![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
USTUROIUL
Last Updated: Apr 27 2022 13:29, Started by
eureur
, Mar 08 2010 18:06
·
12

#451
Posted 14 January 2022 - 21:56

Eu am cumparat usturoi romanesc din piata si am infipt cateii in pamant. De 3 ani ma joc cu ei. Ma tine usturoiul cules pana prin martie ( depozitat intr-un coshuletz in balconul inchis unde tin si merele si ceapa ) si pe urma incepe sa dea coltul si iar ii duc si ii infig in pamant samd. Intre timp am de consum chiar mai mult decat imi trebuie. O brazda de cel mult 4 metri patrati e de ajuns pentru mine.
|
#453
Posted 18 April 2022 - 00:00

Usturoi romanesc... Eu când aud d'astea cu romanesc ma ia cu crampe...
Exista și "romanesc", ce o fi însemnând asta, însă cu foarte mici excepții e o tâmpenie.. Ori 3 soi străin cultivat la noi, și atunci nu mai e romanesc, e soiul x. Ori e vrăjeală de pietar.. Usturoi romanesc, adică sa fie cultivat aici de generații, măcar, sa nunse mai știe urma sursei de unde a fost adus... Sau sa fie un hibrid și apoi soi produs aici.. Extrem de rar, erau niște bazine tradiționale unde se cultiva și existau câteva tipuri dar îmi e greu sa cred ca toți mameluci de prin piețe au asa ceva, mai degrabă nu... Merg de relaxare prin engeosurile din jurul capitalei, munți de saci...apoi il vad în piețele de la tara... Știu oameni care cultivau în zona.... Iau de la ei de ani de zile ceapa și usturoi... Știu ce cultiva, ce sămânță, cum și de unde... De aia când aud cutare marfa românească de multe ori îmi vine sa csparf televizorul"... Nu ca ar fi relevant dar asa ca idee, ma amuza formulările astea... |
#454
Posted 18 April 2022 - 13:22

Vecinii mei de la tara spun ca usturoi romanesc e cel cu catei lunguieti minusculi, cu coaja groasa, foarte iuti, excelenti pentru mujdei si pastrare indelungata.
|
#455
Posted 27 April 2022 - 12:25

Puneti ceva ingrasamant la usturoi ca sa ii creasca capatana ca la mine ramane mica ....
|
#456
Posted 27 April 2022 - 13:29

Eu pun in fiecare toamna un strat de vreo 10-15 cm de mranita, pe care o incorporez in pamantul existent in gradina.
Asa procedez cu tot pamantul unde am legume, nu doar cu usturoiul, cu rezultate destul de bune, zic eu. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users