Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 

Maramureș

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
413 replies to this topic

#37
Bocacio Junior

Bocacio Junior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,616
  • Înscris: 04.11.2005

 .Cris.M., on Jul 25 2006, 09:13, said:

Delata Dunarii!Gasesti ceva detalii si pe net,dar mai multe la fata locului,adica in Tulcea!O zona despre care,daca zic super,nu ajunge!
of, si ai mai facut un post, poate o sa ajungi sa participi la concurs...nu?

#38
Adi_B

Adi_B

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 04.01.2006

 .Cris.M., on Jul 25 2006, 09:13, said:

Delata Dunarii!Gasesti ceva detalii si pe net,dar mai multe la fata locului,adica in Tulcea!O zona despre care,daca zic super,nu ajunge!

Nu stiu ce e aia "Delata" Dunarii, dar sunt absolut sigur ca Tulcea nu e pe drumul dintre Bacau si Borsa!
Folositi, va rog, si o harta chiar daca nu v-a placut geografia la scoala!

@Bocacio: Care ar fi ruta preferata de tine, poate gasim ceva in functie de asta? Sau vrei sa faci ruta dupa propuneri?

#39
Bocacio Junior

Bocacio Junior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,616
  • Înscris: 04.11.2005
pai pana acum m-am gandit sa ajung la putna chiar daca ocolesc putin ... merg prin partea de sus spre borsa

#40
Adi_B

Adi_B

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 04.01.2006
Poti sa mergi prin Piatra Neamt - Agapia, Varatec - Targu Neamt - Falticeni - Gura Humorului - Voronet - Sucevita - Putna - te intorci spre Campulung Moldovenesc (Muzeul lemnului) si de acolo poti sa treci spre Borsa.

Deja asta e traseu de 2 zile  :) . Mai departe de Campulung Moldovenesc nu mai stiu prea bine, ca nu am mai fost de mult timp!

De la Putna direct spre Maramures nu stiu daca exista vreun drum bun!

Edited by Adi_B, 25 July 2006 - 09:18.


#41
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,076
  • Înscris: 07.07.2006
Ai multe manastiri si biserici in Bucovina: Bistrita, Pingarati, Slatina, Rasca, Probota, Dragomirna, Sucevita, Moldovita, Arbore, Voronet, Humor, Solca, Patrauti, Balinesti, Siret, Radauti (Bogdana + centrul orasului), Neamt, Agapia, Varatec, Horaita, Sihla, Secu, Sihastria, Putna si chilia lui Daniil Sihastrul, casa Vlahuta la Agapia, casa Sadoveanu la Neamt, rezervatie de zimbri (cred ca la Neamt - nu mai stiu), casa Porumbescu la Ilisesti/Ciprian Porumbescu, casa lui Creanga si Cetatea Neamtului la Tirgu Neamt, Cheile Bicazului (cu ocol), Piatra Neamt, Suceava, Marginea cu pravalii de ceramica, Raraul si Ceahlaul si multe altele pe care probabil le-am uitat in acest minut in care am scris mesajul. Tu trebuie sa alegi ce vrei sa vezi, cel mai simplu fiind de pe harta. Drum superb de la Cimpulung la Sucevita, drum superb in pasul Prislop.

Din memorie le pot grupa oarecum: in zona Piatra Neamt - Tirgu Neamt ai Bistrita, Pingarati, Neamt, Agapia, Varatec, Horaita, Sihla, Secu, Sihastria, casa Vlahuta, casa Sadoveanu la Neamt, rezervatia de zimbri, casa lui Creanga si Cetatea Neamtului la Tirgu Neamt, Cheile Bicazului (cu ocol) si Piatra Neamt . In zona Sucevei ai Suceava (cetatea de scaun plus manastiri si biserici), Dragomirna, Patrauti, Balinesti (oarecum, intre Siret si Suceava), Slatina, Rasca, Probota, casa Porumbescu. In nord ai Radauti, Siret, Putna, Sucevita, Moldovita, Marginea. In zona Gura Humorului ai Solca, Arbore, Voronet si Humor. Din Cimpulung urci pe Rarau (nu merita neaparat), iar pentru Ceahlau trebuie sa ajungi la Durau, prin Bicaz sau direct din Tirgu Neamt.

In Maramures recomand plimbarea cu mocanita la Viseu, pe riul Vaser.

#42
Bocacio Junior

Bocacio Junior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,616
  • Înscris: 04.11.2005
multumesc, fac astazi un itinerariu si va zic si voua...sa vad ce parere aveti :P

#43
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
de vazut cand vii in zona asta: cascada cailor (este un traseu care porneste din complexul turistic borsa), mina din baia borsa (nu stiu insa daca mai e deschisa),manastirea din moisei (se ajunge cu masina pana acolo, drumul e relativ bun), casa memoriala si monumentul lui Vida Geza dedicate prizonierilor omorati de catre unguri, izvorul albastru al izei (e un drum forestier insa vara se poate merge si cu o masina mica),

#44
GregorSamsa

GregorSamsa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 12.06.2004
Dintre cei care au vizitat Maramuresul, a parcurs cineva drumul dintre Botiza si Grosii Tiblesului ? Imi poate da niste detalii despre acest drum ?
Ma intereseaza de asemenea, cam ce distanta este intre Baia Mare si pasul Gutai.

Multam.

#45
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
sa-mi expun si eu parerea despre un tur facut cu niste amici prin maramuresul istoric. Precizez din start ca in in majoritatea locatiilor am fost si eu pentru prima oara :P

prima locatie vazuta (din intamplare) de un amic din masina a fost un muzeu al tarancii romane in localitatea dragomiresti, este pe partea dreapta cum mergi spre sighet dinspre sacel. O casa veche , plin de lucruri vechi folosite in trecut intr-o gospodarie tipica. Mi-a placut foarte mult cum a explicat doamna de acolo, se vedea ca stie totul despre ce e in casa aia ,nu a fost pusa in dificultate de nici o intrebare. sa stiti ca nu e tot timpul deschis, trebuie mers cam 100m pe ulita laterala dreapta, tot pe dreapta fiind si casa femeii.

bun.. a doua locatie.. in bogdan voda in centru am fost sa vedem o biserica foarte faina din centru (inaugurata recent), cred ca e catolica. fain a fost ca preotul era ocupat si ne-a dat cheia sa ne uitam singuri in biserica. daca tot ati oprit acolo peste drum de biserica in spatele unei cladiri o sa gasiti o statuie faina un "dragon" (arata mai mult a dinozaur) si parca un cal mare cu un om pe el. Dimensiunile sunt destul de mari

Apoi a urmat ieud am vrut sa vedem cimitirul vechi de acolo, am intrat printr-o poarta laterala in cimitir si am nimerit langa bisericuta. Nu era deschisa, insa mi-a placut.Cum coborati de acolo ca sa mergeti pe drumul principal pe partea dreapta o sa dati iarasi de un muzeu care arata cum era o gospodarie din trecut. Nu stia femeia atatea lucruri ca cea din dragomiresti dar a fost k.

urmatoarea oprire: manastirea de la barsana, absolut impresionant ce frumos e acolo, totul e facut cu bun gust, daca esti religios cred ca iti va place :P eu am admirat doar peisajul care iti da o stare de liniste. tot acolo este si un muzeu cu vanzare cu diverse carti vechi (astea nu sunt de vanzare :P) cu tot felul de lucruri specifice maramuresului

in sighet am ajuns la muzeul satului . e pe dreapta cum mergi spre sighet un drum intr-o curba ,fiti atenti ca e semnalizat doar cu o placuta :D e imens pe acolo, noi insa am nimerit cand nu era nimeni pe acolo, desi am vazut si oi :D deci cineva se ocupa de acel loc. Interesant daca te pasioneaza sa vezi ce fel de case erau in maramures pe vremuri.

Apoi a urmat memorialul de la sighet, aici cred ca e nevoie de 1-2 ore daca vrei sa citesti tot ce e pe pereti, sa vezi totul.

Ultimul obiectiv de vizitat: cimitirul vesel de la sapanta. pe mine nu m-a impresionat, e drept ca inscriptiile de acolo sunt originale (la unele , ca la altele se mai repeta :D )

#46
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Maramuresul istoric va va captiva de prima data cand pasiti pe acele meleaguri. Borsa merita cu siguranta vizitata, in special iarna, pentru partia de ski din complex (ups! mai avem iarna? :notangel: ). Am mai fost iarasi de Craciun, nu a nins o saptamana cat am stat eu acolo. Apoi Salistea de Sus, pentru oamenii primitori de acolo (te vaseaza la masa la o palinca de-aia de-ti ia foc sufletu' :coolspeak: .Ca transport aveti cu trenul pana in Viseu de Jos, iar apoi de acolo microbuze spre Borsa sau Viseu de Sus. Cel mai bine e insa cu masina, recomand ruta prin Moldova insa, pentru cei de pe litoral (e mai scurta si mai putin abrupta), pe la Vatra Dornei, Iacobeni si apoi Borsa. Pensiuni gasiti destule, ca si motelul central, de langa Spital. (un motel din lemn, cu vulpi impaiate inauntru -stil rustic). Centrul orasului este accesibil fiindca acolo sunt banci una langa alta, magazine, non-stop-uri, deci iarasi nu va fi o problema. Ca puncte de atractie recomand Biserica Veche din lemn, si pe cea noua, complexul turistic de pe Prislop (sus pe munte se pot culege muguri de brad la inceputul verii, care dau un sirop delicios bun de tuse). In poiana de asemenea, opriti-va si pe la pizzeria lui Tzitzi, face o pizza buna, ca in Italia (a venit de acolo, omul e bucatar), mare cat roata carului.
Calatorie placuta si drum cu prioritate! :peacefingers:

#47
AdiBadi

AdiBadi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 02.10.2006
Vara asta in Maramures.

Attached Files



#48
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
unde anume in maramures e facuta poza asta adi?

#49
cip762001

cip762001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 30.06.2006

 AdiBadi, on Aug 13 2007, 19:59, said:

Vara asta in Maramures.

E facuta cum urci spre pasul prislop. Jos se vede Bistrita si mai incolo e Borsa (nu se vede in poza).

In stg sunt mtii Rodnei si in dr Mtii Maramuresului. Am fost si eu in iulie. E frumoasa zona, cam rele drumurile prin Borsa, in rest ft. ospitalieri.

#50
qazzer

qazzer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 10.12.2006
Intr-adevar se merita Maramuresul, chiar ai ce vedea.Chiar nu inteleg de ce sunt drumurile in conditiile care sunt tinand cont de potentialul zonei

#51
blecaipi

blecaipi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 19.12.2005

 qazzer, on Aug 23 2007, 01:43, said:

Intr-adevar se merita Maramuresul, chiar ai ce vedea.Chiar nu inteleg de ce sunt drumurile in conditiile care sunt tinand cont de potentialul zonei

Eu am sa ajung saptamana viitoare pe acolo. Chiar asa de rele sunt drumurile ? :wallbash:
Recomandari ceva, pt cazare la cort si ceva zone unde pot sa bag si eu un bat in balta ?
Promit sa pun poze faine dupa :thumbup:

#52
CLSM

CLSM

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 06.12.2006

 qazzer, on Aug 23 2007, 02:43, said:

Intr-adevar se merita Maramuresul, chiar ai ce vedea.Chiar nu inteleg de ce sunt drumurile in conditiile care sunt tinand cont de potentialul zonei
Am venit acum cateva zile din maramures. Drumurile sunt ok (a se citi asfalt bun, fara gropi, dar usor denivelat pe alocuri). Pentru sectiunea Sighetul Maramtiei- Borsa (Moisei, mai precis) recomand varianta prin Barsana, nu pe cea prin Viseu. Prima este mult mai buna si este considerata de localnici drumul principal (desi pe atlasul meu rutier sunt semanlizate invers).

Drumurile catre toate bisericile de lemn sunt de asmenea foarte bune. Mai exista protiuni de 500m cu iesire din drumul principal care nu sunt inca peste tot asfaltate, dar este drum de pamant pe care se merge bine si fara probleme.

Din pacate nu am gasit pe nimeni la biserici ca sa le putem vedea si la interior. Unele (vreo 2) aveau un biletel afara cu numarul de telefon al parohului, ce putea fi sunat si rugat sa deschida si sa prezinte. In rest.... noroc cu lipsa sticlei de la geamuri si cu aparatul capabil sa faca poze in intuneric profund.

Recomand site-ul www.romanianmonasteries.org pentru detalii referitoare la biserici.

Distractie faina !

#53
rambel

rambel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 17.07.2007
Maramuresul este superb, recomand tuturor sa-l viziteze.
Desi ma asteptam la ceva mai traditional am ramas, la inceput, mahnita sa vad vila langa vila, toate in stil occidental, nici una nu amintea nimic de traditii si cutume impamantenite din stramosi. dar sunt si sate, mai sarace, in care descoperi Maramuresul traditional. O adevarat incantare.
Noi am stat la Borsa, Vila Focus (excelent) si-am strabatut cu masina tot in Maramuul'. :D

Edited by rambel, 03 October 2007 - 22:57.


#54
to_the_limit

to_the_limit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,232
  • Înscris: 03.04.2004
Salut, profit si eu de existenta topicului si imi permit sa pun o intrebare.Are cineva idee unde este Cabana Minghet?Cica e in M-tii Grosii Tiblesului.Ma intereseaza sa ajung acolo pe 31 dec. si as vrea sa stiu care e cea mai apropiata localitate mare, oras ceva, si ce cai de acces sunt, care e cel mai apropiat drum national tinand cont ca eu vin dinspre Bacau.
Cu google nu am gasit prea mult.

Mersi

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate