Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

A sta cu iubitul in gospodaria fa...
 aflare FOV la o filmare

alergatul pe terenul de atletism....

Stick/device pentru streaming 2022

instalare windows xp pe un calcul...
 racordare curent container modular

Produs Jell-O - gelatina cu arome...

Imprumut garantat de actiuni pe I...

Ac cu probleme dupa reabilitare b...
 Scade antigelul din vas dupa fiec...

Ficat ortotopic

Act notarial

Scadere RPM la semafor
 

USTUROIUL

- - - - -
  • Please log in to reply
455 replies to this topic

#451
gabiroa

gabiroa

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,761
  • Înscris: 28.12.2010
Eu am cumparat usturoi romanesc din piata si am infipt cateii in pamant. De 3 ani ma joc cu ei. Ma tine usturoiul cules pana prin martie ( depozitat intr-un coshuletz in balconul inchis unde tin si merele si ceapa ) si pe urma incepe sa dea coltul si iar ii duc si ii infig in pamant samd. Intre timp am de consum chiar mai mult decat imi trebuie. O brazda de cel mult 4 metri patrati e de ajuns pentru mine.

#452
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,655
  • Înscris: 27.01.2012
Usturoiul elefant

Attached Files



#453
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,668
  • Înscris: 17.03.2005
Usturoi romanesc... Eu când aud d'astea cu romanesc ma ia cu crampe...
Exista și "romanesc", ce o fi însemnând asta, însă cu foarte mici excepții e o tâmpenie..
Ori 3 soi străin cultivat la noi, și atunci nu mai e romanesc, e soiul x.
Ori e vrăjeală de pietar..

Usturoi romanesc, adică sa fie cultivat aici de generații, măcar, sa nunse mai știe urma sursei de unde a fost adus... Sau sa fie un hibrid și apoi soi produs aici.. Extrem de rar, erau niște bazine tradiționale unde se cultiva și existau câteva tipuri dar îmi e greu sa cred ca toți mameluci de prin piețe au asa ceva, mai degrabă nu...

Merg de relaxare prin engeosurile din jurul capitalei, munți de saci...apoi il vad în piețele de la tara... Știu oameni care cultivau în zona.... Iau de la ei de ani de zile ceapa și usturoi... Știu ce cultiva, ce sămânță, cum și de unde...

De aia când aud cutare marfa românească de multe ori îmi vine sa csparf televizorul"...


Nu ca ar fi relevant dar asa ca idee, ma amuza formulările astea...

#454
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,655
  • Înscris: 27.01.2012
Vecinii mei de la tara spun ca usturoi romanesc e cel cu catei lunguieti minusculi, cu coaja groasa, foarte iuti, excelenti pentru mujdei si pastrare indelungata.

#455
EternalPain

EternalPain

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 330
  • Înscris: 22.03.2010
Puneti ceva ingrasamant la usturoi ca sa ii creasca capatana ca la mine ramane mica ....

#456
icrobert

icrobert

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 623
  • Înscris: 03.02.2016
Eu pun in fiecare toamna un strat de vreo 10-15 cm de mranita, pe care o incorporez in pamantul existent in gradina.

Asa procedez cu tot pamantul unde am legume, nu doar cu usturoiul, cu rezultate destul de bune, zic eu.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate