vanzare PASTRAV viu

Posted 05 March 2010 - 07:16

Ma gandesc la o afacere in care sa vand pastrav viu in Bucuresti calitatea I, gust senzationl, crescut in apa naturala.
Cu alte cuvinte, o marfa de exceptie, pe care o pot alege clientii direct din acvariu. Cat ati fi dispus sa dati pe un kg de asemenea produs ? Un pret de 25 lei/kg cum vi se pare ? |
Posted 05 March 2010 - 07:47

Ma gandesc la o afacere in care sa vand pastrav viu in Bucuresti calitatea I, gust senzationl, crescut in apa naturala. Cu alte cuvinte, o marfa de exceptie, pe care o pot alege clientii direct din acvariu. Cat ati fi dispus sa dati pe un kg de asemenea produs ? Un pret de 25 lei/kg cum vi se pare ? as fi dispus sa dau un 16-18 lei.... adica undeva la pretul unui macrou, hering, dorada, chefal proaspat..care mie personal imi plac mai mult decat pastravul (e adevarat...e alt tip de peste). Daca ar fi la acelasi pret ...as considera din cand in cand si pastravul....dar la un pret mai mare iese din schema imediat.... Edited by bubalus, 05 March 2010 - 07:50. |
Posted 05 March 2010 - 08:12

Ma gandesc la o afacere in care sa vand pastrav viu in Bucuresti calitatea I, gust senzationl, crescut in apa naturala. Cu alte cuvinte, o marfa de exceptie, pe care o pot alege clientii direct din acvariu. Cat ati fi dispus sa dati pe un kg de asemenea produs ? Un pret de 25 lei/kg cum vi se pare ? mi se pare aberant. dar poti incerca la dorobanti unde se gasesc toti idiotii bucurestiului si unde poti vinde nuci cu 10 ron bucata ca sunt "marfa de exceptie". daca le spui ca sunt din Belize ei te cred. eu chiar sunt mare fan peste. la majoritatea pescariilor bune din bucuresti, daca iau pastrav, mai mult de 16 lei/kg nu am dat... a nimerit-o bine la pret antevorbitorul. dar e dreptul tau sa incerci la o adica...daca nu merge poti sa tai din el oricand (din pret). |
Posted 05 March 2010 - 09:13

Tablagiule, nu sunt mare fan pește, iar păstrăv și mai puțin, dar din câte știu eu... prețul cărnii în viu este mai mic decât tăiat. Oare la pește nu se aplică același algoritm?
|
Posted 05 March 2010 - 09:48

Cand ne vom plictisi de toate rahaturile care le mancam nu o sa ne mai gandim la pret cand vom dori ceva bun.
Sunt oameni plictisiti de actualul gust sintetic al mancarurilor si care au bani sa cumpere un kg de peste cu un gust adevarat. Problema la threadul asta este cat e reclama gratuita si cat este adevarat. Problema tablagiului e ca inca nu sunt vremurile pentru comert cu asemenea produse. In poza sunt cateva mostre de mezeluri, produse diferite, cu denumiri diferite, cu preturi diferite: ![]() Daca ma pui sa mananc din ele cu ochii inchisi, nu stiu care e una si care e alta. Toate au cam acelasi gust. Trebuiesc mancate in starea respectiva pentru ca daca se incearca gatirea lor... se transforma in niste chestii gelatinoase. Vai de stomacul si ficatul nostru. Buna legea cu pensionarea mai tarziu. N-o s-o apucam. ![]() Cand vor fi oameni care doresc alt gust pentru pastravul pe care acum dau 16 lei, e posibil sa apara si cerere pentru pastravul tau. Si ca sa dau inca un exemplu referitor la gust: cand mancati carne de porc taiata in curte la tara la scurt timp dupa sacrificare, sa pregatiti alaturi de aceea si niste carne de porc "proaspata" luata din comert. Sau mai bine, nu, ca o sa deveniti vegetarieni pentru ca nu veti avea acces la acea carne gustoasa de cate ori va doriti. De fapt nici vegetarieni, ca la ce gust au legumele din comert... ![]() Mai intai in Bucuresti dupa aceea si in alte orase din tara vor aparea magazine specializate in produse cu gust asa cum sunt pastravii de aici, nu produse "Bio", ca nu dau doi bani pe denumirea aia, ci sa fie produse "Naturale" in care pe tot lantul se gasesc numai produse naturale, cum ar fi si hrana respectivelor animale". Pentru ca inca mai avem o generatie de tarani, Romania ar avea sansa la asemenea produse si s-ar putea face bani frumosi si fara afaceri cu statul, prin vanzarea si mai ales exportul unor asemenea produse. Ca nici in Occident nu va mai dura mult cu porcariile pe care sunt nevoiti sa le manance oamenii. Nivelul de trai actual din UE este mai presus de un kil de parizer. enjoy, Mtz Edited by Mtz, 05 March 2010 - 09:54. |
Posted 05 March 2010 - 09:57

Mtz...vezi ca mergi pe o panta alunecoasa...
si bagi in aceeasi oala oameni pe care nu ii cunosti. in primul rand ma intreb de ce ai acele mezeluri si de le consumi, dar te hazardezi in afirmatii. eu nu consum mezeluri, de exemplu. sunt vegetarian + lapte/branzaturi/oua+peste. nici macar pui nu mananc si nu consum decat apa si ceaiuri/cafea. fara alcool sau orice fel de suc. dar habar nu aveai, nu ?...pai de unde... si crede-ma, imi permit sa platesc oricat pe o masa la cele mai de fitza restaurante din bucuresti. asta nu inseamna ca pretul de 16 lei e pentru un pastrav de rahat si pretul de 25 e pentru un pastrav "de calitate" cine-ti garanteaza tie calitatea lui ? il cunosti personal pe tablagiu ? ai mancat peste de la toate pescariile din Bucuresti si stii cum e ? sau din pastravul lui ? nu, nici pe departe...doar te comporti ca clientii de dorobanti (nicio asociere cu denumirea de idioti, din primul post)... daca e mai ieftin e prost, daca e mai scump e mai bun si restul 'e prosti'... te comporti de parca ai fi clona lui si de parca tu cunosti toate produsele de pe piata si restul 'e prosti si ignoranti'... se vede ca unii nu munciti pentru banii vostri...altfel ati cunoaste notiunea de pret "cinstit". e absurd ca intr-o piata atat de mare cum e in bucuresti sa apara un pret cu 50 % mai mare, din senin...pentru daca mai toti producatorii/distribuitorii au pretul X pretul x + 50%x ar trebui sa aiba o justificare serioasa nu crezi ? sau tot pastravul din bucuresti e de rahat ?... asta pe langa faptul ca pastravul nici macar nu e vreun peste nemaipomenit... ![]() Edited by spare-me, 05 March 2010 - 10:00. |
Posted 05 March 2010 - 13:51

Ma gandesc la o afacere in care sa vand pastrav viu in Bucuresti calitatea I, gust senzationl, crescut in apa naturala. Cu alte cuvinte, o marfa de exceptie, pe care o pot alege clientii direct din acvariu. Cat ati fi dispus sa dati pe un kg de asemenea produs ? Un pret de 25 lei/kg cum vi se pare ? Ce vei vinde tu, nu este decat acelasi lucru care se gaseste pe taraba. Nu e nici eco si nici ceva foarte deosebit, pentru ca ii vei hrani cu ingrasaminte... asa ca mare lucru nu faci, doar cu apa rece de izvor nu te ingrasi.
crede-ma, imi permit sa platesc oricat pe o masa la cele mai de fitza restaurante din bucuresti. Importanta este frecventa pe care ti-o permiti, nu faptul ca poti merge acolo... ![]()
asta pe langa faptul ca pastravul nici macar nu e vreun peste nemaipomenit... ![]() Pastravul salbatec este deosebit, dar nu prea vad cum ar putea fi cultivat in mod eco... |
Posted 05 March 2010 - 14:15

ideea e alta...
toti comerciantii vind sa zicem rahaturi...se trezeste unul si zice....rahatul meu e mai gustos...il vand cu 50% mai scump intr-o tara in care majoritatea cumparatorilor isi socotesc banutii la piata pana la ultimul "ban". daca tu vinzi peste ala cu 25 de lei cand la 10 m mai incolo e unul care il vine cu 16 lei dai faliment din secunda 2. parerea mea e ca trebuie sa il vinzi cam la acelasi pret si sa castigi piata prin calitate (daca este mai buna decat restul asa cum te lauzi). |
Posted 05 March 2010 - 15:06

ideea e alta... toti comerciantii vind sa zicem rahaturi...se trezeste unul si zice....rahatul meu e mai gustos...il vand cu 50% mai scump intr-o tara in care majoritatea cumparatorilor isi socotesc banutii la piata pana la ultimul "ban". daca tu vinzi peste ala cu 25 de lei cand la 10 m mai incolo e unul care il vine cu 16 lei dai faliment din secunda 2. parerea mea e ca trebuie sa il vinzi cam la acelasi pret si sa castigi piata prin calitate (daca este mai buna decat restul asa cum te lauzi). bingo ![]() plus ca, poate Mtz ar trebui sa sugereze dovedirea calitatii, intai, si apoi, astfel justificata, marirea de pret. @floraur...stai tu linistit... numai ca eu nu va motivul pentru care as manca la restaurant in afara de 'iesitul' ocazional si diverse intalniri necesare. prefer sa cumpar si sa gatesc acasa Edited by spare-me, 05 March 2010 - 15:07. |
Posted 07 March 2010 - 19:44

exact 16 ron este pretul corect pentru pastravul de care se vorbeste.
Oricat de "eco" ar fi, asta este pretul, cu atat se vinde pastravul proaspat, indiferent ca l-ai crescut in apa rece de munte sau in Evian, asta daca vrei sa-l si vinzi. Altfel poti sa ceri si 30 roni pe Kg, clienti sa ai, si pe care sa-i poti "aburi" ca e crescut numai cu musculite naturale... si restul... Dar... si musculitele alea ce naiba au mancat.... numai eco? Edited by rapitorTM, 07 March 2010 - 19:45. |
|
Posted 07 March 2010 - 22:36

Tablagiule, nu sunt mare fan pește, iar păstrăv și mai puțin, dar din câte știu eu... prețul cărnii în viu este mai mic decât tăiat. Oare la pește nu se aplică același algoritm? Pestele e mai scump daca e viu si misca , pentru ca este o dovada clara ca este proaspat , plus ca ai posibilitatea sa-l alegi personal , dar un pret de 25 de lei nu se justifica . |
Posted 07 March 2010 - 22:49

Am o ruda la munte care imi mai aduce pastrav de cateva ori pe an nu l-am intrebat de unde sunt dar e posibil sa nu fie de crescatorie, îi servesc la gratar, o bunătate, dar.... intr-o zi maicamea a facut greseala să faca crenvusti........ si-am mancat ca spartul genocizii aia cu mustar si de pastrav nu m-am mai atins...!
Edited by dradis, 07 March 2010 - 22:52. |
Posted 08 March 2010 - 09:56

Pastravul face parte din categoria pestilor care nu pot fi accesibili oricui. Cui ii arde buza va plati si gata, nu poti spera sa-l cumperi la pret de caras. Acum vreo 10 ani in Anglia, bibanul era mai scump decat crapul. Mi se parea o aberatie dar vad cum pretul acestuia a crescut foarte mult si la noi. Cererea de peste a crescut mult mai mult decat oferta si astfel pretul va creste cu timpul. Acum nu e momentul sa faci o astfel de afacere deoarece venitul oamenilor scazand, acestia il vor taia de pe lista. Dar cand se va potoli nebunia probabil ca va fi o afacere viabila!
|
Posted 08 March 2010 - 11:28

Va multumesc foarte mult pt raspunsurile voastre, probabil ca extrapoland cam asta e si proportia in Buc de aprox 1/7 cei care ar da vs cei care nu ar da 25 lei/kg.
Totusi, unii din voi nu ati plecat de la premiza corecta, aceea ca virgula calitatea pastravilor mei este foarte mult peste cea a celor congelati de 16 lei din Metro/ Carrefour. Ati presupus ca sunt identici la gust, doar ca sunt eu mai smecher si va spun prostii ca sa cumparati. Faceti o analogie intre rosiile de la tara de la bunicile voastre si cele turcesti din piata din Bucuresti. Cam asta e diferenta si intre pastravi. Ce e interesant totusi este ca unchimio are o pastravarie la munte in Apuseni (naturala, de aceea nu produce mai mult de 2500 kg/an) si localnicii de acolo (tarani sau proprietari de pensiuni) platesc 20 lei pe kg. [quote name='Mtz' date='5th March 2010, 09:48' post='7896269'] Problema la threadul asta este cat e reclama gratuita si cat este adevarat. Problema tablagiului e ca inca nu sunt vremurile pentru comert cu asemenea produse. nu e reclama e doar o tentativa foarte rudimentara de mic studiu de piata |
Posted 08 March 2010 - 11:49

Mtz...vezi ca mergi pe o panta alunecoasa... si bagi in aceeasi oala oameni pe care nu ii cunosti. sunt vegetarian + lapte/branzaturi/oua+peste. Suntem toti in aceeasi oala, si tu si eu pentru ca nu avem alternative. Poate doar sa traiesti undeva la tara cu o gospodarie puternica si sa mananci doar din cea ce produci. - lapte si branza de la vaci care manaca... ce ? Si care sunt crescute cu tot felul de chestii numai pentru a da cat mai mult lapte. Ai posibilitate sa iti iei lactatele direct de la vreo stana la care animalele pasc pe pasune cu iarba naturala? - oua de la gaini care traiesc toata viata in 30cm patrati? si ce mananca gaina aia? pfff... nu cred ca stii. - peste: cam aici sunt sansele de a manca ceva natural in special in cazul pestelui oceanic. O fi oceanul ala poluat dar impactul este mic si pestii aia manaca din ocean asa cum au mancat de mii de ani. Astia din crescatorii iar sunt crescuti cu tot felul de chestii ca sa se faca mari repede. Vegetarian?
Faceti o analogie intre rosiile de la tara de la bunicile voastre si cele turcesti din piata din Bucuresti. Cand ai mancat ultima data o rosie cu gust de rosie, sau poate ca nici nu mai tii minte care este acel gust. Stii cum sunt "produse" rosiile de magazine si ce substante se folosesc pentru a creste repede si frumoase? Asa cresc toate legumele si chiar fructele. Pacat ca nu mai esti "carnivor" ca te invitam sa faci un experiment: se taie porcul la tara si se mananca acea carne din "pomana porcului" si care se face la scurt timp dupa sacrificare. Se congeleaza din aceeasi carne si se mananca peste 1 zi, doua si se compara gusturile. Garantat ca nu vor avea aceleasi gusturi. Cam asta e si in cazul pestelui gongelat, dar macar in aceste 2 exemple se presupune ca au mancat natural (chestia aia cu eco/bio nu imi place asa ca prefer sa spun natural). Poti sa ai toti banii din lume; daca nu ai alternative de procurare, degeaba. Poti sa te consideri in afara "oalei" daca asta te face sa te simti bine si sa ai incredere ca daca mananci ce ai spus ai parte de o alimentatie sanatoasa 100%. Daca ai tu sursele proprii de aprovizionare, jos palaria in fata ta. Stii sa iti pretuiesti viata. Eu am acum o pofta nebuna de rosii exact cum mancam la bunici sau in alte locuri pe unde mai mergeam la tara. Dau mai mult decat pe un kil de pastravi tablagisti. Intr-o zi lumea va descoperi ca goana asta nebuna dupa un pret bun distruge calitatea. Din pacate pentru noi, o sa fie prea tarziu. enjoy, Mtz Edited by Mtz, 08 March 2010 - 11:52. |
|
Posted 08 March 2010 - 18:01

Pff... ce viata sanatoasa ai! Suntem toti in aceeasi oala, si tu si eu pentru ca nu avem alternative. Poate doar sa traiesti undeva la tara cu o gospodarie puternica si sa mananci doar din cea ce produci. - lapte si branza de la vaci care manaca... ce ? Si care sunt crescute cu tot felul de chestii numai pentru a da cat mai mult lapte. Ai posibilitate sa iti iei lactatele direct de la vreo stana la care animalele pasc pe pasune cu iarba naturala? - oua de la gaini care traiesc toata viata in 30cm patrati? si ce mananca gaina aia? pfff... nu cred ca stii. - peste: cam aici sunt sansele de a manca ceva natural in special in cazul pestelui oceanic. O fi oceanul ala poluat dar impactul este mic si pestii aia manaca din ocean asa cum au mancat de mii de ani. Astia din crescatorii iar sunt crescuti cu tot felul de chestii ca sa se faca mari repede. Vegetarian? Intr-o zi lumea va descoperi ca goana asta nebuna dupa un pret bun distruge calitatea. Din pacate pentru noi, o sa fie prea tarziu. enjoy, Mtz panta de care vorbeam era aceea in care ii numeai pe unii, sau mai degraba pe toti, cvasi-prosti, ca nu dau 25 de lei pe un pastrav 'de calitate' de parca tu puteai gira cu viata calitatea pestelui lui tablagiu. ceea ce nu e valabil. daca puteai baga mana in foc si stiai tu sigur ce peste vinde el si cum justifica 50 % in plus atunci da, jos palaria. cu privire la intrebarile tale: 1,2,3 da, imi iau direct de la sursa 1,2 din varful muntelui, de la noi 3 din norvegia, numai ce se poate congela 2/3 zile cu privire la ultimul punct...ce te faci cu cazurile in care ai de unde sadai, si vrei sa dai, dar nu ai pe ce ?! vrei sa platesti calitate, dar nu o gasesti nicaieri. te rog sa-mi spui daca ai mancat, de exemplu, vreodata stridii in bucuresti/romania... si daca da unde si cum ti s-au parut ![]() |
Posted 08 March 2010 - 19:12

Din cate simt eu, ai mai avut discutii pe tema asta, ca prea te-ai "oparit" repede. Ai avut impresia ca apar eu pastravul tablagiului. Chiar am scris ca: "Problema la threadul asta este cat e reclama gratuita si cat este adevarat" pentru ca ma confrunt frecvent pe aria mea cu reclama mincionoasa si lupt impotriva ei asa cum pot. Asa ca nu stiu de ce as lua apararea unui produs despre care doar imi garanteaza un anume X pe net. Eu am aparat produsele care chiar sunt naturale si care sunt de calitate si dupa care tanjesc si s-a nimerit sa fie vorba de pastravul astuia.
Mai mult de atat, pot spune ca mi-am petrecut multe zile pe balti inca din copilarie si am avut ocazia sa mananc peste proaspat de mic copil, numai ca nu ma omor cu pestele. Mai mult am pescuit decat am mancat. Si acum am 8 lansete dar pe care nu le-am mai folosit de vreo 2 ani ca nu mai gasesc locuri bune de pescuit. In legatura cu mancatul, mai ajung prin diferite locatii, la diferite persoane acasa si la un moment dat sunt socat sa redescopar gusturi pe care credeam ca nu mai exista. Cand am mancat la cineva in vizita, din intamplare ultima rosie cu gust natural mi-am adus aminte de copilarie si bunici si gradina lor in care cresteau rosiile alaturi de alte legume. Nu am mancat stridii. Nu ma pasioneaza asa tare chestiile legate de pesti, fructe de mare, scoici, etc.
cu privire la ultimul punct...ce te faci cu cazurile in care ai de unde sa dai, si vrei sa dai, dar nu ai pe ce ?! vrei sa platesti calitate, dar nu o gasesti nicaieri. Eu m-as fi luat de tablagiu daca ar fi venit si ar fi zis: bai baieti am niste pastrav la 10 lei kg, ce ziceti, pot sa il vand. Unii ar fi sarit "da si mie, da si mie" si eu l-as fi intrebat "de ce e atat de ieftin, care e smecheria"? Repet: tablagiul va vinde acei pastravi daca sunt asa cum spune el; altii vor vinde alte produse care sunt asa cum ma astept EU sa fie unor oameni ca MINE, care tanjesc dupa acele gusturi de odinioara si nu numai gust ci si calitatea nutritiva a acelor produse. Problema mea si a multora este ca nu a sosit momentul. Goana dupa pret mic asa cum s-a intamplat si aici ne omoara sansele noastre ale celorlalti care dorim sa mancam gustos si sanatos si nu vorbesc de blestematul de peste ci de 1000 de alte produse din magazine. Pe vremea lui Ceausescu, carnatii Cabanos erau o specialitate din ce in ce mai greu de gasit. Dupa revolutie s-au apucat toate srl-urile sa faca acel Cabanos. Cu timpul, ca sa vanda unii au inceput sa faca rabat la pret si implicit la calitate si s-a mai vandut vreo 2 ani. Astazi, dupa 15 ani de la "operatiunea Cabanosul", cine mai cumpara carnati Cabanos? S-a distrus un produs, un brand care echivala cu calitate si bun gust din dorinta de a-l face cat mai ieftin. Venea oferta unuia si spunea: uitati, eu am un cabanos mai ieftin decat concurenta si este la fel de bun. Concurenta ca sa nu moara de foame, facea si ea acealasi lucru si tot asa pana s-a dus dracu tot carnatul. Si ca tot sunt offtopic, sa iti dau un exemplu exact de acum de cand scriu: am un tricou ce are o eticheta in lateral. Eu tai etichetele din prima secunda dupa ce l-am cumparat deoarece in respectivele locuri am devenit foarte sensibil din cauza ca pielea mi-a fost "atacata" de respectivele etichete. Desi eticheta e taiata cat am putut eu de bine, ma jeneaza in continuare si va trebui sa incerc sa o smulg de tot, cu riscul de a rupe cusatura de la tricou. Mai sunt si etichetele acelea de la gat si care mi-au creat si acolo sensibilitate. Pret de peste 25 de ani am purtat tricouri (numai bumbac toata viata) si nu am avut nici pe dracu de la etichete. Intr-o zi, un dobitoc s-a trezit ca mai economiseste 0,0000001 $ daca face eticheta din materialul asta de rahat si care provoaca probleme. O sa ajung sa cumpar tricourile in functie de tipul etichetei? Ai observat ca au aparut unele tricouri de la anumite branduri la care eticheta se elimina de tot? De ce au introdus aia optiunea respectiva? Din cauza unora care s-au gandit numai si numai sa scoata ceva mai ieftin ca sa vanda, altii trebuie sa ia masuri extreme. enjoy, Mtz Edited by Mtz, 08 March 2010 - 19:23. |
Posted 11 March 2010 - 12:20

Subscriu la chestia legata de etichete.
Referitor la produsele naturale, in toamna a existat langa Piata de flori in fiecare weekend un targ cu produse traditionale, si am avut ocazia sa mananc in aceeasi saptamana si mezeluri din comert si produse traditionale. Nu sufera comparatie. Recent a mai fost un targ de produse traditionale la MTR si erau niste cozii.....imi amintesc o discutie interesanta de la targ " Ea catre El: uite smantana asta arata bine o luam ? El Cat costa ? X ron. Cam scump, luam de la Selgros." O solutie la procurarea produselor traditionale direct de la producatori se pare ca o au cei din Timisoara, nu mai retin titlul articolului, au format o asociatie si livreaza oamenilor direct acasa produsele lor. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users