Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Soiuri rustice de pomi fructiferi - extrem de rezistente la daunatori
Last Updated: Nov 28 2016 21:31, Started by
hunor66
, Feb 23 2010 15:32
·
0
#37
Posted 24 February 2010 - 17:32
Nu am mentionat explicit piersicul Springcrest, e piersic, se taie ca piersicul, se stropeste la timpul lui, se raresc fructele daca vrei piersici, altfel, daca ii lasi tot rodul obtii piersicute, sunt ok, cand le mananci comentariul e "piersica buna, de calitate" dar atat, e in standard, nu se remarca nici prin marime, nici prin alte caracteristici la exceptional.
|
#39
Posted 24 February 2010 - 17:59
Acu ce-ai vrea, sa-ti spun povestea aia cu albinuta?
Ca toti fructiferii, pentru economie de timp, portaltoiul prin marcotare sau drajoni si altoire. |
#40
Posted 24 February 2010 - 18:04
eureur, on 24th February 2010, 17:59, said: Acu ce-ai vrea, sa-ti spun povestea aia cu albinuta? Ca toti fructiferii, pentru economie de timp, portaltoiul prin marcotare sau drajoni si altoire. |
#41
Posted 24 February 2010 - 18:13
Eu caut cires amar de soi, e unul cu gust si aspect de visina si amarui, cu fructul mare. Din astia salbatici cu fructe mici, negre, amare de nu le poti manca, am. Asta e ciresul pasaresc.
Nu scria nimic in postul tau de vreun ajutor, era doar o intrebare, simpla si la obiect, la care ti-am raspuns cum m-am priceput, si in gluma si serios. |
#42
Posted 24 February 2010 - 18:20
eureur, on 24th February 2010, 18:13, said: Eu caut cires amar de soi, e unul cu gust si aspect de visina si amarui, cu fructul mare. Din astia salbatici cu fructe mici, negre, amare de nu le poti manca, am. Asta e ciresul pasaresc. Nu scria nimic in postul tau de vreun ajutor, era doar o intrebare, simpla si la obiect, la care ti-am raspuns cum m-am priceput, si in gluma si serios. |
#43
Posted 24 February 2010 - 23:28
eureur, on 24th February 2010, 16:53, said: Ciresul pasaresc e ciresul salbatic, de padure, pe care il vand primavara unii mai tuciurii in piata gutanilor drept cires soi adevarat, face cireasa cat pruna. Stii de ce ii zice pasaresc ... ? Eu am asa ceva pe langa gard ... vre-o 5-6 buc ... si m-am intrebat de ce mama zmeilor iese asta doar pe langa gard ? Pai cara ciorile, gaitele si graurii ciresile in burtica ca sunt foarte marunte... se asaza pe gard si basculeaza rezultatul digestiei cu samburele intreg numai bun de germinat la baza gardului. Acolo unde exista posibilitatea ... ca la mine ... spun specialistii ca ar fi un portaltoi foarte bun pentru cires fiind foarte rezistent la boli si cu vigoare mare. Ciresile lui sunt foarte mici, negre si foarte amare spre deosebire de ciresile amare de soi care sunt mai mari, tot negre dar gustul amar este discret si apare dupa ce se risipeste impresia de dulce. Edited by masterd6ib6, 24 February 2010 - 23:36. |
#44
Posted 26 February 2010 - 12:48
eureur, on 24th February 2010, 18:13, said: Eu caut cires amar de soi, e unul cu gust si aspect de visina si amarui, cu fructul mare. Din astia salbatici cu fructe mici, negre, amare de nu le poti manca, am. am vazut de la Yurta un cires despre care eticheta zicea ca este amarui. nu mai retin soiul, parca Vega; oricum ceva cu "V"; era galben-rosu. |
#45
Posted 26 February 2010 - 15:11
fastcojo, on 23rd February 2010, 05:31, said: Alte soiuri rustice aproape disparute de pe piata : cretesc, domnesc, parmen. Cires galben caut de ani de zile sa cumpar! Daca nu scoteau astia numele lui Miciurin de pe Bd. de linga Herastrau, poate mai ramineau si cei citiva ciresi ( pt altoi) din zona aia acum plina de blocuri "rustice". |
#46
Posted 28 February 2010 - 17:47
Parerea mea e ca in trecut nu soiurile erau mai rezistente, ci bolile erau mai putine ca numar, iar ca extindere nici nu mai spun. La pomicultura nu ma pricep, dar la zarzavaturi am ceva experienta si pot povesti o intamplare reala, iar fiecare va trage singur concluzia.
Dupa revolutie, prin '92 socrii mei impreuna cu alte rude, au revendicat si primit terenul ce le revenea ca mostenire intr-un sat in care oamenii nu se ocupau cu legumicultura, dar unde exista o sursa buna de apa.In principal se cultivau acolo radacinoase pe terenul neirigabil, iar pe portiunea unde se uda, varza si telina.Cativa ani la rand, atunci cand venea toamna si sapau radacinile de telina nu mai aveau ce face cu atat de multe frunze si ajungeau sa transporte cu caruta la locul de depozitare a gunoiului cantitati mari din aceasta, astfel incat nimeni nu ducea lipsa de asa ceva, ba mai ajungeau sa manance si animalele. Dupa cativa ani, aproximativ prin '97, unul dintre cei care cultivau acolo a plantat pentru prima oara rasad de telina obtinut din seminte olandeze. A fost prilej de uimire generala din partea tuturor, de ajunsesera sa vina toti ca in pelerinaj sa vada cum s-au 'ars' frunzele, de parca trecuse cineva cu arzatorul si le parlise, vorba cuiva. Dupa acel an nimeni nu a mai avut frunze verzi asa ca inainte, desi s-a inceput pentru prima data dupa aceea sa se stropeasca cu diverse fungicide ceea ce a mai ameliorat situatia, dar vorba ceea ... ce a fost nu va mai fi. |
|
#47
Posted 28 February 2010 - 17:52
Sa le fi dat aia cu tot cu boala? Zona e aproape de Yugoslavia? Dupa razboi s-au plans multi de asa ceva!
|
#48
Posted 28 February 2010 - 17:55
Nu, e in Moldova. Oricum, eu nu vad cu ochi buni aceasta raspandire careia aproape ca nu i se mai poate face fata a diverselor bacterii si ciuperci, iar in urma hop si fungicide care sa combata, iar semintele care fac fata diverselor boli au niste preturi...
Edited by green_waves, 28 February 2010 - 17:57. |
#49
Posted 28 February 2010 - 17:59
Eu de mult am banuiala asta cu medicamentele! Nici nu te omoara, nici nu te vindeca. Totul e sa cumperi! Nu ai boli? Le dau ei! Ai soiuri rezistente? Trebuie sa le schimbi cu ale lor! Si putem continua cu exemplele.
|
#50
Posted 28 February 2010 - 19:17
dorel232004, on 28th February 2010, 17:59, said: Eu de mult am banuiala asta cu medicamentele! Nici nu te omoara, nici nu te vindeca. Totul e sa cumperi! nu esti la curent ? este un lucru care se stie deja. chiar un laureat al premiului Nobel pentru chimie a spus foarte clar: MEDICAMENTUL CARE VINDECA NU ESTE RENTABIL. interesul este sa se produca medicamente care cronicizeaza boala, pentru e deveni dependent de ele, si deci cumparator permanent. cred ca gasesti cu gogu multe info in sensul asta. @green - mai este si multimea de ploi acide de toate felurile, care nu existau acum ceva timp. |
#51
Posted 28 February 2010 - 20:54
fastcojo, on 23rd February 2010, 15:53, said: Amar am gasit eu, anul trecut, in trei locuri ( daca astepti doi ani iti spun si daca sint buni ) Doua linga Iasi. Iar al treilea loc, cel mai tare dar si ieftin: anul trecut s-a intimplat sa ma duc cu masina la Chisinau, sa vad Moldoconstruct. In fata expozitiei luai puiet de nuc de 2.5 m cu mai putin de 5 lei ( romanesti), altti pomi la 2-3 lei, arbusti si vita nu mai vorbesc. Doar ca n-au certificat si e cam greu la vama cu ei, dar daca n-ai o duba plina, merge! bucurestenii "venetici" pe la "mosiile" lor( adica si eu) vor CALITATE, GUST,NATURAL! Unde linga Iasi, te rog ? |
|
#52
Posted 28 February 2010 - 21:12
#54
Posted 01 March 2010 - 08:46
Asa este, Sirca!
Iar cealalta este chiar in ultima localitate inainte de vama ( Sculeni, parca!) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users