar deranjul e inutil pt ca oricum nu arata mai bine usi mici. Eu incerc sa le fac de 560 cand pot, ca dupa ce scad 54mm sa ramana 2 x 253 mm intre polite.
Politele de sub usi am recomandat minim 17 si cred ca au si cele din imagini macar atat.
Sub ele nu este polita ci e gol pana la blatul biroului.
Polita lasata pe blat este inestica, taie din uniformitatea blatului, fragmenteaza inutil si inestetic.
Petetii laterali nu sunt necesari daca se prinde in perete - chestie care trebuie facuta oricum.
In caz ca se lasa pereti laterali - chit ca e inutil in acest caz (sunt justificari in alte cazuri), peretii se cupleaza de blatul biroului de sub blat, si apoi se prinde blatul de birou. Nu sunt necesari peretii deoarece se poate prinde corpul f bine in perete si oricum trebuie prins.
Daca e gipscarton se folosesc molly metalice cu surub de M6, molie de 10 care se baga prin gaura de 12 si se strang cu cleste special dedicat pt molly - unele sunt tip pistol. Se folosesc molly fie eloxate galbui cu tabla groasa, fie daca sunt zincate se iau unele de marca. Cele zincate no-name sunt in general proaste si se rupe rama. Se strag bine dar cu masura. Nu se strang prin insurubare ca se sulemenesc in spate. Mollyle se infloresc cu acel cleste, si se baga prin gaura de 12 ca sa nu se dea peste cap inflorirea deja inceputa.
Daca e zidarie se baga dibluri rosii in gaura cu diametru potrivit, nu mai mare.
Daca e caramida celulara e mai delicat, vorbim in privat daca e cazul, sunt mai multe solutii.
Biroul arata altfel.
Dulapul e kitsch cu inimioare si-si asteapta ursii de deasupra...Orcum se vede ca are bazie mai inalta.
Patul e de serie si are picioare si lazi/sertare.
Noptierele sunt cretine, te lovesti cu capul de coltul si cantul lor.
Noptierele se fac in 3 feluri:
-1 la inaltimea cadrului (dar unii oameni considera prea jos sub 12 cat iese salteaua.
- 2 la jumatatea saltelei sau ~ 6 cm sub partea de sus a ei, 6 peste cadru - a.i. si daca se lasa sub greutate salteaua, sa nu ajungi cu capul la ea.
- 3 mult-muuuuuult mai inalta decat salteaua, a.i. sa nu te lovesti de margine nici daca te ridici in fund.
La living si acolo apar alte lucruri, planuri/volume in plus la blat, insa inutil si inexpresiv, doar un corp de polite nu doua monoton, dar in mare nu e o capodopera nici in poza, si mai are si  kitsch pe o usa...
Designul e prea incarcat cu dulapuri banale in ambele variante si in schite si in poza.
Daca este nevoie obligatoriu de spatii de depozitare in living, se gasesc solutii de design in care sa nu arate ca niste dulapuri banale si inghesuite/ingramadite monoton si simetric.
Se pot realiza alte forme mai elegante, mai deosebite, mai curajoase, mai putin banale, fara a ajunge la aberatii sau probleme tehnice.
Usile de sus cu ridicare nu stiu cat sunt in poza, dar recomand sa fie de 36 ca sa nu ai probleme cu incaputul sistemelor de ridicare si sa nici nu arate ca o scandura. Se foloseste si 33-30-27 dar jos, fie foarte jos si se estompeaza in paviment, fie suspendat jos, se repeta modulul si pe corpuri suspendate vertical, insa pe orizontala sus si contrast cu peretele e o scandura la 30. Cred ca are ~ 36 si in poza - vad ca e ceva mai inalta decat politele din dreapta...
Poti sa pui 36 si jos, fie cu totul, fie cu blat peste sau cu fanta intre blat si front.
Se poate utiliza si pe verticala 36. Se pot face si de 30-33-36-40 toate.
Daca sunt pra multe usi sus se pot face de +/-45-55 pana la 60 cm ca sa fie mai putin fragmentat.
Se poate face un O pe toata lungimea de 55-60 latime, sau un U culcat si suspendat si inchis cu un corp cu 4 usi intr-o parte la mijloc care iese 2 usi afara, sau macar daca faci dulap de haine pana jos cu doua usi, pui doar unul intr-o parte, si il faci mai deosebit, iar restul ansamblului il compartimentezi mai elegant.
Daca sunt corpuri de biblioteca simetrice pe capete, atunci au si polite deschise si adancime mai mica 18-27-33 cm, usile de la mijloc pot sa se intersecteze peste corpurile latrale cu 25-30cm sau chiar si pe toata lungimea daca se deschid in sus, etc., poate sa fie si asimetric dar bine rezolvat atat fiecare cat si in ansamblu, etc., etc.
Sunt multe variante de a pune corpuri de depozitare si mai aerisite si mai incapatoare dupa nevoie, dar care sa nu arate ca niste dulapuri ordinare ingramadite.

Edited by loock, 08 September 2017 - 23:08.


#3608
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,616
  • Înscris: 23.03.2010
Unde pot sa fac si eu o canapea pe comanda? locatie Bucuresti.

#3609
RazvanGL1

RazvanGL1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 25.03.2010
Imi recomandati si mie un atelier de mobila in bucuresti care sa nu lucreze prea scump, dar destul de calitativ??
Vreau sa ma incadrez intr-o mie de euro o bucatarie de 3 metri, fronturi mdf, fenonerie buna. E posibil?
Am multe de facut(1 ap 3 cam + 1 garsoniwra) si mobexpert m-ar costa prea mult.
Multumesc!

#3610
flashxml

flashxml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 580
  • Înscris: 29.05.2010
Am o intrebare cam ciudata Posted Image  . Se poate schimba culoarea/plansa la pal ? Am un sifonier care are canturile albastre si jumatate din usi albastre. Mobila este ok, schimb toata nuanta camerei " alb-negru" .

#3611
Tepesh

Tepesh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 31.05.2005
Trebuie să mobilez complet un apartament de 4 camere în București.

Am făcut schițele, știu ce vreau (materiale, forme, culori, dimensiuni etc), iar acum caut producător serios, priceput și cu prețuri decente.

Aștept PM de la cei interesați de lucrare, să detaliem în privat.

Mulțumesc anticipat.

Edited by Tepesh, 09 October 2017 - 10:05.


#3612
bindileumihai

bindileumihai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 11.10.2013
Salutare, in urma cu 5-6 luni am comandat la un producator local de mobilier cateva corpuri pentru sufragerie. Dupa montaj mi s-a spus sa las 2 saptamani folia pe ea si apoi sa o dezlipesc. Am dezlipit acea folie si dupa alte 2 saptamani am sters-o cu niste carpe foarte moi, de praful depus. De aprox. o luna am observat mici zgaraieturi care se vad doar din anumite unghiuri si doar daca bate lumina direct pe suprafata lucioasa. Cand am dezlipit folia acestea nu se vedeau. Nu am folosit niciun fel de solutie de curatare, nu am apasat...si totusi?! Cum as putea remedia sau cu ce le-as putea curata. Atasez cateva poze....in ultima nu se vad deloc

Attached Files


Edited by bindileumihai, 12 October 2017 - 11:32.


#3613
tpetrescu

tpetrescu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 05.09.2016
Evitati sa comandati la IKEA cu livrare in alte orase. Mai jos aventura mea inca nesolutionata !

Tratamentul IKEA mi se pare o uriasa bataie de joc. Am comandat acum o luna o canapea, un birou, un scaun si nici pana astaxi nu s-au livrat desi mi se promit mereu la telefon noi si noi termene. Am senzatia ca este un mare haos in organizarea IKEA.

Am cumparat de la IKEA o canapea, o biblioteca, un birou si un scaun pe 17/09/2017. Am fost programat la livrare, in Cluj, săptămâna urmatoare. Nici pana astazi nu a fost livrată marfa. Am făcut o reclamatie acum cateva săptămâni si îi sun in fiecare saptamana de cateva ori sa incerc sa rezolv. De fiecare data mi se promite livrarea in cateva zile dar nici pana acum nu am fost livrat. De asemenea am scris si pe site-ul lor dar nu am primit raspuns. Am senzatia ca sunt total ignorat, nu stiu ce demers sa mai fac sa se livreze ce am comandat. Angajatii IKEA par complet depasiti iar firma de livrare nu raspunde la niciun telefon. Nu este normal ca in momentul cumpărării sa se promita 2-3 zile de livrare si nici după o lună livrarea sa nu aiba loc. Dacă ar anunta aceste termene de livrare de la început probabil multi clienti s-ar indreapta catre alti comercianti.

#3614
searchman

searchman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 711
  • Înscris: 08.01.2007
este cineva care a comandat mobila din afara tarii (am accesat cateva site-uri de producatori din Turcia si mi-au placut cateva modele) ? de unde si ce anume ?


multumesc.

#3615
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Salut colegi. Debiteaza cineva pal mai gros de 18 mm prin Bucuresti (+ cant abs 2 mm)? Ma intereseaza o placa poate doua de pal gros + restul de placi o sa fie pal de 18mm..
Daca imi puteti recomanda o firma care se ocupa cu asa ceva si de la care se poate atat cumpara cat si debita pal, il rog sa imi trimita un PM ca am inteles din regulament ca nu e voie sa se faca reclama fatis. Cu cat mai aproape de Carrefour Orhideea cu atat mai bine.
Va multumesc anticipat.
Pana acum am gasit doar Arabesque, asta nu cred ca e reclama ca stie toata lumea de el, dar e la mama naibii iar eu as avea nevoie si de transport la domiciliu, platit desigur.

#3616
campnou

campnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 10.05.2011
buna seara,doresc sa fac un capac pt un gol de scara de urcat in pod,80cm x110cm,si vreau sa-l  fac culisant,mi-ati putea recomanda un sistem bun de glisare ,multumesc

#3617
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005

 bindileumihai, on 12 octombrie 2017 - 11:31, said:

De aprox. o luna am observat mici zgaraieturi care se vad doar din anumite unghiuri si doar daca bate lumina direct pe suprafata lucioasa. Cand am dezlipit folia acestea nu se vedeau. Nu am folosit niciun fel de solutie de curatare, nu am apasat...si totusi?! Cum as putea remedia sau cu ce le-as putea curata. Atasez cateva poze....in ultima nu se vad deloc
Nu prea ai cum sa cureti o zgarietura. Am vazut problema asta la multe piese de mobilier cu fete din mdf lucios. Eu am gasit si achizitionat fete de usi AGT fabricate in turcia - calitate f buna, erau pe latimi din 5 in 5 cm lungime 280cm - se debitau si cantuiau doar 2 laturi

#3618
razvan087

razvan087

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 06.02.2012
Salutare,daca ma puteti ajuta cu o informatie,la un corp de 1000mm((cota exterioara) cu 3 usi egale,cat ar trebui sa fie dimensiunea usilor(doar latimea ma intereseaza ca nu m.am hotarat cat de inalt sa.l fac,maxim 900) si cat ar trebui s aibe polita interioara? Va multumesc

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate