Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC fara wifi, conectare smart mon...

Renovare garsoniera 40 m.p. - ins...

Amorsa

Catel gasit pe strada
 Arhiva tar - descarcare nesigura ...

Racord flexibil gaz in loc de apa

Microsoft Office versiune optima

Dezmenbrare teren - cedare drum l...
 Zilele cataloagelor Americane

Poate Rh-ul negativ afecta o viit...

Solutie Backup pentru Server Linux

Laptop CS 2
 AirGPU (cloud gaming)

KAZA Univisa

Reciclare hard disk-uri defecte v...

Vacanta 7-10 zile auto
 

DIGI.NET - abonamente, opţiuni, echipamente etc.

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
8172 replies to this topic

#8101
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,502
  • Înscris: 16.12.2006
De regula 2 echipamente la clientii noi. ONT-urile ce se dau acum au  de obicei port CATV incorporat si atunci nu mai este nevoie si de mininod optic.

ONT Luster TBEG300-1-1R sau ONT SDMC GP601RF + router cu Wi-Fi 6.

#8102
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor uses Dex12

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,623
  • Înscris: 14.10.2008
SDMC? Asta e noutatea de dupa Luster? Eu acasa am tot ZTE F 625 A din 2012. Daca merge, de ce sa-l schimb?

#8103
madalinmdl1

madalinmdl1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 11.07.2014
Unchiul meu și-a instalat televiziune de la Digi. Întrebarea mea este ce reprezintă acel rotund din imagine?
PS modemul de internet este de la Orange

Attached Files


Edited by madalinmdl1, 28 November 2023 - 16:38.


#8104
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,431
  • Înscris: 18.01.2020
O sudura a F.O, in primul "slot" de sus in jos se poate vedea protectia aplicata pe sudura.
Nu inteleg logica, probabil pentru eventualitatea in care baga si internet de la ei? Dar de obicei se merge pe mininod optic cu passthrough si ONT... sau direct ONT cu port CATV.

Edited by Rares95, 28 November 2023 - 17:01.


#8105
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,867
  • Înscris: 29.09.2010
De obicei caseta aia trebuie sa ramana in ODB.
Nu inteleg de ce fac treaba asta si cand nu este cazul.

#8106
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,431
  • Înscris: 18.01.2020
Pai probabil asa e reteaua in zona, DIGI are doua tipologii:
FTTHv1, CATV si Internet pe doua fibre diferite, primele retele, FTTH-izarea la bloc a fost in prima faza doar pentru internet, ulterior s-a trecut si TV pe FTTH.
FTTHv2, CATV si Internet pe acelasi cablu
Foarte ciudat oricum, reteaua e fix aceeasi, aceleasi echipamente, OLT, OLT-RF, OLT-WDM, etc, 3 lungimi de unda diferite, RX/TX/CATV, acelasi cablu, deci de unde au scos minunile astea cu suduri sau doua cabluri doar ei stiu.
Stiu ca pe la inceputul GPON spuneau ca n-au cum sa dea si CATV tot pe fibra ca nu au echipamentele necesare la "sediu", dar pana in blocuri tot pe fibra ajungea si CATV, nu cred ca aveau doua retele diferite doar pentru ca nu aveau in headend un echipament pentru multiplexare.

Edited by Rares95, 28 November 2023 - 17:18.


#8107
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor uses Dex12

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,623
  • Înscris: 14.10.2008
In Slatina intre 2003 si 2009 au avut HFC-Docsis. Fibra pana in cartier, de la un media converter pus pe stalp si alimentat (impreuna cu amplifurile de linie) din cea mai apropiata scara de bloc, coaxiale.

In 2009 au venit cu primul GPON la blocuri, FTTB, in iulie-august, dar pana in decembrie 2009, TV-ul a fost lasat pe HFC, migrat doar cu netul si telefonia pe GPON in prima faza. In decembrie 2009 au bagat si TV-ul prin GPON, au inceput sa dea jos media converterele (nodurile optice) si segmentele de coaxiale ce deserveau numai blocuri, de case s-au apucat in 2011 si ultimele tronsoane de HFC si convertere de stalp au fost date jos in 2013, dupa ce si ultimele case de pe ele au fost mutate pe GPON.

Dupa 2013, FTTH de apartament (la case au venit in 2011-2012 direct pe FTTH, there was no other way), in prima faza TV-ul ramas pe FTTB-ul ala montat in 2009, mai tarziu si TV pe FTTH de apartament, permitandu-se apoi desfiintarea FTTB, care in Slatina inca nu a fost facuta.

Edited by Neaceasca85, 29 November 2023 - 01:05.


#8108
lau83

lau83

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 987
  • Înscris: 14.05.2010
Posted Image Posted Image Posted Image

View Postcatalinman, on 21 noiembrie 2023 - 17:26, said:

De regula 2 echipamente la clientii noi. ONT-urile ce se dau acum au  de obicei port CATV incorporat si atunci nu mai este nevoie si de mininod optic.

ONT Luster TBEG300-1-1R sau ONT SDMC GP601RF + router cu Wi-Fi 6.
Luusterul la specificatii suporta pana la 10gbs iar sdmcul pana la 2,5gbs.Cred ca au fost modificarea acesta datorita faptului ca pe mininodurile de catv nu exista control de la distanta find un simplu convertor,asa mai reduc din conectarile frauduloase la reteaua de catv

Edited by lau83, 11 December 2023 - 23:03.


#8109
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor uses Dex12

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,623
  • Înscris: 14.10.2008
Oricum TV-ul la cat de jos a ajuns, merita sa fie gratis.

#8110
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,001
  • Înscris: 16.07.2015
Și-a mai dat la cineva restart automat ONT-ul 8147X6, în această seară, pe la 0 și ceva? Mă gândesc că au dat dânșii restart remote la ceva echipamente.

#8111
correras

correras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 13.09.2008
Am și eu la fel, dar nu știu pentru ce este. Poate ne lămurește un cunoscător.

 madalinmdl1, on 28 noiembrie 2023 - 16:37, said:

Unchiul meu și-a instalat televiziune de la Digi. Întrebarea mea este ce reprezintă acel rotund din imagine?
PS modemul de internet este de la Orange


#8112
emgd2me

emgd2me

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 04.01.2008

View Postmadalinmdl1, on 28 noiembrie 2023 - 16:37, said:

Unchiul meu și-a instalat televiziune de la Digi. Întrebarea mea este ce reprezintă acel rotund din imagine?
PS modemul de internet este de la Orange
Nasol, eu nu cred ca ii lasam sa-mi lase "OZN-ul" ala prin casa, ca sa am grija de el si sa-l curat de praf Posted Image. Ce "tehnologie" mai e si asta? In curand o sa ne lase prin case si chestiile alea cilindrice mari si negre care acum sunt agatate prin copaci si pe stalpi...Vroiam si eu tv de la DIGI, dar daca vin cu "placinta" aia le zic sa o puna la ei la sediu, nu la mine in casa.

Edited by emgd2me, 17 January 2024 - 17:09.


#8113
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,431
  • Înscris: 18.01.2020
Daca vin cu "OZN-uri" nu accepti instalarea si mergi la altii, e simplu. E o simpla sudura, nu vreun echipament activ, si este pusa intr-o astfel de protectie ca sa fie protejata, fibra optica nu e coaxial ca sa il torsadezi si sa dai cu banda peste, si este tehnologia actuala, GPON, in unele cazuri, mai fericite, chiar XGS-PON.

Edited by Rares95, 17 January 2024 - 17:18.


#8114
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor uses Dex12

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,623
  • Înscris: 14.10.2008
Da, mie mi-ar fi placut si un encloser din ala cilindric pe peretele casei afara si acolo sa plece spre vecini. Posted image E fain cu aparate in casa, eu fiind la casa nu a fost alta varianta, nu va place cu aparate, ramaneti la FTTB casa scarii care se desfiinteaza in curand sau treceti la tehnologii inferioare UPC Vodafone Doxo-Coaxial.

#8115
katti

katti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 16.09.2008
Salut.
Am niste intrebari catre cei care aveti router Wifi6/Mesh de la Digi:
- primesti access la configurare pe ele?
- e posibil sa le folosesti in mod AP/bridge? (vreu sa postrez routerul meu pe post de router)
- suporta WPA2/3 Enterprise? (autentificare cu username+parola prin server RADIUS - am deja chestia asta pe routerul existent) sau numai WPA personal adica o singura parola
- am vazut pe site ca sunt 3 modele, poti alege ce model vrei? adica daca numai unul dintre ele ar avea functiile care imi trebuie, clar l-as vrea pe ala.

Mersi!

#8116
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,502
  • Înscris: 16.12.2006
Ai acces limitat pe ele, acces basic ca sa zic asa, nu poti sa faci tot ce vrei pe el ca nu ai acces admin.

De ce ai vrea sa il pui in mod bridge? Daca zici ca ai folosesti deja routerul tau inseamna ca nu mai ai nevoie de routerul de la DIGI.

La instalare ti se vine cu ONT, in ala iti intra fibra optica, ONT-urile ce se dau acum sunt deja setate in mod bridge si nici macar nu au modul Wi-Fi incorporat. Dupa ONT-ul de la DIGI iti pui routerul tau personal.

De exemplu, primesti acest model de ONT https://forum.softpe...8-digi-gp601rf/ si dupa ONT iti pui routerul care poate sa fie ori de la DIGI ori al tau.

Nu poti sa alegi modelul, primesti ce au pe stoc baietii la ei.

Unele persoane au primit router TP-Link, altele ZTE, altele Fiberhome, iar mai nou au fost cazuri in care clientii nu au primit router deloc. :))

S-au dus instalatorii la ei doar cu ONT si nu au avut ce router sa ii lase din cauza de lipsa stoc routere Wi-Fi 6.

#8117
katti

katti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 16.09.2008

View Postcatalinman, on 18 ianuarie 2024 - 12:32, said:

De ce ai vrea sa il pui in mod bridge? Daca zici ca ai folosesti deja routerul tau inseamna ca nu mai ai nevoie de routerul de la DIGI.
Routerul meu nu are Wifi 6.:D Dar in rest e destul de avansat, mai destept ca routerele standard de consumer.

Si din cauza configuratiei apartamentului, am deja un al doilea router folosit doar ca Acess Point, pe ala l-as schimba cu unul inchiriat de la Digi.

View Postcatalinman, on 18 ianuarie 2024 - 12:32, said:

La instalare ti se vine cu ONT, in ala iti intra fibra optica, ONT-urile ce se dau acum sunt deja setate in mod bridge si nici macar nu au modul Wi-Fi incorporat. Dupa ONT-ul de la DIGI iti pui routerul tau personal.
Nu e cazul la mine, inca n-au schimbat cablarea din bloc in fibra. Imi intra UTP si coaxial pt TV in casa.

O sa incerc sa caut specificatiile la routerele Digi, sa vad daca suporta ce-mi trebe mie. Daca nu, raman cu ce am deocamdata.

#8118
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,867
  • Înscris: 29.09.2010
Cel mai ok si garantat ca primesti un echipament, mai ales unul ce il doresti in mod specific, te duci fain frumos intr-o reprezentanta DIGI, explici situatia, ce doresti mai exact si optezi pentru un echipament recuperat, in cazul in care stocul pentru modelul ce ti-l doresti nu exista disponibil momentan, asta cu stocul chiar este o problema de ceva vreme, deci rabdare si intelegere si poate ajungi la un compromis ok pentru toata lumea.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate