Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ceaun fonta,Ceaun de cupru,Ceaun inox
#19
Posted 12 March 2010 - 12:30
richelieu, on 12th March 2010, 12:21, said: Confera o alta distributie a caldurii , mai "lenta" si mai uniforma. Sunt bune pentru vita la piatra,(recomand antricot cu os, taiat mai gros gen Bisteca Napoletana) sau chiar peste...si de ce nu si alte carnuri, dar in general cele care se preteaza la preparare lenta. |
#20
Posted 12 March 2010 - 12:56
Eu am vazut la restaurante, niste "chestii" de gatit la masa, pe principiul fondue-ului, care aveau piatra incalzita de o rezistenta electrica. Deci merg incalzite pe orice....dar probabil fumul dat de carbuni/lemn, ajuta la o mai buna savoare a produsului final.
|
#21
Posted 12 March 2010 - 14:29
richelieu, on 12th March 2010, 12:56, said: Eu am vazut la restaurante, niste "chestii" de gatit la masa, pe principiul fondue-ului, care aveau piatra incalzita de o rezistenta electrica. Deci merg incalzite pe orice....dar probabil fumul dat de carbuni/lemn, ajuta la o mai buna savoare a produsului final. |
#22
Posted 12 March 2010 - 15:25
Cand eram copil, mai existau ceaune in piata fabricate de tigani. Mai exista asa ceva undeva in tara? Caldarari le zicea. Faceau si cazane de tuica.
Edited by alalaltu, 12 March 2010 - 15:28. |
#23
Posted 12 March 2010 - 15:42
oare de ce cred unii ca daca schimba oala iese mincarea mai buna habar n-am
|
#24
Posted 12 March 2010 - 16:06
#25
Posted 12 March 2010 - 16:21
Este, Mosotti. Mananca tu un papricas facut la o Ciarda undeva in curu`Ungariei dintr-un ceaun de fonta sau de cupru si imi vei da dreptate.
Edited by alalaltu, 12 March 2010 - 16:25. |
#26
Posted 12 March 2010 - 17:16
Mosotti, on 12th March 2010, 15:42, said: oare de ce cred unii ca daca schimba oala iese mincarea mai buna habar n-am |
#27
Posted 12 March 2010 - 21:45
Am vrut sa intreb daca stie cineva ce-i cu cratita asta de granit. La ce se foloseste.
|
#28
Posted 13 March 2010 - 12:18
notka, on 12th March 2010, 21:45, said: Am vrut sa intreb daca stie cineva ce-i cu cratita asta de granit. La ce se foloseste. Se pune pamant o planta si se uda din cand in cand se curata de frunze si c-am atat..................................... :OK: |
|
#29
Posted 13 March 2010 - 13:00
mikydude, on 13th March 2010, 12:18, said: Se pune pamant o planta si se uda din cand in cand se curata de frunze si c-am atat..................................... :OK: |
#30
Posted 13 March 2010 - 13:17
notka, on 13th March 2010, 13:00, said: Desi cu siguranta are si o intrebuintare gastonomica, nici ideea ta nu e rea :coolspeak: . Cei de pe grataredegradina.ro ar putea specifica la denumirea produsului atat: "Cratita granit cu capac" cat si "Ghiveci ornamental pentru flori" :thumbup: . Si daca iti cade ghiveciul asta de pe aragaz pe picior chemi SMURDU-L sa te salveze....... |
#31
Posted 13 March 2010 - 14:25
notka, on 13th March 2010, 13:00, said: Desi cu siguranta are si o intrebuintare gastonomica, nici ideea ta nu e rea :coolspeak: . Cei de pe grataredegradina.ro ar putea specifica la denumirea produsului atat: "Cratita granit cu capac" cat si "Ghiveci ornamental pentru flori" :thumbup: . Uite pe acest site www.pentrugatit.ro |
#32
Posted 13 March 2010 - 16:57
Totusi, repet intrebarea: Mai exista tigani (caldarari) care fabrica ceaune? Si daca da, unde?
|
#33
Posted 13 March 2010 - 18:08
alalaltu, on 13th March 2010, 16:57, said: Totusi, repet intrebarea: Mai exista tigani (caldarari) care fabrica ceaune? Si daca da, unde? mikydude, on 13th March 2010, 14:25, said: Uite pe acest site www.pentrugatit.ro |
|
#34
Posted 13 March 2010 - 19:34
Ceaune bune gasiti in Ungaria cacalau. Eu as fi vrut unul autohton, dar daca nu mai exista... :down:
|
#35
Posted 14 March 2010 - 11:47
alalaltu, on 13th March 2010, 19:34, said: Ceaune bune gasiti in Ungaria cacalau. Eu as fi vrut unul autohton, dar daca nu mai exista... :down: Tu de unde crezi ca importa astia de la www.grataredegradina.ro ? Tot din Ungaria fi sigur de asta. Si astia din Ungaria crezi ca le fac ei in tara?Fi sigur ca nu, le importa si ei de pe undeva din China Tailanda etc. deoarece daca s-ar produce la noi sau la unguri ar costa de 5 ori mai mult. Am sunat eu la Flacara SA din Ploiesti sa comand ceaune din fonta si ce crezi:sunt in procedura de faliment. De fapt spune-mi si mie, daca poti, ce intelegi tu prin ceaune bune? |
#36
Posted 14 March 2010 - 19:18
loock, on 11th March 2010, 21:10, said: Cele mai bune sunt cele cu fund dublat - fie triplu capsulat cu aluminiu la mijloc, care imbraca putin si pe marginile vasului, fie macar cu fund dublat cu aluminiu foarte gros in exterior (cel putin 10mm), dar nu este destul de eficient daca nu urca si pe margini putin. Aluminiul conduce caldura foarte bine, imediat dupa cupru, argint si aur, insa este toxic, motiv pt care trebuie utilizat doar la exterior, sau la mijloc in fundurile capsulate. Legat de materialul vasului care are contact cu mancarea, cafeaua, etc., pt. uz general este OK cel din INOX, dar perfectionistii gusturilor pot prefera un material si mai inert - inclusiv electrochimic - adica ceramica, sticla, sau macar oale cu interior smaltuit, eventual macar vase teflonate... Din pacate, vase smaltuite care au fund triplucapsulat sau cu aluminiu la exterior, sunt mai greu de gasit. mita72, on 12th March 2010, 09:52, said: Creda-ma NOTKA ca am cautat dupa ceaune de fonta de mi-au sarit capacele.De vreo trei ani tot caut ceaune de fonta ,am fost in stare sa ma duc si la fier vechi.Am gasit unul acolo si pe langa faptul ca era prea mare(50litri) si ruginit cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca era fisurat. Acum cred ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap,deoarece am gasit pe unii care vad tot felul de produse de genul asta ,exact ce-mi trebuia mie. N-am nr de telefon de la ei dar ii poti gasi pe internet la www.grataredegradina.ro Au o gramada de chesti acolo ceaune de fonta,inox,placi de granit inclusiv discuri de fonta etc. Ceaunul meu de fonta are 16 litri dar vezi ca au si alte capacitati cred eu ca de 7 si de 10 litri. Eu raman adeptul fontei deoarece am incercat tot felul de chesti dar cum iese mancarea pe fonta nu se compara cu nimic. Am luat totusi unul de cupru si unul de inox dar vezi si tu ce spune lumea:ba-i toxic ba nu-i toxic ba se prinde mancarea ba nu se prinde, in schimb la fonta nu ai nici o problema,singurul lucru care trebuie sa-l faci este sa-l ungi cu untura dupa ce-l folosesti. Mosotti, on 12th March 2010, 15:42, said: oare de ce cred unii ca daca schimba oala iese mincarea mai buna habar n-am alalaltu, on 13th March 2010, 16:57, said: Totusi, repet intrebarea: Mai exista tigani (caldarari) care fabrica ceaune? Si daca da, unde? alalaltu, on 13th March 2010, 19:34, said: Ceaune bune gasiti in Ungaria cacalau. Eu as fi vrut unul autohton, dar daca nu mai exista... :down: ceaune sunt si in comert dar din fonta smaltuita Edited by calinjack, 14 March 2010 - 19:12. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users