Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

DIGI.NET - abonamente, opţiuni, echipamente etc.

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
8192 replies to this topic

#8083
pompiliu92

pompiliu92

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 04.12.2009
Am facut si eu recent upgrade la banda de 1Gbps cu ocazia ofertei de Black Friday si am sunat in call center sa ii intreb daca primesc cumva si upgrade la ONT (cel actual este un Fiberlink de acum cativa ani). Domnisoara de acolo mi-a zis ca o sa trimita o echipa tehnica. Astazi cand au sosit, mi-au zis ca pot sa imi schimbe ONT-ul cu unul Gigabit, doar ca ma va costa 3 lei pe luna in plus chiria.

#8084
Marincos

Marincos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 03.01.2023
Pentru 3 lei se merită

#8085
-TINO-

-TINO-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,297
  • Înscris: 11.08.2019
E ceva ciudat acolo. ONT e gratuit. 3 lei e doar pentru router in plus, pe lângă acel ONT.

Edited by -TINO-, 14 November 2023 - 20:20.


#8086
Nexxus2

Nexxus2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 16.08.2008
E fiberlink gigabit popular?

#8087
DIGI_Helper

DIGI_Helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 8,354
  • Înscris: 16.04.2014

 pompiliu92, on 14 noiembrie 2023 - 19:14, said:

Am facut si eu recent upgrade la banda de 1Gbps cu ocazia ofertei de Black Friday si am sunat in call center sa ii intreb daca primesc cumva si upgrade la ONT (cel actual este un Fiberlink de acum cativa ani). Domnisoara de acolo mi-a zis ca o sa trimita o echipa tehnica. Astazi cand au sosit, mi-au zis ca pot sa imi schimbe ONT-ul cu unul Gigabit, doar ca ma va costa 3 lei pe luna in plus chiria.

Salut,
Imi poti da un mesaj in privat cu situatia intampinata?
Fiberlink- este denumirea pachetului, nu a Ont-ului.Daca ai primit informatia ca vei achita 3 Lei pe luna inseamna ca ai primit/ai facut comanda de un router Wifi 6.

#8088
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,871
  • Înscris: 29.09.2010
Salutare.
Doresc o lamurire asupra unui echipement un pic mai vechi inca oferit de DIGI, anume  un ONT Echolife HG8121H, interesandu-ma sa stiu care anume este procedura de a adauga un router secundar la acesta.
Am observat ca dispune de doua porturi FE(Fast Ethernet) si GE(Gigabit Ethernet), abonamentul pentru care s-a optat in respectiva locatie fiind FIBERLINK POPULAR, nu cel gigabit, verificand prin conectarea unui cablu de retea in ambele porturi faptul ca LED-ul FE devine activ la conectarea cu un alt router introdus pe traseu un D-LINK DIR-X1530, cel GE fiind inactiv, banuiesc lucru normal devreme ce nici abonamentul nu este gigabit.
Este necesara trecerea ONT-ului in mod bridge pentru utilizarea acelui DLINK?
Intelegand ca se va schimba comportamentul sau, ramanand pe post de switch, intuiesc bine sau am interpretat gresit?
Ma intereseaza in mod special daca se modifica si partea de wireless a acestuia daca se va opta pentru aceasta varianta, fiind o componenta indispensabila pentru simplul fapt ca ofera internet unor camere de supraveghere wireless.
Nu am avut ocazia sa ma joc mult cu optiunile acestora, fiind pentru scurt timp in respectiva locatie, afland doar datele problemei, urmand sa revin pentru partea de configurare.
O mana de ajutor va rog.
Multumesc anticipat.

Edited by Morphinus, 15 November 2023 - 13:41.


#8089
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 30.07.2007
Nu-s profesionist dar eu stiu ca se modifica, in sensul ca in bridge nu mai ai acces la internet wireless prin acel ONT. Emite SSID din cate stiu, dar nu acceseaza internetul.
Stiu, de asemenea, (dar poate ma insel) ca poate sa ramana asa cum e acum, iar routerul care se conecteaza la el sa ramana doar pentru conexiuni pe fir.
Asteptam pareri mai avizate, ca si pe mine ma intereseaza.

#8090
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 11.04.2013
@Morphinus
Routerul tau dlink e peste ce poate ONT ul.
Sfatul meu e sa pui ONTul in bridge, conectezi Dlink la portul gigabit de pe ONT(celelalte porturi sunt 100mbps) si folosesti wifi de pe Dlink.

LE: Oricum dupa ce treci ONTul in bridge doar portul gigabit va fi activ pe el.

Edited by florini78, 15 November 2023 - 15:26.


#8091
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,172
  • Înscris: 27.06.2007
prospat abonat FiberLink Popular 300/150
router ZTE zxhn h218n;
langa el cu cablu conectat ~90down/90up
pe wifi distanta ~5/6metri un perete caramida 12~20 down / 40~50 up
laptop conectat la EPON-ul Luster TBEG300 260~280down / 150up
e normal, sau asa de prost e ZTE-ul?

ps. la cum arata zici ca e luat din centru de reciclare

Attached File  digi.jpg   113.85K   59 downloads

Edited by STARTREK1, 17 November 2023 - 19:23.


#8092
tenie5022

tenie5022

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 11.08.2009
h218n are porturi 10/100 de aceea viteza este limitata la 100 mbps .

#8093
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,172
  • Înscris: 27.06.2007
la wifi m-am referit

#8094
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,433
  • Înscris: 18.01.2020
Da, dar WAN-ul e limitat la 100, deci nu are de unde să scoată mai mult nici pe LAN, nici pe WLAN.

#8095
westYmate

westYmate

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 20.02.2008
Salut.

Imi poate spune cineva daca ma costa ceva (si cat) schimbarea unei cartele micro in nano ?

Pot face aceasta schimbare fara titularul contractului , dar apartinand pe aceeasi adresa in buletin ?

#8096
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,664
  • Înscris: 23.10.2006
Daca nu o ai de foarte multi ani poti sa faci singur asta, daca cartela este deja taiata si pt. nano, daca nu poti, te duci la oricare magazin de reparatii telefoane si ti-o taie ei, daca tie frica sa o faci singur.

#8097
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 22.05.2011
O nedumerire,  va rog sa ma lamuriti ( scuze daca s-a mai postat) legat de Wi-fi 6 :

Am Net500 si Tv,  deci intra FO intr-o cutiuta din care iesei coaxial la TV  si  FO mai departe in ONT Huawei - unde am o iesire LAN (ok la test are ~500Mbps) si Wi-Fi cam subtirel ..

DIn ce mi-a zis o fatuca la ghiseu,  daca vreau wi-fi6 ,  ori trec la Net1000 (40 lei)  ori ramin la Net500 + 3lei pe luna.
Problema e ca in ambele cazuri s-ar adauga inca o cutie ( Router Wi-Fi6  la cele existente deja  !!??  
Apartament regular, nu am palat( nu ma intereseaza Mesh)   si  sa stau cu 3 cutii in priza una linga alta e  deal-breaker pt  mine, sincer. Nu are RDS  in portofoliu ONT cu WI-Fi 6(si eventual mai multe porturi LAN)? Sa schimbe dreaq doar Huaweiul ala invechit?     Merci .

#8098
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,509
  • Înscris: 16.12.2006
Nope, nu are.

Pe ONT-urile vechi cum ai tu se da doar Wi-Fi 4 (standard N), iar pe astea mai noi ce se dau acum la instalari noi se dau ONT-uri ce nu mai au deloc wireless incorporat in ele.

Ca sa ai Wi-Fi 6 se adauga router cu 3 lei chirie daca ramai la FL.500 sau gratis (in custodie) daca ai FL.1000.

#8099
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 22.05.2011
Multumesc Catalin,

totusi mi se pare aiurea.  Adica si la un client nou care vrea TV+Net ( cu wi-fi6)  i se instaleaza 3 cutii ?  

NU exista Hardware de retea capabil pt toate functiile? ( adica o singura cutie nu pom de craciun ...)  -  sau poate e prea scumpa  ?  Poate  prin 2024?

#8100
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,433
  • Înscris: 18.01.2020
Depinde de stocuri, eu am de exemplu ONT Luster simplu, fara WI-FI, doar bridge, din el iese coaxial pentru TV si UTP in routerul meu, doar un echipament al DIGI, dupa el am sculele mele.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate