Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Dubrovnik

- - - - -
  • Please log in to reply
505 replies to this topic

#181
sil200

sil200

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 23.01.2007

View Postflorinbad, on 17 iunie 2014 - 15:05, said:

Daca nu aveti kuna la voi, chiar la intrarea in cetate exista o casa de schimb valutar.

Foloseste cardul si iesi mai bine.

View PostOvidiuNS, on 18 iunie 2014 - 22:25, said:

Tot la fel am vizitat şi noi Dubrovnik-ul, câteva ore, cu vasul de croazieră (de 2 ori, în 2006 şi 2011).


Sănătate şi toate cele bune !

E asa de frumos orasul dupa ce pleaca vasele de croaziera!
Noi am stat 2 zile pline in Dubrovnik si mi-ar fi placut sa mai petrec inca 2-3 zile pe acolo.

#182
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View Postsil200, on 18 iunie 2014 - 22:42, said:

... E asa de frumos orasul dupa ce pleaca vasele de croaziera ...

Te cred, mi-ar fi plăcut şi mie să stau seara pe-acolo, dar ştii cum se spune, "Calul de dar nu se caută la dinţi".
Când croazierele sunt gratuite, atunci te mulţumeşti să stai în Dubrovnik în aglomeraţie câte 5 ore. Ca să nu mai zic că am avut transport gratuit de la vas la poarta vestică şi retur (din 10 în 10 minute cu autocarul).
În plus, după ce pleacă vasele de croazieră, practic muzeele sunt deja închise, că deh, nu pot avea program non-stop Posted Image .

Eu mă declar destul de mulţumit cu ce am văzut pe interior în Dubrovnik până acum (mânăstirile şi bisericile franciscană şi dominicană, catedrala şi bisericile Sf. Vlaho şi Sf. Ignaţiu, precum şi acvariul şi muzeul maritim). O să mai pun poze din 2011 atunci când voi avea mai mult timp la dispoziţie. Din păcate, în 2006 nu aveam aparat foto digital, iar pozele pe hârtie ar trebui să fie pe undeva, însă le-a stivuit nevastă-mea, deci sunt greu de găsit !!!


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 20 June 2014 - 23:43.


#183
unknown220485

unknown220485

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 20.10.2008
Salutare,

Vine vara ... hai sa readucem la viata topicul asta :)

Vara asta am planuit o excursie in Croatia, vom pleca 2 cupluri si o masina :)

Am inceput sa caut cazari,  stiu cam tarziu ... da' din pacate nu am stiut pana acum perioada exact cand vom putea pleca.

Traseul la care ne-am gandit noi ar fi: 2 nopti in zona Dubrovnik, 2 nopti Makarska, 1 noapte Zadar, 1 noapte Plitvice, 1 noapte penis, 1 noapte Zagreb si acasa :)

Perioada sfarsitul lui iulie - inceputul lui august.

Daca are cineva sugestii de cazari sunt binevenite si va sunt recunoscator Posted Image

Noi pana acum am gasit urmatoarele cazari in Mlini: http://www.homeaway.co.uk/p1267788 si am vazut ca recomanda cineva pe acest topic http://www.dubrovnik...html/house.html

A fost cineva aici? Pareri? Posted Image

#184
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Mda, si eu merg, dar altfel, 2 nopti Belgrad, 7 nopti Mlini(la 6-7 km de Dubrovnik), 2 nopti Plitvice, 2 nopti Zagreb si acasa(saau Balaton, sau ceva prin tara functie de bani.
La Mlini am luat la vila Brasina. Cred ca acolo unde ai luat cate o noapte nu prea te incadrezi cu vizitatul. Ma rog, mai vezi putin, parcurile de la Plitvice iti iau cam o zi intreaga pe traseul mare.

Edited by MembruAnonim, 14 June 2015 - 21:48.


#185
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

View PostMembruAnonim, on 14 iunie 2015 - 21:46, said:

Mda, si eu merg, dar altfel, 2 nopti Belgrad, 7 nopti Mlini(la 6-7 km de Dubrovnik), 2 nopti Plitvice, 2 nopti Zagreb si acasa(saau Balaton, sau ceva prin tara functie de bani.
La Mlini am luat la vila Brasina. Cred ca acolo unde ai luat cate o noapte nu prea te incadrezi cu vizitatul. Ma rog, mai vezi putin, parcurile de la Plitvice iti iau cam o zi intreaga pe traseul mare.

Bogdane, cu tot respectul, dar cu noptile de belgrad, zagreb si plitvice iti mai iese o saptamana de concediu adevarat in croatia. Exagerez voit, sunt sigur ca ai prins esenta. Concediu fain!

#186
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pai nu am prins esenta. La Belg rad vin dupa un drum de 700 de km fara autostrada. Serbia se facevcu viteza stabilita ca altfel e buba.Bun, deci noapte de odihna. Era pacat sa nu stau o zi acolo, sa vizitez orasul, cu cazare la hotel REx cu 37 e pe noapte, trei persoane mic dejun si parcare inclusa. De la Belgrad la Mlini sunt vreo 600 de km fara autostrada. cu respectarea legii te duci aproape ziua toata. De la Mlini la plitvice, trecand prin Split, la palatul lui Diocletian mai faci o zi, neplecand cu noaptea in cap.Termin de vizitat parcul dupa cca 6-7 ore aici m-as fi putut duce direct la Zagreb, dar dupa o zi in caldura prefer sa beau si eu o bere rece. Iar sa vizitez ZAgrebul pe fuga mai bine o noapte in plus de cazare. Conduc numai eu, si totusi e concediu. Am experienta drumurilor lungi. numai ca pe aici e bine sa mai respecti ceva limite. Concediu placut si tie.

#187
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Cu cate o noapte de cazare pe ici pe colo vei fi mai mult pe drumuri, mai mult petreci impachetand si despachetand bagajele.

#188
shadow_x3x

shadow_x3x

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,198
  • Înscris: 09.02.2007
Si eu plec la sfarsitul lunii iulie in Croatia avand urmatorul traseu:
Galati - Orsova sau imprejurimi (1 noapte)
Orsova - Plitvice (1 noapte)
Plitvice - Makarska (4 nopti)
Makarska - Dubrovnik (2 nopti)
Dubrovnik - Kotor - Žabljak (1 noapte)
Žabljak - Orșova (1 noapte)
Orșova - Galati.

Am rezervat cazari peste tot in Croatia si Muntenegru prin booking. In Dubrovnik am gasit cam scump dar mai caut poate mai prind vreo oferta.
Ma gandeam la dus sa vad si cascada Bigar doar ca as avea 2 variante apoi: fie sa continui drumul spre Oravita si sa trec in Serbia pe la vama Naidăş, fie sa ma introrc si sa ocolesc cam 170km pe la Portile de Fier I. Problema e ca nu stiu cat de bun e drumul de la Oravita pana in Belgrad (prin vama Naidăş) sau daca e aglomerata vama si nici daca gasesc vreo cazare ok in Oravita sau imprejurimi. Ceva recomandari?

#189
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 14.11.2006
Am fost anul trecut in Croatia (Sibenik, Rovinj) si am stat o noapte la Oravita la Pensiunea Cabana 7 Brazi, cu 100 lei camera trei paturi. Conditii decente, camera curata, exista un restaurant foarte bun in aceeasi locatie (sunt mai multe cladiri), se ajunge la ea pe un drum neasfaltat cu o panta destul de mare (cum o fi iarna, habar nu am...). Pensiunea se afla chiar la intrarea in Oravita si iti ia ceva sa ajungi pana in centrul orasului, daca vrei sa vizitezi cate ceva (noi am vazut pe afara doar vechiul teatru unde a jucat Eminescu). Pe Booking vad ca pentru Oravita apare doar Hotelul Condor, la 130 lei camera, hotel situat in centrul orasului.

Prin vama Naides se trece foarte repede (sa nu iei in seama micul trafic; oricum cei de la granita iti vor face semn sa vii in fata). Drumul este foarte bun si cam pustiu (ai grija la cei fix 50 km/ora in localitati).

Cascada Bigar am vazut-o taman in perioada ploilor; era murdara, uriasa si ne-am enervat atunci când individul de la pod ne-a cerut 5 lei de caciula (eram 8 insi), fara sa ne dea bilet, motivând ca aia erau ciubucul lui. L-am ignorat si nu am putut urca mai sus din cauza suvoaielor de apa ce veneau de pe munte. Poate voi o sa aveti mai mult noroc si o veti prinde in toata splendoarea ei.

Daca nu esti montaniard, Zabljak o sa te dezamageasca. O piticanie de statiune care nu iese cu nimic in evidenta. Sinaia, Busteni si Predeal sunt parfum pe langa Zabljak. Pe mine nu m-a dat pe spate. Va trebui sa urci pe serpentine cam 10 km, te cazezi, apoi a doua zi cobori din nou cei 10 km pentru a trece pe podul de la Durdevica Tara. Drumul nu are parapeti si vei avea destule senzatii tari deoarece masinile sport alearga de nebune pe aceste serpentine. Basca si cirezile de vaci care pasc pe marginea drumului, avand in spate lor prapastia adânca.

La Dubrovnik am stat la Husanovic Apartmani.
Aici am povestit despre aceasta locatie, care noua ni s-a parut ideala pentru vizitarea Dubrovnik-ului:
http://forum.softped.../#entry17278495

Edited by florinbad, 15 June 2015 - 12:23.


#190
shadow_x3x

shadow_x3x

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,198
  • Înscris: 09.02.2007
Mersi Florin de informatii. Zabljak am ales doar ca popas pe traseu. La plecare din Dubrovnik as vrea sa vizitez si Kotor-ul cateva ore si apoi spre Orsova cred ca va fi foarte solicitant. Si as fi vrut sa vad si podul Durdevica Tara. Drumul e asa de dificil si inspaimantator? Macar e ok ca asfalt? Ai avea tu alta sugestie de traseu sau de cazare?

#191
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 14.11.2006
Pai noi am ales Zabljak fara sa stim ce ne asteapta. Auzisem de statiune si am zis sa ne dam si noi mari ca am ajuns pâna acolo Posted Image .
Ar fi fost bine daca ne-am fi cazat la intrarea în Canionul Tara, la Mojkovak.

Faci asa: Dubrovnik - Kotor (sa aloci peste 2-3 ore daca urci si la ziduri; parcarea din golf este 2 sau 3 euro pe ora) - Cetinje (fosta capitala a Muntenegrului - un orasel foarte frumos) - Podgorica - Mojkovac. De la Mojkovac pleci a doua zi spre România (noi am intrat pe la Drobeta Turnu Severin (aici am avut cazare înca o noapte - cred ca si tu o sa ai nevoie pâna la Galati, asta în cazul în care nu alegi un alt punct de intrare in tara), traversezi canionul, treci si podul (aici o sa petreci cam 30-40 minute - iti recomand sa-l traversezi pe jos, de la un capat la celalalt; vei fi printre putinii forumisti Softpedia care au facut acest lucru Posted Image ) si apoi tuleo spre casa!.

Edited by florinbad, 15 June 2015 - 15:13.


#192
shadow_x3x

shadow_x3x

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,198
  • Înscris: 09.02.2007
La intoarcere o sa raman o noapte prin Orsova sau imprejurimi si eu. Sa inteleg ca tu ai traversat Muntenegru prin ambele variante? (Niksic - Žabljak si Podgorica - Mojkovac) Care drum ti se pare mai ok dpdv al asfaltului, aglomeratiei, sigurantei? Din ce am mai citit pe net varianta prin Podgorita e mai aglomerata, plus canionul Moraca este destul de solicitant.

Tu mi-ai sugerat ca din Mojkovac a doua zi sa merg inspre Žabljak si de la podul Durdevica Tara sa merg in nord spre Orsova, ca nu am inteles prea bine? Diferenta nu ar fi decat de 40 km in plus.

La Žabljak mai era si lacul Crno jezero care pare interesant. Ati fost acolo?

#193
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 14.11.2006
Uita total de Zabljak, daca nu cumva esti masochist Posted Image si vrei sa pui la încercare nervii tai si ai familiei tale.

Drumul pâna la Zabljak a fost facut la dus. La întors am luat-o pe traseul Makarska - Split - Trogir - Plitvice (cazare 2 zile) - Zagreb - Belgrad - Drobeta.

La dus am mers pe traseul pe care eu ti-l recomand acum la întors (ma uit pe Google Maps):
Mojkovac - podul de la Durdevica Tara - Pljevlja - Uzice - Cacak - Paracin - Zajecar - Negotin - Drobeta.

Noi nu am luat-o prin Mojkovak, din cauza unui incendiu care a carat fumul în canionul Tara iar politia nu ne-a dat voie sa ne îndreptam spre Mojkovac. Asa ca am urcat din nou cei 10 km de serpentine pâna la Zabljak si de aici am coborât spre Niksic si apoi spre Podgorica si Cetinje. La Cetinje am facut un mic popas, cautând cu insistenta turnurile inegale ale catedralei din Kotor Posted Image .

Daca ai o varianta mai convenabila prin Bulgaria, nu ezita s-o folosesti. Daca o iei prin Drobeta, iti spun ca pe cât de frumos este drumul, pe atât este de solicitant, cu multe curbe si urcari-coborâri de munti, astfel încât la Drobeta vei fi praf si pulbere de oboseala. De aceea îti recomand sa mai iei o cazare undeva în tara, pâna la Galati.

In ceea ce priveste lacul Crno jezero, nu am ajuns pâna acolo (am vazut pe harta ca se afla la 2 km de Zabljak). Am avut cazarea la intrarea în statiune iar seara am dat o fuga prin oras. In 5 minute îl strabati de la un capat la celalalt. La Zabljak se cazeaza cei care iubesc foarte mult muntele si sunt echipati pentru acest lucru.

#194
LiviuZah

LiviuZah

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 19.08.2006
Salut!
Stie cineva daca poti sa faci carte verde RCA pentru Bosnia Hertegovina in vama? Cat costa? A facut cineva de curand?

#195
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 14.11.2006
Nu stiu de ce, dar cred ca se poate.
Din ce mai tin minte, a scris cineva aici pe forum ca asa a procedat. Sa fac niste sapaturi si revin...

#196
shadow_x3x

shadow_x3x

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,198
  • Înscris: 09.02.2007
Se poate lua si din vama dar costa cat nu face (din ce mai citisem pe forum). Si eu am un RCA care nu are Bosnia pe cartea verde si imi expira in la sfarsitul lui august. Eu plec la sfarsitul lunii iulie si ma gandeam ca cea mai buna solutie in cazul meu e sa mai fac un RCA nou la o firma care are si Bosnia pe cartea verde si sa am timp de aprox 1 luna 2 polite RCA, polita de baza fiind cea noua.

Edited by shadow_x3x, 16 June 2015 - 15:08.


#197
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 14.11.2006

View PostLiviuZah, on 16 iunie 2015 - 08:13, said:

Salut!
Stie cineva daca poti sa faci carte verde RCA pentru Bosnia Hertegovina in vama? Cat costa? A facut cineva de curand?

Se poate face extensie pentru Bosnia Hertegovina. Du-te la asiguratorul la care ai RCA-ul si cere-i extensie pentru Bosnia.

#198
LiviuZah

LiviuZah

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 19.08.2006
Sunt deja in Croatia. Daca era in ro faceam deja extensie cu 10E.
Nu vreau sa fiu prea socat de cat mi-or cere la vama.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate