Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Se mai merita sa deschizi Fornetti in 2010?
Last Updated: Feb 12 2010 18:53, Started by
trancecoder
, Feb 02 2010 15:23
·
0
#1
Posted 02 February 2010 - 15:23
Sunt pe punctul de a lua o decizie in legatura cu semnarea unui contract de fraciza Fornetti.
Nu stiu daca sunteti la curent, dar incepand cu ianuarie 2010 cei de la Fornetti au o noua metodologie pentru deschiderea francizelor. Cert este ca eu m-am pregatit in ultimele luni ale anului trecut cu chiosc si suma de bani pentru prima transa din taxa de franciza(vreo 2500 euro +TVA) si acum au venit cei de la Fornetti cu "o noua viziune" si imi cer de fapt 6200 euro ca sa pot deschide in sistemul lor. De unde pana unde diferenta de bani? In primul rand mi-au facut ei un proiect de mobilier pe care trebuie sa-l achizitionez de la ei - 2600euro (nu mare lucru, cateva rafturi, o chiuveta, un dulap, niste rasteluri de prezentare, cam ce poate intra intr-un chiosc de 16mp). Apoi taxa de franciza trebuie achitata dintr-un foc 3000euro + TVA = 3570 euro. Ma rog TVA se deduce, dar oricum sunt bani care trebuie dati din mana cum se spune. Basca la toate astea se adauga o chirie de vreo 300 de euro lunar pentru "dotarea cu utilaje" pe care ti-o dau tot ei -care include un nou tip de lazi frigorifice (deci cele pe care m-au pus sa le achizitionez din comert anul trecut nu mai sunt bune), o incinta de decongelare, cuptoarele, dopspitorul, etc. Pe langa toate astea, ce ma da si mai rau peste cap este ca trebuie sa astept "cel putin 50 de zile" de la plata taxei de franciza si semnarea contactului pana vin cu utilajele si mobilierul, deci inca 2 luni de blocaj al banilor si al investitiei deja facute (chioscul cu toate instalatiile) . In zona mea este un trafic de 60-100 persoane/ora (chiar dupa estimarile lor), in vecinatatea unui liceu, a unei mici cladiri de birouri si a unei institutii publice. Astept un sfat de la cei care au prins experienta anului de criza 2009 in franciza Fornetti. Se mai merita sa ma bag la o asa investitie cu pateuri fie ele si Fornetti? Mai ales ca ar fi vreo 2000 euro si chletuilelile lunare cu salariile, curentul, chiria spatiului... Edited by trancecoder, 02 February 2010 - 15:26. |
#2
Posted 02 February 2010 - 15:25
trancecoder, on 2nd February 2010, 15:23, said: Sunt pe punctul de a lua o decizie in legatura cu semnarea unui contract de fraciza Fornetti. Nu stiu daca sunteti la curent, dar incepand cu ianuarie 2010 cei de la Fornetti au o noua metodologie pentru deschiderea francizelor. Cert este ca eu m-am pregatit in ultimele luni ale anului trecut cu chiosc si suma de bani pentru prima transa din taxa de franciza(vreo 2500 euro +TVA) si acum au venit cei de la Fornetti cu "o noua viziune" si imi cer de fapt 6200 euro ca sa pot deschide in sistemul lor. De unde pana unde diferenta de bani? In primul rand mi-au facut ei un proiect de mobilier pe care trebuie sa-l achizitionez de la ei - 2600euro (nu mare lucru, cateva rafturi, o chiuveta, un dulap, niste rasteluri de prezentare, cam ce poate intra intr-un chiosc de 16mp). Apoi taxa de franciza trebuie achitata dintr-un foc 3000euro + TVA = 3570 euro. Ma rog TVA se deduce, dar oricum sunt bani care trebuie dati din mana cum se spune. Basca la toate astea se adauga o chirie de vreo 300 de euro lunar pentru "dotarea cu utilaje" pe care ti-o dau tot ei -care include un nou tip de lazi frigorifice (deci cele pe care m-au pus sa le achizitionez din comert anul trecut nu mai sunt bune), o incinta de decongelare, cuptoarele, dopspitorul, etc. Pe langa toate astea, ce ma da si mai rau peste cap este ca trebuie sa astept "cel putin 50 de zile" de la plata taxei de franciza si semnarea contactului pana vin cu utilajele si mobilierul, deci inca 2 luni de blocaj al banilor si al investitiei deja facute (chioscul cu toate instalatiile) . In zona mea este un trafic de 60-100 persoane/ora (chiar dupa estimarile lor), in vecinatatea unui liceu, a unei mici cladiri de birouri si a unei institutii publice. Astept un sfat de la cei care au prins experienta anului de criza 2009 in franciza Fornetti. Se mai merita sa ma bag la o asa investitie cu pateuri fie ele si Fornetti? Mai ales ca ar fi vreo 2000 euro si chletuilelile lunare cu salariile, curentul... Mai bine faci covrigarie ...merge mai bine ca forneti si costurile cred ca sunt mai mici |
#3
Posted 02 February 2010 - 15:31
A cam trecut vremea fornetti.Acum nu mai stiu ce e cu taxa pe produsele fast-food si de patiserie,dar daca se aproba(sunt o sustinatoare a acestei propuneri) se cam duc la vale preturile pe astfel de produse.
Si la modul cum pun problema cei de la Fornetti,eu i-as trimite la plimbare. |
#4
Posted 02 February 2010 - 16:22
asteroid, on 2nd February 2010, 15:31, said: A cam trecut vremea fornetti.Acum nu mai stiu ce e cu taxa pe produsele fast-food si de patiserie,dar daca se aproba(sunt o sustinatoare a acestei propuneri) se cam duc la vale preturile pe astfel de produse. Si la modul cum pun problema cei de la Fornetti,eu i-as trimite la plimbare. daca se aproba taxa, eu cred ca, din contra, preturile nu o vor lua la vale, ci la DEAL. Taxele trebuiesc acoperite, si cred ca se va face acest lucru din buzunarul nostru |
#5
Posted 02 February 2010 - 16:47
rapitorTM, on 2nd February 2010, 16:22, said: daca se aproba taxa, eu cred ca, din contra, preturile nu o vor lua la vale, ci la DEAL. Taxele trebuiesc acoperite, si cred ca se va face acest lucru din buzunarul nostru La vale am zis-o in sensul figurat.Taxa o vor suporta toti cei care vor cumpara asemenea produse.Cum sunt adepta alimentatiei naturale si de calitate,nu voi participa ca platitor la aceasta taxa. Si am ajuns off topic rau |
#6
Posted 02 February 2010 - 16:52
nu mai merita, baga banii in altceva, fornetti e depasit rau
|
#7
Posted 02 February 2010 - 17:26
io zic ca daca faci niste covrigi nemaivazuti cu o investitie mult mai mica si fara sa platesti rafturi cu 3000 de euro spargi toti. fornetii poti sa iei de peste tot, dar covrigii trancecoder (probabil tre alt nume) numai la tine se gasesc.
dar referitor la fornetti, avind in vedere ca io n-am vazut chiosc de fornetti care sa aibe produse putrezite si nici chioscuri fornetti parasite io as zice ca nu-s depasite. cit despre criza, daca-mi arati pe cineva care a zis vreodata ca nu mai cumpara fornetti fiindca e criza si mai bine plateste curentul io i-o sug pina la epuizare. la fel si cu taxa aia de fast food, daca cineva crede ca oamenii n-o sa mai manince fast-food pentru ca e mai scump cu 10% si in schimb o sa mearga acasa si o sa-si faca ciorba si papricas e de-a dreptul cretin |
#8
Posted 02 February 2010 - 17:43
Vanzatoarea mea a lucrat inainte la un fornetti care a dat faliment. Deci se poate!
|
#9
Posted 02 February 2010 - 18:50
#10
Posted 11 February 2010 - 12:20
si eu am tinut contabilitatea la o fornettarie care a dat faliment si mai stiu vreo 2 pe langa mine care s-au desfiintat . si din cate imi amintesc la metrou la unirii inainte erau numai magazine cu Fornetti, anul asta s-au desfiintat si s-au facut covrigarii
|
|
#11
Posted 11 February 2010 - 20:50
tocmai pentru ca s-au desfiintat suficient de multe ar trebui reinvestit. concurenta mai putina
de ex., alea, la unirii, nu cred ca nu aveau vanzare... de vad, nu mai zic. poate doar povestile cu soareci morti si alte ozn-uri sa le fi "descurajat". personal, cand vad coada aia la victoriei la covrigi, ma apuca toti nervii... |
#12
Posted 11 February 2010 - 20:55
in oras la mine era o patiserie care facea printre altele si fornetti si dupa vreo 3-4 luni s-a deschis si magazin "oficial" de fornetti, d-ala portocaliu... in fine ideea e ca nu cred ca a rezistat mai mult de 6 luni ca s-a inchis de prin noiembrie e gol pusca magazinul
iar patiseria inca e pe piata Edited by Volvo, 11 February 2010 - 20:55. |
#13
Posted 11 February 2010 - 21:39
lumea s-a saturat de fornetti, doi la mana sunt scumpe. cu 2 lei iei 4 prajiturele din alea. mai bine o covrigarie , nu stiu cat costal aparatul respectiv care ii scoate pe banda rulanta dar cert este ca iti trebuie si o reteta buna. ia iasi de ex am gustat din vreo 3 locuri si am ramas fidel la unul singur. app stie cineva cine se ocupa de vanzarea acelor aparate pt copt covrigi?
|
#14
Posted 11 February 2010 - 21:51
deja se schimba discutia de la forneti in covrigarie..........eu zic sa mai deschidem inca un topic cu Idei de afaceri cu covrigi.
Eu unul sunt interesat sa mai fac un venit suplimentar pe langa cele 2 servicii pe care le am. Eram interesat si eu odata de o asemenea francisa, insa vazand ca unele astfel de "fornetarii" se inchid am renuntat. Eram dispus si chiar am scris la Mc` Donalds sa imi vanda si mie o francisa pentru Alba Iulia, dar am primit un raspuns evaziv, ca nu sunt interesati in viitorul apropiat de aceasta zona.......... Totodata m-am mai gandit sa imi deschid un second hand.............acum sunt confuz tare rau si cu bugetul la pamant......ce ar mai merge in perioada asta de criza cu o investitie minima si un castig decent? |
#15
Posted 11 February 2010 - 22:13
Litere volumetrice? Necesita o investitie de cca. 2500-3000 euro, multa imaginatie si un spatiu de 4-6 mp, dar intr-o zona cu vad bun ...
|
|
#16
Posted 12 February 2010 - 08:45
Clientului meu i-au cerut sa achite si 500 euro garantie pentru fiecare cuptor , plus un abonament obligatoriu la Zapp , plus tot felul de nimicuri :sorturi , panouri publicitare, care nu insemnau asa mult, dar se adunau . Asta se intampla acum 4 ani . Vanzarile erau mai mari doar cand apareau pe piata produse noi, cam 1-2 ori pe an mai schimbau produsele.
|
#17
Posted 12 February 2010 - 15:37
Iuliutz, on 11th February 2010, 21:51, said: deja se schimba discutia de la forneti in covrigarie..........eu zic sa mai deschidem inca un topic cu Idei de afaceri cu covrigi. Eu unul sunt interesat sa mai fac un venit suplimentar pe langa cele 2 servicii pe care le am. Eram interesat si eu odata de o asemenea francisa, insa vazand ca unele astfel de "fornetarii" se inchid am renuntat. Eram dispus si chiar am scris la Mc` Donalds sa imi vanda si mie o francisa pentru Alba Iulia, dar am primit un raspuns evaziv, ca nu sunt interesati in viitorul apropiat de aceasta zona.......... Totodata m-am mai gandit sa imi deschid un second hand.............acum sunt confuz tare rau si cu bugetul la pamant......ce ar mai merge in perioada asta de criza cu o investitie minima si un castig decent? <investitie minima> dar doreai sa deschizi un Mc Donalds o franciza Mc Donalds cu investitia in spatiu dotat si utilat dupa regulile lor este peste 250 000 E.... un KFC la mall in tm a costat 280 000 si s-a dotat doar bucataria...ca spatiul unde papi este amenajat de mall.... intredevar ramai cu 10 000E in mana pe luna dar investitia este pt cei ce isi permit... Edited by republikbanat, 12 February 2010 - 15:39. |
#18
Posted 12 February 2010 - 15:53
Mosotti, on 2nd February 2010, 17:26, said: la fel si cu taxa aia de fast food, daca cineva crede ca oamenii n-o sa mai manince fast-food pentru ca e mai scump cu 10% si in schimb o sa mearga acasa si o sa-si faca ciorba si papricas e de-a dreptul cretin Mosotti, nu toti, dar unii vor face si asa, adica vor renunta la ea. Cei care, insa, s-au obisnuit cu tipul asta de mancare, nici daca s-ar pune 10 taxe pe ea, tot ar manca. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users