Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfc scannow blocat la 99 la suta

hdd 2,5" sata 250GB unallocat...

Comparatie consum inverter vs non...

Hidrofor defect arunca apa inapoi...
 Apa la sticla din sticla

Întrebuințare telefoane vechi...

Dacia Lodgy sau Dacia Docker ?

Valeriu Nicolae
 Exista vreun dezavantaj la constr...

Senzori de miscare ce nu aprind l...

Problema martori semnalizare dire...

Senzori de miscare cu lampi ce se...
 Samsung soundbar

Umplere gol tamplarie-glaf

Produse inapoiate cu zgarieturi

Recomandare laptop cu specificati...
 

DIGI.NET - abonamente, opţiuni, echipamente etc.

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
8302 replies to this topic

#8209
NFS01

NFS01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,536
  • Înscris: 16.03.2011

View Postpupama, on 26 aprilie 2024 - 18:39, said:

Mai exista vreo sansa sa solicitam un abonament mai mic de FB500?
Ma refer la pret, nu la viteza, sincer imi ajung si 50 Mbps, la un pret de.....o apa
Lumea se plange ca nu are abinament de 1tbps si tu vrei 50mbps?

#8210
liberlamare

liberlamare

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 16.05.2007
ala de 300 era bun la un 20 lei/luna, majoritatea nu are nevoie de mai mult, tocmai ce am redus si eu de la 1000 la 500, de era si 300 la un pret bun acolo reveneam.

Edited by liberlamare, 06 May 2024 - 04:55.


#8211
pupama

pupama

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,567
  • Înscris: 15.05.2010

View PostNFS01, on 05 mai 2024 - 22:34, said:

Lumea se plange ca nu are abinament de 1tbps si tu vrei 50mbps?

Da, pentru pe mine ma intereseaza pretul :D. cum spune si colegul, un 300 Mbps la 15-17 lei era bun

#8212
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,747
  • Înscris: 07.02.2011

View Postpupama, on 26 aprilie 2024 - 18:39, said:

Mai exista vreo sansa sa solicitam un abonament mai mic de FB500?
Ma refer la pret, nu la viteza, sincer imi ajung si 50 Mbps, la un pret de.....o apa
Si eu sunt multumit cu 100 Mbps, dar nu cu pretul.
Abonamente mai mici, sunt:
- am eu Fiberlink 100 = 28LEI, dar ca pret nu-i mare scofala cu 2 lei mai putin decat Fiberlink 500
...
- ultima comanda (cerere) pentru fiberlink 300 a fost in 2018, anulata pe motive tehnice.
(am solicitat pentru ca era acelasi pret)
...
Anul trecut am facut cerere pentru fibra si fiberlink 500 - e in procesare din august 2023, lipsa echipamente.
(am solicitat pentru ca tot eram in curatenie si ar fi fost mai usor trecerea de la cablu la fibra)
Santurile pentru fibra au fost sapate acum 4 ani iar fibra pana in scara e trasa de 3 ani.

Edited by costeld69, 06 May 2024 - 19:50.


#8213
DIGI_Helper

DIGI_Helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 8,369
  • Înscris: 16.04.2014
Salut, costeld69,

Poti te rog sa-mi trimiti un mesaj privat cu datele de identificare ale contractului ca sa pot verifica?
In mod normal ar trebui sa poti face upgrade la FB500 chiar daca in blocul tau nu s-a facut trecerea pe FTTH (fibra optica).

#8214
ionelp

ionelp

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 127
  • Înscris: 29.02.2024

View Postpupama, on 26 aprilie 2024 - 18:39, said:

Mai exista vreo sansa sa solicitam un abonament mai mic de FB500?
Ma refer la pret, nu la viteza, sincer imi ajung si 50 Mbps, la un pret de.....o apa
Orice abonament mobil cu cel putin 4G iti duce 50Mbps in teorie si practica daca nu stai pe camp, am colegi la munca de tin cu dintii de oferta de anii trecuti de la telekom cu abonamentul de 1eur/luna cu net nelimitat ( cica limitat la 2Mbps sau ceva de genul, doar in teorie)

#8215
marcel201

marcel201

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,421
  • Înscris: 21.10.2010
Vad ca cei de la Digi trimit pe majoritatea abonatilor noi sa-si cumpere router ca ei n-au sau dureaza minim jumatate de an pana primesc echipamente. Intrebarea mea este, ei nu mai instaleaza ONT ? in ce intra fibra? M-ar interesa daca tot trebuie sa-mi cumpar eu router sa nu mai am o cutie de la ei de bagat in priza (gen ONT).

#8216
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,930
  • Înscris: 29.09.2010
Ala se da in mod implicit, ca doar asa iti pot oferi acees la serviciile de internet si tv, ce pune fiecare dupa el, este treaba lui, fie ca au routere personale sau sunt norocosi si au in custodie.
Totusi ciudat este ca este criza de echipamente de ceva vreme, nimeni nu zice nimic in mod oficial cand se remediaza si daca se remediaza ori se schimba macazu' si asta sa fie politica companiei de acum incolo, sa nu mai ofere echipamente in custodie.
Nu inteleg de ce ramane activa posibilitatea de a comanda echipamente devreme ce nu se pot onora comenzile.

#8217
marcel201

marcel201

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,421
  • Înscris: 21.10.2010
Pai daca se da ONT-ul, la ce trebuie sa-si ia clientii alt router? ale lor nu au wifi? pentru majoritatea utilizatorilor cred ca le este suficient ONT-ul cu wifi. Zic asta pentru ca am un prieten in retail si-mi zice ca zilnic vin 4-5 persoane cu biletel scris de catre instalatorii digi cu ce router sa-si ia (doar tp-link le recomanda).
Ma gandeam ca au posibilitatea sa-ti ofere un media convertor , si de aia isi ia lumea router.

#8218
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,579
  • Înscris: 16.12.2006
Nu are Wi-Fi.

ONT-urile mai vechi aveau si Wi-Fi incorporat. De ceva timp se ofera alte modele de ONT, astea sunt direct in mod bridge si nu au Wi-Fi pe ele. ;)

#8219
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,930
  • Înscris: 29.09.2010
Se ofera ori ONT-uri din generatii mai vechi, poate chiar si noi daca mai exista ce au si wifi, dar de ceva vreme incoa' sunt oferite doar lustere, ONT-uri echipate strict cu un port gigabit, CATV si atat, fara alte chestii inutile, echipamente de altfel preferate de multi utilizatori.

Exemple de astfel de dispozitive:

https://service-prov.../gpon/xz000-g3/

https://en.sdmctech....t/FTTH_251.html

Edited by Morphinus, 09 May 2024 - 17:16.


#8220
pupama

pupama

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,567
  • Înscris: 15.05.2010

View Postionelp, on 09 mai 2024 - 11:55, said:

Orice abonament mobil cu cel putin 4G iti duce 50Mbps in teorie si practica daca nu stai pe camp, am colegi la munca de tin cu dintii de oferta de anii trecuti de la telekom cu abonamentul de 1eur/luna cu net nelimitat ( cica limitat la 2Mbps sau ceva de genul, doar in teorie)

Multumesc de sugestie. Am 3 conexiuni 4G ca backup la fibra RDS insa traficul oferit de acestea nu imi este suficient.

#8221
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,547
  • Înscris: 14.10.2008

Vizualizare mesajcatalinman, pe 09 mai 2024 - 17:09, a scris:

Nu are Wi-Fi.

ONT-urile mai vechi aveau si Wi-Fi incorporat. De ceva timp se ofera alte modele de ONT, astea sunt direct in mod bridge si nu au Wi-Fi pe ele. Posted image
La inceput erau ONT-uri fara Wi-Fi. HG 865, ZTE F 625. Era ce-i drept si HG8242 dar nu era vreodata folosit Wi-Fi-ul.

Concurenta, mult inferioara tehnic cu ADSL si Docsis, oferea insa modemuri cu Wi-Fi si omul avea oaierless in casa fara sa investeasca un banut in vreun router, asa ca si RDS s-a aliniat cu ONT cu Wi-Fi basic 2,4 Ghz standard N.

Ramas in urma cu chestia asta (unii luau 1 Gbps crezand ca va merge mai rapid FB pe telefon, de tot rasul) RDS a trecut acum iarasi la ONT-uri in bridge (de la Luster incoace) si pentru cine vrea, sistem de routere Mesh standard Wi-Fi 6.

Mie mi-a placut sa am ONT fara Wi-Fi si sa iau ce router vreau eu dupa el, dar la taranoaia si la fratele mi-au placut si routerele din oferta RDS. Posted image

Edited by Neaceasca85, 10 May 2024 - 10:00.


#8222
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,579
  • Înscris: 16.12.2006
Plus Huawei HG8240, il am si acum. ;)

#8223
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,547
  • Înscris: 14.10.2008
Din februarie 2014 in Olt nu mai sunt Huawei, au fost doar la blocuri pe FTTB 2009-2014.

ZTE, Fiber Home, Luster si probabil TP Link. Intre timp OLT-ONT au devenit interoperabile, pe vremuri ONT-ul trebuia sa fie la fel ca ONT-ul, de aceeasi marca.

#8224
unknown_35

unknown_35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,894
  • Înscris: 20.05.2013
Ce router se intelege cel mai bine cu ONT-ul de la Digi? Azi au venit baietii, ai instalat fibra, ONT si routerul TPlink cumparat de mine la instructiunile d-nei de la magazinul Digi ( ca nu au pe stoc).

De la 13 am restartat ONT-ul de 3 sau 4 ori, ca ledul de la internet de pe TPlink devine rosu si nu mai merge. Am facut update de firmware la router, problema persista.

Am nevoie de un router care sa ramana conectat mai mult de 30 de minute, nu pot lucra in conditiile astea. Daca nu gasesc router va trebui sa renunt la Digi, am avut inainte net de la Vodafone si nu aveam problemele astea.

#8225
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,930
  • Înscris: 29.09.2010
Mai exact ce model ONT este instalat in locatie si ce model TP Link ai achizitionat?
Poate este mai degraba o problema de configurare, decat alte situatii.

Edited by Morphinus, 10 May 2024 - 16:46.


#8226
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,747
  • Înscris: 07.02.2011

Vizualizare mesajunknown_35, pe 10 mai 2024 - 16:30, a scris:

ca ledul de la internet de pe TPlink devine rosu si nu mai merge.
...
Am nevoie de un router care sa ramana conectat mai mult de 30 de minute,
Vezi in setari daca ai "ALWAYS CONNECTED",
unele routere mai fac figuri daca WAN este setat "Connect on demand".

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

florini78

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate