Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
USTUROIUL
Last Updated: Apr 14 2024 18:22, Started by
eureur
, Mar 08 2010 18:06
·
14
#55
Posted 22 June 2012 - 07:35
Neuron incearca sa ii pui sare la usturoi, eu am avut un sac de sare de se da pe drumuri si am auzit ca ar fi buna la cultura de usturoi, sincer am fost uimit ca frumos a crescut usturoiu si nici nu au mai crescut alte buruieni.
|
#56
Posted 28 June 2012 - 10:49
mario388, on 21st June 2012, 18:49, said: Salutare eu am cultivat prima data in acest an usturoi am 800mp si sunt destul de multumit daca te intereseaza am 300 de kg de vanzare care il recoltez saptamana viitoare e un usturoi de toamna ce l-am cumparat de la un producator din cenad Oricum, nu am mai pus usturoi si nici nu cred ca o sa pun in urmatorii 2 ani. @IngN |
#57
Posted 03 August 2012 - 19:44
Neuronul_ganditor, on 28th June 2012, 10:49, said: Cam tarziu sfatul. Oricum, nu am mai pus usturoi si nici nu cred ca o sa pun in urmatorii 2 ani. @IngN |
#58
Posted 29 September 2012 - 17:06
Mi-a atras atentia pretul ridicat al usturoiului si stirile despre importul acestuia din china turcia. Am inceput ma documentez despre posibilitate infiintarii unei astfel de culturi in vederea obtinerii unui venit suplimentar. Ma gandesc ca in aceasta toamna sa testez infiintand o cultura de toamna in camp pe o suprafata de 20 de ari cu sistem de irigare prin picatura. In speranta ca voi primi raspunsuri de la cunoscatori in domeniu, pot planta usturoiul pe o suprafata pregatita sub forma de biloane cu folie de mulcire? Am vazut ca acest tip de cultura se practica in strainatate dar nu gasesc informatii concrete. |
#60
Posted 29 September 2012 - 18:48
La o cultura de 20 de ari din studiile mele am inteles ca voi avea o productie in jur 1000 kg, am posibilitatea de depozitare in camera frigorifica, am inteles ca temperatura optima de depozitare este intre 0 si 3 grade, va rog sa ma corectati daca gresesc, din cercetarile mele voi reusi sa desfac pe piata in aproximitiv 2 luni cele 1000 kg la minimarket-uri piata agro etc.
Astept in continuare sfaturi detalii despre cultivarea in sistemul mentionat mai sus... Probleme cu buruienile in acest sistem vor mai aparea? Fertilizarea o pot face in conditii optime prin sistemul de irigare? |
#61
Posted 29 September 2012 - 19:25
de ce ti se pare mare pretul usturoiului ???
mie nu mi se pare, mai ales ca nu e ca painea sa-l mananci zilnic cate un kil ... |
#62
Posted 01 October 2012 - 16:22
Daca sunt colegi forumusti care au aplicat sistemul cu folie de mulcire la usturoi ii rog sa ne spuna despre rezultatele lor.
|
#63
Posted 13 December 2012 - 08:21
rich1974, on 09 martie 2010 - 21:35, said:
cum adica este de zi lunga? usturoiul nu este din zona mediteraneana? acolo zilele sunt mai scurte decat la noi! rich1974, on 10 martie 2010 - 15:09, said:
frate, o planta este de zi lunga sau scurta din punct de vedere a inmultirii. usturoiul nu face seminte la noi din cauza ca "zioa" e prea lunga! rich1974, on 11 martie 2010 - 07:44, said:
conteaza asta? eu cred ca raspunsul meu e bun.....eu judec daca o planta este de zi scurta sau lunga dupa cum face seminte. in mediul natural, o planta este interesata sa se inmulteasca, sa perpetueze specia, nu sa faca frunze sau catei pentru mujdei! la latitudinea noastra, zilele sunt mai lungi decat in grecia sau italia (mai-iunie-iulie).....la asta ma refeream. eu nu am acum la indemanna informatii despre asta si nici nu am timp sa caut pe net! deci, usturoiul nu face seminte la latitudinea noastra! chestie de fotoperioada! Asta-i cea mai mare bazaconie pe care am auzit-o in ultimul timp - dpdv geografic, evident. Noi suntem pe paralela de 45, nu? Aia in mediterana sunt pe la 30-38. Cred ca o sa ma duc la polul Nord ca sa obtin samanta de usturoi ca-i ziua mai lunga. Pai aia fac rosii si castraveti in Spania, Italia si Grecia in decembrie tocmai pentru ca au ziua lunga in iarna. Apropos, de-aia e si mai cald: ca au mai mult soare - care produce lumina din cate stiu eu. Stiu ca raspunsul meu vine cam tarziu, avand in vedere ca discutia in cauza s-a purtat in 2010, dar nu m-a lasat inima sa las o asemenea ineptie nepedepsita. @rich1974 - pari un om cu scaun la cap iar cele apx. 4000 de mesaje in forum iti dau o oarecare prestanta fata de cei incepatori in agricultura, care citesc acest forum pentru informatie, nu de dragul discutiei. Asa ca, nu mai da "din memorie" ca poate nu e acolo ce trebuie si induci in eroare pe altii care te iau pe cuvant. Sunt atat de vehement pentru ca gogoasa asta e prea mare ca sa nu ramana netaxata. |
#64
Posted 15 December 2012 - 17:43
In zona noastra (Turda-Cluj),se cultiva doua tipuri de usturoi:de primavara si de toamna.Cu cel de primavara vad ca sunteti familiarizati,cel de toamna este cel care face "catelusii aerieni".Mai creste un tip de usturoi salbatic,are si el catei aerieni si au culoarea indigo-visiniu.Eu prefer usturoiul de toamna din doua motive:este mai productiv si ma ajuta la cultivarea vinetelor.Toamna sau primavara, plantez cateii pt productie,la acest usturoi NU RUP TIJELE cu inflorescenta, ci innod tija cu frunzele.Toamna pregatesc parcela pt vinete si plantez careuri de 70/70cm ,cu seminte de usturoi,catelusi ii plantez la ~2,5cm.Rasadurile de vinete le rasadesc in centrul careurilor.Toamna scot catei ,ii duc in beci sa odihneasca ~6-8saptamani si ii replantez tot in careuri dar cu o distanta de ~6cm intre ei ,bine inteles ca iar voi rasadi vinete,si in toamna voi avea niste capatani de usturoi de calitate si marime extra. De fiecare data schimb parcela,iar ingrasamantul ce il folosesc este compost din gainat,preparat "in casa". Maria
|
|
#65
Posted 14 April 2013 - 23:06
Semanat in octombrie. Fertilizat cu mranita.
Deja in februarie sparsese crusta. Era foarte frumos pana la ultimul val de frig( -5*C) care l-a prins avansat in vegetatie. La voi cum se prezinta? La mine e cam galben. Attached Files |
#68
Posted 14 April 2013 - 23:58
Ai vazut pozele mele?
Si la mine e cam la fel, usturoiul 'nemtesc' e verde, mare si puternic, usturoiul romanesc e mai plapand, mai firav si cu ceva frunze mai La toamna, ala nemtesc va avea catei mari si grasi, asta romanesc catelusi mai mici si mai costelivi...dar se pastreaza mult mai bine peste iarna! Anul asta m-am 'scarpinat' in portofel si am luat si sase catei de usturoi 'elefant'...sa vedem la toamna ce iese! Noapte buna, somn usor, ingerii sa va sarute! Edited by subway_guru, 15 April 2013 - 00:04. |
#69
Posted 15 April 2013 - 20:55
Asa arata anul trecut si cam asa arata si anul asta dar nu am poze deocamdatã.
Attached Files |
|
#70
Posted 21 June 2013 - 08:35
macaz2006, on 13 decembrie 2012 - 08:21, said:
Asta-i cea mai mare bazaconie pe care am auzit-o in ultimul timp - dpdv geografic, evident. Noi suntem pe paralela de 45, nu? Aia in mediterana sunt pe la 30-38. Cred ca o sa ma duc la polul Nord ca sa obtin samanta de usturoi ca-i ziua mai lunga. Pai aia fac rosii si castraveti in Spania, Italia si Grecia in decembrie tocmai pentru ca au ziua lunga in iarna. Apropos, de-aia e si mai cald: ca au mai mult soare - care produce lumina din cate stiu eu. Stiu ca raspunsul meu vine cam tarziu, avand in vedere ca discutia in cauza s-a purtat in 2010, dar nu m-a lasat inima sa las o asemenea ineptie nepedepsita. @rich1974 - pari un om cu scaun la cap iar cele apx. 4000 de mesaje in forum iti dau o oarecare prestanta fata de cei incepatori in agricultura, care citesc acest forum pentru informatie, nu de dragul discutiei. Asa ca, nu mai da "din memorie" ca poate nu e acolo ce trebuie si induci in eroare pe altii care te iau pe cuvant. Sunt atat de vehement pentru ca gogoasa asta e prea mare ca sa nu ramana netaxata. |
#71
Posted 24 June 2013 - 12:45
zile mai lungi in Romania decat in Grecia, Italia sau Spania? Fata, revino-ti! nici vara si nici iarna nu se intampla asta; tot timpul anului au 2-3 ore in plus de lumina.
|
#72
Posted 24 June 2013 - 14:52
fugi cu basul....vara zilele sunt mai lungi la noi. ai facut geografia cu femeia de serviciu.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users