Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96
 Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei
 banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 

Soft editat video cu proiect si render in 1920x1080 50p?

- - - - -
  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#37
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008

 flyaway_7073, on 4th April 2010, 21:37, said:

si chiar nu raspunde nimeni la intrebarea asta care imi place: daca la noi apare 50p de unde sa iau eu 60p? la comanda din USA? vad ca a mai intrebat cineva si are dreptate.

Comanzi pe net orice sculă și dacă vrei pe 60Hz :naughty:  atunci ai varianta US sau Japonia, cred că și Canada.
Dar pt 10 cadre în plus eu zic că nu merită și sigurul avantaj ar fi prețul mult mai mic decît în Europa.

Edited by vgabi, 05 April 2010 - 08:53.


#38
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Va multumesc la toti pentru raspunsuri, este ceva interesant acest 1920x1080 50p/60p, din punctul meu de vedere destul de incomod acum dar probabil cu timpul.... Soft-urile de editat pot crea un proiect 1920x1080 50p/60p [de exemplu Sony Vegas Pro 9] dar din pacate inca nu pot exporta intr-un format cu aceleasi propietati. Poate apropiata versiune Adobe Premiere CS5 sau Sony Vegas Pro 10 vor include ceva in sensul asta. Compatibilitatea cu blu-ray de asemenea cam problematica. Am vazut si eu link-ul lasat de anda_ro si intradevar se pare ca bluray-ul celor de la Pioneer s-ar descurca cu acest format. Hardurile multimedia de asemenea se cam incurca in aceste fotograme complete 50/60p. Cu 2 saptamani in urma cand lucram la acest proiect am incercat in 4 hdd-uri multimedia fara prea mult succes; pe langa faptul ca dura cca. 30" pana reusea sa citeasca/deschida video-ul 1920x1080 50p, odata deschis rula destul de sacadat/"in suturi" cum s-ar mai spune popular. Nimic satisfacator.

 tabaluga, on 1st April 2010, 17:10, said:

wdavp00be model wd00avp
Multumesc pentru informatie; am cautat si eu modelul tau, din pacate in prezentarea gasita pe net nicaieri nu mentiona ca ar citi 1920x1080 50p/60p. Mi-ar place sa cred ca ai dreptate.

 anda_ro, on 3st April 2010, 00:00, said:

superduper ramai in lumea ta de hz si subiect incheiat, toata lumea e proasta, toti spunem 50p, 60p, toate paginile ofuciale panasonic, canon, sony prezinta camerele 50i, 60i, 50p.... ce sa mai toti sunt prosti numai tu vorbesti in hz si stii mai bine ca toti
SuperDuper poate sa ramana linistit in lumea lui pentru ca intradevar stie ce spune si are dreptate desi si eu raman un clasic care intotdeauna va spune 50i/60i sau 50p/60p. Nu au sens replicile aici, ceea ce a spus el este corect; doar ca intradevar este total off-topic sau mai bine deschizi un alt topic in care sa tratezi de ce hz si nu altceva, de ce 50 si nu 60, etc, etc ....  Topicul era clar ca lumina zilei fara loc de divergente si alternative: "ce soft poate edita si exporta 1920x1080 50p", nimic altceva.

 Gady_paul, on 4st April 2010, 19:25, said:

After Effects si Premiere pot exporta in orice frame rate la orice rezolutie (inclusiv 50p)
:eheyebrow: :eheyebrow: :eheyebrow:   Imi place sa cred ca ai spus-o in graba. Export in 1920x1080 50p/60p in Premiere nu exista.

 flyaway_7073, on 4st April 2010, 20:37, said:

si chiar nu raspunde nimeni la intrebarea asta care imi place: daca la noi apare 50p de unde sa iau eu 60p? la comanda din USA?
Vezi ca stii? ...  Sau vorbind de cazul meu[cand cineva iti aduce o filmare 50p], ii aplici o corectie fizica urmata de intrebarea "de ce nu ai luat ba camera care filmeaza 60p nu 50p, tu nu stii ca 60 e mai ... ... ...".

In sfarsit, lasand gluma la o parte sper sa se intrevada in curand o solutie fiabila si pentru cei care deja lucreaza cu astfel de materiale sau macar pentru cei care vor achizitiona astfel de camere de acum inainte. Salutari.

#39
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008
Cine folosește Canopus Edius Neo 2 (softul primit cu Panasonic HMC 151) poate face un test de editare cu formatul ăsta.
Am văzut undeva pe net un tip care edita în Edius 1080p50 dar nu era clar dacă și exportă.

#40
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
M-am abtinut pana acum de la comentarii, dar trebuie sa intervin.
DelSte, spuneai mai devreme ca nu folosesti Premiere.
Premiere EXPORTA 1080p60/p59,94/p50.
Am facut rapid o secventa in CS4 1080p60 si am exportat la fel, in AVCHD. Aici o mostra (clip de cateva secunde).

Attached Files


Edited by CristianAdrian, 09 April 2010 - 23:53.


#41
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Scuza-ma, o sa revin putin mai tarziu si o sa vad despre ce este vorba. Ar fi ceva extraordinar asta. Mersi pentru informatie. Sigur exporta 1920x1080 50/60p???  :)

#42
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Ok, am descarcat video-ul tau; este 1920x1080 60p, ai drepate. Am spus ca Premiere[ca si Sony Vegas] nu exporta 1920x1080 50p/60p pentru ca nu dispun de nici un preset de acest tip[screenshot 1].   O fac, dar schimband "artificial" frame rate-ul, cum obisnuiesc sa spun eu. Sony Vegas de asemenea dispune de acest "truc"[screenshot 2] doar ca nu inteleg de ce, cand dau Render As imi da o eroare si nimic mai mult. Am incercat si in pc-ul de masa si in laptop; acelasi rezultat. O fi din calculatorul meu.... o fi din Vegas.... habar nu am.
Oricum, mersi pentru informatie.

PS: dupa cum am vazut ca merge de prost 1920x1080 50p-ul pe care l-am avut acum 2 saptamani l-am sters din pc. Stiti vreun site de unde se pot descarca ceva video-uri direct de pe camere, 1920x1080 50p/60p fara vreo eventuala compresie facuta? Cele de pe Youtube/Vimeo in general sunt compresate deja.

Attached Files


Edited by _DelSte_, 10 April 2010 - 01:25.


#43
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Am incercat cu Corel Video Studio Pro X3 si merge editat.
Si chiar foloseste GPU pentru accelerarea prelucrarii, dupa cum se vede din poza atasata.

Attached Files



#44
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008
Editarea merge în mai multe softuri problema e la salvare și export pe care nu se îndură să o facă.
La setările lui Cristi eu văd 30p nu 60p cum ar trebui.
Eu am luat 3 sample .mts de pe net dar nu mai știu acu de unde exact.

Edited by vgabi, 10 April 2010 - 09:14.


#45
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Nu Gabi, videoul randat de el chiar este 60p; l-am descarcat si verficat cu MediaINFO. Ceea ce vezi tu in screenshot-ul lui este preset-ul setat la 29,97 , a schimbat in 60 si gata. Asa am facut si eu. Incep sa cred ca filmarea aia dadea ceva probleme, habar nu am de ce. In schimb am tras in Vegas 9 filmarea pusa de CristianAdrian, am facut un proiect in 1920x1080 60p si i-am dat render in Sony AVC Mp4 si a mers perfect.
Deci cu materialul lui a mers foarte bine, in schimb cu cel pe care l-am avut initial dadea eroare. Nu stiu de ce... Ala era 50p, asta 60p.
Oricum, durere de cap cu tipurile astea de video; merg foarte greu, randeaza greu, trag greu.... Cam aiurea. Diferenta mare intre un render 50/60i si un 50/60p.

Aici las randarea scoasa in Sony Vegas Pro 9 1920x1080 60p  http://rapidshare.co...0_60p_.mp4.html

Attached Files


Edited by _DelSte_, 10 April 2010 - 13:24.


#46
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008
Deci chestia e să salvezi .mp4 și nu .mts. Așa se pare că merge.
Oare ar merge salvat și în alt fomat?

#47
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Mie randarea finala mi-a luat circa 15-17 secunde (nu am masurat exact cate). Am schimbat luminozitatea si WB si am adaugat un titlu din ala miscator.
PS: Cu accelerare GPU. Si da, numai mp4, conversia in alt format se face la finalul editarii.

Edited by SuperDuper, 10 April 2010 - 16:30.


#48
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Pai ti-a randat destul de bine, bun timp; uite ca nu am incercat in calculatorul de masa, o sa incerc.
In Sony Vegas vad ca inclusiv in MainConcept Mpeg2 poate fi exportat 1920x1080 60p. Da, iti permite sa schimbi frame rate-ul la 60. Doar ca imi da mereu eroare. Incepe renderul si in primele 5 secunde deja da o eroare si se opreste; Nu am inteles de ce.

vgabi, ce soft folosesti?

#49
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Daca ai un PC cu placa video care este suportata de Corel ca accelerare grafica (nVidia capabila CUDA), chiar fa un test. Eu am un Celeron E3300 ca CPU, singur moare la asa editari.

Quote

New! GPU and CPU Acceleration
Dramatically speed up your entire movie making process with NVIDIA? CUDA? and Intel? Core? i7 optimization.
Ai posibilitatea de a activa/dezactiva optiunea aia din meniu.

Attached Files


Edited by SuperDuper, 10 April 2010 - 22:59.


#50
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008

 _DelSte_, on 10th April 2010, 23:50, said:

vgabi, ce soft folosesti?

Corel X3 am acum și eu. Partea proastă că nu te lasă să alegi fps la proiect sau la salvare.

#51
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Te lasa in anumite limite, daca la salvare alegi "Custom".
Dar nu are optiunea de 1080p60 (sau p50), daca aleg 60p imi schimba automat rezolutia la iesire la 720. Si da, nu face transcoding dintr-o frecventa in alta.
Nu stiu daca merge folosit alt encoder driver...?

Attached Files


Edited by SuperDuper, 11 April 2010 - 15:09.


#52
flyaway_7073

flyaway_7073

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 30.03.2010
corel e de amatori rau de tot. parerea mea. o avea unele optziuni in + sau in - dar ramane de amatori.
vreau sa spun si eu ceva. 1920x1080 50p filmeaza si panasonicurile astea noi seria 700. dar am vazut k deja a incept lumea sa se planga de ele. cica da calitate buna dar se aude ventilatorul din camera in conditzii de liniste si se aude si in filmarea finala. ce aiurea. o carutza de bani si gafe din astea.

#53
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
O fi, dar nu toti suntem Spielberg...
Poate ne arati ceva ce ai facut TU cu alte softuri si nu poate fi facut in Corel.

Da, softuri gen Sony Vegas or avea mai multe optiuni, dar daca nu le folosesti sunt bani dati degeaba. Si pentru a avea performante decente trebuie sa mai cumperi in plug-in pentru GPU acceleration care costa singur cat Corel-ul.

#54
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009

 flyaway_7073, on 11th April 2010, 16:04, said:

corel e de amatori rau de tot. parerea mea.
:eheyebrow: :eheyebrow: :eheyebrow:

Ai zis bine: parerea ta! :) Cine stapaneste bine un soft poate realiza in el lucruri extraordinare. Descarca-ti Media Composer de la Avid si prinde-ti urechile in el pentru a edita 5 minute de o MiniDV. La ce te ajuta? Nu te supara dar sa nu mai spui asa ceva; nu e adevarat. Si nici frumos ;)

Edited by _DelSte_, 11 April 2010 - 19:06.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate