Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Sharm el Sheikh

- - - - -
  • Please log in to reply
384 replies to this topic

#379
valentinag

valentinag

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 10.08.2007
Pentru 3 persoane, 2 camere, avion, allincsv, in mai, colega mea a platit 1600E. La Jaz Mirabel beach!

#380
bogdangri

bogdangri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 27.05.2007
La final de aprilie am mai facut o vacanta in Egipt ( anterior am fost in Hurghada  in noiembrie 2018), de data aceasta in Sharm-el-Sheikh, la hotel Sunrise Arabian Beach Resort, all inclusive , considerat in top 5 in Sharm el Sheikh.  Pret bilete circa 2400 EUR, 3 persoane, cumparate din ianuarie , pret early-booking ptr camera  deluxe swim-up , cu agentia K.. . Eu nu sunt fan concedii prin agentii , dar ptr destinatii ca Egiptul nu exista alternativa de a merge pe cont propriu ptr ca nu exista zbor la costuri rezonabile.
Hotelul are 420 de camere in imobile P+1 si P+2, si se intinde pe circa 4 hectare. In Sharm el Sheikh relieful este mult mai denivelat, exista diferente de nivel semnificative intre cladirea principala unde sunt lobby-ul, barurile si restaurantele pana la  nivelul marii.  La nivelul lobby-ului central erau corpurile de cladire A si B si piscina centrala, cu entertainment zilnic, cu bar cu acces din piscina, cu miniterenuri de polo \ volei etc, cu zona ptr copii de varsta mica ( cu adancime  crescatoare incepand de la 0 !) etc. La urmatorul nivel ( circa 1,5 etaje normale de bloc ) piscina cu topogane ( doua la numar ) si corpurile de cladiri C . La urmatorul nivel ( circa 3 etaje mai jos)  piscina ptr adulti unde nu aveau acces copii sub 16 ani ( erau stricti pe acest aspect ) si corpurile de cladiri D . La ultimul nivel, cel mai aproape de mare ( circa 2 etaje mai jos) erau grupul de caldiri E cu piscina proprie la care nu aveau acces ceilalti turisti. Pana la mare mai era o diferenta de nivel de circa 1,5 etaje.
Camerele sunt mari , cam de aprox 40 m2 , iar balconul  are inca circa 10 m2 ! . Camerele sunt mobilate in stil oriental cu gresie pe jos , dar cu televizor plat cu port USB ( ptr cine isi ia de acasa un film) . Baia spatioasa, dar cu dus . Pot fi  considerate de 5* . Curatenie se facea zilnic. Camera cu piscina in mod normal e un moft dar asa m-am asigurat ca ma cazez la parter , ptr ca citisem  ca nu sunt lifturi.  Ce mai are in plus sunt cele 2 sezlonguri in balcon, la umbra, in fata piscinei .
Hotelul are un restaurant principal si alte 6 a la carte  ( italian, frantuzesc, grecesc,  asiatic etc ) .  Cele 6 sunt incluse in  pretul biletului si e necesara doar rezervare cu o zi anterioara de la un  touch-screen  din lobby . Exista si un restaurant cu specific marin ptr care se platea consumatia.  Noi am fost la cel italian si cel franzusesc.
Mancarea a fost OK la restaurantul central , dar nu deosebita ( parca in Hurghada  la Albatros Palace am mancat ceva mai bine, mai variat ) . Seara, pe langa felurile traditionale, aveau gratar de peste, pui si vitel sau berbecut.  Un plus insa ptr cele 2 restaurante a la carte .  La capitolul bauturi pe langa berea Silva ( autohtona ) ,   si vinul ( din baxuri dar bun) aveau si distilate de import ( vodka, rum , whisky ) .
Castigul mare a fost piscina, incalzita la 28 – 29 grade C …  fara copilasi  …. chiar m-am odihnit .  La fel ca in Hurghada, venea un chelner si aducea bauturi la sezlonguri.
In piscina din fata balconului nu am intrat, ptr ca nu si era incalzita ( si era si mult mai mica ) …  cred ca e buna doar ptr poze pe facebook   .
Excursii nu am facut … deci nu pot da detalii decat minime … ptr piramide+Cairo cu plecare la 04.00 a.m. si revenire la 12.pm , cu avionul, circa 250 USD  de persoana.
Am fost doar in Soho Square , o piateta cu cafenele si terase, frumos luminata seara.. se   ajunge cu taxi din fata hotelului … pret taxi tur- retur ( 12 –  15 USD) cam 5 km de la hotel .
Sotia si fata au fost intro excursie “tur Sharm el  Sheikh” care permite vizitarea unei biserici, a unei moschei, apoi zona veche a orasului si in final Soho Square.  Durata 3 ore , pret 15 USD de persoana.  Singura problema a fost ca desi au plecat relativ  la timp ( 15 p.m. ) la 20 p.m. nu ajunsesera in Soho ! . O parte din turisti, care mai fusesera in Soho, au renuntat la ultima parte, si s-au intors cu taxiurile la hotel .
Vremea a fost calduroasa , circa 30 – 32 grade C dar cu 34 de grade in ultima zi (pe 01.05) .  Apa marii cam 24 grade.  Soarele arde mai tare ca in noiembrie  …  dar si ziua e un pic mai lunga.
Fiind a 2-a oara in Egipt, la un interval scurt, stiam la ce sa ma astept . Asa cum am spus si dupa Hurghada, daca vrei doar odihna 7 zile in final de aprilie ( sau inceput de noiembrie )   e o locatie f ok.

#381
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,267
  • Înscris: 22.07.2005
Scrii fluviu nene, e greu sa te urmareasca cineva!
Mai spatiaza si tu putin, mai pune doua poze. Daca tot faci un revie, fa-l ca lumea.

Edited by floraur, 09 May 2021 - 10:47.


#382
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,304
  • Înscris: 17.04.2006
Salutare,

nu imi propun sa fac un review fluviu despre saptamana petrecuta in Sharm El Sheikh, ci doar sa punctez cateva chestii practice.

Test PCR inainte de plecare - traiasca Partidul Comunist Roman! => catre acolo ne indreptam cu pasi repezi...

Viza: 25$.
Agentia din tara mi-a scris ca pretul este 25 EUR, incepand cu 1 Mai 2021 (inainte fiind gratuita viza, "becoz of the covrig", ca sa atraga turistii).
O balarie. Oficial este 25$. Nu am platit viza pentru ca nu am parasit zona turistica Sharm El Sheikh.
Asadar: cine nu face excursii in afara zonei turistice, gen Cairo, Muntele Sinai, etc. nu are rost sa platiti viza! Noi nu ieseam din zona si nu am platit viza.
Daca insa vreti sa iesiti din zona, trebuie platita in aeroport, nu mai ai cum sa o platesti ulterior, in cazul in care te razgandesti si vrei Cairo, M. Sinai, Ras Mohamed cu bus-ul, Manastirea Sf Caterina, etc.
Hotarati-va de acasa ce vreti sa vedeti, ca sa stiti cum faceti cu viza.

Excursii facute:

Sharm Desert Adventure - 5 Tours in 1 - (https://www.sharmexc...azing-excursion)

si

Tiran Island Snorkeling Trip By Boat - (https://www.sharmexc...-boat-excursion)

Prin agentia partenera a celei din RO aceleasi excursii costau cu 70-80% mai mult. Aceasi poveste ca in Hurghada (acolo am fost cu alta agentie). Nu am avut ce sa reprosez, in Hurghada am luat trei excursii (tot de la o agentie locala, mai ieftina cu 70-80%), insa in Sharm mi s-au parut mai haotice putin, de ex transferurile si faptul ca la Quad Runner nu aveau de inchiriat ochelari pt ATV. De ex aici am platit extra 3$ pentru o vesta salvare, in Hurghada era inclusa. Aici am platit 5$ pt doua esarfe la ATV (nu poti fara ele), in Hurghada erau incluse in pret.
In rest ok, nimic deosebit.
Aceeasi schema, pentru transferuri astepti in fata portii principale, inauntru au acces doar companiile "autorizate", adica cele cu preturi pe masura. Fiecare alege in consecinta. Cititi cu atentie ce este inclus si ce nu.

Intr-o seara am comandat un taxi, foarte ok, de la: https://www.sharmels.../en/sharm-taxi/

Am plecat de la hotel spre Piata Veche din Sharm (unde este si moscheea Sahaba), apoi am plecat spre SOHO si inapoi la hotel. Total pentru cele trei drumuri si 55 km, doi adulti: 20$. La hotel imi cereau 31$ dus-intors doar pana la Piata Veche si inca 24$ dus-intors pana la SOHO. Alta combinatie, prin agentia partenera celei din RO, imi cerea 35$ pt cele 3 curse.

Recomand aceasta agentie pentru taxi, a venit un egiptean foarte punctual, discret, cu o KIA Ceed, curata, AC, impecabila. Taxi-urile alb-albastre sunt niste tigai obosite, cu preturi nesimtite si tiganeala, nu am incercat dar am citit despre ele. Soferul a avut acces pana la receptia hotelului, nu in fata portii. La noi era neimportant, de la receptie pana in fata portii erau 20m, insa la alte resorturi poate fi o distanta mult mai mare.

Legat de "masca vietii": in resort nu am purtat, in afara nu am purtat, unii egipteni mai purtau. Personalul hotelui a fost inoculat si purta masca.

Cea mai stranie senzatie in aproape 20 de ani de travel extern: nu era un picior de vestic in resort sau in zona Sharm!!!
Erau doar turisti din Rusia si fostele republici sovietice, ceva romani, rar alti estici.
Pe tabela de zboruri, la plecare, erau zboruri doar spre tari din Estul Europei, nu era niciunul spre vest. Niciunul!!!

Grad ocupare resort: aprox. 50%.

Nu am utilizat valuta locala, am platit doar in $. Multi fac egalitate 1$=1EUR, motiv pt care merita sa le platesti in $, castigand aproape 20% din curs. Bacsis doar in monede de 1$, mai greu de gasit pe la casele de schimb in aceste zile...

Pare ceva mai scump per total Sharm-ul decat Hurghada, insa nu este o mare diferenta. Plajele in Hurghada sunt mai potrivite pentru balaceala, inot in apa mai linistita. Insa in Sharm ai recifurile de corali cu pestii multicolori in fata resorturilor, aproape ca poti da skip la excursia pentru snork daca nu vrei sa iesi din resort. Apa per total mai agitata si zona mai vantoasa. Adevarat, am fost in luni diferite, in sept in Hurghada si mai in Sharm.  Apa marii avea zilnic 25 grade si temperatura exterioara 35-37 grade.

Am stat in acest resort: "Rixos Sharm El Sheikh Adult Friendly". Este intr-un fel...
Ca oaspete ai acces la doua resorturi (Rixos Sharm si Rixos Seagate) si la toate facilitatile acestora, mai putin restaurantele a la carte din Rixos Seagate (neimportant, tinand cont ca ai acces la sapte restaurante a la carte si nu ai cum sa mananci la mai mult de unul pe seara, intr-o saptamana).

https://www.rixos.co...-adult-friendly
https://www.tripadvi..._and_Sinai.html

Egiptul inca este in zona verde, fara carantina la intoarcerea in tara pentru neinoculati.

Per total o vacanta frumoasa.

#383
viaipi

viaipi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 13.06.2010
Salut, a fost cineva in Sharm in martie?
Sunt curios cum e vremea.
Vrem sa mergem si noi, cu un bebe de 1 an si 6 luni si in principiu ne dorim doar plaja si piscina.
Sa asteptam pana in aprilie-mai? Sau e ok si acum?

#384
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,636
  • Înscris: 29.12.2016
Din cate am observat, charterele incep numai din luna mai. Daca ai posibilitate, poti merge oricand in Egipt. Esti in desert. In luna mai anul trecut am avut 36 de grade la Cairo si 42 de grade pe valea regilor. Plus vantul acela care te izbea de ziceai ca esti in sauna. In statiuni vremea era cam in jur de 33 de grade, insa briza marii facea expunerea la soare acceptabila. Chiar se recomanda sa se evite perioada verii in zona, pentru ca te usuci de cald.

Edited by 2Unlimited, 08 March 2022 - 09:54.


#385
LHR

LHR

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 245
  • Înscris: 28.12.2015
Urmeaza ca intr-o luna sa mergem iar in vacanta in Egipt, de data asta in Sharm.
Am ales o camera swim-up la Cleopatra Resort Adults Only https://www.cleopatr...arm-adults-only
Aceasta aripa a hotelului este deschisa recent asa ca totul este nou si curat.Riscul e ca unele facilitati sa nu fie disponibile iar personalul sa isi mai dea cu stangul in dreptul Posted Image
Intrebarea mea este daca a calatorit cineva cu JoinUp? cum le sunt avioanele si partenerii locali? Sincer par un fel de Tez reloaded Posted Image  (Btw, mai exista Tez pe piata din RO)
Merci anticipat

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate