Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ceapa
Last Updated: May 28 2023 19:35, Started by
DDuras
, Mar 08 2010 11:01
·
1
#73
Posted 09 March 2010 - 22:06
numai de bine ma inveti . faliment asigurat !
si ma mai bagi si in spital cu ingrasamintele tale foliare !!!! |
#74
Posted 09 March 2010 - 22:13
#75
Posted 09 March 2010 - 22:22
care sfat, bre ? sa vand arpagicul si sa-i dau o bere ?
|
#76
Posted 10 March 2010 - 07:38
haideti domnule ca o silva neagra cu 7% alcool nu este asa scumpa! consultanta costa!
nu stiu ce aveti impotriva ingrasamintelor foliare, sunt doarte eficiente. eu am obtinut 40 t/ha de ardei (marconi) fara sa dau cu complex la sol. am dat numai uree si foliare. vreo 4-5 stropiti...macar ingrasanimtele foliare nu polueaza solul. antena satelor se poate asculta foarte bine pe net, se aude mult mai bine decat pe unde medii. asa ca.... pentru streaming radio nu este obligatoriu un laptop mare, exista laptopuri mici sau chiar poti folosi un telefonm mobil.....conditia sa ai abonament la net nelimitat! |
#77
Posted 10 March 2010 - 08:24
rich1974, on 10th March 2010, 07:38, said: pentru streaming radio nu este obligatoriu un laptop mare, exista laptopuri mici sau chiar poti folosi un telefonm mobil.....conditia sa ai abonament la net nelimitat! Multzam de informarea pretioasa ... Cand o sa fac urmatoarul site pe platforma de streaming media o sa o folosesc. Eu iti/va povesteam de un fenomen social nu de aplicatii multimedia ale noilor tehnologii ... heterodina ar merge si ea folosita bine merci la ascultarea posturilor de radio satesti. |
#78
Posted 10 March 2010 - 12:29
bre @rich , noi nu producem cu hectarele, si nu vindem; iar sa bag in mine ingrasaminte ... nu multam !
|
#79
Posted 10 March 2010 - 12:31
Mi-am cumparat doi saculeti cu arpagic rosu "red baron" ( cu 5.99 ron/saculet), sunt vreo 50 -60 buc. Eu mereu am cultivat arpagic dar acum am pentru prima oara arpagic rosu. A mai cultivat cineva? Trebuie ceva deosebit?
|
#80
Posted 10 March 2010 - 12:43
n-am folosit. cum e, obisnuit, sau lunguiet ?
ps: experimentele nu prea se fac cu saculetii ... L.E. - sau e arpagic luat din Horn .... , ca al lui @masterd ? Edited by DDuras, 10 March 2010 - 12:44. |
#81
Posted 10 March 2010 - 13:11
tata a avut acum 2 ani ceapa de ii zicea "sapte frati". puneai una in pamant si infratea, culegand mai multe cepe toamna. nu era deloc pretentioasa...da' nici chiar 7 frati nu facea (vreo 4-5 asa...)
(chiar tb.sa il intreb daca mai are neam de ceapa din aia) |
#82
Posted 10 March 2010 - 18:54
anknic, on 10th March 2010, 13:11, said: tata a avut acum 2 ani ceapa de ii zicea "sapte frati". puneai una in pamant si infratea, culegand mai multe cepe toamna. nu era deloc pretentioasa...da' nici chiar 7 frati nu facea (vreo 4-5 asa...) (chiar tb.sa il intreb daca mai are neam de ceapa din aia) Asta e esalota ... singura care se comporta asa. |
|
#83
Posted 11 March 2010 - 07:30
tincu68, on 10th March 2010, 12:31, said: Mi-am cumparat doi saculeti cu arpagic rosu "red baron" ( cu 5.99 ron/saculet), sunt vreo 50 -60 buc. Eu mereu am cultivat arpagic dar acum am pentru prima oara arpagic rosu. A mai cultivat cineva? Trebuie ceva deosebit? ceva deosebit fata de ceapa alba? mi se pare ca cepei rosii trebuie sa-i canti de doua ori pe saptamana la capul locului! daca tu nu ai voce, poti sa-l angajezi pe dolanescu! |
#85
Posted 11 March 2010 - 17:03
Arpagicul l-am luat din Co_ _ si nu-mi pare rau. Este lunguiet ca forma. Si am intrebat daca-i trebuie ceva in plus, ma refeream in special la aportul de apa. Eu teoretic stiu ca ceapa rosie nu ustura exagerat de mult.
Daca e sa ne mistocarim, am sa-l duc pe Gica Petrescu sa le cante de pahar si voie buna. Dar, poate pastram tonul serios si daca stim si vrem, dam sfaturi la "fraieri", ca deh, nu suntem toti agronomi. Cred ca important e ca vreau sa aflu si sa incerc altceva decat spartul de seminte in fata blocului. |
#86
Posted 11 March 2010 - 17:13
ei, nu te supara ... asa-s baietii ...
eu stiam ca ustura mai putin (cel putin teoretic) ceapa de apa; ori tu nu ai luat asa ceva. dar cine stie, poate o ustura si asta mai putin . |
#87
Posted 11 March 2010 - 19:36
tincu68, on 11th March 2010, 17:03, said: Arpagicul l-am luat din Co_ _ si nu-mi pare rau. Este lunguiet ca forma. Si am intrebat daca-i trebuie ceva in plus, ma refeream in special la aportul de apa. Eu teoretic stiu ca ceapa rosie nu ustura exagerat de mult. Daca e sa ne mistocarim, am sa-l duc pe Gica Petrescu sa le cante de pahar si voie buna. Dar, poate pastram tonul serios si daca stim si vrem, dam sfaturi la "fraieri", ca deh, nu suntem toti agronomi. Cred ca important e ca vreau sa aflu si sa incerc altceva decat spartul de seminte in fata blocului. Tonul serios este contraproductiv ... dar mistocaria e mitocaneasca. Pune tu ceapa aia rosie ... ingrijeste-o asa cum le-ai ingrijit pe celelalte si lasa-l pe riciu sa-si cultive hectarele lui cu ce stie el ca e rentabil ... noi discutam la alt nivel ... nu trebuie sa mergem cu ele (cepele)la piata. |
|
#88
Posted 11 March 2010 - 20:42
tincu68, on 11th March 2010, 18:03, said: Arpagicul l-am luat din Co_ _ si nu-mi pare rau. Este lunguiet ca forma. Si am intrebat daca-i trebuie ceva in plus, ma refeream in special la aportul de apa. Eu teoretic stiu ca ceapa rosie nu ustura exagerat de mult. Daca e sa ne mistocarim, am sa-l duc pe Gica Petrescu sa le cante de pahar si voie buna. Dar, poate pastram tonul serios si daca stim si vrem, dam sfaturi la "fraieri", ca deh, nu suntem toti agronomi. Cred ca important e ca vreau sa aflu si sa incerc altceva decat spartul de seminte in fata blocului. Lasa-l in plata domnului, tincule. Acu sa-ti zic o faza. Prin 2000 puneam tuberoze pe langa alte balarii de le vindeam in piata si am zis sa vad cum trebuiesc ingrijite sa am procent mare la inflorire. Deci, ma duc la facultatea de ierburi si balarii sa invat ce si cum cu chiparoasele. Acum eu mai batran ca majoritatea colegilor si de-o varsta cu asistentii sau preparatorii si cu practica mai multa ca majoritatea conferentiarilor. Credeam ca nu mai am de invatat nimic din legumicultura, dar eram paralel precum sinele trenului. Asa ca la terminarea facultatii am vazut diferenta intre practica si teorie si practica plus teorie. |
#89
Posted 11 March 2010 - 21:35
#90
Posted 11 March 2010 - 22:29
Intamplator, acasa mi se spune de mica Tincu, numele fiind Tincuta, poti spune si Tinco, nu conteaza.
Trestie, tu nu stiu ce ai studiat dar ai curiozitatea sa afli si despre alte culturi si cei mai important ne spui si noua celor mai profani. Oricum arpagicul rosu este putin, eu imi cultiv ceapa pentru consumul de peste iarna si pana la urmatoarea productie. Tata a produs intr-un an arpagic. A fost munca naibi sa-l adun (am considerat-o pedeapsa la vremea aceea). La noi mereu s-a cultivat arpagic, dar niciodata arpagic rosu. Tatal meu nu mai este printre noi, cat a trait nu prea m-a interesat, iar acum acest forum este singurul care-mi poate da niste raspunsuri. O primavara frumoasa tuturor. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users