Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
USTUROIUL
Last Updated: Apr 14 2024 18:22, Started by
eureur
, Mar 08 2010 18:06
·
14
#380
Posted 24 May 2019 - 21:31
mariovrs, on 15 mai 2019 - 20:51, said:
Sa dea dracii daca am inteles in viata asta care-i treaba cu usturoiul asta. Adica de unde pretul mare.. Nu se cultiva greu si nu inteleg care-i smecheria.. |
#381
Posted 24 May 2019 - 21:34
La mine se prezinta superexcelent atat <elefantii> cat si cei clasici <softneck>...<samanta> e selectionata din productia proprie de anul trecut...
@DDuras Nu cumva de fapt a fost ceva bolesnitza coroborata/favorizata de vremea neprielnica?...ca usturoiul e de felul lui un supravietuitor <die hard>... Edited by subway_guru, 24 May 2019 - 21:39. |
#382
Posted 24 May 2019 - 21:38
Anul asta și la mine e chiar superexcelent. Și el,și ceapa. Dar sa vedem continuarea,mai e mult până departe...
Până una-alta ploaia asta a fost excelenta. Cred că îi este și îndeajuns,am terminat cu udatul in ceea ce privește ceapa și usturoiul. |
#383
Posted 24 May 2019 - 21:43
Mda, ar putea urma o perioada nashpa daca o sa continue vremea asta cu umiditate calda excesiva...
Edited by subway_guru, 24 May 2019 - 21:57. |
#384
Posted 24 May 2019 - 21:50
Vreo săptămână-doua cred că o mai duc și în condiții de umiditate mare,dar după aia va fi problema...
Și așa anul trecut îmi venea să-mi dau palme că am ajuns sa cumpar usturoi și ceapa... |
#385
Posted 16 March 2020 - 21:24
Salut. Anul trecut am pus usturoi in gradina am recoltat vreo 5 kile frumos uscat l-am pus in balcon intr-o ladita de-aia de plastic gaurita prin care trece aerul. A fost Ok pana prin decembrie cand am observat ca toti cateii incoltisera ( era coltul de vreo jumate de centimetru ) I-am luat frumusel si i-am dus la gradina am sapat am facut brazda si tot ce trebuie si i-am semanat. Acum sunt tare frumosi au vreo 15 cm si se intrevede o productie buna.
Intrebarea e daca exista vreun secret pentru a nu se repeta istoria de anul trecut. Adica pot face ceva pentru a pastra usturoiul peste iarna fara sa incolteasca ? Ma mai gandesc ca a fost si o iarna blanda si poate nu l-am tinut in conditii corespunzatoare? |
#386
Posted 16 March 2020 - 22:29
Ii împletești sau dacă nu te pricepi (ca mine), ii pui în ciorap și apoi ii depozitezi la umbra și în zona aerisita (agățat pe o grinda din magazie în cazul meu)
|
#387
Posted 17 March 2020 - 09:33
Usturoiul trebuie depozitat la temperatura cat mai mica posibil,insa trebuie ferit de inghet.La tara,pastrez usturoiul in magazia pt cereale pana cand temperaturile scad catre 0 grade;atunci il mut intr-un spatiu unde temperatura nu creste peste 10 grade si tine pana primavara(martie-aprilie).
|
#388
Posted 17 March 2020 - 23:09
Corect.
Dar NU băgat din prima la "rece". Când l-am băgat direct în beci (temperatura mai mica și constanta) a încolțit mai repede decat în varianta magazie+beci (când a dat inghetul) |
|
#389
Posted 20 March 2020 - 19:11
gabiroa, on 16 martie 2020 - 21:24, said:
Salut. Anul trecut am pus usturoi in gradina am recoltat vreo 5 kile frumos uscat l-am pus in balcon intr-o ladita de-aia de plastic gaurita prin care trece aerul. A fost Ok pana prin decembrie cand am observat ca toti cateii incoltisera ( era coltul de vreo jumate de centimetru ) I-am luat frumusel si i-am dus la gradina am sapat am facut brazda si tot ce trebuie si i-am semanat. Acum sunt tare frumosi au vreo 15 cm si se intrevede o productie buna. Intrebarea e daca exista vreun secret pentru a nu se repeta istoria de anul trecut. Adica pot face ceva pentru a pastra usturoiul peste iarna fara sa incolteasca ? Ma mai gandesc ca a fost si o iarna blanda si poate nu l-am tinut in conditii corespunzatoare? Atentie ca sunt doua feluri de usturoi.Exista ustoroi de toamna si cel de primavara.Cel de toamna se cultiva in octombrie,maxim noiembrie,iar cel de primavara se cultiva la final de februarie.Se pare ca ceea ce ai tu este usturoi de toamna.Acesta nu rezista peste iarna,indiferent in ce conditii l-ai tine(lucrurile astea le stiu de la bunici). |
#390
Posted 20 March 2020 - 19:24
Poate ai dreptate asa cum am primit si sfatul sa pun arpagicul primavara sa nu il mai pun de toamna pentru ca ma vaicarisem pe-aici ca a facut ceapa fushte ( adica maciulii de-alea care fac seminte in varf ). Cineva mi-a zis ca daca pun arpagicul primavara e mai bine din punctul asta de vedere. Ma gandesc ca o fi si cu usturoiul asemanator. Dar de usturoi de toamna sau de primavara nu am auzit. Probabil ca daca il plantezi primavara il recoltezi mai tarziu decat cel plantat toamna si in consecinta tine probabil mai mult decat cel plantat de toamna.
|
#391
Posted 20 March 2020 - 19:38
Diferenta de recoltare intre cel de toamna si cel de primavara este de maxim 2 saptamani.eu am usturoi de toamna cu tija de cca 15 cm,iar cel de peimavara incepe sa iasa.Cel de primavara creste mai repede pentru ca are parte de mai multa caldura,dar rezista peste iarna.cel de iarna face căpățîni mai mari.
|
#392
Posted 20 March 2020 - 19:49
Cred ca ai dreptate. Banuiesc ca usturoiul ca orice planta are ceasul lui biologic. Cel care incolteste primavara stie ca exact peste un an trebuie sa incolteasca pentru a porni un nou ciclu iar cel care a incoltit toamna la fel. Multumesc de sfat cred ca este o idee buna. Anul asta il las asa dar de la anul am sa incerc sa il pun primavara. Si in plus evident conteaza si conditiile de pastrare asa cum au spus colegii mai sus.
Edited by gabiroa, 20 March 2020 - 19:51. |
#393
Posted 11 April 2020 - 15:31
stefan1976, on 20 martie 2020 - 19:11, said:
Atentie ca sunt doua feluri de usturoi.Exista ustoroi de toamna si cel de primavara.Cel de toamna se cultiva in octombrie,maxim noiembrie,iar cel de primavara se cultiva la final de februarie.Se pare ca ceea ce ai tu este usturoi de toamna.Acesta nu rezista peste iarna,indiferent in ce conditii l-ai tine(lucrurile astea le stiu de la bunici). Aceeasi problema o am cu usturoiul, desi mi-a supravietuit iernii de fiecare data, nu creste bine, cel chinezesc am inteles ca este iradiat, nu mai creste sau da cate un firicel. am luat de la cineva din gradina si am pus si toamna si primavara, cu aceleasi rezultate slabe, nu m-i s-a intimplat sa moara pe timpul iernii, dar se pare ca durata lui de viata genetic este destul de limitata, cand ajunge la o anumita varsta nu mai creste, daca nu a crescut pana atunci, degeaba. |
|
#394
Posted 07 June 2020 - 10:01
În afară de exces de apă și ceva ghiață, ce mai are usturoiul?
Nici ceapa nu se simte mai bine.[ Mulțumesc. attachment=2394550:IMG_20200607_105229.jpg] Attached Files |
#395
Posted 07 June 2020 - 10:14
Nu stiu daca are neaparat ceva. Poate i-a venit timpul sa se usuce. Al meu e deja maro si jumate culcat la pamant. Am scos unul si are ditamai capatana. In curand trebuie sa il culeg
Edited by gabiroa, 07 June 2020 - 10:15. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users