Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Locuri de vizitat Paris

- - - - -
  • Please log in to reply
453 replies to this topic

#415
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
La Disneyland se cere acum certificat verde, vaccin sau test.
Jardin de Luxemburg e un parc frumos dar e mic, nu ai ce vizita foarte mult la el, doar daca vrei sa te odihnesti pe o banca.

De asemenea pentru intrare in Franta va trebuie vaccin sau test daca nu s-au modificat conditiile de cand am fost eu, in iunie. (Trebuie verificat)

Edited by mdt, 07 October 2021 - 13:52.


#416
pirpy

pirpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 24.01.2007

View Postpopileti, on 07 octombrie 2021 - 13:44, said:

Buna.
M-am gandit la :
-Jardin de Luxembourg, cimitirul Pere-Lachaise, Arenes de Lutece, parcul Buttes Chaumont- care sunt ”in aer liber”
-fundatia Luis Vuitton, Muzeul Cluny, Muzeul Grevin - cu semnul intrebarii ca fiind spatii inchise.
- ceva prin imprejurimi, eventual Disneyland daca  mai e timp si nu are restrictii pentru nevaccinati.

O alta intrebare  e legata de ”  lacatele iubirii”  ( sau cum le-o fi zicand ca nu-mi aduc exact aminte ) care acum 5 ani inca mai mergeau incuiate pe nu-mai-stiu- care pod.
Am pus si noi un lacat si voiam sa mergem sa-l cautam ,daca ajungem acum la Paris, desi am citit pe undeva  ca s-a schimbat ”politica” .
Avem vreo sansa sa mai gasim pe undeva lăcățelul nostru?
Buna
Tot ce ai enumerat merita vazut. Momentan, Parisul e in lucru, peste tot se revizuieste cate ceva. Nu si-a pierdut farmecul, parerea mea subiectiva, dar sper sa nu te deranjeze.
Oricum, plimbarile la intamplare prin centru, au un farmec aparte, evident daca e si vreme frumoasa. Recomand plimbari prin spatele Galeriilor Lafayette din zona Operei, Place des Vosges, Place de la Bastille si zona aferenta, Place de la République. Sau la pas pe bulevarde sau diverse stradute care iti fac cu ochiul. In locatiile interioare, nu peste tot, inca se cere pass de boala sau vaccinare. Vei vedea la fata locului.
Despre lacat, depinde unde a fost pus. Pe - Pont des Arts - lacatele au fost date jos, de fapt grilajul cu lacate si a fost inlocuit cu panouri transparente. Asa o sa se procedeze cam peste tot.

Edited by pirpy, 07 October 2021 - 14:18.


#417
pirpy

pirpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 24.01.2007
Recomand in mod special zona Marais. Rue de Rivoli, din dreptul primariei pana ajungi la Tuileries si apoi Place Vendôme spre Opéra Garnier. De aici sunt alte stradute de batut la pas, sau o vizita sus pe acoperis la Galeriile Lafayett.

Edited by pirpy, 07 October 2021 - 14:27.


#418
popileti

popileti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 19.08.2010
Wow, asta da rapiditate in raspuns.

La ora actuala ,conform mae.ro ,ca sa intram in Franta ne trebuie un rezultat negativ pentru un test pentru COVID-19, PCR sau antigen (TAG), efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.
De asemenea, toate persoanele trebuie să prezinte companiei de transport sau la trecerea frontierei o declarație pe proprie răspundere, prin care atestă că nu prezintă simptome de COVID-19 și nu are cunoștință să fi fost caz contact. Declarația poate fi descărcată de pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez.
Toate astea  in conditiile in care Romania este pe lista statelor verzi. Nu se stie daca Ro va mai ramane verde pana plecam noi asa ca suntem  deocamdata in ”stand-by” cu biletele de avion ( bagaje + locuri) si cazarea.
Deci ,cu Disneyland-ul ne-am lamurit.
Daca ne facem testul PCR in ziua dinaintea sosirii in Franta, in ipoteza valabilitatii de 72 de ore ,ar fi in regula  pentru vizita la Disneyland in prima zi dupa aterizarea in Paris.
Mai raman 3 zile de umblat de colo-colo.

Mi-au ”sarit in ochi”  Chartres, Reims si nordul Parisului ( zona Saint-Denis-Nanterre) .Mi-au adus aminte de romanele lui Dumas. N-am apucat sa studiez dar parca la Chartres e o catedrala care ar trebui  vazuta si o parte medievala in oras. Daca merita vreuna din zonele astea,  as fi dispusa sa renunt la Disneyland ca si-asa nu ma ”impac” cu chestiile alea care-ti arunca pulsul la cer si te umplu de adrenalina ( pe unii ) si de ameteli( pe altii).

Care arondismente ar fi OK pentru cazare?

O parere mi-ar fi de ajutor,daca se poate.

#419
pirpy

pirpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 24.01.2007

View Postpopileti, on 07 octombrie 2021 - 14:27, said:

Care arondismente ar fi OK pentru cazare?
Enumar: 15, 14, o bucata din 16, 7, 6, 5, 8. Anumite zone din celelalte arondismente sunt Ok.

#420
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
1 si 4 nu sunt Ok? Sunt in centru…

Edited by mdt, 07 October 2021 - 16:06.


#421
pirpy

pirpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 24.01.2007

View Postmdt, on 07 octombrie 2021 - 16:04, said:

1 si 4 nu sunt Ok? Sunt in centru…
Am tinut cont, in primul rand, de zgomot, agitatie. Evident ca sunt Ok, cum am specificat, in anumite zone. :) Pana la urma, parerea mea este subiectiva, se poate tine cont, sau nu, de ea.

#422
popileti

popileti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 19.08.2010
Și de zonele de care ziceam că le_am remarcat puteți să-mi spuneți ceva?

#423
pirpy

pirpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 24.01.2007
Pentru ca este topic despre Paris, pot spune ca la Nanterre sunt doar niste blocuri, iar la Saint-Denis, in afara de Basilica of Saint-Denis, nu prea ai ce vedea. Iar in zona asta, e bine sa te plimbi ziua !!!

Edited by pirpy, 07 October 2021 - 18:08.


#424
popileti

popileti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 19.08.2010
Știu că întrebarea despre Chartres și Reims e in afara topicului dar n-am găsit altul în care sa le pun.Si voiam să știu dacă merită drumul de la Paris până acolo.
O să incerc să mă documentez și să mă lămuresc singura.Multumesc pentru efort și bunăvoință.

#425
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,704
  • Înscris: 28.06.2007
<mdt>, in iunie era problematica numai intrarea in Franta. Acum masurile interne sunt cele la care ar trebui sa se gandeasca <popileti>. Muzeele le-a amintit, dar nefiind vaccinati s.a.m.d. trebuie sa includa la “alte alea” restaurante, terase, poate si drumul spre Chartres si Reims (mai putin pe regionale, sigur la tgv). Adica se poate astepta sa nu intre mai nicaieri.

<pirpy>, Saint-Denis este locul in care si ziua nu ne-am simtit prea bine. In drum spre Chantilly am lasat masina la intrarea in zona pietonala, foarte aproape de Basilique. Poate la nici 100 m de intrare. Si zau ca nu ne-a placut drumul prin piata! Atat am vizitat acolo, nimic in dreapta, nimic in stanga. Repede la masina!

<popileti>, veti avea 3 zile de plimbat in Paris (una ati dedicat-o pentru Disneyland). Daca va fac cu ochiul Chartres si Reims, atunci ar trebui sa va ganditi si la certificat. In iunie testul PCR era gratuit, acum nu mai este. Mie mi se pare tare complicata o excursie in conditiile prezentate de dumneavoastra. Si nici perioada nu va ajuta. Anul trecut tot la sfarsitul lunii octombrie am fost si noi la Paris (am povestit cate ceva la Turism auto – Cu masina in Franta). Ziua e scurta, mai ploua din cand in cand. Iar masurile erau mai lejere decat acum.

#426
popileti

popileti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 19.08.2010
Mulțumesc pentru răspunsuri.
La o mare parte din motivele "contra" ne-am gândit și noi.Altele nici macar nu ne-au trecut prin cap.
La argumentele'pro" au fost cele "de suflet".Ziua de naștere a soțului,aniversarea căsătoriei,Parisul ca semnificație,prețul biletelor de avion,nevoia de evadare ,etc,variațiuni pe aceasta temă.Acum 5 ani tot la vremea asta am fost și am avut parte de niste zile superbe.Nu respingem total ideea unui test efectuat pe banii noștri acolo,că n-o fi o avere.As vrea totuși să evităm asta și să găsim obiective turistice in spatii deschise sau mai ample și fără aglomerație .Problema e oricum mai complicata și cine știe cum va evolua situația în ambele țări până la data plecării.
Poate că "volens-nolens" va trebui să renunțăm.
Dar și dacă ne ies socotile,vreau sa fim pregătiți cu "arme și bagaje"și gata de plecare.
Săptămână asta Franța a fost pe lista verde a României,după mult timp in care a stat pe roșu.O fi și asta un semn🙂

Edited by popileti, 07 October 2021 - 22:14.


#427
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
Franta e pe un trend bun, descrescator al numarului de cazuri, deci n-ar fi rau de mers in Franta acum.

Problema e ca daca e frigut si nu puteti intra nici la obiective turistice nici la restaurante, e mai putin placut. Pe de alta parte noi am fost in doi ani diferiti la Paris de 1 decembrie, o data sa vizitam orasul si a doua oara la Disneyland si cu geaca de iarna nu foarte groasa a fost absolut OK. In anul cu Disney am prins mai rece, trebuiau si manusi de dimineata. Dar in ambele situatii am amestecat muzee/restaurante respectiv atractii interioare cu plimbat pe afara.

Noi am avut boala acum un an iar in primavara ne-am si vaccinat in ideea ca ii dam un booster imunitatii obtinute prin boala si in plus sa putem circula fara batai de cap.

Edited by mdt, 07 October 2021 - 22:28.


#428
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,514
  • Înscris: 26.04.2005

View Postpopileti, on 07 octombrie 2021 - 19:54, said:

Știu că întrebarea despre Chartres și Reims e in afara topicului dar n-am găsit altul în care sa le pun.Si voiam să știu dacă merită drumul de la Paris până acolo.
O să incerc să mă documentez și să mă lămuresc singura.Multumesc pentru efort și bunăvoință.
Parca la catedrala din Reims erau incoronati regii Frantei. Sper sa nu o confund cu Rennes:). Oricum, ambele sunt frumoase si merita vazute.

#429
popileti

popileti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 19.08.2010
<o_dor>
Dat o geană” pe cele pe care le-ai postat referitoare la Paris  la  Turism auto – Cu masina in Franta si am gasit cateva idei pentru plimbarile noastre prin oras.
Reims si Chartres erau asa, ca alternativa la imposibilitatea accesului in muzee si spatii inchise. Am uitat de chestia cu Pass-ul verde pentru calatoriile lungi.
De fapt , de la ce distanta se consideră ”calatorie lunga” ?

Cu terasele si restaurantele si   ”Alte alea” , poate o rezolvam cu o cazare intr-o locatie cu chicineta. Dimineata si seara mancam acasa si la pranz.....ce punem la pachet in traista, daca altfel nu se poate.O problema mare ar fi daca accesul in magazinele alimentare e cu Pass(nu ma deranjeaza daca se aplica la mall-uri desi unele merita  sa te ”fâțâi prin ele  și sa casti gura” Posted Image )

Edited by popileti, 08 October 2021 - 07:58.


#430
pirpy

pirpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 24.01.2007

View Postpopileti, on 08 octombrie 2021 - 07:58, said:

...O problema mare ar fi daca accesul in magazinele alimentare e cu Pass(nu ma deranjeaza daca se aplica la mall-uri desi unele merita  sa te ”fâțâi prin ele  și sa casti gura” Posted Image )
Nu se intra cu pass. A fost un scandal pe tema asta si s-a renuntat la pass.
Dar se cere , inca, pass la cele mari tip ( da click pe ) --->  Samaritaine sau BHV Marais, sau Galeries Lafayette Haussmann  :)

Edited by pirpy, 08 October 2021 - 08:32.


#431
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,540
  • Înscris: 14.04.2008
In primul rand ar trebui sa cumpaniti bine daca merita (din pct de v al restrictiilor) sa mergeti sau nu.
Apoi, aveti destule “restante” de vizitat (cred ca nu am vazut pe lista voastra Sainte-Capelle, Conciergerie, Pantheon, Pompidou, Rodin, l’Orangerie... ).
Pt mancare exista o sumedenie de strazi cu piata:Mouffetard, Montorgueil, d’Aligre, Cler, Dauphine, de Buci... . Iar La Grande Epicerie as intra zilnic.



#432
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,088
  • Înscris: 09.01.2007
Prima treaba in Paris urci pe Arcul de Triumf, de sus vezi totul ca in palma.
La Tour Eiffel nu cred ca merita sa pierzi vreo jumate de zi sa urci, Pt Eiffel te duci pe Terasa Trocadero, de acolo se miroase zona. De asemenea musai plimbare pe Sena.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate