Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Constructii zootehnice - adaposturi, hale, grajduri, padocuri

- - - - -
  • Please log in to reply
179 replies to this topic

#37
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Postariete41, on 8th April 2010, 00:23, said:

Nu  stiu  daca  are  sens  sa  se  ajunga  la  cuvinte  grele  pe acest  topic ,suntem  aici  sa  discutam  civilizat  sa  dezbatem  opinii  si  experiente sa  invatam  .Acum  daca  imi  spui  ca  ,constructiile  de  pe vremea  lui  ceausescu  sunt  mai  trainice  si  mai  bine  construite decat  ceea  ce se  construieste  astazi  in italia eu  nu  prea  cred.Dar  uitam  un  lucru  esential  mai  bine  zis  suntem  foarte ,,of topic" ....aici  se discuta  de adaposturi  pentru  animale deci  ar  fi  bine  sa  cautam  solutii  si  modalitati  ,materiale  de  constructii  care  sunt  mai  convenabile  ca  pret in primul  rand ca  daca  am  avea  superconturi in  banci  nu  ne am  bate  capul  sa  construim  grajduri .
Eu zic sa ne hotaram ce vrem: trainic sau ieftin! Cand mi-am facut prima casa (de fapt o camera mai mare) am ales varianta ieftin. Si acum imi pare rau! Am podit-o cu lemn si cand mergi in pod se aude tot dedesupt! Cand am extins-o am facut extinderea cu placa de beton. Poti sa joci si fotbal si nu se aude nimic dedesupt! La grajd nu m-am calicit si am l-am facut cu placa, ca sa depozitez deasupra fanul si sa nu se imputa de la animale! Si am mai facut cateva inovatii, dar de astea mai tarziu, daca e cazul!

La o adica putem face, teoretic vorbind, ambele variante si vedem care e diferenta!

#38
ROOEG

ROOEG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 12.01.2010
Cum spunea si dorel232004 "dau si eu cu parerea ca e gratis".Cladirile(adaposturi )despre care vorbim au rolul de a proteja animalul,a crea ambientul si de a rezista intemperiilor.Fiecare hotaraste in functie de potential (BANI) ce structura de rezistenta  foloseste. Cele mai rezistente structuri in caz de cutremur sunt cele elastice. Lemnul este la fel de bun ca si fierul numai ca are alta concentratie , o ala durata de viata si alte preturi.Betonul armat este recomandat pentru cladirile etajate, dar poate fi folosit ori unde vrei sa cresti durata de viata a cladiri.In cazul nostru (adaposturi pentru animale) este esential urmarirea caracteristicilor calitate-pret-capacitate. Nu vorbim de ferme(hale) industriale?  In cazul constructiilor industriale ,intradevar  este nevoie de o solutie a unui Inginer de rezistenta(Structurist)
Sfatul meu ;Ginditi la eficienta cladiri,eficienta inseamna si rezistenta, binenteles proportionala.

#39
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Nu inteleg de ce va ganditi doar la cutremure! Mai exista si incarcare la zapada, rafale de vant. Am vazut cateva suri cu acoperisul prabusit de la zapada! Iar la tornade (care au inceput sa apara si pe la noi) ati vazut la tv ce se intampla ce cele din lemn! Eu la sura/grajd mi-am gaurit si batut in cuie toate tiglele (cateva mii), ca la casa in fiecare an imi zboara cateva tigle de la vant si e chinul drakului sa le schimb!

#40
menestras

menestras

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 23.02.2010

View PostBH-01-ZUP, on 5th April 2010, 13:49, said:

salutare

la boltari sau BCA cum se mai zice cei de culoare alba nu necesita stalpi nici macar la colturi pt ca au suprafata portanta mare nu ca si la caramida tip fagure gen porotherm unde suprafat portanta este mica, la boltari este doar nevoie de centura de beton pt a lega toata cladirea sa fie bloc comun
dar are si el slabiciunile lui nu rezista tencuiala pe el fara armatura dar in acelasi timp este si bun izolator
spor la munca


neica, imi cer iertare in genunchi daca te-am facut sa te suferi in vreun fel, dar explica-mi si mie cum e cu suprafata aia portanta. Nu de alta dar daca esti structurist prin Austria, poate facem un schimb de experienta si mai ridicam nivelul prin romanica asta.
Pana atunci am sa-ti povestesc niste chestii de bun simt pentru care nu trebuie sa fi doctor in proiectare ca sa le intelegi.

Blocurile de zidarie din B.C.A.(beton celular autoclavizat pentru initiati) sunt destinate exclusiv zidariei nestructurale(de umplutura). Asta inseamna ca se vor folosi doar in combinatie cu cadre(prin cadru se intelege ansamblul de grinzi si stalpi). Solutia pe care o dai matale cu o "centura de beton pt a lega toata cladirea sa fie bloc comun" este incompleta(ca daca as zice ca e proasta iar te basici) pentru ca acea centura sustine greutatea acoperisului trebuie sa o descarce in fundatie. Si cum mai sus am zis ca peretele de B.C.A. nu are rol de rezistenta, mai avem nevoie de un element, si anume de stalpi.

Suprafata portanta nu este un termen care este importat din aeronautica si nu are de-a face cu discutia noastra.
Capacitatea portanta este o alta mancare de peste care intr-adevar in cazul B.C.A.-ului este mica(mai mica decat la caramizi de orice fel, fie ca au goluri sau nu), motiv pentru care se foloseste doar la pereti nestructurali(de umplutura)

Trebuie sa recunosc insa faptul ca ai dat dovada de maxima perspicacitate cand ti-ai dat seama ca blocul de B.C.A. neavand goluri de nici un fel, se poate spune ca in comparatie cu alte blocuri de zidaria cu goluri au o suprafata mai mare.
Daca pe acest rationament imbatabil ti-ai bazat toate cele scrise in textul ala de trei randuri este de inteles dece este atat de gresit(era cat pe ce sa zic inept)
tot ce ai insirat acolo cu maxima seriozitate si siguranta.

#41
BH-01-ZUP

BH-01-ZUP

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 30.12.2007
deacord cu tine pana la un loc uiti despe ce se vorbeste aici despre adaposturi de animale unde nu ai nevoie de cadre de beton etc
chiar daca accept  termenul tau de BCA=material de umplutura, chiar daca producatorii nu accepta ce spui tu, pentru zidaria uni grajd, adapost de animale este suficient luand in considerare ca uilizand acest material scapi de unele costuri suplimentare necesare izolarii
http://www.macon.ro/...catalog_BCA.pdf
si cu acest topic am incheiat discutia pe aceasta tema

Edited by horia66, 08 April 2010 - 22:33.


#42
vetrisoaia

vetrisoaia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 30.12.2010

View Postdorel232004, on 7th April 2010, 23:57, said:

... La grajd nu m-am calicit si am l-am facut cu placa, ca sa depozitez deasupra fanul si sa nu se imputa de la animale! Si am mai facut cateva inovatii, dar de astea mai tarziu, daca e cazul!

La o adica putem face, teoretic vorbind, ambele variante si vedem care e diferenta!

dorel pune te rog niste poze ca ceva in genu vreau sa fac si eu... deasupra sa depozitez balotii

merci!

#43
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Poze cu interiorul nu am facut ca nu m-a interesat, dar daca ma duc pe acolo sambata sa stropesc, o sa fac, ca altfel e mai greu sa intelegi!

#44
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Se pare ca nu o sa merg saptamana asta acolo; inca e zapada la greu si azi noapte au fost -15 grade! Cat de urgent e?

#45
B_George

B_George

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 31.05.2011
Va salutt pe toti. interesant acest topic, eu ce sa va spun, aveam un grajd confectionat din lemn pentru 20 de vaci si si inca vreo 10-15 vitei/taurasi, era construit in urmatorul fel: o platforma de beton cu h25cm si cu o usoara inclinatie  spre interior, urmand un sant mic de scurgere a dejectiilor lichide care ducea direct la rampa de gunoi, structura era din grinzi de lemn baituite,fatada exterioara era din QSB(osb de exterior cu rezistenta marita) dat cu vopsea rezistenta la UV,fatada interioara din OSB, intre cele doua placi nu am pus nici polistiren nici vata minerala,peretii au fost umpluti cu rumegus uscat, are o izolare terminca foarte eficienta, si pe interior dat doar cu var pt  a pastra o oarecare igiena, totusi e grajd nu e farmacie,acoperisul nu era cu inclinare mare a fost podit si acoperit cu QSB peste care sa pus placi bituminoase ca placile de azbociment.
   Cautand modele de grajduri si ferme, am dat peste multe modele de ferme din UE unde grajdurile erau construite din lemn, motivele fiind: sunt eco;au izolatie termica marita;oricand pot fi modificate foarte usor;si umiditatea e mai usor controlabila plus costurile sunt aprox cu 50% mai mici si termenul de executie la fel.
In momentul de fata am un proiect de a construi un asemenea graj din nou si sper sa pot incepe cat mai curand lucrarile la el :D\

P.S. ma interesasem la primarie si ce nu e pe fundatie nu necesita autorizatie de constructie, asa ca daca e constructie usoar o puteti face pe o platforma de beton ;)
  
Bafta si spor la construit.

#46
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
In zona de campie, mai ales in sud, unde vara e foarte cald, sunt practice si grajdurile facute din chirpici. Sunt foarte racoroase vara, si calduroase iarna.

#47
B_George

B_George

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 31.05.2011

View Posthoria66, on 1st June 2011, 00:39, said:

In zona de campie, mai ales in sud, unde vara e foarte cald, sunt practice si grajdurile facute din chirpici. Sunt foarte racoroase vara, si calduroase iarna.

    Va cred d-le Horea, eu doar imi exprima-m parearea asupra ce avusem, ce intentionez sa construiesc si ce vazusem la multe ferme din Europa,am avut ocazii foarte multe de a vizita ferme din Austria-Ungaria si Germania,credeti-ma majoritatea erau construite din lemn, intradevar un graj construit din chirpici este foarte economic :D ati uitat sa mentionati, si in legatura ca vara sunt racoroase si iarna calduroase, stiu ca bunica avea o asemenea casa din chirpici,vara iti era mai mare dragul sa stai in casa,cand afara era foarte cald :D imi amintesc si acum de casa dansei.

#48
fymays

fymays

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 17.09.2008
vreau sa construiesc un adapost pentru gaini si caut un dispozitiv pentru iluminat care sa imite rasaritul si apusul soarelui.
aveti idee unde as putea sa gasesc asa ceva?
Ms

#49
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Nu poti folosi acele intrerupatoare cu variator ? Care sa-ti creasca / diminueze treptat lumina ? Da' sa stii ca nu vor fi impresionate de "imitatiile" tale ...

#50
fymays

fymays

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 17.09.2008

View Posthoria66, on 2nd July 2011, 13:59, said:

Nu poti folosi acele intrerupatoare cu variator ? Care sa-ti creasca / diminueze treptat lumina ? Da' sa stii ca nu vor fi impresionate de "imitatiile" tale ...

Nu prea.
Ideea este folosesc o priza programabila care sa porneasca automat dispozitivul la ora X si sa inchida la ora Y.
Intrerupatorul din cate stiu eu (sper sa nu gresesc) trebuie sa il manevrez eu.

#51
fymays

fymays

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 17.09.2008
Avetii idee, un adapost cu incalzire prin pardoseala este ok pentru puii mici de o zi?

#52
mateimateimatei

mateimateimatei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 07.03.2011

View Postfymays, on 4th July 2011, 15:18, said:

Avetii idee, un adapost cu incalzire prin pardoseala este ok pentru puii mici de o zi?

Buna idee cu niste jaluzele verticale , pe tavan daca poti sa le desenezi si stelele cu luna pe timp de noaptea , un tv , neaparat o conexiune wi-fi . Chiar nu inteleg ce-i in mintea unora ca sincer sa fiu creier foarte putin probabil sa fie

#53
fymays

fymays

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 17.09.2008

View Postmateimateimatei, on 4th July 2011, 15:53, said:

Buna idee cu niste jaluzele verticale , pe tavan daca poti sa le desenezi si stelele cu luna pe timp de noaptea , un tv , neaparat o conexiune wi-fi . Chiar nu inteleg ce-i in mintea unora ca sincer sa fiu creier foarte putin probabil sa fie


Ce tare esti... mai bine nu raspundeai, umpli topicul aiurea. Astept pareri pro si contra obiective nu replici scrise la misto.
Si sa iti raspund sa intelegi mai bine caut un mod de incalzire ieftin si eficient. O centrala pe lemne si incalzire prin pardoseala cred ca este mult mai ieftin,
decat sa folosesc curentul sau motorina, spun asta pentru ca lemnele pe mine personal nu m-ar costa nimic. Mai mult ca sigur sunt costuri initiale mai mari dar se vor amortiza pe parcurs.
Inca o data mistocarii sa se abtina.

#54
mateimateimatei

mateimateimatei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 07.03.2011

View Postfymays, on 4th July 2011, 16:35, said:

Ce tare esti... mai bine nu raspundeai, umpli topicul aiurea. Astept pareri pro si contra obiective nu replici scrise la misto.
Si sa iti raspund sa intelegi mai bine caut un mod de incalzire ieftin si eficient. O centrala pe lemne si incalzire prin pardoseala cred ca este mult mai ieftin,
decat sa folosesc curentul sau motorina, spun asta pentru ca lemnele pe mine personal nu m-ar costa nimic. Mai mult ca sigur sunt costuri initiale mai mari dar se vor amortiza pe parcurs.
Inca o data mistocarii sa se abtina.

Hai sa iti explic eu tie ceva , probabil ca vrei sa faci si tu zootehnie ca multi altii din tara asta,pt ca nu cred ca vrei sa faci un adapost cu incalzire pt 50 de pui  , insa daca nu intelegi faptul ca trebui sa-ti minimalizezi costurile cat de mult poti , si incepi cu incalzire in podea si alte prostii o sa ajungi ca restul prostilor din tara asta plangandu-se ca le-a pus statu piedici , hai sa-ti dau un exemplu de prosti : aia care fac adaposturi din bca si alte porcarii , cand in tarile europene dezvoltate vezi adaposturi numai din lemn si chiripic  daca aia au inteles tu d c sa nu intelegi sa-ti minimalizezi costurile.

In legatura cu adapostul sa-ti dau un sfat ca ma-i facut mistocar : de ce nu faci pur si simplu un adapost pe structura de lemn sau chiripic incalizit pe timpul verii de niste neoane , gasesti material de tot felul si pe toate gusturile , iar pe iarna daca zici ca nu ai probleme cu lemnele iarna o centrala cum ziceai chiar . insa tin sa precizez inca o data sper ca nu esti gogu care vrea sa faca un adapost pt 50 de  pui , pt ca nu o sa iti scoti niciodata investitia , chiar sunt curios cu cate capete ai de gand sa populezi adapostul.

Si inca ceva tie realitatea ti se pare mistocareala....



Numai bine

Edited by mateimateimatei, 05 July 2011 - 08:05.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate