Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Ceaun fonta,Ceaun de cupru,Ceaun inox

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#19
notka

notka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 10.11.2005

 richelieu, on 12th March 2010, 12:21, said:

Confera o alta distributie a caldurii , mai "lenta" si mai uniforma. Sunt bune pentru vita la piatra,(recomand antricot cu os, taiat mai gros gen Bisteca Napoletana) sau chiar peste...si de ce nu si alte carnuri, dar in general cele care se preteaza la preparare lenta.
Merge pus peste gratarul de fier standard (cu jar de carbuni sub) sau se foloseste in alte combinatii de exemplu pe gaz?

#20
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006
Eu am vazut la restaurante, niste "chestii" de gatit la masa, pe principiul fondue-ului,  care aveau piatra incalzita de o rezistenta electrica. Deci merg incalzite pe orice....dar probabil fumul dat de carbuni/lemn,  ajuta la o mai buna savoare a produsului final.

#21
notka

notka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 10.11.2005

 richelieu, on 12th March 2010, 12:56, said:

Eu am vazut la restaurante, niste "chestii" de gatit la masa, pe principiul fondue-ului,  care aveau piatra incalzita de o rezistenta electrica. Deci merg incalzite pe orice....dar probabil fumul dat de carbuni/lemn,  ajuta la o mai buna savoare a produsului final.
Ar trebui incercat, ca de gratarul clasic, sincer m-am cam saturat. Am incercat de toate, porc, vita, pui, oaie, peste, caracatita, legume, branza, etc.. Acum ma bate gandul sa iau un ceaun, pentru ca imi place gulasul. Pana acum l-am facut la oala dar nu imi place cum iese. Asi incerca si varianta cu granitul. Si am mai vazut ceva interesant: ASTA. E o cratita de granit.

#22
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Cand eram copil, mai existau ceaune in piata fabricate de tigani. Mai exista asa ceva undeva in tara? Caldarari le zicea. Faceau si cazane de tuica.

Edited by alalaltu, 12 March 2010 - 15:28.


#23
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
oare de ce cred unii ca daca schimba oala iese mincarea mai buna habar n-am

#24
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006

 Mosotti, on 12th March 2010, 15:42, said:

oare de ce cred unii ca daca schimba oala iese mincarea mai buna habar n-am
Pentru ca...asa e :)

Edited by richelieu, 12 March 2010 - 16:06.


#25
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Este, Mosotti. Mananca tu un papricas facut la o Ciarda undeva in curu`Ungariei dintr-un ceaun de fonta sau de cupru si imi vei da dreptate.

Edited by alalaltu, 12 March 2010 - 16:25.


#26
notka

notka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 10.11.2005

 Mosotti, on 12th March 2010, 15:42, said:

oare de ce cred unii ca daca schimba oala iese mincarea mai buna habar n-am
Depinde si de om. Unii s-ar putea sa nu vada diferenta. Oricum, mancarea la ceaun nu prea o faci de unul singur. O faci de obicei cu prietenii si aici apare si frumusetea gatitului la ceaun. Statul in jurul ceaunului care fierbe molcom, la povesti, cu bautura in mana face probabil mancarea mai gustoasa.

#27
notka

notka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 10.11.2005
Am vrut sa intreb daca stie cineva ce-i cu cratita asta de granit. La ce se foloseste.

#28
mikydude

mikydude

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 03.01.2010

 notka, on 12th March 2010, 21:45, said:

Am vrut sa intreb daca stie cineva ce-i cu cratita asta de granit. La ce se foloseste.

Se pune pamant o planta si se uda din cand in cand se curata de frunze si c-am atat..................................... :OK:

#29
notka

notka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 10.11.2005

 mikydude, on 13th March 2010, 12:18, said:

Se pune pamant o planta si se uda din cand in cand se curata de frunze si c-am atat..................................... :OK:
Desi cu siguranta are si o intrebuintare gastonomica, nici ideea ta nu e rea  :coolspeak: . Cei de pe grataredegradina.ro ar putea specifica la denumirea produsului atat: "Cratita granit cu capac" cat si "Ghiveci ornamental pentru flori" :thumbup: .

#30
mikydude

mikydude

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 03.01.2010

 notka, on 13th March 2010, 13:00, said:

Desi cu siguranta are si o intrebuintare gastonomica, nici ideea ta nu e rea  :coolspeak: . Cei de pe grataredegradina.ro ar putea specifica la denumirea produsului atat: "Cratita granit cu capac" cat si "Ghiveci ornamental pentru flori" :thumbup: .


Si daca iti cade ghiveciul asta de pe aragaz pe picior chemi SMURDU-L sa te salveze.......

#31
mikydude

mikydude

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 03.01.2010

 notka, on 13th March 2010, 13:00, said:

Desi cu siguranta are si o intrebuintare gastonomica, nici ideea ta nu e rea  :coolspeak: . Cei de pe grataredegradina.ro ar putea specifica la denumirea produsului atat: "Cratita granit cu capac" cat si "Ghiveci ornamental pentru flori" :thumbup: .


Uite pe acest site www.pentrugatit.ro

#32
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Totusi, repet intrebarea: Mai exista tigani (caldarari) care fabrica ceaune? Si daca da, unde?

#33
notka

notka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 10.11.2005

 alalaltu, on 13th March 2010, 16:57, said:

Totusi, repet intrebarea: Mai exista tigani (caldarari) care fabrica ceaune? Si daca da, unde?
Eventual ceaune de cupru sau tabla, ca de fonta nu cred ca fabrica.

 mikydude, on 13th March 2010, 14:25, said:

Uite pe acest site www.pentrugatit.ro
Produse faine si preturile .... pe masura.

#34
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Ceaune bune gasiti in Ungaria cacalau. Eu as fi vrut unul autohton, dar daca nu mai exista...  :down:

#35
mita72

mita72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 09.03.2010

 alalaltu, on 13th March 2010, 19:34, said:

Ceaune bune gasiti in Ungaria cacalau. Eu as fi vrut unul autohton, dar daca nu mai exista...  :down:

Tu de unde crezi ca importa astia de la  www.grataredegradina.ro   ? Tot din Ungaria fi sigur de asta.
Si astia din Ungaria crezi ca le fac ei in tara?Fi sigur ca nu, le importa si ei de pe undeva din China Tailanda etc. deoarece daca s-ar produce la noi sau la unguri ar costa de 5 ori mai mult.
Am sunat eu la Flacara SA din Ploiesti sa comand ceaune din fonta si ce crezi:sunt in procedura de faliment.

De fapt spune-mi si mie, daca poti, ce intelegi tu prin ceaune bune?

#36
calinjack

calinjack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.10.2009

 loock, on 11th March 2010, 21:10, said:

Cele mai bune sunt cele cu fund dublat - fie triplu capsulat cu aluminiu la mijloc, care imbraca putin si pe marginile vasului, fie macar cu fund dublat cu aluminiu foarte gros in exterior (cel putin 10mm), dar nu este destul de eficient daca nu urca si pe margini putin.
Aluminiul conduce caldura foarte bine, imediat dupa cupru, argint si aur, insa este toxic, motiv pt care trebuie utilizat doar la exterior, sau la mijloc in fundurile capsulate.
Legat de materialul vasului care are contact cu mancarea, cafeaua, etc., pt. uz general este OK cel din INOX, dar perfectionistii gusturilor pot prefera un material si mai inert - inclusiv electrochimic - adica ceramica, sticla, sau macar oale cu interior smaltuit, eventual macar vase teflonate...
Din pacate, vase smaltuite care au fund triplucapsulat sau cu aluminiu la exterior, sunt mai greu de gasit.
ba aci se vorbeste de ceaun nu de super oale

 mita72, on 12th March 2010, 09:52, said:

Creda-ma NOTKA ca am cautat dupa ceaune de fonta de mi-au sarit capacele.De vreo trei ani tot caut ceaune de fonta ,am fost in stare sa ma duc si la fier vechi.Am gasit unul acolo si pe langa faptul ca era prea mare(50litri) si ruginit cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca era fisurat.
Acum cred ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap,deoarece am gasit pe unii care vad tot felul de produse de genul asta ,exact ce-mi trebuia mie.
N-am nr de telefon de la ei dar ii poti gasi pe internet la www.grataredegradina.ro
Au o gramada de chesti acolo ceaune de fonta,inox,placi de granit inclusiv discuri de fonta etc.
Ceaunul meu de fonta are 16 litri dar vezi ca au si alte capacitati cred eu ca de 7 si de 10 litri.
Eu raman adeptul fontei deoarece am incercat tot felul de chesti dar cum iese mancarea pe fonta nu se compara cu nimic.
Am luat totusi unul de cupru si unul de inox dar vezi si tu ce spune lumea:ba-i toxic ba nu-i toxic ba se prinde mancarea ba nu se prinde, in schimb la fonta nu ai nici o problema,singurul lucru care trebuie sa-l faci este sa-l ungi cu untura dupa ce-l folosesti.
ideea e sa nu oxideze deoarece atat ox de cu cat si ox de al sunt nocive subscriu pt fonta

 Mosotti, on 12th March 2010, 15:42, said:

oare de ce cred unii ca daca schimba oala iese mincarea mai buna habar n-am
pt ca nu esti bucatar

 alalaltu, on 13th March 2010, 16:57, said:

Totusi, repet intrebarea: Mai exista tigani (caldarari) care fabrica ceaune? Si daca da, unde?
in loc.bistrita exista ofamilie de tigani caldarari care fac tigai si caldari si alte cele din cupru

 alalaltu, on 13th March 2010, 19:34, said:

Ceaune bune gasiti in Ungaria cacalau. Eu as fi vrut unul autohton, dar daca nu mai exista...  :down:
exista dar cele din comert sunt din fonta smaltuita

ceaune sunt si in comert dar din fonta smaltuita

Edited by calinjack, 14 March 2010 - 19:12.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate