Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 

Cum vad partitiile de win din linux?

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1
Armand_07

Armand_07

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 02.05.2005
Vreau sa pot sa vad si sa ascult muzica si filmele de pe celelalte partitii de win din
Linux;pana acum eram obisnuit sa le gasesc in /mnt dar in Vector Linux nu apre acolo decat dvd-ul,pen-drive-ul si floppy-ul:((.Help me!Pot sa dau mont la partitiile de pe hdd ;cum?
                     Multumesc,
                              Armand

#2
u9511160

u9511160

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 16.02.2005
In principiu:

mkdir /mnt/partittia_c; mount /dev/hda1 /mnt/partitia_c

Daca iti da eroare ca nu recunoaste filesystemul tre' sa-i specifici tipul cu -t (vezi man mount).

Bafta.

#3
horatzica

horatzica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 20.03.2002
Si daca vrei sa ti le monteze automat la fiecare butare, editeaza /etc/fstab si adauga acolo partitiile. Pentru mai multe detalii "man fstab".

#4
Armand_07

Armand_07

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 02.05.2005
am incercat diferite chestii ..poate careva sa scrie comanda exact cum tre sa o bag in consola ...doar sa dau copy...sry ...nu stiu nimik la linux.multumesc:((

#5
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005
Use search. S-a mai discutat. Vezi aici
:ciocan:

Edited by mufa, 20 June 2005 - 12:59.


#6
u9511160

u9511160

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 16.02.2005

Armand_07, on Jun 20 2005, 12:53, said:

am incercat diferite chestii ..poate careva sa scrie comanda exact cum tre sa o bag in consola ...doar sa dau copy...sry ...nu stiu nimik la linux.multumesc:((

<{POST_SNAPBACK}>

Io zic sa ne platesti o consultatie la Mama Omida, poate aflam si noi exact ce eroare iti da cand dai comanda pe care ti-am scris-o eu.

#7
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005

u9511160, on Jun 20 2005, 12:59, said:

Io zic sa ne platesti o consultatie la Mama Omida, poate aflam si noi exact ce eroare iti da cand dai comanda pe care ti-am scris-o eu.

<{POST_SNAPBACK}>

Poate că /dev/hda1 nu este partiția de windows :D

#8
u9511160

u9511160

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 16.02.2005

mufa, on Jun 20 2005, 13:04, said:

Poate că /dev/hda1 nu este partiția de windows :D

<{POST_SNAPBACK}>

m-am gandit si eu la asta, ...... tu reprezinti pe mama omida pe forum?

#9
Armand_07

Armand_07

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 02.05.2005
hda1 e intr-adevar partitia cu win dar,ii dau asa si cand intru in ea e goala ......am dat comanda asa fara dublu t  ala in consola si ..... nu a dat eroare da nici nu vedeam nimic.

#10
u9511160

u9511160

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 16.02.2005

Armand_07, on Jun 20 2005, 14:23, said:

hda1 e intr-adevar partitia cu win dar,ii dau asa si cand intru in ea e goala ......am dat comanda asa fara dublu t  ala in consola si ..... nu a dat eroare da nici nu vedeam nimic.

<{POST_SNAPBACK}>


mount nu ti-a dat nici un del de mesaj?

#11
Armand_07

Armand_07

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 02.05.2005
acum am incercat sa fac asa:

Armand_Linux://mnt
root:# mkdir hdd_d
Armand_Linux://mnt
root:# cd hdd_d
Armand_Linux://mnt/hdd_d
root:# mount /dev hda1
mount: mount point hda1 does not exist
Armand_Linux://mnt/hdd_d
root:# /dev/hda1
-bash: /dev/hda1: Permission denied


...ajutati-ma atat vreau momentan de la tot linuxu asta :(((
sa pot sa dau mount la partitii ntfs ...

#12
Armand_07

Armand_07

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 02.05.2005
Am reusit ...singur:P...bine ....tot datotita celor scrise de tine ...am incercat in duverse moduri pana a iesit

#13
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,785
  • Înscris: 13.01.2005
mkdir /mnt/hdd_c
mount /dev/hda1 /mnt/hddc_c
cd /mnt/hdc_c
ls -al

#14
Armand_07

Armand_07

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 02.05.2005
dak dau move to trash la un dir care reprezinta o partitie montata ...pateste ceva sistemul?

#15
u9511160

u9511160

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 16.02.2005

Armand_07, on Jun 20 2005, 14:51, said:

dak dau move to trash la un dir care reprezinta o partitie montata ...pateste ceva sistemul?

<{POST_SNAPBACK}>


Nu, o sa-ti stearga tot de pe partitia aia, inclusiv directoru' in care e montata.

Sistemul nu pateste nimic.

Bafta la mutat.:)

#16
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

u9511160, on Jun 20 2005, 14:54, said:

Nu, o sa-ti stearga tot de pe partitia aia, inclusiv directoru' in care e montata.

Sistemul nu pateste nimic.

Bafta la mutat.:)

<{POST_SNAPBACK}>


Depinde cum a montat-o. Daca a montat-o cu simt de raspundere (rw) poate sa o pupe de la revedere. Sistemul e fericit, ti-a indeplinit misiunea. :) Daca e ro, atunci e ok. In linux sint mai putine centuri de siguranta decit in windows. Vrei centuri, pui -i la mv, rm, cp si alte comenzi din astea.

#17
Armand_07

Armand_07

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 02.05.2005
dispare dupa fiecare restart si tre sa le dau iar mount...cum fac sa ramana....:-?
Ce sunt centurile?

#18
horatzica

horatzica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 20.03.2002
Am zis mai sus, dar daca tu nu citesti tot...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate