Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 

Viitorul Inginerilor Constructori !

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#19
mwlambo

mwlambo

    Always watching you

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 10.12.2006

View PostDimma2010, on 28th February 2010, 16:55, said:



View PostGladiat0r, on 28th February 2010, 17:46, said:

Nu va bazati ca va ia chiar de la 0 si nu conteaza ca sunteti in plop! Chiar daca pare ca va ia de la 0, tot trebuie sa muncesti sa intelegi chestiile alea ca nu ti le explica nimeni ca la prosti. Si ai mari sanse sa te trezesti in prag de sesiune nestiind mare lucru la o materie, desi ai prezenta aproape 100%.

Nu stiu sa-ti zic exact in ce constau, dar e in functie de materie: fundatii, cladiri, metal, beton, etc,etc.

Edited by mwlambo, 28 February 2010 - 18:44.


#20
Gladiat0r

Gladiat0r

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 04.05.2007
ANUL 1

Analiza matematica I
Algebra liniara si geometrie
analitica
Utilizarea calculatoarelor
Geometrie descriptiva
Chimie
Topografie
Stiinte socio-umane
Limbi Straine
Educatie Fizica
Analiza Matematica
Ecuatii diferentiale si derivate partiale
Fizica
Mecanica
Materiale de Constructii
Desen Tehnic


ANUL 2

Mecanica
Rezistenta Materialelor
Fizica
Hidraulica
Elemente de arhitectura
Stiinte socio-umane
Infografie
Geologie inginereasca
Limbi straine
Educatie fizica
Statica
Beton armat si precomprimat
Constructii hidroedilitare
Economie si legislatie in constructii
Cai de comunicatie si poduri
Masini de constructii



ANUL 3

Calculul placilor
Beton armat si precomprimat
Statica
Geotehnica
Introducere in MEF >>>>>> ??????
Constructii din lemn
Constructii civile
Constructii metalice
Fundatii
Dinamica si elementele de inginerie seismica
Constructii din beton armat



ANUL 4

Constructii din beton armat
Constructii metalice
PAC >>>>>>>>>>?????????????
Management in constructii
Tehnologia lucrarilor de constructii
Constructii civile
Instalatii in constructii
Siguranta in constructii
Mecanica zidariilor
- o disciplina optionala




Asta este planul de invatamant la Inginerie civila (Constructii civile industriale si agricole). Nu stiu ce sa zic, multi zic ca facultatea este din ce in ce mai grea cu fiecare an, desi nush ce sa zic, primi doi ani, cu atata matematica si fizica si RM ma apuca boala, restul anilor 3 si 4 teoretic sunt materii noi.

#21
andbozo

andbozo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,311
  • Înscris: 25.06.2006
Salut!
Sunt si eu student la constructii in anul II dar la Iasi. M'am intrebat si eu, care  e viitorul inginerilor onstructori dar cred ca vor avea intotdeauna de muna.

Pentru cei care vreti sa dati aici, va recomand sa o faceti daca obisnuiti sa invatati bazandu'va pe logica. Daca sunteti inclinati mai degraba spre literatura/arta etc incercati altceva, nu o sa va placa. Am colegi care desi au invatat sa treaca stau si se gandesc:"ce caut eu aici".

Daca ati urmat un profil real sau tehnic aveti sanse sa va descurcati in anul 1 cand se face matematica. Asta mi s'a parut cel mai greu in anul intai, mai ales analiza.A mai fost si rezistenta materialelor(care la is se face in anul I) dar s'a trecut:P

Din pacate masterul a devenit aproape obligatoriu..deci facultatea ajunge la 5 ani jumatate. Care e cam la fel cu arhitectura, doar ca acolo e altceva.

Pentru mine urmeaza sa aleg intre CCIA si CFDP. Ma atrage CCIA dar parca in CFDP as avea oportunitati mai mari si riscuri mai mic.

#22
mwlambo

mwlambo

    Always watching you

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 10.12.2006

View PostGladiat0r, on 4th March 2010, 20:37, said:

Nu stiu ce sa zic, multi zic ca facultatea este din ce in ce mai grea cu fiecare an, desi nush ce sa zic, primi doi ani, cu atata matematica si fizica si RM ma apuca boala, restul anilor 3 si 4 teoretic sunt materii noi.
Anii 3 si 4 sunt cei mai grei din cauza proiectelor si a volumului mare de teorie care trebuie macar inteleasa, ca de invatat nu poate prea multa lume. Anul 2 e mult mai greu decat anul 1, trebuie sa inveti in timpul semestrului.

#23
Gladiat0r

Gladiat0r

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 04.05.2007
In ce constau proiectele din anul 3-4 ? Proiecte pe foi mari A2; A1 ? Chestii de genu ? Sa faci calcule de resitenta si desen tehnic ? Pentru ca sincer imi place sa stau cu creionu in mana pe hartie. Sincer sa iti zic imi pare rau ca nu dau la arhitectura, pt ca e mult prea tarziu, ai naibi arhitecti castiga de 100 de ori mai mult ca un inginer daca nu ma insel !

Edited by Lucian_M, 01 November 2010 - 15:28.


#24
mwlambo

mwlambo

    Always watching you

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 10.12.2006
schitelele, detaliile sunt facute in AutoCAD, nu desenezi cu creionul nimic. La Civile, proiectele au dimensiuni standard, A2, A1, A0, dar la CFDP pot sa fie inalte cat un A3 si o lungime de 4-5 metri. Depinde cum pui detaliile, daca le pui pe aceasi foaie sau pe foi diferite. Schitele poti sa le desenezi dupa ce faci minim 40-50 de pagini de calcul in MathCAD sau Excel.

Edited by Lucian_M, 01 November 2010 - 15:28.


#25
Al1

Al1

    tata balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 01.09.2005
Iară mă bag deși am zis că n-o mai fac. :)

View PostGladiat0r, on 11th February 2010, 22:40, said:

Sa ma avant in sensul ca romania va cauta constructori si dupa criza ? Evident, multe articole si multa lume spune ca Romania mai are multe de facut in domeniul constructiilor pe viitor, chiar si dupa criza . Mult lume zice ca vor sari iar constructiile la inaintare dupa terminarea crizei, dar haideti sa ne gandim, Bucurestiul e plin de complexe rezidentiale terminate si care stau si isi asteapta locatari, dar care nu sunt. Voi ce parere aveti despre alegerea asta ca meserie de viitor ? Sau arhitect ? Presupun ca si arhitecti sunt aproape in aceeasi postura ca si inginerii din moment ce ambele meserii merg aproximativ mana in mana nuh ? Va multumesc pentru parere !

Dragul meu, viitorul inginerilor constructori există și există bine. Chiar și-n București mai sunt extrem de multe lucruri de făcut. Pare plin, pare „contorsionat”, „sugrumat” și „răgușit”, dar mai există multe lucruri care necesită a fi făcute. Este drept, multe din ele sunt legate de reconsolidări, finisaje. Dar aici nu e vorba de București în sine.
Într-adevăr, ne aflăm într-o perioadă tâmpită și urâtă, dar „valul” ăsta negru o să treacă și, ușor, ușor, o să fie mai bine. De ce? Mi-e greu să intru iar în discuția asta și să plec pe un tărâm interminabil de argumente cu unii sau cu alții. Sunt direct interesat de acest lucru, inginer constructor fiind și eu.

View Postalex-softpedia, on 12th February 2010, 17:17, said:

Acum depinde si daca te baga firmele in seama avand in vedere ca esti la inceput de cariera si nu ai experienta.

Un mare adevăr se află în propoziția asta. În această perioadă, din nefericire, s-a căzut mult în extrema pretențiilor angajatorului. Tare mi-e mie frică să nu se întâmple ca pe vremuri, iar atunci când lucrurile vor reveni la normal, să înceapă iarăși iureșul și bătaia de joc, dar de data asta, din partea angajatului, acesta din urmă venind cu pretenții exagerate și cu puțină muncă și de mântuială. Tot din nefericire, cel care pierde, o să fie tot beneficiarul.

View Postmwlambo, on 13th February 2010, 01:24, said:

bre copii, nu e asa de nasol. Daca vrei civile, dupa ce termini facultatea iti faci firma de proiectare si iti cauti cat mai multi arhitecti sa-ti dea proiecte de facut; in perioada asta e mai greu, dar nu moare nimeni de foame.

Ooof ooof ooof și aoleu. Bre nene, nu e așa ușor să faci firmă și să găsești arhitect să-ți dea lucrări. Nu îmbuiba creierul băieților cu vise deșarte și nu trăi într-o iluzie, că vei păți ca și alții ca noi, adică o să urmeze o deziluzie.
Și ba da bre, crede-mă, e nasol la ora actuală. Dar încă ești în facultate, totul e la nivelul discuțiilor. Când dai tare cu botul de ele, să vezi atunci ce nasol e. :)

View Postmwlambo, on 13th February 2010, 01:24, said:

Daca vreti sa traiti linistiti, sa lucrati la firme mari, cu salarii sigure din cauza contractelor cu statul, etc, etc faceti CFDP. Plus ca de curand, pe langa medici in Franta, Germania, etc se cauta si ingineri de drumuri, poduri si cai ferate.

Eu te-nțeleg că ești mândru student la CFDP, dar te rog, nu vorbi baliverne, e păcat de aceia care citesc. Nu ești în măsură să dai sfaturi de viață și de carieră. Alții își fac o carieră în a îndruma profesional pe alții, iar tu, la vârsta ta, nu ești deloc în măsură să faci asta. Și un popă poate câștiga, sau nu, mai bine ca un constructor. Și un pilot de avioane comerciale. Și Becali câștigă mai mult ca un constructor. Faptul că termini CFDP nu-ți garantează vreun succes și nici nu-ți oferă mai multe perspective. Sau da, îți oferă mai multe perspective decât un contabil, în niciun caz decât un constructor de civile. Sfaturile păstrăți-le pentru voi. Eu nu-mi permit așa ceva și, spre bucuria mea, am văzut că nici alții, mult mai în măsură ca noi să facă asta, refuză s-o facă, dându-și seama de complexitatea a ceea ce înseamnă o decizie de viitor.

View Postterratec, on 19th February 2010, 00:54, said:

Motivul principal erau banii si Jeep-ul din dotare

Eroare de judecată. Asta din partea ta, că spui acest lucru. Nu argumentez, argumentează bunul simț pentru mine. :)

View Postterratec, on 19th February 2010, 00:54, said:

Din pacate criza a aratat ca totul a fost doar o minciuna si acum lucrurile s-au intors la normal.

Nici cu teoriile conspiraționiste nu stau eu prea bine. Totul e o minciună și lucrurile s-au întors la normal. Mă doare capul deja. Gândiți prea mult și n-o faceți eficace, fără supărare.

View Postterratec, on 19th February 2010, 00:54, said:

Referitor la cei care deseneaza, aia nu sunt ingineri, sunt cel mult desenatori sau tehnicieni. Fara suparare. Un inginer trebuie sa stie mai mult decat un program de desen.


Dacă n-o spuneai tu, o spuneam eu, deoarece este foarte adevărat și trebuie punctat lucrul ăsta foarte clar.

#26
mwlambo

mwlambo

    Always watching you

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 10.12.2006

View PostAl1, on 8th March 2010, 01:02, said:

Ooof ooof ooof și aoleu. Bre nene, nu e așa ușor să faci firmă și să găsești arhitect să-ți dea lucrări.
Normal ca nu e usor; imi cer scuze, trebuia sa precizez si asta, dar nu am uitat in mod intentionat.

View PostAl1, on 8th March 2010, 01:02, said:

Eu te-nțeleg că ești mândru student la CFDP, dar te rog, nu vorbi baliverne, e păcat de aceia care citesc. Nu ești în măsură să dai sfaturi de viață și de carieră. Alții își fac o carieră în a îndruma profesional pe alții, iar tu, la vârsta ta, nu ești deloc în măsură să faci asta. Și un popă poate câștiga, sau nu, mai bine ca un constructor. Și un pilot de avioane comerciale. Și Becali câștigă mai mult ca un constructor. Faptul că termini CFDP nu-ți garantează vreun succes și nici nu-ți oferă mai multe perspective. Sau da, îți oferă mai multe perspective decât un contabil, în niciun caz decât un constructor de civile. Sfaturile păstrăți-le pentru voi. Eu nu-mi permit așa ceva și, spre bucuria mea, am văzut că nici alții, mult mai în măsură ca noi să facă asta, refuză s-o facă, dându-și seama de complexitatea a ceea ce înseamnă o decizie de viitor.
Chestiile pe care le-am zis nu-s 100% concluziile mele, de fapt nu-s nici 25%. Am colegi de facultate care lucreaza in domeniu si care au ajuns ca la 35-40 de ani sa faca facultatea asta ca au nevoie de diploma si de cunostintele suplimentare iar printre inginerii cfdp e o parere aproape unanima: care suna cam asa: 'da, gasesti de munca, esti bine platit in comparatie cu alte meserii, dar e al naibii de greu ca pentru aia 25 de milioane pe luna muncesti si 12-14 ore pe zi'.

Poate am fost mintit, poate am fost facut de altii sa visez frumos, nu stiu exact ce sa zic, dar sunt convins ca viitorul nu e roz, dar nici nu e un 'dead end'.

Cu locurile de munca, iarasi, ni s-a spus chiar de catre profesorii de la facultate, ca 'puneti mana si invatati, voi aveti noroc ca veti gasi un loc de munca dupa facultate'; am intrebat de curiozitate daca la Civile zice vreun profesor asa ceva si am aflat ca nu, nu spune nimeni.

Oricum, eu ma gandesc sa plec afara, ca mi-e prea scarba de Romania, in general, nu neaparat de domeniul constructiilor.

Si daca tu crezi ca ce am zis eu pe topicul asta sau celelalte legate de Constructii e gresit, atunci eu o sa incetez in a mai raspunde si acolo si aici.

#27
bb_girl

bb_girl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 489
  • Înscris: 30.12.2008

View PostGolem, on 11th February 2010, 23:11, said:

Zice bine. E o profesie de viitor, nici vorba de piata saturata in domeniul imobiliar.Dar, numai dupa criza+1 an,2.
Problema e ca nu stii cand va fi acel DUPA criza. Poate sa fie la anu, poate sa fie peste 15 ani...

#28
Al1

Al1

    tata balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 01.09.2005

View Postmwlambo, on 8th March 2010, 09:00, said:

Chestiile pe care le-am zis nu-s 100% concluziile mele, de fapt nu-s nici 25%. Am colegi de facultate care lucreaza in domeniu si care au ajuns ca la 35-40 de ani sa faca facultatea asta ca au nevoie de diploma si de cunostintele suplimentare iar printre inginerii cfdp e o parere aproape unanima: care suna cam asa: 'da, gasesti de munca, esti bine platit in comparatie cu alte meserii, dar e al naibii de greu ca pentru aia 25 de milioane pe luna muncesti si 12-14 ore pe zi'.

Aaa, mai nou 2500 lei e considerat salariu bun? :lol:
Da, pentru noi, obișnuiți să stăm cu capul plecați și să mâncăm rahat de la patron, de la stat, de la societate, desigur, 600€ e o avere se pare. Că atât se poate într-o țară în care salariul bun nu face nici cât ăla minim din Grecia, că e criză și asta-i situația, e una, dar că e bun...
Hai să-ți dau un mic pont. Am cont pe toate site-urile astea de recrutare și publicare online de joburi. La toate am setat să-mi trimită toate joburile care apar pe domeniul de Construcții, pe mail. Știi, culmea, ce se caută la greu? Instalații. :lol:
Nicidecum podurile tale sau clădirile mele. Și asta ține deja de peste șase luni.

View Postmwlambo, on 8th March 2010, 09:00, said:

Poate am fost mintit, poate am fost facut de altii sa visez frumos, nu stiu exact ce sa zic, dar sunt convins ca viitorul nu e roz, dar nici nu e un 'dead end'.

„Dead-end”, Doamne iartă-mă, nu e, nimeni, afară de nebuni, nu zic așa ceva.

View Postmwlambo, on 8th March 2010, 09:00, said:

Cu locurile de munca, iarasi, ni s-a spus chiar de catre profesorii de la facultate, ca 'puneti mana si invatati, voi aveti noroc ca veti gasi un loc de munca dupa facultate'; am intrebat de curiozitate daca la Civile zice vreun profesor asa ceva si am aflat ca nu, nu spune nimeni.

Șeful de comisie din diplomă și, totodată, un mare inginer betonist, marele Constantin Pavel, ne-a spus înainte să ne prezinte notele din diplomă, că indiferent de situația economică a acestei țări, noi, constructorii, suntem foarte privilegiați și ultimii afectați. A venit criza și uită-te câtă dreptate a avut Mister Pavel. :lol:
Lasă-mă cu profesorii de la facultate, că mulți din ei sunt pe altă planetă. Lucrează ca directori sau au chiar ei firme mari, primesc contracte prin facultate, mai o șpagă, mai salariu de profesor universitar, se descurcă ei și încă bine. Le dă mâna să zâmbească.

View Postmwlambo, on 8th March 2010, 09:00, said:

Oricum, eu ma gandesc sa plec afara, ca mi-e prea scarba de Romania, in general, nu neaparat de domeniul constructiilor.

E o decizie excelentă să pleci. Dar e mai greu de făcut decât de zis. E și aici o poveste lungă. Am ca exemplu rude care locuiesc încă de pe vremea lui Ceaușescu, cu azil politic, în Austria, la Viena. Unul a plecat inginer și după 22 de ani de locuit acolo a atins apogeul fiind taximetrist. N-o duce rău, desigur, dar totuși.
Dacă pleci, încearcă să pleci cu-n contract deja semnat de aici, nu așa de capul tău, că te vei lovi de multe suprize.

View Postmwlambo, on 8th March 2010, 09:00, said:

Si daca tu crezi ca ce am zis eu pe topicul asta sau celelalte legate de Constructii e gresit, atunci eu o sa incetez in a mai raspunde si acolo si aici.

Eu nu dau sfaturi, eu îmi emit propriile păreri, ceea ce consider și felul cum judec. Nu-mi permit să-ți zic ție ce să spui, ori ce să nu spui și nici să încetezi a mai scrie. Este problema ta ce faci, este alegerea ta, poți scrie orice. Eu, la rândul meu, am un drept de a contrazice, așa cum îl are fiecare utilizator pe acest forum.


View Postbb_girl, on 11th March 2010, 15:27, said:

Problema e ca nu stii cand va fi acel DUPA criza. Poate sa fie la anu, poate sa fie peste 15 ani...

Peste 15 ani? Gândiți înainte să scoateți o propoziție pe gură sau doar vă place să emiteți chestii serioase, grave, ceva-n stil senzațional așa, cum bine s-a implementat la român în creier că trebuie să fie viața. Numai în direct și senzațional.

(Mi-e lene să mai previzualizez. Dacă-s greșeli de scriere, îmi cer scuze)

#29
amonra_71

amonra_71

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,792
  • Înscris: 31.03.2008

View PostGladiat0r, on 6th March 2010, 15:13, said:

Sincer sa iti zic imi pare rau ca nu dau la arhitectura, pt ca e mult prea tarziu, ai naibi arhitecti castiga de 100 de ori mai mult ca un inginer daca nu ma insel !
Fraier e inginerul, că nu știe să-și prezinte marfa. Geaba are trei geamuri așezate-n dungă dacă structura se clatină când tropăie copii.

#30
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,044
  • Înscris: 02.03.2003
Inginerii s-au invatat cu statutul de inferiori ai arhitectilor si de aici discrepanta dintre venituri.
Cat timp inginerii tremura de bucurie atunci cand le este aruncata o lucrare treburile nu se vor schimba.
Referitor la criza, chiar este criza in multe domenii ingineresti si mai ales in constructii.
Firme cu profit bun anii trecuti lucreaza acum doar pentru a plati si pastra angajatii, atat in proiectare cat si in executie.

Volumul de munca s-a restrans, lucrari putine, bani mai putini.
Clientii ajung la firmele descurcarete, fie ca e vorba de clienti privati sau stat.
Firmele descurcarete au parghii cu care sa convinga clientii. Flacarile sa traiasca.

#31
stoita

stoita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 18.09.2010
Salut sant elev la scoala sibiu-cristian...mai am un an si merg la liceu asa ca eu ma interesez de acuma de un job bun...multi mau sfatuit sa ma fac inginer proiectant m`am interesat pe net...am gasit cateva informatii...materiile care le faci la Arhitectura...si am vazut ca sant 11 feluri de ingineri proiectanti...eu cred ca sant mai multe dar nu le`am gasit eu...nu stiu dar in orice caz un inginer sau viitor inginer va rog informatima si pe mine cu ceva...am foarte multe intrebari...si vreau sa aflu cat mai rapid raspunsurile...va rug bagatimi adresa [email protected] sa vorbim pe messenger pt ca am multe intrebari...pls intrati si ajutatima...am completat un chestionar de pe site`ul http://www.go.ise.ro cu toate joburile care ti s`ar potrivi....dai sus in stanga la pagina pe START apoi pe ...sant elev... apoi COMPLETARE CHESTIONAR DE INTERESE SAU CEVA DE GENUL...
apoi iti pune intrebari cu ce ti`ar place sa lucrezi si cu ce nu acolo iti arata cam ce ti s`ar potrivi...eu m`am interesat pe inginer pentru ca imi place...dar nu stiu cat de usor o sa fie...am auzit ca ARHITECTURA dureaza 6 ani si este foarte grea :| ... asa ca as dori cineva sa ma bage in lista pe yahoo messenger ...cineva cu experienta ca sa stiu daca sa ma bag sau sa nu ma bag la profil de inginer....ms.

Salut sant elev la scoala sibiu-cristian...mai am un an si merg la liceu asa ca eu ma interesez de acuma de un job bun...multi mau sfatuit sa ma fac inginer proiectant m`am interesat pe net...am gasit cateva informatii...materiile care le faci la Arhitectura...si am vazut ca sant 11 feluri de ingineri proiectanti...eu cred ca sant mai multe dar nu le`am gasit eu...nu stiu dar in orice caz un inginer sau viitor inginer va rog informatima si pe mine cu ceva...am foarte multe intrebari...si vreau sa aflu cat mai rapid raspunsurile...va rug bagatimi adresa [email protected] sa vorbim pe messenger pt ca am multe intrebari...pls intrati si ajutatima...am completat un chestionar de pe site`ul http://www.go.ise.ro cu toate joburile care ti s`ar potrivi....dai sus in stanga la pagina pe START apoi pe ...sant elev... apoi COMPLETARE CHESTIONAR DE INTERESE SAU CEVA DE GENUL...
apoi iti pune intrebari cu ce ti`ar place sa lucrezi si cu ce nu acolo iti arata cam ce ti s`ar potrivi...eu m`am interesat pe inginer pentru ca imi place...dar nu stiu cat de usor o sa fie...am auzit ca ARHITECTURA dureaza 6 ani si este foarte grea :| ... asa ca as dori cineva sa ma bage in lista pe yahoo messenger ...cineva cu experienta ca sa stiu daca sa ma bag sau sa nu ma bag la profil de inginer....ms.

Si inca ceva...Daca as ajunge inginer ...doamne da :D...nu as sta in romania ca inginer pentru ca si la un post ca acesta...nu iei mai mult de 2000$...in romania ori ce job este prost platit mai bine mergi in alta tara cum ar fi Anglia,Germania...eu as alege Anglia pt ca mi se pare mai usoare engleza decat Germana...iar daca o sa invat bine si lb. germana ...poate o sa ma duc in Germania...Dar cel mai mult mi`as dori sa ma duc in BELGIA este foarte frumos acolo...si esti foarte bine platit in orice job...salariu minim acolo este 1000 euro...dar 50% din salariu se doneaza saracilor...dar ma rog...in general sant salarii de 3000 de euro...daca mash face eu acolo inginer as lua pe putin 4000 euro...cred...sper ca nu o sa ma fac inginer degeaba pentru ca nu mi se pare ca e un job singur...dar nu conteaza...daca lucrez cativa ani...primul lucru care lash face cu banii ar fi sa`mi deschid un bar,restaurant sau o pizzerie o cafenea ceva...o mica afacere sa fiu sigur ca nu o sa raman fara job pt ca nu am prea auzit ca se prea cauta ingineri...si acum cum multi vor sa se face ingineri...dar bine nu se pot face toti pt ca este foarte grea Arhitectura...trb sa te omori cu invatatul...ghinion...decat sa ma fac doctor sau altele ;)) eu sant sigur ca o sa reusesc e visul meu:D ma rog...vise de copil...da nu`s chiar asa...deci pls contactatima cat mai rapid pt informati ...ms mult.:D.


Sa nu va faceti ingineri in ROMANIA ca nu merita...ROMANIA nu mai are scapare va zic...defapt ar avea o singura scapare...CA CEI DIN EUROPA STRAINII SI SASHII SA VINA IN ROMANIA SA CONSTRUIASCA FABRICI SA DEA TOT PARLAMENTUL JOS CU TOTI PARLAMENTARII AIA ...SI CA ROMANIA SA FIE CA UN FEL DE TARE DE UNDE VIN RESURSE PENTRU EUROPA...ROMANII SCLAVII EUROPEI =)) CA ALTA SOLUTIE NU EXISTA...CU ATATEA DATORII LA EUROPA???? 6 MILIOANE DE EURO?=)) SAU PARDON? MILIARDE? =)) DOAMNE FERESTE ROMANIA NARE DECAT SCAPAREA ASTA :P:P:P

EU ZIC SA PLECAM SA LASAM TARA IN BALTA CHIAR DACA ESTE PACAT PRAF DE EA ...SA VENIM INAPOI DOAR DACA SE MAI FAC CEVA MODIFICARI...CA ROMANII NU STIU SA FACE NIMICA !!! ....

MS:P.

Edited by stoita, 18 September 2010 - 10:21.


#32
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
învață întâi să scrii, pisoi, dup-aia învață matematica, și abia după ce le visezi pe astea gândește-te la inginerii.

Edited by adadoi, 18 September 2010 - 10:19.


#33
george169

george169

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 09.10.2010

View Poststoita, on 18th September 2010, 11:16, said:


Ce interesant ca tu deja esti bagat pe inginer... si tu nici macar la liceu nu esti. Te-ai gandit un moment ce presupune acel job ? Ti-ar placea sa faci acel job toata viata ?? Ca sa ai salariile alea mari la care visam toti, nu doar ca trebe sa termini facultatea.. vb aia cu un 5 un 6 o cam trec toti... da' ca sa iti dea cineva 4k/luna chiar trebe sa faci ceva in firma aia.
Un alt lucru care ar merita punctat ar fi ca acuma se schimba " moda "... pana acuma toata lumea facea spiru rapid, pac-pac au facultate... acuma toti se vor ingineri. Bai da nu conteaza ca ii place, ca are inclinatii.. inginer sa fie!
Tare ma tem eu ca multi dintre inginerii astia care nu-s prea grozavi si raman in tara o sa ajunga pe santier cot la cot cu baietii, doar ca ei zic unde dau gaura si unde pun betonu'. Si aia chiar buni merg in strainatate, doar nu or sta aici unde proiectele merg la rude(ca i-o zis sa faca fac. si il rezolva el cu proiecte) si la firmele mari care cer experienta desi tu acuma ai terminat facultatea.

Edited by george169, 27 October 2010 - 20:04.


#34
alexoiuy

alexoiuy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 380
  • Înscris: 23.10.2006

View Poststoita, on 18th September 2010, 10:16, said:

Sa nu va faceti ingineri in ROMANIA ca nu merita...ROMANIA nu mai are scapare va zic...defapt ar avea o singura scapare...CA CEI DIN EUROPA STRAINII SI SASHII SA VINA IN ROMANIA SA CONSTRUIASCA FABRICI SA DEA TOT PARLAMENTUL JOS CU TOTI PARLAMENTARII AIA ...SI CA ROMANIA SA FIE CA UN FEL DE TARE DE UNDE VIN RESURSE PENTRU EUROPA...ROMANII SCLAVII EUROPEI =)) CA ALTA SOLUTIE NU EXISTA...CU ATATEA DATORII LA EUROPA???? 6 MILIOANE DE EURO?=)) SAU PARDON? MILIARDE? =)) DOAMNE FERESTE ROMANIA NARE DECAT SCAPAREA ASTA :P:P:P

Daca reusesti sa ajungi arhitect sau inginer, te rog eu, dar te rog mult de tot, du-te in Belgia, Olanda, Anglia, Germania sau oriunde vrei tu! Te rog!

#35
criss11

criss11

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.01.2011
Buna,sunt eleva in cla a12-a si am o problema foarte mare.Sunt nesigura in privinta facultatii pe care o voi urma.Nu ma pot hotari intre litere(sau ceva legat de germana si engleza) si constructii civile.Am deja diplome importante care atesta fatul ca stiu germana si engleza la nivel superior asa ca,ma gandeam sa fac ceva mai de viitor.Imi place matematica si inteleg fizica si ma gandeam sa merg la constructii in germana.Mai e cineva in situatia mea si stie sa-mi spuna daca imi va parea rau candva ca am ales constructiile?

#36
george169

george169

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 09.10.2010
Daca o faci ca iti place si ca vrei sa stii klumea ce se preda acolo atunci SIGUR nu o sa iti para rau.. daca o faci numa' sa fie facuta at mai bine te reorientezi(sigur ca de intrat acuma intri oriunde, da' depinde cum faci fata acolo).
Faci fac. 1-2 ani stai pe aici si dupa ai plecat cu primu' avion... cam asta ii planu' in ziua de azi la aia care stiu meserie si nu au pile aici.

Edited by Lucian_M, 24 January 2011 - 23:33.
quote


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate