Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Prima Vizita si Hoteluri in Paris !

- - - - -
  • Please log in to reply
1844 replies to this topic

#1513
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,704
  • Înscris: 28.06.2007

View Postblocexpert, on 11 februarie 2014 - 13:05, said:

Urmeaza sa luam si noi (2 adulti si un copil de 5 ani) calea Parisului. Multumesc si eu tuturor celor care au postat informatii (de abia am reusit sa citesc tot...) si, in special, trimisilor speciali pirpy si o-dor. Eu n-as rezista cu nervii sa raspund iar si iar la atatea intrebari puse in mod repetat.

Am planificat o excursie mai lunguta un pic, in sensul ca ...



View PostAna-Vettel, on 11 februarie 2014 - 15:55, said:

Buna ziua,
eu plec in 22 martie, 4 zile. Eventul la intoarcere, pot sa pun cum am impartit noi timpul intre obiective si plimbatul prin Paris. Noi vrem sa stabatem mult pe jos, avem hotel aproape de Tur Effel dar nu vrem sa urcam. Vrem sa vedem Parisul de la Sacre Coeur,am auzit ca este o priveliste tulburatoare. Apoi vrem Domul invalizilor, Catedrala ND...Dar din cate am inteles, ati mai fost. Noi suntem prima data (vom fi) la Paris. Suntem foarte "austrieci" cacinu ratam targurile pasti/craciun i fiecare an de la Vienna si nici Salzburg nu ne-a scapat.
Deci, revin la intoarcere.

Multumesc, ma bucur daca ati gasit ceva util in mesaje; cat despre rabdare…cum explicati interventiile tot mai rare?!

Dupa schimbul de politeturi, sa incerc sa scriu cate ceva in primul rand pentru dumneavoastra, <blocexpert>, dar si pentru <Ana-Vettel>, poate o/il lamuresc sa urce in Tour Eiffel.


Despre masina. Cu un copil de 5 ani si cu plecare de la Beauvais, masina este cea mai comoda varianta de transport. La noi nu mai are copilul 5 ani, dar daca scadem ceva de la capitolul “Copil” si adaugam la “Sofer” imbolnavit peste noapte, masina era singura varianta de a ajunge anul trecut la Beauvais; despre zbor nu are rost sa va povestesc.

Din intamplare am avut masina din prima si pana in ultima zi (intamplare=pret bun). Initial, ne gandisem sa inchiriem masina numai pentru prima parte a vacantei (cum la Paris urma sa petrecem ultima saptamana, am intentionat sa nu pastram masina pe aceasta perioada de timp, mai precis am fi vrut sa o predam dupa cateva drumuri in imprejurimile Parisului planificate pentru ziua de transfer).

Dumneavoastra in ce faza va aflati cu inchiriatul masinii? Ati trecut de la proiect la cautare? Stiu ca a fost o problema cu gasirea unei masini-pret convenabil cu preluare de la Beauvais si predare la Paris, asa ca am ales Beauvais-Beauvais; dumneavoastra ati gasit ceva bun pentru formula aller simple Gare du Nord-Beauvais? Dar poate ca acum s-au mai schimbat conditiile; anul trecut taxa aller simple era la Avis cam 25-30% din costul unei saptamani. Daca nu ati demarat cautarea, atunci sa va impartasesc din observatiile referitoare la intermediari si furnizori (sub rezerva aducerii-aminte): diferente intre cardelmar.fr-cardelmar.de-cardelmar.co.uk de pana la 50€, asemanator intre avis.com-avis.fr. Inseamna ceva 50€? Poate fi taxa aller simple sau o parte din ea (daca vi se cere).

Una peste alta, este minunat ca veti avea o masina cel putin pentru drumul spre aeroport.

Despre planurile dumneavoastra legate de libertatea de miscare pe care o veti avea datorita masinii inchiriate. Planuri nu zic sa nu va faceti, dar va rog sa-mi permiteti sa va reamintesc ca veti merge cu un copil. Oboseste, se plictiseste si unul mai mare, dar de 5 ani… Reiau un mesaj (http://forum.softped...24#entry9472446) scris acum 3 ani – nu-mi vine sa cred cum trec anii! – pentru <teognost>: Si dumneavoastra mergeti la Disneyland pentru copii. Stiti foarte bine ca o indispozitie, o usoara febra data de oboseala pot face sa dispara farmecul unei zile de vacanta. Si daca-s mici si daca-s mari, dupa cate o zi de parc (oricum s-ar numi el) au nevoie de o zi mai lejera, chiar daca nu recunosc acest lucru.

Este minunat ca va veti caza in Marne-la-Vallee, unul dintre avantaje este ca v-ati putea gandi chiar la o pauza la vremea pranzului si – de ce nu? – la un pui de somn. Daca promiteti ca nu va suparati pe mine, atunci va voi spune ca si intrarea de la ora 8 imi este teama ca nu-i pentru dumneavoastra.

Revin la planurile de plimbare. Cand (pe parcursul zilei) ati dori sa ajungeti la Amiens? Cumva dupa o sedinta de Disneyland, in completarea zilei? Ce pare accesibil ca distanta cum spuneti dumneavoastra, s-ar putea sa fie greu de realizat la fata locului.  Om fi noi mai in varsta, dar am avut si noi planuri, slava Domnului! Totusi, saptamana de Paris despre care aminteam a fost simplificata drastic de copilul nostru. Si nu are 5 ani! Cu  masina langa noi, cu Navigo zonele 1-3 in buzunar, am renuntat la plimbarea la Sceaux, dorita de cativa ani.

O ultima problema: Versailles+Thoiry in aceeasi zi. Intotdeauna am spus ca pentru Versailles ar trebui rezervata o zi; la Thoiry nu am fost, dar cred ca este vorba tot de o zi (din Mantes-la-Jolie, Dreux sau Rambouillet am fi putut ajunge la zoo Thoiry, dar ati vazut ca “expertii” nostri au alte dorinte). Cu un copil de 5 ani sa comprimati Versailles si Thoiry in aceeasi zi este dificil. Nu am spus imposibil, dar v-as intreba ce rost are? Inteleg tentatia, aveti o masina pe care ati dori sa o folositi la maxim, dar as amana vizita la Versailles. Lasati-o pentru urmatoarea excursie in Franta. (Ce sa fac? Dumneavoastra ati spus ca “orice sfat este binevenit”, eu m-am conformat.)

Tour Eiffel sau sa vedem ce spun "expertii" si pentru dumneavoastra si pentru <Ana-Vettel>. Povestita dinspre copil. Ajuns prima data la Paris, ne suna copilul – innodandu-se de plans – de sub Tour Eiffel: decizia insotitorilor era sa nu urce nimeni in turn. “De ce ne-au mai adus la Paris daca nu urcam in Tour Eiffel?!” Si i-a ramas nodul in gat pana la a doua sau a treia excursie, cand a putut sa-si implineasca dorinta. Aseara i-am povestit despre traseul dumneavoastra, <blocexpert>, si pentru Paris primul lucru de facut: “Sa urce in turn!” Nu a construit o lista ca pentru Londra, nu a recomandat, sugerat, propus ceva.

Ca sa aveti o imagine completa, <Ana-Vettel>, trebuie sa va spun si ce a ales copilul pentru a inlocui ziua de duminica la Sceaux: la basilique du Sacre-Coeur si la place du Tertre. Acum, ce sa zic? Fiecare avem “turnul” nostru si – nu stiu cum se face – nu reusim sa-l “urcam” de prima data. Poate ca este mai bine asa, ne asiguram ca exista un motiv pentru a reveni.

Cumparati-va bilete online, alegeti pentru turn ultima zi si – chiar daca este posibil sa se lungeasca asteptarea la ascensor – mergeti la toate etajele. Va fi un exercitiu pentru a regasi, recunoaste obiectivele vizitate.

Londra+Paris. Pentru Londra, “expertii” au spus: London Eye, Leadenhall Market, King’s Cross Station (ultimele doua pentru Harry Potter). Pentru ca v-ati propus sa mergeti la ceremonia de schimbare a garzii la Buckingham Palace, eu as adauga St.James’s Park si … sa nu uitati sa luati alune pentru veverite!

Desi este diferenta mare de varsta intre copilul dumneavoastra si (cel mai mic) al nostru, sa va spun cum vede “legate” Londra si Parisul in aceeasi excursie: Fantoma de la Opera la Londra si macar o vizita daca nu un spectacol la Palais Garnier la Paris. V-am scris si despre aceasta discutie, poate este o idee de program pentru dumneavoastra, cei mari. Mai ales ca nu v-ar afecta programul de plimbare din cursul zilei.

Pentru Paris cu un copil de 5 ani eu v-as propune Le Ballon de Paris (in parcul Andre-Citroen) si inlocuirea clasicei croaziere pe Sena cu Canal Saint-Martin.

La ceva dulce v-ati gandit? Eu v-as propune o plimbare spre Le Confiseur d'Auteuil si apoi cu proviziile facute spre Jardin Albert Kahn. Veti vedea ca acolo dispare sobrietatea din ciocolateriile pe care, cu siguranta, le veti intalni in Paris; veti vedea ca este construita pentru copii. Sunt inconjurati de dulciuri, toate-s la indemana lor, iar cumpatarea, moderatia celor mari dispar si-i greu sa faceti fata atator lucruri de incercat. O suta de grame si inca o suta si tot asa … pana va veti aminti ca am spus “provizii”. Noi am incurcat pachetele construite initial pe gustul fiecaruia si – ce era sa facem?! – a trebuit sa gustam sa ne amintim cine si ce a vrut sa cumpere. “Tu ai vrut asta? Sa stii ca-i buna!

O excursie mai lunguta un pic”.  Dupa cum vedeti, veti fi dumneavoastra plecati de-acasa 10-11 zile, dar veti face o excursie doar asa, de deschis pofta! Atat  pentru cei mari, cat si pentru copil.

#1514
kempe3s

kempe3s

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.04.2012
Salut! Parisul este superb chiar si iarna asa ca nu ezitati daca prindeti oferte bune. Iar daca aveti sub 26 de ani, nu trebuie sa platiti nici un bilet la muzee, iar la Versailles si Luvru se intra doar cu buletinul, deci nici la coada nu stati. Am vizitat gratis: Versailles, Luvru, Concergerie, Saint Chapelle, Pantheon, Domul Invalizilor,  Turnurile Notre Damme, Orsay.
Pentru transport am folosit Navigo pt o saptamana Luni-Duminica, zonele 1-2. La Versailles se poate ajunge si cu autobuzul, face jumatate de ora de la Sèvres, si mai trebuie doar un bilet T+. Pentru Sena Batobus(9 euro pentru ca aveam Navigo).

#1515
blocexpert

blocexpert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 16.02.2013
@o_dor, multumesc mult pentru informatii si scuze ca nu am raspuns mai devreme. O sa tin cont de toate informatiile.

Cu inchiriatul masinii am tot incercat pe diverse site-uri. De cele mai multe ori niste escroci. Selectez masina, Renault Captur - vreo 400 euro cu totul pe 7 zile, fac rezervare, platesc avansul, totul bine si frumos. La scurt timp ma suna o tanti sa imi spuna ca va trebui sa imi blocheze o garantie cand iau masina, zic ok, dar, surpriza, nu mai este disponibil Captur (daca o fi fost vreodata...) si ma paseaza la un VW Polo, cica masina similara. Care Polo, inclusiv pe siteul la hotii astia era la juma de pret. Pai tanti, imi iei bani de Land Cruiser (exagerez si eu un pic acum) si ma pui in masina cu pedale? Nu am nimic cu Polo dar, daca vroiam Polo il luam de la inceput. Si probabil ca in cazul asta imi spuneau ca este similar cu tricicleta.  Am anulat rezervarea si la cos cu astia.
Pana la urma am rezervat de aici din tara, Europcar, Renault Megane, cam 270 euro pe 7 zile. Super ok. Si similar inseamna Opel Astra, Citroen C3, Hyundai i30 sau ceva pe aici.

Pentru turn am luat bilete duminica de la 17:30, chiar ultima zi de stat acolo - gura aurita, Monsieur o_dor. As fi vrut sambata si mai tarziu sa prindem si zi si noapte dar, am uitat sa mai verific pe siteul lor cand devin disponibile si am ratat, de abia le-am mai gasit si pe astea. La fata locului o sa ne orientam si, daca gasim liber pe acolo urcam si seara o data. Poate tot raul o fi spre bine.

La croaziera pe Sena nu as renunta dar, daca ziceti ca este interesant canalul Saint Martin, il putem adauga pe lista, mai ales ca din cate observ nu este foarte departe de hotelul nostru, langa Gare du Nord.

In ceea ce priveste Versailles, de stat o zi intreaga acolo, mi se pare foarte mult. Plec cu copil de 5 ani care se plictiseste jucandu-se dar uitandu-se la niste chestii pe care nu le intelege. Asa combinat cu parcul zoo si cu putin nani in masina pana ajungem de colo colo parca ar fi mai bine.

Mai trebuie sa ma documentez si pentru Londra, care este programul de vizitare la diverse obiective. Din cate am inteles, pe la ora 17 se da stingerea... sper ca este o gluma totusi, ar fi ciudat sa fie asa.

Inca o data, multe multumiri pentru informatii si sunt cu ochii pe topic pentru noutati.


Poate sa imi spuna cineva exact pe unde ar fi locul asta? Vreau neaparat sa ajung acolo. La secunda 7 in videoclip, La derniere danse - Indila.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/K5KAc5CoCuk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by blocexpert, 21 March 2014 - 02:39.


#1516
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 04.02.2008

View Postblocexpert, on 21 martie 2014 - 02:30, said:



Poate sa imi spuna cineva exact pe unde ar fi locul asta? Vreau neaparat sa ajung acolo. La secunda 7 in videoclip, La derniere danse - Indila.



Cred, dar nu sunt sigur, ca este esplanada de langa Basilique du Sacre-Coeur.
Pentru siguranta 100% asteapta raspunsul specialistilor (@pirpy si @o_dor).

#1517
rivali

rivali

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 09.01.2008
Sambata pe 17 mai voi ajunge cu sotia prima data la Paris. Vom sta 5 nopti pana pe 22 mai dimineata.
Vom avea deci 4 zile si jumatate la dispozitie.

In prima dupaamiaza adica Sambata as vrea sa vizitam Sacré-Cœur si Montmartre.

Pentru celelalte 4 zile intregi adica:  duminica, luni, marti si miercuri as vrea sa cumpar Paris Muzeum Pass pentru 4 zile, iar penru transport cred ca 2 sau 3 seturi de 10 bilete de metrou ne ajung.

Pentru celelate 4 zile am facut 4 trasee dar nu stiu sincer in ce zile sa le fac pentru a evita in primul rand aglomeratia la atractiile principale si zilele cand unele muzee ar fi inchise (cum am inteles de exemplu ca Louvre este inchis martea)

Traseu 1 :Ile de la Cite, Cartierul Latin, Panteonul si Jardin du Luxembourg

Traseu 2. Muzeul Louvre 1/2 zi + Pl. de la Concorde, Champs Elysees, arcul de triumph

Traseul 3 Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, Muzeul Rodin, Muzeul Orsay

Traseul 4 O zi mai lejera :Place des Vosges , Centrul George Pompidou + cateva dintre muzeele incluse in Paris Pass aflate in zona: Metiers Art Museum,
Musée d'Art et d'Histoire du Judaïsme,  Musée national Gustave Moreau  doar ceea ce am avea timp sa vedem mergand lejer


Am rugamintea sa imi sugerati in ce zile sa fac fiecare traseu. Pentru traseul 2 de exemplu ma gandeam ziua de luni, este OK?

Traseul 3 in ce zi ar fi mai porivit sa il fac?

Edited by rivali, 09 May 2014 - 15:28.


#1518
eusebiuvintila

eusebiuvintila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 17.03.2009

View Postrivali, on 09 mai 2014 - 15:26, said:

Sambata pe 17 mai voi ajunge cu sotia prima data la Paris. Vom sta 5 nopti pana pe 22 mai dimineata.
Vom avea deci 4 zile si jumatate la dispozitie.

In prima dupaamiaza adica Sambata as vrea sa vizitam Sacré-Cœur si Montmartre.

Pentru celelalte 4 zile intregi adica:  duminica, luni, marti si miercuri as vrea sa cumpar Paris Muzeum Pass pentru 4 zile, iar penru transport cred ca 2 sau 3 seturi de 10 bilete de metrou ne ajung.

Pentru celelate 4 zile am facut 4 trasee dar nu stiu sincer in ce zile sa le fac pentru a evita in primul rand aglomeratia la atractiile principale si zilele cand unele muzee ar fi inchise (cum am inteles de exemplu ca Louvre este inchis martea)

Traseu 1 :Ile de la Cite, Cartierul Latin, Panteonul si Jardin du Luxembourg

Traseu 2. Muzeul Louvre 1/2 zi + Pl. de la Concorde, Champs Elysees, arcul de triumph

Traseul 3 Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, Muzeul Rodin, Muzeul Orsay

Traseul 4 O zi mai lejera :Place des Vosges , Centrul George Pompidou + cateva dintre muzeele incluse in Paris Pass aflate in zona: Metiers Art Museum,
Musée d'Art et d'Histoire du Judaïsme,  Musée national Gustave Moreau  doar ceea ce am avea timp sa vedem mergand lejer


Am rugamintea sa imi sugerati in ce zile sa fac fiecare traseu. Pentru traseul 2 de exemplu ma gandeam ziua de luni, este OK?

Traseul 3 in ce zi ar fi mai porivit sa il fac?


Imi pare exagerat sa iei Paris Museum Pass de 4 zile si sa nu-l "exploatezi" la maxim. De exemplu:
traseul 1 - utilizare PMP la SAINTE CHAPELLE, CONCIERGERIE si PANTHEON
traseu 2 - LOUVRE si ARC DE TRIUMF

Din experienta (de 5 ori la Paris, in Iunie va fi a 6-a oara, tot pt 5 zile, dar cu incepere lunea) pot sa spun ca mai poti condensa. Eu mi-am propus sa iau PMP pentru 2 zile si sa-l exploatez astfel:
ziua I - VERSAILLES (sa incepi vizita cu Trianoanele, apoi gradinile si la urma castelul - va fi mai liber), INVALIZI (fara museu arme) doar MORMANT NAPOLEON (cupola) + basilica (la mine acesta este traseu pentru marti, este deschis pana la ora 20.00), ARC DE TRIUMF (deschis pana la 22.00)
ziua II - CHATEDRALE DE SAINT DENIS, CHAPELLE EXPIATOIRE, LOUVRE (Venus din Milo, Gioconda, Victoria din Samothrace - daca se termina renovarea, Sf Ana, fecioara si pruncul cu miel, Ioan Botezatorul, Fecioara intre stanci, Nunta in Cana, Incoronare Napoleon, Libertatea conducand poporul, Pluta Meduzei, Apartamente Napoleon, Galeria Apollo), MUSEE D'ORSAY, SAINTE CHAPELLE, CONCIERGERIE, NOTRE DAME (fara coada de la urcat in turnuri), PANTHEON,  MUSEE RODIN (miercuri este deschis pana la ora 20.00)

#1519
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,704
  • Înscris: 28.06.2007

View Postrivali, on 09 mai 2014 - 15:26, said:

Sambata pe 17 mai voi ajunge cu sotia prima data la Paris. Vom sta 5 nopti pana pe 22 mai dimineata.
Vom avea deci 4 zile si jumatate la dispozitie.
In prima dupaamiaza adica Sambata as vrea sa vizitam Sacré-Cœur si Montmartre.
Pentru celelalte 4 zile intregi adica:  duminica, luni, marti si miercuri as vrea sa cumpar Paris Muzeum Pass pentru 4 zile, iar penru transport cred ca 2 sau 3 seturi de 10 bilete de metrou ne ajung.
Pentru celelate 4 zile am facut 4 trasee dar nu stiu sincer in ce zile sa le fac pentru a evita in primul rand aglomeratia la atractiile principale si zilele cand unele muzee ar fi inchise (cum am inteles de exemplu ca Louvre este inchis martea)
Traseu 1 :Ile de la Cite, Cartierul Latin, Panteonul si Jardin du Luxembourg
Traseu 2. Muzeul Louvre 1/2 zi + Pl. de la Concorde, Champs Elysees, arcul de triumph
Traseul 3 Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, Muzeul Rodin, Muzeul Orsay
Traseul 4 O zi mai lejera :Place des Vosges , Centrul George Pompidou + cateva dintre muzeele incluse in Paris Pass aflate in zona: Metiers Art Museum,
Musée d'Art et d'Histoire du Judaïsme,  Musée national Gustave Moreau  doar ceea ce am avea timp sa vedem mergand lejer
Am rugamintea sa imi sugerati in ce zile sa fac fiecare traseu. Pentru traseul 2 de exemplu ma gandeam ziua de luni, este OK?
Traseul 3 in ce zi ar fi mai porivit sa il fac?

<rivali>, inteleg ca eu sau <blocexpert> care are mai proaspete toate datele despre Paris, sa verificam orarul si sa va spunem “zilele cand unele muzee ar fi inchise”.

Am facut-o eu, desi daca vreti sa cumparati ParisMuseumPass sigur ca pe http://www.parispass...dex.html?aid=25 ati observat ca sunt adunate toate datele de interes pentru dumneavoastra (Attractions a Paris -> Musee Gustave-Moreau -> Ouverture).
Exista si versiunea in engleza http://www.parispass...eum.html?aid=25 (Paris Attractions -> Gustave Moreau Museum -> Opening Times).

Dar sa va spun ce-am gasit eu:
- traseul nr.1: Ile de la Cite, Cartierul Latin, Pantheon, Jardin du Luxembourg – deschise in fiecare zi

- traseul nr.2: Musee du Louvre inchis martea, dar are nocturna miercurea si vinerea; Place de la Concorde, Champs Elysees, Arc de triomphe – deschise in fiecare zi

- traseul nr.3: Tour Eiffel, Hotel des Invalides– deschise in fiecare zi; Musee Rodin si Musee d’Orsay – inchise lunea, dar primul are nocturna miercurea, iar al doilea joia

- traseul nr.4: Place des Vosges – deschisa in fiecare zi; Centre George Pompidou si Musee national Gustave Moreau – inchise martea; Musee des arts et metiers – inchis lunea; Musee d'Art et d'Histoire du Judaisme – inchis sambata

Cel mai important lucru este ca: La 10ème nocturne de la nuit européenne des musées aura lieu le 17 mai. Pentru ca <eusebiuvintila> va spune despre exploatarea la maxim a unui ParisMuseumPass de 4 zile, eu v-as pofti sa luati in seama si aceasta informatie. Sper ca am inteles bine cand ajungeti la Paris.


Vacanta placuta!

#1520
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,704
  • Înscris: 28.06.2007
Verificati ce s-ar potrivi dorintelor dumneavoastra, <rivali>, pe http://www.nuitdesmu...paris/UGFyaXM,/

Din ceea ce ati mentionat dumneavoastra:

Attached File  1705_1.JPG   75.79K   30 downloads

dar apar si lucruri pe care nu le-ati avut pana acum in plan:

Attached File  1705_2.JPG   17.67K   27 downloads

#1521
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,704
  • Înscris: 28.06.2007
Am adormit cu gandul ca trebuia sa va mai spun ceva.

V-ati intrebat, poate, de ce am adaugat si Musee Carnavalet la lista-imagine pentru dumneavoastra?
Doua motive:
- retinusem Place des Vosges si Musee Carnavalet se incadra in zona pe care v-ati propus sa o vizitati
- theatre dans les jardins du Musee Carnavalet

Nu v-ati gandit sa mergeti la un spectacol la Paris, nu-i asa? Noaptea muzeelor va faciliteaza si o astfel de experienta, cititi-i programul si s-ar putea sa descoperiti si alte locuri in care v-ati dori sa fiti in acelasi timp.

Da, noaptea muzeelor este un eveniment de exploatat, dar fara a pica in cealalta extrema: o cursa de la un muzeu la altul. As zice ca o singura alegere – si asta numai dumneavoastra puteti sa o faceti pentru ca va cunoasteti – este suficienta pentru 17 mai.

#1522
rivali

rivali

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 09.01.2008

View Posto_dor, on 10 mai 2014 - 13:36, said:

<rivali>, inteleg ca eu sau <blocexpert> care are mai proaspete toate datele despre Paris, sa verificam orarul si sa va spunem “zilele cand unele muzee ar fi inchise”.

Am facut-o eu, desi daca vreti sa cumparati ParisMuseumPass sigur ca pe http://www.parispass...dex.html?aid=25 ati observat ca sunt adunate toate datele de interes pentru dumneavoastra (Attractions a Paris -> Musee Gustave-Moreau -> Ouverture).
Exista si versiunea in engleza http://www.parispass...eum.html?aid=25 (Paris Attractions -> Gustave Moreau Museum -> Opening Times).

Multumesc pentru raspuns, am gasit si eu o lista in brosura de la Museum Pass, si vad ca majoritatea sunt inchise lunea sau martea.
Va trebui sa regandesc toate traseele pe fiecare zi in parte. Foarte utila informatia cu noapte muzeelor si s-ar complete perfect cu un Museum Pass pentru urmatoarele 4 zile.

Mai am 2 intrebari, sper sa nu fie stupide.
1. Cand ati recomanda sa vizitez Turnul Eiffel (ma refer in ce perioada dintr-o zi frumoasa este privelistea mai spectaculoasa, si in care zi din saptamana am sanse sa gasesc coada mai mica ma gandesc ca luni, marti, miercuri e posibil sa fie mai liber decat in weekend, am dreptate?
2. Pentru Louvre exista vreo regula cand ar fi mai liber? Duminica, Luni sau Miercuri?

Edited by rivali, 10 May 2014 - 21:36.


#1523
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,704
  • Înscris: 28.06.2007
<rivali>, ati vazut ce simplu era!

#1524
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,704
  • Înscris: 28.06.2007

View Postrivali, on 10 mai 2014 - 21:36, said:

Multumesc pentru raspuns, am gasit si eu o lista in brosura de la Museum Pass, si vad ca majoritatea sunt inchise lunea sau martea.
Va trebui sa regandesc toate traseele pe fiecare zi in parte. Foarte utila informatia cu noapte muzeelor si s-ar complete perfect cu un Museum Pass pentru urmatoarele 4 zile.

Mai am 2 intrebari, sper sa nu fie stupide.
1. Cand ati recomanda sa vizitez Turnul Eiffel (ma refer in ce perioada dintr-o zi frumoasa este privelistea mai spectaculoasa, si in care zi din saptamana am sanse sa gasesc coada mai mica ma gandesc ca luni, marti, miercuri e posibil sa fie mai liber decat in weekend, am dreptate?
2. Pentru Louvre exista vreo regula cand ar fi mai liber? Duminica, Luni sau Miercuri?

Tour Eiffel.
Ar fi bine sa cumparati biletele online. Am inteles sensul intrebarii dumneavoastra, dar primul raspuns este: cand gasiti bilete. Despre cozi: este chestie de bafta, puteti cumpara biletele si intrun sfert de ora, dar si intro ora (vorbesc de ce cozi am vazut, am facut).

Dumneavoastra ati intrebat altceva. Am urcat in Tour Eiffel si noaptea si ziua. Ultima ora de vizitare a fost aleasa de copil care ne-a explicat ca vrea sa vada si soare si lumini; am ales – pentru ca am avut la dispozitie toate orele – apusul si am lungit fataiala prin turn pana l-a patruns frigul.

Intro zi frumoasa nu alegeti dimineata pentru ca atmosfera este incetosata.

Nu stiu in ce zi a saptamanii ar fi mai putin aglomerat. Problema o dau grupurile. Si daca este sa ne gandim la grupuri, atunci la vremea pranzului ar trebui sa mearga la masa si poate fi mai putina lume. (Dar si dumneavoastra trebuie sa mancati!)

Am verificat pe http://ticket.toureiffel.fr/ si iata ce apare disponibil:
sommet
18.05 – 12:30, 21:30
19.05 – 09:30
20.05 – 09:30
2eme etage
18.05 – 12:30, 19:30, 21:30
19.05 – 09:30
20.05 – 09:30
In aceste conditii noi am alege … sa stam la coada la casele de bilete.


Musee du Louvre.
Si la Musee du Louvre jocul il fac grupurile. Am fost si la ora deschiderii si dupa masa de pranz si la nocturna. Aglomeratia mi s-a parut bine localizata si nu ar trebui sa va sperie. Daca veti avea ParisMuseumPass, va reamintesc de intrarea dinspre Rue de Rivoli. Am vazut aglomeratie deranjanta la Mona Lisa, Victoire de Samothrace si, bineinteles, la intrarea de la piramida; in muzeu, fiecare cu tempoul sau, cu preocuparile, cautarile sale, asa ca se mai subtiaza aglomeratia. Cred ca de unul din punctele de mai sus (La Victoire de Samothrace) ati “scapat”: asta-toamna disparuse pentru restaurare, imi pare rau dar nu am retinut perioada de timp pentru care va lipsi. La nocturna mi s-a parut neasteptat de multa lume, dar este limpede ca toti vor sa exploateze, sa beneficieze de fiecare ora in plus.

In septembrie anul trecut, dupa ora 15, am fost uimiti de cat de putini vizitatori erau in sali, parea ca s-a intamplat ceva. Desi la intrare (pe la piramida) era coada (nu am stat la coada, doar am apreciat-o pentru dumneavoastra!). Ma gandesc iar la grupurile care – parca – lipsesc la vremea pranzului si imediat dupa.

Nu puteti acoperi Musee du Louvre la o prima vizita, va recomand sa studiati de-acasa (stiu ca nu prea mai aveti cand, dar o carte se poate rasfoi si pe drum) ce va ofera si sa va alegeti colectiile care va atrag.


Musee d’Orsay.
Intotdeauna l-am considerat aglomerat. Solutia: vizitati o parte, mergeti la restaurant si apoi reluati vizita, cu speranta ca numarul turistilor a mai scazut intre timp.


Pentru ca <eusebiuvintila> va indemna sa mergeti la SainteChapelle, v-as spune ca orele cu mai putina aglomeratie le-am observat a fi dupa pranz. Acolo poate ca blocajul de la intrare (mai ales dimineata) este dat nu numai de numarul turistilor, ci si de intrarea comuna cu Palatul de justitie si controlul antitero.

La Conciergerie si Pantheon nu am vazut aglomeratie.


<rivali>, stiti cum se spune, nu-i asa? “Tu ai inceput!” Ca eu nu as mai fi adus vorba despre prima dumneavoastra solicitare, am considerat suficienta malitiozitatea cu Place de la Concorde ori Ile de la Cite deschise in fiecare zi.

Nu astfel de intrebari ar putea fi catalogate ca deplasate, ci solicitarea din mesajul initial, cand dumneavoastra doreati ca altcineva sa caute “zilele cand unele muzee ar fi inchise” – o problema pe care ati fi putut sa o rezolvati fara ajutor.

Un alt exemplu de intrebare despre care eu nu as zice ca este deplasata: “Pot petrece 5 zile la Paris fara ParisMuseumPass?

#1525
rivali

rivali

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 09.01.2008

View Posto_dor, on 11 mai 2014 - 17:01, said:


Nu astfel de intrebari ar putea fi catalogate ca deplasate, ci solicitarea din mesajul initial, cand dumneavoastra doreati ca altcineva sa caute “zilele cand unele muzee ar fi inchise” – o problema pe care ati fi putut sa o rezolvati fara ajutor.

Un alt exemplu de intrebare despre care eu nu as zice ca este deplasata: “Pot petrece 5 zile la Paris fara ParisMuseumPass?

Sincer sa fiu cand am pus intrebarea stiam doar de Louvre ca este inchis martea si ma gandeam ca asta este exceptia si nu regula.
Cat priveste ParisMuseumPass sincer sa fiu mie mi se pare f. convenabil. O sa am in fiecare zi unul sau doua obiective principale si daca pot sa mai vad si altceva intr-un ritm lejer foarte bine daca nu iarasi va fi bine.

#1526
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,704
  • Înscris: 28.06.2007

View Postrivali, on 12 mai 2014 - 21:03, said:


Sincer sa fiu cand am pus intrebarea stiam doar de Louvre ca este inchis martea si ma gandeam ca asta este exceptia si nu regula.
Cat priveste ParisMuseumPass sincer sa fiu mie mi se pare f. convenabil. O sa am in fiecare zi unul sau doua obiective principale si daca pot sa mai vad si altceva intr-un ritm lejer foarte bine daca nu iarasi va fi bine.

Da, ParisMuseumPass este convenabil. Si eu am amintit mereu despre el, calculand ce inseamna cu el sau fara el. Totul este sa nu cadeti in extrema “10 muzee / zi”; nu vreau sa ma gandesc ca ati intentiona sa bifati tot ce va ofera ParisMuseumPass. Am retinut ca cineva spunea – mai in gluma, mai in serios – sa nu uitati sa vedeti si Parisul.

In plus, dumneavoastra veti putea beneficia si de noaptea muzeelor.

Raspunsul meu a fost satisfacator? Ce ati dori sa mai aflati? Ma gandesc ca sunteti cu bagajele facute, poate reusesc sa va ajut intrun fel.

#1527
cocogeo

cocogeo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 31.03.2006
Gata, am creionat si eu programul pentru cele 6 zile (plec pe 27 iunie). Dorinta mare de a vedea cat mai mult m-a facut sa le cam inghesui dar voi vedea la fata locului ce mai tai din ele daca va fi cazul.
Ziua 1 - pentru ca ajung dupa amiaza si este vineri - nocturna la Louvre (o sa cumpar Museum pass pe 6 zile din aeroport)
Ziua 2 - sambata - Les invalides  Mormantul lui Napoleon - Muzeul Rodin - Muzeul Maillol - Muzeul Orsay - apoi cu RER C spre Pantheon si apoi plimbare prin Gradinile Luxembourg spre casa incetisor
Ziua 3 - Versailles - si la ora 17 un free walking tour in Cartierul Marais : http://www.discoverw...rais-tour/  . Dupa turul care dureaza 90 min, pe jos pe Rue de Rivoli si Champes Elysees pana la Arcul de Triumf unde daca ma mai tin picioarele il voi vizita
Ziua 4 - free walking tour de 3 ore :http://www.newparistours.com/daily-tours/paris-free-tour.html . Dupa tur cu metroul la Muzeul Marmotan Monet si dupa aceea alt walking tour Monmartre : http://www.newparist...e-district.html . dupa tur, cu metroul pana la Eiffel unde voi sta sa vad iluminarea dar m-am hotarat sa nu urc (ca sa am de ce sa mai vin Posted Image ).
Ziua 5 - Ile de la Cite (Sainte Chapelle, Conciergerie, Tours de Notre Dame si Catedrala). Cu metroul pana la La Defense si aruncat ochii un pic si prin mall.
Ziua 6 - Orangerie, vizita cu ghid la Palais Garnier ( Opera),  Muzeul parfumului Fragonard - Atelierul Brancusi. Plimbare si vazut Les halles si galeriile Lafayette. Luat metroul pana la Tour Montparnasse si urcat si admirat tot ce am vazut in 6 zile.
Ziua 7 - din pacate inapoi acasa.
Probabil ca unii vor zice ca exagerez si este mult dar am incercat sa optimizez cat de mult traseele ca sa nu am timpi morti alergand aiurea intre 2 obiective. si in general asa imi pregatesc vacantele si in cea mai mare parte reusesc sa le fac. Doar seara la culcare dureaza cam 2 ore pana ma lasa durerea din picioare dar merita.
Si totusi, daca aveti observatii si sugestii, le astept cu drag.
Intrebare : e greu de urcat in turnuri la Notre Dame ? merita ?

Edited by cocogeo, 11 June 2014 - 01:00.


#1528
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 04.02.2008

View Postcocogeo, on 11 iunie 2014 - 00:55, said:

dupa tur, cu metroul pana la Eiffel unde voi sta sa vad iluminarea dar m-am hotarat sa nu urc (ca sa am de ce sa mai vin Posted Image ).
Parerea mea este sa urci in Tour Eiffel daca tot esti acolo. Si vad ca nu ai zis nimic de Louvre.

#1529
cocogeo

cocogeo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 31.03.2006

View Postjudas, on 11 iunie 2014 - 07:02, said:

Parerea mea este sa urci in Tour Eiffel daca tot esti acolo. Si vad ca nu ai zis nimic de Louvre.
Louvre este vineri in prima zi. Nu stiu ce sa zic, inclin mai mult totusi spre Montparnasse decat Eiffel. Ma refer la urcat. Mi se pare mai ofertant din ce am vazut pe site.

#1530
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 04.02.2008

View Postcocogeo, on 11 iunie 2014 - 07:25, said:

Louvre este vineri in prima zi. Nu stiu ce sa zic, inclin mai mult totusi spre Montparnasse decat Eiffel. Ma refer la urcat. Mi se pare mai ofertant din ce am vazut pe site.

Da, aici este alegerea ta. Eu am urcat in ambele si a fost incomparabil mai frumos in Eiffel. In plus de asta Eiffel este simbolul Parisului, Montparnasse mi se pare cam kitch. Parerea mea......

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate