Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
iPhone XS telefonul functioneaza,...

La multi ani @alin632!

Temperatura in depozite vama 5...

nota constatare compania municipa...
 Inca un fost vechi comunist ajung...

Ce argumente au cei care susț...

Recomandare auto 6k euro

Vreau sa trimit o bicicleta Timis...
 Ceva studenti Academia Fortelor A...

Reflectoare mobile pentru vreme n...

Acord vizionare...?

Afecteaza in vreun fel piata munc...
 Urticarie de contact cu hainele ?

Modificare tocator de crengi

Transfer bani pe trading212

Autoturism saltat din parcare din...

Despre semnul fiarei

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
935 replies to this topic

sapientia

sapientia

Junior Member

• Grup: Members

View PostValarauko, on 9th March 2010, 22:16, said:

Semnul fiarei sau semnul diavolului se spune ca cine ajunge sa-l vad moare la scurt timp dupa aceea... de asemenea se mai spune cum ca
ar aparea sub forma unui caine negru mare care priveste fix persoana in cauza....

Intr-o noapte (ca in multe altele) am iesit cu prietena la o plimbare... am ajuns in cimitir (culmea) am vazut un caine imens negru care
ma privea fix... n-am murit a doua zi, sau in saptamana respectiva..de fapt avand in vedere ca in mai scriu pe forum n-am murit nici
la 4 ani de la intamplare.... concluzie ? chiar era necesar un astfel de topic... ?acum 3 ani a  mai fost un astfel de topic pe care s-au
discutat fel de fel de astfel de probleme existentiale ale naturii umane... pe atunci moderator era megara (poate userii mai vechi isi aduc aminte de ea)....
concluzia topicului respectiv a fost ca este inutil...... -_-

Pentru ca tu il consideri inutil asta e in dreptul tau nu si al altora. De ce sa fie inutil? Care sunt argumentele tale?

leoluke

leoluke

Active Member

View PostValarauko, on 9th March 2010, 23:16, said:

Semnul fiarei sau semnul diavolului se spune ca cine ajunge sa-l vad moare la scurt timp dupa aceea... de asemenea se mai spune cum ca
ar aparea sub forma unui caine negru mare care priveste fix persoana in cauza....

Intr-o noapte (ca in multe altele) am iesit cu prietena la o plimbare... am ajuns in cimitir (culmea) am vazut un caine imens negru care
ma privea fix... n-am murit a doua zi, sau in saptamana respectiva..de fapt avand in vedere ca in mai scriu pe forum n-am murit nici
la 4 ani de la intamplare.... concluzie ? chiar era necesar un astfel de topic... ?acum 3 ani a  mai fost un astfel de topic pe care s-au
discutat fel de fel de astfel de probleme existentiale ale naturii umane... pe atunci moderator era megara (poate userii mai vechi isi aduc aminte de ea)....
concluzia topicului respectiv a fost ca este inutil...... -_-

......putem citi si povesti ,,vanatoresti,,....ca cea scrisa de tine.....putem
citi si Apocalipsa lui Ioan.....in care scrie.....ferice de cel ce pazeste cuvintele
acestea......avem ratiune si intuitie.....cu care vom filtra ce e bun....si ne foloseste
....si poate se si ,,implineste,,..... :rolleyes:

sapientia

sapientia

Junior Member

Si  acum am ajuns si la semnul fiarei. Pana acum am vazut ca Fiara este Roma papala, Papalitatea. Semnul ei trebuie sa fie ceva ce o reprezinta.
     Insa, inainte de a vedea efectiv semnul Fiarei sa vedem care e semnul lui Dumnezeu. Sfanta Scriptura, in Apocalipsa capitolul 7 spune despre el astfel:

2....si am vãzut un alt înger care se suia dinspre rãsãritul soarelui, si care avea pecetea Dumnezeului cel viu. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri, cãrora le fusese dat sã vatãme pãmîntul si marea,
          3. zicînd: "Nu vãtãmati pãmîntul, nici marea, nici copacii, pînã nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!"

Pecete=semn=sigiliu. Este semnul apartenentei divine.
     Care e acest semn? Sa citim in  Exod 31 :

13."Vorbeste copiilor lui Israel,si spune-le: "Sã nu care cumva sã nu tineti sabatele Mele, cãci acesta va fi între Mine si voi si urmasii vostri, un semn dupã care se va cunoaste cã Eu sunt Domnul, care vã sfintesc.

Si in Ezechiel 20,

20. Sfintiti Sabatele Mele, cãci ele sunt un semn între Mine si voi, ca sã stiti cã Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru!"...

Care este concluzia? Sabatul este semnul sau sigiliul lui Dumnezeu ,care ne spune ca apartinem Lui. Sabatul este memorialul cretiunii noastre si al faptului ca am fost creati de Dumnezeu.In Exodul 20 citim:

8.Adu-ti aminte de ziua de odihnã, ca s-o sfintesti.
             9. Sã lucrezi sase zile, si sã-ti faci lucrul tãu.
             10. Dar ziua a saptea este ziua de odihnã închinatã Domnului, Dumnezeului tãu: sã nu faci nici o lucrare în          ea, nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici robul tãu, nici roaba ta, nici vita ta, nici strãinul care este în casa ta.
             11. Cãci în sase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmîntul si marea, si tot ce este în ele, iar în ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnã si a sfintit-o.

Orice sigiliu ne descopera cel putin trei elemente de baza :
             1.Numele celui care l-a pus
             2.Functia
             3.Teritoriul de actiune

Sabatul indeplineste toate aceste conditii;
              1.Numele=Domnul Dumnezeu
              2.Functia=a creat
              3.Teritoriul=cerurile si pamantul in sase zile

In ce zi cade SABATUL? Despre acest aspect mai tarziu.

dulgherul

dulgherul

Senior Member

• Grup: Senior Members

View Postsapientia, on 11th March 2010, 19:27, said:

Si  acum am ajuns si la semnul fiarei. Pana acum am vazut ca Fiara este Roma papala, Papalitatea. Semnul ei trebuie sa fie ceva ce o reprezinta.
..................................................................

In ce zi cade SABATUL? Despre acest aspect mai tarziu.
Ups.
Deci fiara este Roma papala si a schimbat sabatu, care desigur ca o sa-i stabilim mai tirziu ziua in care...cade!!!
Chiar asa, in ce zi cade sabatul tinind cont ca folosim un calendar care are diferente si in zile?
Intre calendarul Georgian si Iulian, cind sa stabilit "trecerea" era o diferenta de la marti la...vineri! Atunci cum stabilim sabatul?
Care , desigur, ar trebui sa fie simbata! :rolleyes:

Is curios, in cazul asta, care-i semnul?
Si ce reprezinta? Este fizic sau..."spiritual"?

Edited by dulgherul, 11 March 2010 - 21:41.

Startpause

Startpause

Guru Member

sunt curios cati dintre voi stiu ca Banca Centrala Europeana are sediul la adresa asta :

60066 Frankfurt am Main, Germany

o simpla coincidenta ? :naughty:

dulgherul

dulgherul

Senior Member

View Postspare-me, on 11th March 2010, 20:47, said:

sunt curios cati dintre voi stiu ca Banca Centrala Europeana are sediul la adresa asta :

60066 Frankfurt am Main, Germany

o simpla coincidenta ? :naughty:
Desigur nu.
Este un "aranjament" care este facut cu buna stiinta.
Doar naivi spun de...teoria conspiratiei.

pamant

pamant

Active Member

Semnul este unul spiritual si este in legatura cu invatatura trinitara ,dogma care-i uneste pe toti sub cupola papala.
Adventistii de mult sunt sub patronajul romei ,nici un predicator tv (speranta tv)nu mai atinge subiectul sensibil cu Vaticanul ,deja au cazut la incercarea din Matei 4;8-9.

leoluke

leoluke

Active Member

View Postpamant, on 11th March 2010, 22:56, said:

Semnul este unul spiritual si este in legatura cu invatatura trinitara ,dogma care-i uneste pe toti sub cupola papala.
Adventistii de mult sunt sub patronajul romei ,nici un predicator tv (speranta tv)nu mai atinge subiectul sensibil cu Vaticanul ,deja au cazut la incercarea din Matei 4;8-9.

....asta e opinia ta.....mai trebuie sa demonstrezi ca semnul e in legatura cu
invatatura trinitara....care de fapt e biblica....cine spune ca invatatura catolica
e cu totul gresita....fiecare cult e mai aproape sau mai departe de invatatura lui
Hristos..... :coolspeak:

View Postdulgherul, on 11th March 2010, 22:39, said:

Ups.
Deci fiara este Roma papala si a schimbat sabatu, care desigur ca o sa-i stabilim mai tirziu ziua in care...cade!!!
Chiar asa, in ce zi cade sabatul tinind cont ca folosim un calendar care are diferente si in zile?
Intre calendarul Georgian si Iulian, cind sa stabilit "trecerea" era o diferenta de la marti la...vineri! Atunci cum stabilim sabatul?

....atunci cand s-a facut decalajul....s-au ,,sarit,, doua saptamani...insa dupa o marti a
venit tot miercuri...si nu joi sau alta zi....in plus evreii au pastrat succesiunea zilelor
neadoptand acest calendar.... :coolspeak:

pamant

pamant

Active Member

....asta e opinia ta.....mai trebuie sa demonstrezi ca semnul e in legatura cu
invatatura trinitara.

Demonstratia o gasesti in Faptele Apost.
Arata-mi vreun ucenic sau un   Apostol botezat in Numele Fiarei ...de fapt un verset modificat din Matei 28;19 pe care l-a demontat EUSEBIU la conciliul de la Niceea.

Nu știți că toți câți am fost botezați în Isus Hristos, am fost botezați în moartea Lui? (Rom. 6:3). Indiferent dacă Matei 28:19 este în forma originală sau nu - un lucru este sigur: ucenicii au înțeles bine porunca misionară și au împlinit-o în mod corect. Dacă părinții bisericii au schimbat cuvintele din textul grecesc:En to onomati mou = Înăuntru în Numele Meu cu formula n Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt, atunci au fost amăgiți și ispitiți de dușman și prin aceasta și-au atras asupra lor o vină grea, care nu se poate repara niciodată. Ei vor trebui să dea socoteală în ziua judecății și vor suferi consecințele. Dacă ne gândim că învățătura despre trinitate, pe care ei au preluat-o din păgânism, este în directă legătură cu formula trinitară a botezului, atunci cercetătorii critici ar putea avea dreptate în ceea ce privește Matei 28:19.

Edited by pamant, 12 March 2010 - 23:40.

sapientia

sapientia

Junior Member

View Postdulgherul, on 11th March 2010, 21:39, said:

Ups.

Insa, inainte de a vedea efectiv semnul Fiarei sa vedem care e semnul lui Dumnezeu. Sfanta Scriptura, in Apocalipsa capitolul 7 spune despre el astfel:

2....si am vãzut un alt înger care se suia dinspre rãsãritul soarelui, si care avea pecetea Dumnezeului cel viu. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri, cãrora le fusese dat sã vatãme pãmîntul si marea,
          3. zicînd: "Nu vãtãmati pãmîntul, nici marea, nici copacii, pînã nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!"

Pecete=semn=sigiliu. Este semnul apartenentei divine.
     Care e acest semn? Sa citim in  Exod 31 :

13."Vorbeste copiilor lui Israel,si spune-le: "Sã nu care cumva sã nu tineti sabatele Mele, cãci acesta va fi între Mine si voi si urmasii vostri, un semn dupã care se va cunoaste cã Eu sunt Domnul, care vã sfintesc.

Si in Ezechiel 20,

20. Sfintiti Sabatele Mele, cãci ele sunt un semn între Mine si voi, ca sã stiti cã Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru!"...

Care este concluzia? Sabatul este semnul sau sigiliul lui Dumnezeu ,care ne spune ca apartinem Lui. Sabatul este memorialul cretiunii noastre si al faptului ca am fost creati de Dumnezeu.In Exodul 20 citim:

8.Adu-ti aminte de ziua de odihnã, ca s-o sfintesti.
             9. Sã lucrezi sase zile, si sã-ti faci lucrul tãu.
             10. Dar ziua a saptea este ziua de odihnã închinatã Domnului, Dumnezeului tãu: sã nu faci nici o lucrare în          ea, nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici robul tãu, nici roaba ta, nici vita ta, nici strãinul care este în casa ta.
             11. Cãci în sase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmîntul si marea, si tot ce este în ele, iar în ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnã si a sfintit-o.

Orice sigiliu ne descopera cel putin trei elemente de baza :
             1.Numele celui care l-a pus
             2.Functia
             3.Teritoriul de actiune

Sabatul indeplineste toate aceste conditii;
              1.Numele=Domnul Dumnezeu
              2.Functia=a creat
              3.Teritoriul=cerurile si pamantul in sase zile
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Daca Iisus a inviat in ziua dintai a saptamanii adica Duminica, ziua a saptea sau Sabatul cade Sambata.
         Daca Sambata este semnul sau sigiliul lui Dumnezeu inseamna ca o zi opusa acesteia e semnul Fiarei.
       Care este acea zi opusa Sambetei anticipata si in Sripuri in cartea lui Daniel, capitolul 7 cu versetul 25:

25..El va rosti vorbe de hulã împotriva Celui Prea Înalt, va asupri pe sfintii Celui Prea Înalt, si se va încumeta sã    schimbe vremurile si legea...

Nu este alta decat ziua Dumincii, care a ajuns in crestinism prin decretul lui Constantin cel Mare in anul 321 en:

*In anul 321(imparatul pagin Constantin cel Mare emite un decret prin care..)
                prima zi a saptaminii,cunoscuta sub numele de Ziua Soarelui…este declarata    
                zi de repaus.*
Constantin cel Mare,de Ion Barnea,ed.Stiintifica si
Enciclopedica,Bucuresti,1982,pag.68

*Duminica…termen care a inlocuit sarbatoarea saptaminala pagina Dies
                 Solis(Ziua Soarelui).*
Istoria Bisericii Ortooxe Romane,de preot prof.dr.
Mricea Pacurariu,ed.a doua ,1991,pag.74

*Cultul(pagin)mithraic se efectua intr-un fel de grote…ca zi de inchinare
                avea Duminica-Ziua Soarelui.*
Istoria religiilor,de Diacon Dr.Prof.Emilian Vasilescu,
1982,pag.310

Iata aici si un dialog din cartea lui Stephan Keenan, “Un catehism doctrinal” la pagina 176:

‘Intrebare:- Poti sa dovedesti in vreun fel ca Biserica Catolica are putere sa instituie sarbatori religioase ...?
            Raspuns:- Daca nu ar fi avut o asemenea putere, nu ar fi putut sa faca ceea ce accepta toti teologii moderni: nu ar fi putut sa inlocuiasaca pazirea sambetei, ziua a saptea a saptamanii, cu duminica, prima zi a saptamanii, o schimbare pentru care nu exista nici o autoritate scripturistica”.

Deci ziua duminicii nu a ajuns in crestinism ca argument la ziua in care a inviat Iisus, ci Biserica catolica a introdus-o.

Si inca ceva foarte important care are sa va surprinda, din declaratii oficiale ale bisericii catolice :

“Desigur, Biserica Catolica pretinde ca schimbarea (din Sambata in Duminica) a fost actul ei...si acest
             act este SEMNUL autoritatii ei in probleme religioase.”
                                                             H.P.Thomas, Chancellor of Cardinal Gibbons      

“Duminica este semnul autoritatii noastre…”
                                                            The Catolic Record, Ontario-Canada, 1 septembrie 1923

Sunt dovezi de netagaduit ca semnul Fiarei e in ograda catolicismului. Ce va urma se va vedea.
         Problema e , ce facem cu avertismentul Mantuitorului nostru din cartea Apocalipsei, capitolul 14:

9. Apoi a urmat un alt înger, al treilea, si a zis cu glas tare: "Dacã se închinã cineva fiarei si icoanei ei, si primeste semnul ei pe frunte sau pe mînã,
             10. va bea si el din vinul mîniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mîniei Lui; si va fi chinuit în foc si în pucioasã, înaintea sfintilor îngeri si înaintea Mielului.
              11. Si fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Si nici ziua, nici noaptea, n-au odihnã cei ce se închinã fiarei si icoanei ei, si oricine primeste semnul numelui ei!

Care-i solutia salvatoare ? Sa acceptam sa ascultam de toate poruncile lui Dumnezeu, inclusiv de porinca a patra despre pazirea sabatului in ziua biblica, Sambata. Dar acest lucru e posibil doar cu ajutorul lui Iisus.
         Alegerea e de partea noastra.
         Dumnezeu inainte de orice Biserica, sfinti, oameni sau invatauri nebiblice.Numai asa suntem in siguranta.
        Sa ramanem la “ce sta scris” in Scripturi.
        Succes.      

Calendarul nu a schimbat zilele saptamanii ci au fost adugate 14 zile in plus, atat. Saptamana a ramas neschimbata.

pamant

pamant

Active Member

Bisericile protestante susțin că ele se orientează după Sfînta Scriptură. Dacă este, într-adevăr, așa, este o altă problemă, pentru că și protestanții au pus în mare parte tradițiile și practicile pe același nivel cu Biblia. Catolicii se bazează pe ambele: pe Scriptură și pe tradiție. Dar la o privire mai atentă, nu este numai o tradiție decorată cu texte biblice? În ceea ce privește astfel de tradiții, Domnul li se adresează așa numiților vizitatori ai slujbelor divine  cu un energic degeaba Degeaba Mă cinstesc, dînd învățături care nu sînt decît niște porunci omenești... El le-a mai zis:Ați desființat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina voastră  (Mar. 7, 7+9). Pe baza acestora și a altor pasaje din Scriptură toată lucrarea religioasă este zadarnică, dacă nu este făcută conform voiei lui Dumnezeu. Zadarnic este orice rozariu, zadarnic este fiecare Ave Maria , zadarnic sînt toate lucrurile religioase, zadarnice sînt toate pelerinajele! Totul este zadarnic! Voia lui Dumnezeu nu este stabilită de papi sau de alții, ci a fost vestită, o dată pentru totdeauna, deja de profeți și apostoli în Sfînta Scriptură.

Din păcate nici cercetarea protestantă asupra primelor secole nu a fost destul de consecventă, pentru că nu s-a putut sau nu s-a voit să se meargă pe urma acestui gînd, tendința unirii alungînd ideea prezentării adevăratei dezvoltări. Protestanții, care au ieșit din biserica romano-catolică, sînt în marea lor majoritate de părere că este vorba de Biserica lui Isus Hristos, de aceea nu se ostenesc deloc să lumineze adevărul primelor secole. Se vorbește doar despre devierile și neînțelegerile din trecut.

sapientia

sapientia

Junior Member

View Postpamant, on 13th March 2010, 08:26, said:

Bisericile protestante susțin că ele se orientează după Sfînta Scriptură. Dacă este, într-adevăr, așa, este o altă problemă, pentru că și protestanții au pus în mare parte tradițiile și practicile pe același nivel cu Biblia. Catolicii se bazează pe ambele: pe Scriptură și pe tradiție. Dar la o privire mai atentă, nu este numai o tradiție decorată cu texte biblice? În ceea ce privește astfel de tradiții, Domnul li se adresează așa numiților vizitatori ai slujbelor divine  cu un energic degeaba Degeaba Mă cinstesc, dînd învățături care nu sînt decît niște porunci omenești... El le-a mai zis:Ați desființat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina voastră  (Mar. 7, 7+9). Pe baza acestora și a altor pasaje din Scriptură toată lucrarea religioasă este zadarnică, dacă nu este făcută conform voiei lui Dumnezeu. Zadarnic este orice rozariu, zadarnic este fiecare Ave Maria , zadarnic sînt toate lucrurile religioase, zadarnice sînt toate pelerinajele! Totul este zadarnic! Voia lui Dumnezeu nu este stabilită de papi sau de alții, ci a fost vestită, o dată pentru totdeauna, deja de profeți și apostoli în Sfînta Scriptură.

Din păcate nici cercetarea protestantă asupra primelor secole nu a fost destul de consecventă, pentru că nu s-a putut sau nu s-a voit să se meargă pe urma acestui gînd, tendința unirii alungînd ideea prezentării adevăratei dezvoltări. Protestanții, care au ieșit din biserica romano-catolică, sînt în marea lor majoritate de părere că este vorba de Biserica lui Isus Hristos, de aceea nu se ostenesc deloc să lumineze adevărul primelor secole. Se vorbește doar despre devierile și neînțelegerile din trecut.

Ai perfecta dreptate. Majoritatea bisericilor protestante si neoprotestante desi se delimiteza de biserica catolica numai prin faptul ca tin Duminica respecta o hotarare a Bisericii Catolice.

pamant

pamant

Active Member

View Postsapientia, on 13th March 2010, 14:33, said:

Ai perfecta dreptate. Majoritatea bisericilor protestante si neoprotestante desi se delimiteza de biserica catolica numai prin faptul ca tin Duminica respecta o hotarare a Bisericii Catolice.

Cand va veti delimita si de hotararea infintarii botezeului "no name "in cele trei titluri si va veti dezice de acest botez eretic ,poti fi de acord cu ce am scris mai sus . :camera:

dulgherul

dulgherul

Senior Member

View Postsapientia, on 13th March 2010, 06:55, said:

.......................................
        Sa ramanem la ?ce sta scris? in Scripturi.
        Succes.
Daca raminem la "ce sta scris" in scripturi apoi scrie si asta:
Apocalipsa 13:17  și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.
Apoc 14.12; Apoc 15.2;  
Apocalipsa 13:18  Aici e înțelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Și numărul ei este: șase sute șaizeci și șase

Deci nu exista nici o dovada ca Dumnezeu a inceput sa creieze duminica si acea zi ar fi "marcata" cu 666.

Pe de alta parte cine este impiedicat sa mearga la marchet, pentru cumparaturi, duminica si nu pot cumpara ca nu este...simbata!

Pe urma Iisus a inviat duminica si tot duminica a pogorit si Duhul Sfint. Deci cel care a creiat a stabilit datele si vremurile.

Succes.

Edited by dulgherul, 13 March 2010 - 20:26.

sapientia

sapientia

Junior Member

View Postdulgherul, on 13th March 2010, 20:25, said:

Daca raminem la "ce sta scris" in scripturi apoi scrie si asta:
Apocalipsa 13:17  și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.
Apoc 14.12; Apoc 15.2;  
Apocalipsa 13:18  Aici e înțelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Și numărul ei este: șase sute șaizeci și șase

Deci nu exista nici o dovada ca Dumnezeu a inceput sa creieze duminica si acea zi ar fi "marcata" cu 666.

Pe de alta parte cine este impiedicat sa mearga la marchet, pentru cumparaturi, duminica si nu pot cumpara ca nu este...simbata!

Pe urma Iisus a inviat duminica si tot duminica a pogorit si Duhul Sfint. Deci cel care a creiat a stabilit datele si vremurile.

Succes.

Sa-ti raspund pe rand:

Pentru inceput in legatura cu afirmatia ta "Deci nu exista nici o dovada ca Dumnezeu a inceput sa creieze duminica si acea zi ar fi "marcata" cu 666".
   Daca ai urmarit interventiile mele de pana acum pe acest topic ai fi vazut ca semnul fiarei e Duminica. E semnul autoritatii Bisericii Catolice.
   Nu ziua de Duminica e vinovata cu ceva ci omul care nu asculta de porunca a patra cu referinta la Sabat.(Exodul 20.8-11). Adu-ti aminte de ziua Sabatului (Sambetei)...
   La a doua afirmatie a ta "Pe de alta parte cine este impiedicat sa mearga la marchet, pentru cumparaturi, duminica si nu pot cumpara ca nu este...simbata!". Aici nu e vorba de faptul ca cineva e oprit sa mearga duminica sau sambata, ci de ideea ca nu poti cumpara sau vinde daca nu accepti ziua duminicii sau semnul fiarei ca zi de inchinare in locul sambetei. Va veni o vreme cand aceasta declaratie va fi obligatorie. Atunci va intra in vigoare semnul fiarei. Pana atunci nimeni nu are semnul fiarei chiar daca tii duminica la ora actuala.
   Totusi, vin cu o remarca biblica, pazirea Sabatului sau a poruncii a patra din Decalog, pe langa celelalte noua porunci ale Decalogului e obligatorie daca vrei sa fii mantuit. Iata ce spune un text biblic in acest sens. Il gasesti in cartea lui iacov, capitolul 2 cu versetul 10:

10.Pentru cã cine va pãzi toatã legea, dar va gresi într-o singurã poruncã, s-a fãcut vinovat fatã de toate poruncile.

La a treia afirmatie  a ta "Pe urma Iisus a inviat duminica si tot duminica a pogorit si Duhul Sfint. Deci cel care a creiat a stabilit datele si vremurile"
, Si care e problema, vezi vreo declaratie biblica care sa ne oblige sa tinem duminica pentru ca Iisus a inviat in acesta zi? Este doar un fapt consemnat cum ca Iisus a inviat in ziua dintai a saptamanii adica Duminica si atat. De asemena o alta declaratie biblica cum ca Duhul Sfant s-a pgorat duminica si atat.
  De ce sa fortam textele biblice si sa afirmam ce ne convine. Nu exista nici un text in Biblie care sa ne spuna sa tinem Duminica in locul Sambetei pentru ca Iisus a inviat in acesta zi. Crestinatatea tine Duminica pentru ca Biserica Catolica a stabilit aceasta. Este o porunca a Bisercii Catolice si nicidecum a lui Dumnezeu. Pentru ca iisus a afirmat foarte clar in Scipturi, in Matei 5 cu versetele 17 si 18:

17.Sã nu socotiti cã am venit sã stric Legea sau proorocii; n-am venit sã stric, ci sã împlinesc.
    18. Cãci adevãrat zic vouã: Înainte de a trece cerul si pãmântul, o iotã sau o cirtã din Lege nu va trece, pânã ce se vor face toate.

Asa ca, sa nu mai sustinem o zi care nu are baza biblica. Dumnezeu ne va cere socoteala pentru asta. Sa ramanem la cuvintele adevarate ale Mantuitorului nostru si sa le implinim caci El e gata Sa vina a doua oara.    

View Postpamant, on 13th March 2010, 14:41, said:

Cand va veti delimita si de hotararea infintarii botezeului "no name "in cele trei titluri si va veti dezice de acest botez eretic ,poti fi de acord cu ce am scris mai sus . :camera:

De ce ,pentru ca Iisus a spus sa-i botezi pe oameni in Numele celor trei Persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

pamant

pamant

Active Member

10.Pentru cã cine va pãzi toatã legea, dar va gresi într-o singurã poruncã, s-a fãcut vinovat fatã de toate poruncile.

Bun este scris .
Dar mai este scris ;

6. Dar acum, am fost izbaviti de Lege si suntem morti fata de Legea aceasta care ne tinea robi, pentru ca sa slujim lui Dumnezeu intr-un duh nou, iar nu dupa vechea slova.

27. Unde este, dar, pricina de lauda? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credintei. :naughty:

3. Si marturisesc iarasi, inca o data, oricarui om care primeste taierea imprejur, ca este dator sa implineasca toata Legea.
4. Voi, care voiti sa fiti socotiti neprihaniti prin Lege, v-ati despartit de Hristos; ati cazut din har. :console:

10. Caci toti cei ce se bizuie pe faptele Legii sunt sub blestem; pentru ca este scris: „Blestemat este oricine nu staruie in toate lucrurile scrise in cartea Legii, ca sa le faca.” :naughty:

Edited by pamant, 14 March 2010 - 09:22.

leoluke

leoluke

Active Member

View Postpamant, on 14th March 2010, 10:20, said:

Bun este scris .
Dar mai este scris ;

6. Dar acum, am fost izbaviti de Lege si suntem morti fata de Legea aceasta care ne tinea robi, pentru ca sa slujim lui Dumnezeu intr-un duh nou, iar nu dupa vechea slova.

27. Unde este, dar, pricina de lauda? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credintei. :naughty:

3. Si marturisesc iarasi, inca o data, oricarui om care primeste taierea imprejur, ca este dator sa implineasca toata Legea.
4. Voi, care voiti sa fiti socotiti neprihaniti prin Lege, v-ati despartit de Hristos; ati cazut din har. :console:

10. Caci toti cei ce se bizuie pe faptele Legii sunt sub blestem; pentru ca este scris: „Blestemat este oricine nu staruie in toate lucrurile scrise in cartea Legii, ca sa le faca.” :naughty:

.....ai uitat sa mentionezi CONTEXTUL.....in NT cuvantul Lege este folosit
si atunci cand e vorba de jertfe, circumcizie,...etc.....si de asemenea atunci
cand se vorbeste de idolatrie, adulter,...etc.....
....oricum...in ambele cazuri...apostolul are dreptate....pazirea Legii nu ne
poate mantui.....doar Jertfa lui Hristos....insa acceptand acest Har....bineinteles ca
nu voi mai iubi pacatul....care este calcare de Lege.....astfel doar Legea nu mai are putere
asupra adevaratului crestin.....
.....la final....ai uitat sa mentionezi CONCLUZIA apostolului Pavel....care urmeaza dupa
versetele scoase de tine din context..... :rolleyes:

31.   Desființăm deci noi Legea prin credință? Nicidecum! Dimpotrivă, întărim Legea

pamant

pamant

Active Member

31. Desființăm deci noi Legea prin credință? Nicidecum! Dimpotrivă, întărim Legea

Romani 3:28  
Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credință, fără faptele Legii.

Si daca vrei sa fim trendy si in context ,,,,,,,,,,citeste continuarea contextului .......

Romani 4:2  
Dacă Avraam a fost socotit neprihănit prin fapte, are cu ce să se laude, dar nu înaintea lui Dumnezeu.
Rom 3.20-28;
Romani 4:3
Căci ce zice Scriptura? "Avraam a crezut pe Dumnezeu, și aceasta i s-a socotit ca neprihănire."
Gen 15.6; Gal 3.6; Iac 2.23;
Romani 4:4
Însă, celui ce lucrează, plata cuvenită lui i se socotește nu ca un har, ci ca ceva datorat;
Rom 11.6;
Romani 4:5
pe când, celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socotește pe păcătos neprihănit, credința pe care o are el, îi este socotită ca neprihănire.
Ios 24.2;
Romani 4:6
Tot astfel, și David numește fericit pe omul acela, pe care Dumnezeu, fără fapte, îl socotește neprihănit.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate