Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Tenerife

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
1688 replies to this topic

#541
lls869

lls869

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 21.07.2011

 suri, on 17 septembrie 2013 - 18:33, said:

Ne-am intors si noi de citeva zile, incercam sa ne re-acomodam cu atmosfera (si serviciul Posted Image ) din bucuresti. insula este extraordinara, pornind de la cadrul natural si terminind cu infrastructura. nu ma pricep la descrieri, asa ca ma voi rezuma la impresii "tehnice" care ii pot ajuta pe cei interesati.

sejurul a fost organizat pe cont propriu. am cautat zboruri incepind prin noiembrie 2012, hotelul l-am rezervat pe la inceputul anului, masina am rezervat-o prin aprilie, tot atunci am facut si rezervarea pentru El Teide. per total am iesit - zic eu - la 50-60% din pretul unui sejur echivalent cumparat din agentie.

am zburat cu lufthansa prin munchen pina la barcelona, apoi cu air europa in TFN. daca la lufthansa stiam la ce sa ma astept, air europa a fost o surpriza destul de neplacuta - o companie low-cost cu impresii de companie de linie.  
in aeroport am preluat masina rezervata pe net la autoplus - un polo 1.4 benzina, cu ~60.000 km la bord. in ciuda opiniilor citite despre ei, masina arata si mergea foarte bine; o singura problema notabila, la contact - cheia se rotea extrem de greu din pozitia de parcare. de asemenea, pe drumul catre Masca motorul si-a aratat limitele.

am stat la Iberostart Torviscas Playa, in Costa Adeje, rezervat prin booking.com, pe la inceputul anului. hotelul a fost "ceva" la vremea lui, acum isi arata virsta - mocheta si tapetul uzate si murdare, faianta crapata pe alocuri in baie, aer conditionat ineficient, etc, dar incearca (si reuseste intr-o buna masura) sa compenseze prin servicii. micul dejun foarte variat, entertainement de-a lungul intregii zile atit pentru copii cit si pentru parinti, spectacole in fiecare seara etc.
plaja torviscas foarte ok - curata (aproape in fiecare dimineata pe la 7 tractorasul era la datorie), cu intrare lina in apa, nisip foarte fin. se simte mareea - diferenta intre flux si reflux in jur de 1 m inaltime, ceea ce insemna vre-o 20 de metri de plaja.

infrastructura (rutiera in primul rind) de admirat. de la autostrazi si pina la drumurile de prin munte asfaltul foarte bun in general (cu mici exceptii), iar semnalizarea asemenea (chiar in exces as zice, ceea ce ne-a cam incurcat la inceput). benzina intre 1,06 si 1,13, mai ieftina pe autostrada si mai scumpa in vestul si NV insulei. prin statiuni stradutele sunt inguste, multe sensuri unice si giratorii, recomand un gps.
criza se vede si pe insula - o multime de magazine inchise pe faleza sau prin oras. la una dintre terasele la care am mincat am vorbit cu unul dintre ospatari, un roman plecat de vre-o 10 ani din tara. somajul este de ~30% pe insula, iar multe afaceri, in special restaurante, sunt cumparate de chinezi. de asemenea, sunt foarte multi rusi pe insula - in hotelul nostru aproape jumatate dintre turisti erau rusi. de multe ori, plimbindu-ne pe insula eram abordati in rusa de catre "tragatorii" teraselor, iar in multe meniuri limba rusa era a treia, dupa spaniola sau engleza.

la telecabina pentru teide trebuie ajuns dimineata. noi am ajuns pe la 10 si ne-a venit rindul sa urcam pe la 11 fara 10, deci am ajuns sus pe la 11, exact cind aveam pass-ul pentru acces pe virf. ascensiunea a durat cam 40-50 de minute, cu multe pauze pentru tras sufletul. n-as putea spune ca lipsa oxigenului m-a deranjat, mai pregnant am perceput presiunea scazuta. cind am ajuns din nou jos, pe la 1 dupa amiaza, coada la cabina era de minim 2 ore.

am cumparat excursia pentru La Gomera de la unul dintre numeroasele puncte de vinzare de pe faleza. am obtinut si un discount de vre-o 8 euro de persoana pe motiv ca "dincolo era mai ieftin". excursia in sine a fost exemplar organizata si a meritat cei ~130 euro platiti.

una peste alta insula este foarte frumoasa si - desi am facut vre-o 800 de kilometri in cele 9 zile, mai erau inca multe de vazut. n-am ajuns la loro si la parcul acvatic, din motive de leneveala la piscina. probabil ca un sejur de 12 zile ar fi fost mai potrivit ca durata.

ar mai fi multe de povestit, si poate nu-mi vin toate in minte acum, dar raspund cu placere la intrebari.



benzina intre 1,06 si 1,13, mai ieftina pe autostrada si mai scumpa in vestul si NV insulei


Se vede ca a venit criza...cand am fost eu, in mai 2012, media era de 1eur/litru(si benzina, si motorina). Iar infrastructura, de nota zece. Nu stiu cum e anul asta, dar anul trecut lucrau la o autostrada prin munte (cred ca vor sa uneasca TF35 cu TF 38).

#542
sixtineus

sixtineus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 03.05.2008
Pentru o vacanta cu plaja si baie in ocean, ce perioada este mai indicata...inceput de iulie sau de septembrie ?

si de asemenea,

plaja cu nisip se poate gasi si in nordul insulei ?

Multumesc anticipat.

#543
lls869

lls869

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 21.07.2011

 sixtineus, on 15 noiembrie 2013 - 10:21, said:

Pentru o vacanta cu plaja si baie in ocean, ce perioada este mai indicata...inceput de iulie sau de septembrie ?

si de asemenea,

plaja cu nisip se poate gasi si in nordul insulei ?

Multumesc anticipat.


Salut,
Ambele perioade sunt bune pentru baie si plaja-eu am fost in mai 2012, la inceputul lunii si am facut baie si plaja fara nicio problema(ba chiar unul dintre colegi, mai incapatanat fiind, a facut arsura...).
La o simulare pe booking, pentru o saptamana de cazare la HOTEL JARDIN TROPICAL(4*), in iulie platesti 1085 eur(camera dubla cu mic dejun) iar in septembrie aceeasi camera costa 1190 eur.
Plaje cu nisip vei gasi si in nordul statiunii dar sunt mai mici, cele mai mari plaje fiind in sud. In nordul insulei vegetatia este mult mai abundenta fata de sudul insulei din cauza precipitatiilor care nu mai ajung si in sud, fiind oprite de Teide :-). Tot in nord, cazarea este un pic mai ieftina fata de sud dar ''viata'' este mult mai activa in sud.
Asa ca ai de unde alege... :-)

#544
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,829
  • Înscris: 04.02.2008

 sixtineus, on 15 noiembrie 2013 - 10:21, said:

Pentru o vacanta cu plaja si baie in ocean, ce perioada este mai indicata...inceput de iulie sau de septembrie ?

si de asemenea,

plaja cu nisip se poate gasi si in nordul insulei ?

Multumesc anticipat.

Pentru baie si plaja e bine sa alegi sudul insulei (Los Cristianos, Playa de Las Americas, Fanabe, etc.).
Ca si temperatura, vremea este calda aproape tot timpul anului (de aceea i se spune "insula primaverii vesnice"),
dar apa marii este mai rece in perioada iernii (de fapt si cu apa e o loterie, poti sa o prinzi rece si in iulie - august,
in functie de curentii oceanici).

In plus de asta sunt diferente de temperatura intre nord si sud.
De exemplu, cand am fost eu in prima jumatate a lunii iulie, in sud temperatura maxima a fost de 27 grade,
iar in nord de 20 grade.

Edited by judas, 15 November 2013 - 17:10.


#545
SouL

SouL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 533
  • Înscris: 22.08.2005
Se spune că e de ajuns să îți exprimi o dorință, să ai un gând pe care să îl lansezi în Univers că acesta îți va îndeplini cererea. E de ajuns numai să vrei! La mine funcționează permanent! Vroiam să merg undeva la mare ca în fiecare an. Mă săturasem de plaja Mării Negre, chit ca era pe partea României fie pe partea Bulgariei. Am fost și la Marea Baltică și la Marea Nordului însa în niciuna nu am reușit să mă bucur într-adevăr de mare. Așa ca m-am hotărât la un loc special. M-am uitat în sus în jos pe hartă după insule prin Europa să văd care ar fi cea mai ieftină insulă pentru care aș putea să îmi fac un concediu pe cinste. Puteam alege, Malta, Grecia, Sicilia, Ibiza etc.

Uite așa am descoperit că există un grup de insule (Insulele Canare) undeva destul de departe de Europa (1400km de Spania); mai aproape de Africa (300km) decât de Europa. Culmea fac parte din UE, fiind partea insulară a Spaniei. Am zis wow! Trebuie să ajung acolo! Și cum sunt eu de fel foarte calculat m-am interesat ce costuri implică acest lucru. Nu, nu este Bora Bora (în versiunea ma de Rai pe Pământ) dar nici prea ieftin nu este, așa că a ajuns în “stand-by” ca multe alte planuri ale mele dar nu mi-am oprit dorința de a vedea măcar o dată acel loc. Îmi doream foarte mult să ajung în Tenerife și  întâmplarea face că G. avea rude acolo. M-am uitat în sus și am zis că nu-i adevărat! Cine a zis ca Legea Atracției nu funcționează? Posted Image

Tenerife este cunoscută în lume ca „Insula eternei primăveri” (Isla de la Eterna Primavera). Tenerife este situată între trei mari continente: America, Africa și Europa. Insula (ca toate celelalte din Arhipelagul Canarelor) era cunoscută de romani, dar pentru aproximativ 1000 de ani a fost uitată. Din 1200 încep să apară primele relatări, iar în 1490 spaniolii cuceresc insulele. Prima în care au debarcat a fost Gran Canaria, Tenerife fiind cea din urmă, cucerirea acestuia durând cam 100 de ani. Fiecare din cele șapte insule are o forma de conducere și guvernare diferită, dar toate aparțin de Spania. Tenerife este cea mai mare dintre insule și are capitala la Santa Cruz. Peste 80% din venitul insulei provine din turism.
Desi din punct de vedere politic si administrativ face parte din Europa (se tot bate toba ca este singurul loc din Europa unde se poate face plaja tot timpul anului), Tenerife se afla mai aproape de Africa: 300 de km il despart de Africa. Peisajul este foarte apropiat de cel al Marocului, doar împart aceeași latitudine. De fapt, aici iarna este atunci când temperatura coboară de la media de 25 grade Celsius (77 F) la “numai” 18C (64F). Apropierea la câteva sute de kilometri de Sahara face ca și aici diferența de temperatură între zi și noapte să fie mare.

În partea de sud a insulei ploua mai rar decât în partea de nord. Ca o consecință, nordul insulei este verde, pe când sudul este arid. Deși dimineața te pot speria norii negri și joși, aceștia nu sunt purtători de ploaie. În câteva ore ei lasă loc unui cer senin. Dar și când plouă – foarte rar – e de ajuns ca după 30 de minute insula sa fie inundată deoarece nu exista canalizare. În toată insula, pe numai 2052 km2, întâlnim nu mai puțin de 17 microclimate. Pot fi 25 de grade C în Las Americas, la 1500 m în Villa Flor (spre Teide) numai 10-11 C (50F), cum te apropii de vulcanul Teide (simbolul insulei) la 2400 m să fie deja -9 C (16F), iar pe vârf chiar -20 C (-4F). În același timp, în Porto de la Cruz poate să plouă, iar pe Teide să fie zăpadă.

Pe teritoriul insulei se găsesc cam 400 de vulcani. El Teide (3718 m) este cel mai înalt și cel mai cunoscut, iar ultima sa erupție a fost în 1909. Se spune că erupe o data la 100 de ani. Până pe vârf poți ajunge cu un teleferic – Teleferico del Teide. Instalația are 2482 m lungime și urcă pe o diferență de nivel de 1199 m, de la 2356 m la 3555 m, cu o viteză de 8 m/s. Capacitatea este de 35 de persoane și dacă te afli printre aceștia ajungi în 8 minute. Condiția principală este să nu fie vânt.  Villa Flor este o localitate micuță situata la altitudinea de 1599 m, ceea ce îi conferă astfel statutul de cea mai înaltă localitate din Spania. De aici începe zona forestieră a Parcului Natural Teide. În apropiere de Vârful Teide 3718 m se află un vârf mai mic cu vreo 460 m. Cele două vârfuri mai sunt numite Tatăl și Fiul. Striații numite “cienee” sunt martorii ai scurgerii lavei vulcanice. Vulcanul nu este mort. Doarme și poate erupe oricând. Nu mai departe de acum opt ani a mai scos niște gaze și a mai provocat niște cutremure.

La marginea insulei, falezele înalte se întâlnesc adesea cu oceanul. Între ele, adesea o mică plajă își face loc. În Tenerife este ceva obișnuit să se doarmă pe plajă, așa că adesea au rol de sprijin al somnoroșilor.  Nisipul este un mod normal negru din cauza rocii vulcanice dar excepție face plaja Las Teresitas de lângă Santa Cruz de Tenerife unde nisipul este adus special din deșertul Sahara.

Aeroportul Tenerife Sud – Reina Sofia este aproape de un mic orășel de pescari numit Los Christianos. Aici am străbătut cu pasul sau cu mașina majoritatea clipelor din Tenerife, descoperindu-i exotismul. În peisaj predomină culoarea neagră, inclusiv în nisipul de pe plajă. În zilele cu vizibilitate mare, din Tenerife se vede “sora ei” – Insula Lagomera.

Șoseaua este impecabilă. Din păcate, m-am consolat că nu va arăta așa Transfăgărășanul în veci. Prețul benzinei este de aproximativ 1.05 €/l. Ca și transport am dat de un deal bun la aeroport – compania Gold Car - pentru care pe 8 zile am plătit 125 €, un Fiat Panda ultimul model cu doar 400km pe bord! Am mers 800 km fix , am luat insula de la un cap la altul cu doar 60€ de combusibil. Mi s-a părut o afacere foarte bună.

Cea mai mare atracție a insulei este Loro Parque – adică parcul papagalilor – unde de câteva ori pe zi au loc reprezentații cu orci (balene), delfini sau lei de mare (foci). În această mare grădina zoologico-botanică, viețuiesc în vecinătate gorilele cu pinguinii, iar broaștele țestoase iși găsesc umbra la florile de orhidee. Acvarii mari cu rechini și alte ființe marine înfricoșătoare de care te despărțeau numai un zid de sticlă.  Aici prețul este de 33€/persoană.

Din Arhipelagul Canarelor face parte și insula La Gomera, insula de unde Cristofor Columb a plecat în descoperirea Americii. În insula La Gomera se cultivă banane, mango, papaya, palmierii de miere. Mierea și țuica din acest palmier sunt renumite. În călătoria spre Indii, Columb a plecat cu trei corăbii. Douaă dintre ele au navigat însă numai până la La Gomera. Numai una a ajuns cu bine să descopere Lumea Nouă. Aici el și-a găsit și o amanta: pe soția guvernatorului. Pe lângă aceasta, a mai avut parte de o senzație tare: una din erupțiile vulcanului Teide. Posted Image

Puncte de atracție:
  • Partea de oraș vechi din La Laguna (patrimoniu mondial al UNESCO)
  • Macizo de Anaga
  • Partea de oraș vechi din La Orotava
  • Valea Orotava
  • Jardín de aclimatación de La Orotava, grădina botanică din La Orotava
  • Peisajul vulcanic din apropierea muntelui Teide (patrimoniu mondial al UNESCO)
  • Pădurea Mercedes de pe Muntele Anaga
  • Valea din Masca
  • Stâncile de la Los Gigantes
  • Râpa Barranco del Infierno, lângă Adeje
  • Copacul milenar Drago milenario din valea Icod de los Vinos
  • Piramidele din Güímar
  • Portul și orașul vechi din Santa Cruz de Tenerife
  • Auditorio de Tenerife din Santa Cruz de Tenerife
  • Bazilica Maicii Domnului din Candelaria (patroana Insulelor Canare), în Candelaria
  • Cartierul Antiguo Hospital Civil (Museo de la Naturaleza y el Hombre) din Santa Cruz de Tenerife
  • Parcul Loro Parque, cu cea mai mare colecție de papagali din lume
Ca prețuri ce pot să zic, bilet  București-Barcelona-Tenerife-Barcelona-București pt două persoane ~3000 lei (680€), o masă în oraș costă pentru 2 persoane în medie 30-35€, închiriere 2 umbreluțe+șezlong plajă 12€, bere supermarket 0.90-1.30€ Posted Image [...] dacă îmi mai aduc aminte de ceva voi actualiza lista de prețuri. Si da, cazarea a fost gratuită Posted Image
În concluzie, vă recomand să vizitați insula cel puțin o dată în viață, dar să vă luați cel putin 7-10 zile ca să apucați să vedeți tot ce e de văzut.

Attached Files


Edited by SouL, 16 November 2013 - 16:44.


#546
SouL

SouL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 533
  • Înscris: 22.08.2005
Mai aștept păreri a celor care au mai vizitat Tenerife  de curând Posted Image

#547
xpress

xpress

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 23.11.2004
Am fost in Tenerife de 2 ori, august 2012, aprilie 2013. In aprilie apa era cam rece, dura putin pana te obisnuiai cu intratul in apa. Vremea a fost foarte buna ambele dati.
Ambele dati am inchiriat masina de la Cicar fara nicio problema. Atat Loro Parque cat si Siam trebuie vizitate!! Am facut coborarea de la Masca pana jos la plaja de unde am fost luati de un vaporas (a meritat pe deplin), sus pe Teide (frig si mult vant), ceva plimbari pe jos prin caldera, cu masina la Punta de Teno (merita atat drumul cat si privelistea de la capat), La Gomera (frumoasa insa nu mi s'a parut atat de diferita fata de nordul insulei).
Am stat in Callao Salvaje la Atlantic Holiday Hotel (http://www.atlantic-...tlantic-holiday). Apartament cu un dormitor, baie cu cada, mic dejun inclus, vreo 300 euro pe saptamana (vreo 80 in plus pentru sea view). Hotelul este asezat fix pe malul marii oferind o priveliste de vis (atat partea cu oceanul, cat si cea cu Teide) si o piscina pe masura. Suficiente restaurante bune in zona pentru cina. Singurul inconvenient este plaja de langa hotel care nu este cea mai buna. Insa tinand cont ca in fiecare zi mergeam la alta plaja (Vistas, Los gigantes, teresita, etc) asta nu era o problema.
Voi merge si la anul, poate nu tot Tenerife, dar cu siguranta o insula din Canare. De ce? Pentru vremea buna pe care nu o gasesti in restul Europei si preturile decente.

Edited by xpress, 01 December 2013 - 12:55.


#548
windsurfing1

windsurfing1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 24.01.2009

 windsurfing1, on 23 martie 2013 - 09:13, said:

Daca dispui de timp suficient , recomand cel putin o luna intreaga in Tenerife . Daca esti o persoana activa poti practica toate sporturile de pe pamant , aer si apa . Daca esti mai comod poti participa la excursiile ce sunt prezentate pe toate promenadele .  Cred ca e mai placut sa mergi in lunile decembrie - martie , sa beneficiezi de caldura cand la noi e frig  . Oricum clima in Tenerife e aproape la fel tot timpul anului . E zona turistica cea mai sudica si indepartata a Europei si mergi doar cu buletinul .
Eu cumpar bilet de avion 180-250 euro/pers dus-intors ( escala Madrid , Barcelona , Milano )  , inchiriez un studio 350-450 euro/luna (apa +energie electrica) si o masina 350eur/luna . In felul asta platesc 950 eruo/2 persoane/luna . Desigur se mai adauga mancarea , combustibilul si restul distractiilor . Cand ai in mana contractul de inchiriere fugi cu el la Politie si ia rezidenta in Tenerife . In felul acesta vei economisi sute de euro cu transportul in interiorul Spaniei ( autobus , feribot , etc) . Trebuie sa ai mereu la tine copii ale documentului de rezident . Merita sa dedici 30 minute obtinerii rezidentei . Eu am facut economie de 1500 euro numai la transport feribot  intre toate  insulele din Canare (2 pers+ auto ) . Posted Image  .

Cazarea o alegi mergand pe strazi cu masina . Apartamente de inchiriat sunt precum cainii pe la noi . Peste tot . Pe balcoane sunt afisate anunturi standard ALQUILAR  cu nr de tel . Suni si vine imediat cineva sa iti prezinte apartamentul . Recomand San Eugenio - Costa Adeje , pentru ca e situata deasupra litoralului si ai o priveliste superba asupra oceanului . Faci doar 5 minute cu auto pana la ocean .

Intra AICI si plimba-te cu GOOGLE  street  sa admiri  peisajul . Acesta e cartierul recomandat de mine .

Cateva filmulete cu insulele Canare AICI .
Oriunde ai merge , concediul e mai pacut decat acasa .

Distractie placuta !

Reducerea de pret pentru rezidenti se aplica si la avion ,  pe teritoriul Spaniei .

#549
mrgabone

mrgabone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 21.06.2007
Tot citesc post-urile pentru ca vreau sa planific un mini-concediu de 7/14 zile (inca nu ne-am hotarat) in Septembrie, in Tenerife.
Dar am o mare dilema, cu sau fara copilul nostru de aproape 4 ani la momentul concediului?
Asa ca un sfat de la cei ce au fost deja ar fi foarte bine venit.

#550
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,306
  • Înscris: 17.04.2006
Păi cine vrei să știe în locul vostru ?
Sunt cupluri care nu pleacă nicăieri fără copii și cupluri care mai lasă la părinți copilul, când au un concediu mai activ. Este funcție de ce va doriți a face la fata locului. Vorbesc de români, vesticii cară plozii cu ei peste tot, de când au câteva luni.

#551
mrgabone

mrgabone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 21.06.2007
Pai tocmai asta este și nedumerirea noastră. Noi vrem să-l luam cu noi. Dar vroiam să mă asigur (pe cât posibil) că nu este o destinație exclusiv pentru tineri și familiști fără copii. (gen Ibiza)

#552
lls869

lls869

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 21.07.2011

 mrgabone, on 23 martie 2014 - 11:23, said:

Pai tocmai asta este și nedumerirea noastră. Noi vrem să-l luam cu noi. Dar vroiam să mă asigur (pe cât posibil) că nu este o destinație exclusiv pentru tineri și familiști fără copii. (gen Ibiza)


Salut,
pe copil(ca si pe voi, ca adulti), o sa-l intereseze(si o sa-i placa) spectacolele care au loc la LORO PARQUE-(dresuri de orci, delfini, foci), colectia de papagali, o sa-i placa si la SIAM PARK(parc acvatic) sau sa stea (linistit? :-)  ) la plaja. In doua randuri in care am fost in Tenerife, am vazut multi parinti cu copii mici. In septembrie e numai vreme buna de facut plaja si de plimbat/vizitat insula.
Bafta!!!

#553
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,306
  • Înscris: 17.04.2006

 mrgabone, on 23 martie 2014 - 11:23, said:

Pai tocmai asta este și nedumerirea noastră. Noi vrem să-l luam cu noi. Dar vroiam să mă asigur (pe cât posibil) că nu este o destinație exclusiv pentru tineri și familiști fără copii. (gen Ibiza)

Daca asta este singura dileme, puteti merge linistit cu copilul. Alegeti cazare cu atentie, sa ofere facilitate si pentru copil ( piscine apa mica, program artistic, doctor, supraveghetor, etc. ) si programul ( atractii, plaja, etc. ) in functie de el. Este foarte ok destinatia pentru copil, doar ca apa oceanului nu este prea calda. Atentie, soarele "arde" tare, utilizati costume anti-UV si crème anti-UV cu factor 50 pentru el, chiar si in sept.

#554
bondo

bondo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 27.08.2007

 mrgabone, on 23 martie 2014 - 00:14, said:

Tot citesc post-urile pentru ca vreau sa planific un mini-concediu de 7/14 zile (inca nu ne-am hotarat) in Septembrie, in Tenerife.
Dar am o mare dilema, cu sau fara copilul nostru de aproape 4 ani la momentul concediului?
Asa ca un sfat de la cei ce au fost deja ar fi foarte bine venit.

Noi am fost de 2 ori cu copilul, cand avea 1,5 ani si in iarna asta cand avea 4 ani, ultima data s-a bucurat tare mult de vacanta, sunt multi copii, locuri de joaca pe langa faleza..., plus parcurile tematice, am vizitat si Jungle Park si Loro, i-au placut ambele si isi aduce aminte cu placere de ce a vazut acolo. Eu zic ca este o experienta f placuta pentru copii.

#555
NotEasy

NotEasy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,908
  • Înscris: 12.10.2010
Daca ajungi in Tenerife si te rezumi la zona din preajma hotelului, cateva restaurante, plaje si parcuri de distractii nu vei descoperii cat de frumoasa poate fi aceasta insula si este intradevar SUPERBA.

#556
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006
Eu am fost 7 zile in Tenerife in 2011 si am ramas cu gandul acolo.
Pentru cei ce se duc nu faceti ca mine sa stati 7 zile ci minim 10.

#557
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,306
  • Înscris: 17.04.2006
De acord, am stat 9 nopti si as mai fi vrut macar una...ideal este sa stai 2 saptamani, ca sa ai si 2-3 zile de relaxare totala.

Edited by metalactual, 13 April 2014 - 11:18.


#558
clauditza25

clauditza25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 27.06.2009
As vrea sa știu părerea cuiva care a fost si in Mallorca, eventual si Ibiza si bineînțeles in Tenerife, ce prefera si de ce?
Noi iubim Mallorca pt plajele cu nisip fin (auriu), pt faleza, viata de noapte, baruri, terase si nu in ultimul rând peisaje. As vrea sa știu dacă in Tenerife e la fel de animat seara, căci peisajele am înțeles ca sunt superbe. Sunt mulți tineri?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate