Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce erau chestiile astea pe cerul ...

Apa plata ieftina vs scumpa

Serial: Those About to Die

Malwarebytes Windows Firewall Con...
 hotel pentru copii

Nu pot reinstala windows 11

Replacement grip pentru racheta t...

clima cu sunet ciudat
 Baterie Externa Solara, Power Ban...

Am vazut odata un film...

Problema scurgere apa rama termop...

Durata estimata de viata a unei i...
 Identificare filet butelie r290

Sifon pe circuitul frigorific.

Vizibilitate Hard Disk nefolosit ...

Salariu minim european in Romania
 

conversie unda modificata in unda pura

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
exploit

exploit

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 271
  • Înscris: 08.01.2009
am un invertor auto de 400W. ideea e ca are la iesire sinusoida modificata. ce-i drept, nu stiam.  acum vine intrebarea : cum as putea face ca sinusoida modificata sa o convertesc in sinusoida pura ? nu vreau modificarea invertorului, mai degrab atasat la iesire un circuit care sa faca conversia. se poate  ?

#2
accelerator

accelerator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,146
  • Înscris: 20.03.2007
Daca generarea undei sinusoidale se face digital, atunci nu o poti transforma in unda pura.

De ce iti trebuie unda perfect sinusoildala? Oricum nu vei avea unda pura, pt ca pe de fiacare data vei obtine una numit grad de zgomot.

#3
exploit

exploit

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 271
  • Înscris: 08.01.2009

 accelerator, on 8th March 2010, 11:21, said:

De ce iti trebuie unda perfect sinusoildala? Oricum nu vei avea unda pura, pt ca pe de fiacare data vei obtine una numit grad de zgomot.

pt a putea conecta un motor de CA de mica putere

#4
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,153
  • Înscris: 25.02.2007
Redresezi si filtrezi tensiunea 'sinus modificat' apoi cu o punte H controlata digital urmata de cateva filtre LC, obtii ce forma de semnal vrea muschiu tau la iesire. Sinus, square, triangle uateva.

#5
accelerator

accelerator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,146
  • Înscris: 20.03.2007
Redresarea nu e pentru AC-> DC? ce treaba are in cazul acesta?

Omul are deja unda sinusoida, realizata cu ajutorul invertorului, doar ca aceasta nu are forma indeajuns de sinusoida incat sa porneasca acel motor.

Sfatul meu e sa cauti un invertor care sa iti genereze o forma de unda care sa ii placa motorasului. Conectare la osciloscop si vezi cu ochii tai cat de sinusoida e sinusoida.

Bafta

#6
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,153
  • Înscris: 25.02.2007
hehe :)
Ceea ce inteleg producatorii de invertoare prin 'sinus modificat' inseamna o suma de impulsuri al caror factor de umplere aproximeaza energia unui sinus. Si ai la iesire tensiunea maxima,efectiva si frecventa similara retelei electrice. Dar, nu este sinus sub nici o forma, aceasta smecherie (ieftineala) mergand la consumatori rezistivi si in comutatie. La cei inductivi (motoare, transformatoare etc), care asteapta un sinus 'pe bune' situatia e un pic jalnica.

De aceea trebuie redresata tensiunea si reformatata pentru forma de semnal dorita. Dar, acesta este un procedeu mai costisitor.
Exista totusi invertoare cu sinus pur. Care formeaza un sinus in forma (similara sau identica cu cea) descrisa de mine mai sus. Pretul insa e de cateva ori mai mare si ce-i drept, nu intotdeauna vrei sarcini inductive. Un tv, un dvd, comp uateva, au toate alimentatoare in comutatie. Si n-au nevoie de sinus pur.

#7
mihailescu_e

mihailescu_e

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 24.11.2007
Se poate modifica totusi un ups ?

#8
43214321

43214321

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 08.12.2014
Salutare. Mai este cineva pe acest topic?
Exista cumva un aparat (ex. UPS, stabilizator de tensiune etc.) care sa-l conez la un generator electric si scoata unda pura?
Intreb deoarece am un generator electric si nu functioneaza centrala termica deoarece acest generator nu emite curent cu unda pura.
Multumesc.

#9
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
UPSul cred ca are invertor la iesire. Vezi daca UPSurile scot sinusoida pura. Dar de ce nu alimentezi direct de la retea? Un sinus mai pur ca la retea cu greu se poate obtine.

#10
hpw

hpw

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 15.01.2015
Pentru alimentarea unui radiator de 2kw sau a unui boiler tot de 2kw cu un inversor de 3kw, este nevoie de unda pura, sau merge cu sinusoida modificata?

#11
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,153
  • Înscris: 25.02.2007
Depinde de partea de automatizare din boiler. Partea de putere fiind rezistiva, inghite fara greturi sinus "modificat" (adica dreptunghiular sau square). Da' daca are transformator de 50Hz pe partea de comenzi, ala s-ar putea sa se supraincalzeasca. Daca e cu alimentare in comutatie va merge perfect tot.

#12
hpw

hpw

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 15.01.2015

 theMisuser, on 15 ianuarie 2015 - 18:27, said:

Depinde de partea de automatizare din boiler. Partea de putere fiind rezistiva, inghite fara greturi sinus "modificat" (adica dreptunghiular sau square). Da' daca are transformator de 50Hz pe partea de comenzi, ala s-ar putea sa se supraincalzeasca. Daca e cu alimentare in comutatie va merge perfect tot.

Multumesc! theMisuser, se vede cine e cunoscator. Numai ca mai bagat putin in ceata:) Cine trebuie sa aibe alimentare in comutatie, boileru?

#13
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,153
  • Înscris: 25.02.2007

 hpw, on 15 ianuarie 2015 - 23:13, said:

Multumesc! theMisuser, se vede cine e cunoscator. Numai ca mai bagat putin in ceata:) Cine trebuie sa aibe alimentare in comutatie, boileru?
Da. Daca e cu programare (adica sa mearga de la 8:00 la 20:00 de pilda) si ai butonase si afisaj. Daca e cu termostat mecanic (adica ai o roata de care invarti si asta-i tot) atunci merge cu sinus modificat ca e totul rezistiv in el.

Eventual zi-ne modelul boilerului si daca-l gasim pe net iti putem spune in ce apa se scalda.

#14
hpw

hpw

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 15.01.2015

 theMisuser, on 16 ianuarie 2015 - 07:04, said:

Da. Daca e cu programare (adica sa mearga de la 8:00 la 20:00 de pilda) si ai butonase si afisaj. Daca e cu termostat mecanic (adica ai o roata de care invarti si asta-i tot) atunci merge cu sinus modificat ca e totul rezistiv in el.

Eventual zi-ne modelul boilerului si daca-l gasim pe net iti putem spune in ce apa se scalda.

Boilerul este cu rotita, are termostat mecanic. theMisuser, esti bun, poate ma ajuti putin si cu cei 12v:) Sunt convins ca o baterie de masina 50A nu face fata unui invertor de 3000w cu un consumator de 2000w cel putin 4 ore. Alta solutie cu cei 12v imi poti da.
merci pt. raspunsuri.

#15
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,153
  • Înscris: 25.02.2007
14 baterii de 50Ah :)

14Bat*12Volt*50Ah=8400Wh
8400Wh/2000W=4.2h

ps - sau mai bine 20 de baterii si nu mai pui nici un invertor

#16
hpw

hpw

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 15.01.2015

 theMisuser, on 16 ianuarie 2015 - 14:24, said:

14 baterii de 50Ah Posted Image

14Bat*12Volt*50Ah=8400Wh
8400Wh/2000W=4.2h

ps - sau mai bine 20 de baterii si nu mai pui nici un invertor

Posted Image) nu e buna cea cu baterii. Un adaptor 220v/12v, o mini eoliana, altceva.
Da-l dracu de invertor atunci, l-au facut de 3000w pentru ce, sa-ti incarci telefonul in masina.

Edited by hpw, 16 January 2015 - 14:50.


#17
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,153
  • Înscris: 25.02.2007
Amu, un boiler daca doar tine apa calda, nu consuma 2000W non stop ci in functie de pierderile in izolatia termica. S-ar putea sa tina apa calda o baterie de 50Ah cele 4 ore dorite, daca nu folosesti decat o data apa calda.
O solutie mai buna pt. apa calda ar fi... o soba mica :) Cateva lemne si ai rezolvat problema. Si nici nu se descarca pana le folosesti.

#18
parintily

parintily

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 08.01.2007
Pentru o centrala cu un consum total de 700W de cit ar trebui sa fie invertorul pentru a tine mai mult de 6 - 8 ore?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate