Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Despre combinele frigorifice Haier
 ASUS VivoBook vs MateBook D 15

Astra j sau Megane 3

Regulator tensiune

She-Hulk: Attorney at Law (2022)
 Problema arzator cuptor aragaz

Autocar pe persoana fizica. Cum s...

Intrebare taxe nft

Crossover
 Predator(Prey) 2022

Firmware rollback

Probleme la instalare Windows 10 ...

Windows.old dupa prima instalare ...
 

DIGI.NET - abonamente, opţiuni, echipamente etc.

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
7583 replies to this topic

#5185
dtancu

dtancu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,968
  • Înscris: 06.06.2005
Oameni buni, am nevoie si eu de o lămurire...
Am semnat acum câteva zile contractul pt un Fiberlink 100 plus un CAM pt partea de TV Č™i un Digitel naČ›ional, in BucureČ™ti. Asta fiindcă in sfârČ™it au cablat clădirea, care are deja făcut de către dezvoltator cablajul structurat pe UTP din construcČ›ie. Nu Č™tiu cu ce a venit DIgi in subsol ca echipamente, nu am văzut, dar mi-au zis ca vor folosi cablajul deja existent al clădirii, deci presupun ca vor veni pe UTP Č™i coaxial in fiecare apartament.
Acum, eu am vrut Fiberlink 1000 însă la semnare nu au vrut sub nici un motiv. Mi-au spus ca se face initial contractul pe Fiberlink 100, se instalează un router temporar, apoi se face upgrade la 1000 fiindcă e nevoie sa mai instaleze in clădire ceva suplimentar pt asta. Mi-au făcut deja cererea de upgrade la 1000 Č™i mi-au dat numărul la care sa sun imediat ce e instalarea făcuta pe 100 ca sa îmi facă upgrade-ul Č™i sa schimbe routerul cu unul pt. 1000.
Aveți idee care e logica din spate ? Merci

Edited by dtancu, 08 September 2017 - 05:53.


#5186
cut3ryan

cut3ryan

    Pro FM <3

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,449
  • Înscris: 04.04.2008
Nu e nici o logica e logica Prelipceanu, totusi trebuie sa apreciezi ca te va trece in curand la 1000. Asta cu router temporar e prosteala pe fata,ce vroiai s ate minta si ''credibill'' Posted Image
Ce sa instaleze suplimentar in cladire decat un echipament cu porturi gigabit in loc cu porturi de 100 ? 1000 Mb iti functioneaza perfect si pe utp nu ai neaparat nevoie de fibra.

Edited by cut3ryan, 08 September 2017 - 06:18.


#5187
dtancu

dtancu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,968
  • Înscris: 06.06.2005
Singura logica la care ma gândesc e exact asta. Au instalat cu echipamente pe 100 iar cel cu porturi de 1000 vine ulterior. Vor sa numere mai întâi câte cereri de 1000 au ca sa vadă ce echipament de 1000 instalează.

#5188
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Logica e ca nu duce mirifica infrastructura a blocului deja cablat si spera ca vor aduce fibra in apartamente. Din ce in ce mai des se vede ca unii nu stiu ca se foloseste gigabitul la conexiunile de internet.

#5189
dtancu

dtancu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,968
  • Înscris: 06.06.2005
O sa văd când o sa vina sa instaleze...nu prea înțeleg de ce o structura cablata complet in cat5e cu toate cele 8 fire conectate peste tot nu ar suporta gigabit, presupunând ca Digi vine cu echipament gigabit. Dezvoltatorul nu a făcut decât sa cableze structura, nu a instalat echipamente.

#5190
cut3ryan

cut3ryan

    Pro FM <3

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,449
  • Înscris: 04.04.2008

View Postdtancu, on 08 septembrie 2017 - 09:32, said:

O sa văd când o sa vina sa instaleze...nu prea înțeleg de ce o structura cablata complet in cat5e cu toate cele 8 fire conectate peste tot nu ar suporta gigabit, presupunând ca Digi vine cu echipament gigabit. Dezvoltatorul nu a făcut decât sa cableze structura, nu a instalat echipamente.
''Marcati'' si voi banul..si vine si echipamentul :)

#5191
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,131
  • Înscris: 24.05.2010
Deci chiar este intr-un ceas bun ;)

[ https://www.speedtest.net/result/6606644974.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#5192
dtancu

dtancu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,968
  • Înscris: 06.06.2005
Feri, e FTTH sau cablu utp? 11 ms ping pe fibra mi se pare ciudat .

#5193
w21

w21

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,747
  • Înscris: 04.04.2008
Ce e ciudat? Pentru distanta Bucuresti-Timisoara ala e ping-ul normal pe fibra optica, 10~11ms.

Si pe FTTB ar fi fost la fel, ca nu castigi ping doar pentru ca segmentul de cablu UTP e mai mare.

#5194
dtancu

dtancu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,968
  • Înscris: 06.06.2005
Ah, e Timisoara, scuze. Ma gandeam la Bucuresti-Bucuresti. :)

#5195
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,131
  • Înscris: 24.05.2010
Este fibra(FTTB) pana in casa, am o cutiuta mica alba, de la ala pleaca semnal si pt TV si un router wifi cu 2 antene exterioare. Ce e nashpa la router ca din cele 2 porturi LAN doar una este activa...., adevarat nici nu am incercat si celalalt port. Asa mi-au zis baietii care au instalat.....

#5196
w21

w21

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,747
  • Înscris: 04.04.2008
E FTTH nu FTTB.

ONT-ul il poti trece in mod bridge si mai departe poti folosi routerele tale (daca duc 1 Gbps in PPPoE, evident). Ce ont este?

#5197
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,131
  • Înscris: 24.05.2010
O sa fac poze imediat.

Atasat poze cu echipamentele.

Attached File  20170908_131215.jpg   28.96K   91 downloadsAttached File  20170908_131248.jpg   38.46K   94 downloads

#5198
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forumist din Slatina, Olt

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 79,964
  • Înscris: 14.10.2008
Fiberhome. Numai asta se instaleaza in 2017.

#5199
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,131
  • Înscris: 24.05.2010
Test cu serverul RDS Timisoara Posted Image
Nu am ce comenta......

[ https://www.speedtest.net/result/6606891170.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by feribalint, 08 September 2017 - 12:54.


#5200
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forumist din Slatina, Olt

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 79,964
  • Înscris: 14.10.2008
Felicitari. This is a real internet connection, not Doxis Crap.

#5201
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,131
  • Înscris: 24.05.2010
Multumesc, la mine si Docsis merge conform contract, doar cu upload este jenant....fata de RDS :)

#5202
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,783
  • Înscris: 16.12.2006

View PostNeaceasca85, on 08 septembrie 2017 - 12:27, said:

Fiberhome. Numai asta se instaleaza in 2017.
De ce zici ca se instaleaza doar Fiberhome ? Ai uitat ca ti-am zis prins SMS ca la mine la noua locatie au pus ONT Huawei HG8121H ?

Eu sunt instalat cu Fiberlink 1000 Mbps din 5.09 pe locatia noua si am ONT Huawei.

View Postferibalint, on 08 septembrie 2017 - 12:53, said:

Test cu serverul RDS Timisoara Posted Image
Nu am ce comenta......

[ https://www.speedtest.net/result/6606891170.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Bine ai venit in familia Digi. :D

Attached Files



Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate