Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Coasta de Azur

- - - - -
  • Please log in to reply
646 replies to this topic

#595
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 14.04.2008
😀 E la fel ca in italia!
In franta am vazut statii de tren ( ruta chamonix- le fayet) unde opreste la cerere, adica la semnul cu mana. Habar n-am cum procedezi daca esti in tren si vrei sa cobori! Ca la autobuz e simplu, ai buton. Iar in italia a oprit trenul (bari-martina franca) dupa ce tocmai pornise ca sa ia pe cineva care alerga si tot cu mana facea semn.

A! Vacanta placuta!🙂

#596
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Si in Germania e la fel cu busul, am patit-o si eu :))

#597
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,548
  • Înscris: 17.08.2007
Ne-am intors si noi din weekendul prelungit petrecut pe Coasta de Azur. Cazarea am avut-o in Nisa destul de central si relativ aproape de gara. Desi avea note mari pe booking, hotelul nu ne-a incantat f tare, camere miiiici, curatenie asa si asa, singurele lucruri pozitive au fost pozitionarea si amabilitatea celor de la receptie.
Vremea a fost frumusica insa in 2 zile a batut un vant f rece care iti cam stricau cheful.
Pentru noi a fost mai mult o vizita de recunoastere pentru ca locuind la cam 600 km de Nisa am vrut sa vedem daca e o destinatie viabila si de plaja nu doar de vizitat orase si sate dragute.
Asadar multe locatii culturale de genul muzee le-am lasat pe o data viitoare cand vom avea mai mult timp.
In prima zi am vizitat Nisa si am petrecut destul timp pe zona inalta numita Mt Boron, oferă niște panorame spectaculoase asupra Nisei.
A doua zi am mers la Monaco si Menton. Din pacate am primit informatii eronate de la biroul de turism din gara referitoare la orele de vizita ale cazinoului si am ratat schimbarea garzii.
A treia zi am mers la Cannes si Antibes. Am facut o plimbare luunga pe faleza din Cannes si am constatat cu stupoare ca pe toata plaja din centrul orasului construiau restaurante dar si mai socant ni s-a parut ca intre acele restaurante de plaja si apa ridicau niste diguri mari din saci de nisip incat stand la masa nu mai vedeai marea, stateai ca in transee. In cladirea unde se petrece festivalul era un alt targ de imobiliare si era cam uratel.
Din Antibes se vedeau frumos muntii inzapeziti.
In ultima zi am fost la Eze si am vizitat acea gradina cu catusi ff draguta.
Ca si concluzie, peisaje absolut fabuloase, transportul in comun ieftin insa trebuie evitate orele cand vine sau pleaca lumea de la munca altfel esti ca in metroul bucurestean. Cu exceptia Monaco-ului eram cam dezordine si mizerie, in special in Nisa. Ne-a placut f mult la Menton, ne-am plimbat mult pe stradute si sotia spunea ca i-ar placea o vacanta acolo Posted Image
Mancarea in restaurante destul de scumpa, o pizza sau salata in medie 15 euro si am mancat bine la 2 restaurante recomandate de cei de la hotel cu o medie de 22 euro de persoana. (https://www.lesocrate.com/)

Inteleg totusi ca plajele frumoase, pentru ca asta ne intereseaza pe noi daca am merge vara, ar fi dupa Saint Tropez.

Edited by atupi, 15 March 2019 - 13:25.


#598
nehotarata

nehotarata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 11.04.2007
Buna ziua, Incerc sa gasesc acel camping pomenit de cineva pe aici, undeva in zona Villeneuve-Loubet, aproape de statie de tren asa cum spune in review. Aveti idee despre ce camping e vorba? Caut ceva cazare pentru perioada 04.08 - 08.08, pentru 4 persoane, am gasit si aceasta pensiune Hostellerie du loup, aproape de Nice. N-am idee daca avem prin apropiere statie de autobus sau de tren. Iarasi va cer ajutorul, daca puteti. Promit sa vin cu informatii ca de fiecare data, atunci cand ma intorc. Multumesc.

#599
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 14.04.2008
camping? probabil unul dintre astea https://www.google.c...7.1223265,16.5z
incearca sa gasesti un apartament pt 4 pers in nisa! nu de alta, dar e nod pt autobuze si aveti plecari atat catre vest, cat si catre est.

#600
nehotarata

nehotarata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 11.04.2007
(continuare de la povestea inceputa la topicul despre Italia - Liguria). Ultimile 5 zile au fost in Franta, 4 - 8 august. Cazarea n-am avut-o chiar in Nice, ceea ce n-a fost un lucru rau, as zice, ci in micuta localitate Vallee du Loup (Villeneuve Loubet), Hostellerie du loup, situata langa padure. Nu e hotel, e hostel, insa se face curat zilnic, iar gazda e foarte, foarte primitoare, amabila, draguta. O thailandeza care rupe engleza binisor si de care ne-am despartit imbratisandu-ne ca niste prieteni adevarati. Satucul e foarte pitoresc, preturile la mancare mai accesibile si in aceasta perioada (nustiu daca doar in aceasta perioada) erau organizate tot felul de activitati, seri de muzica, ne-a impresionat placut, sincer. De acolo am mers cu autobuzul la Antibes, la Cannes si la Nice; iar la Monte Carlo am mers cu trenul luat din Cagnes sur Mer. Locuri superbe despre care pot povesti la nesfarsit; o sa las fotografiile sa vorbeasca, dupa ce le descarc.

#601
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 04.02.2008
TRIP REPORT (29.08.19 - 06.09.19)

AIX-EN-PROVENCE / MARSEILLE / NICE / MENTON / SAINT TROPEZ / CANNES / MONACO - MONTE CARLO

PARTEA 2 (NICE / MENTON / SAINT TROPEZ / CANNES / MONACO - MONTE CARLO)

Ziua 5 (01.09.19) - Luni

NICE/MENTON

Trezit dis-de -dimineata, facut bagaje, check-out (taxa de oras 1.5E/pers/zi), metrou pana la gara Saint Charles si luat TGV (bilete cumparate on-line 25E/pers, plecare 08.31, sosire 11.10) spre Nice. Gara Saint Charles destul de frumoasa, curata pentru o gara, din loc in loc copaci inalti de vreo 6-8m (cred ca sunt bagati in ceva ghivece uriase ingropate sub gresia de pe jos). Drumul a durat 2h40min, a avut regim de viteza de tren regional (TER) pentru ca avea mai multe opriri si relieful era deluros. Am stat tot drumul lipiti cu ochii de geam, trenul trecand prin Toulon (inceputul Cote d'Azur), Saint-Raphel, Cannes, Antibes). Ajunsi in Nice, hotelul fiind la 5 minute de gara (https://www.hotel-ni...re.com/en/hotel), am ajuns repede, spre norocul nostru una din cele doua camere era libera (nu a mea) , ne-am lasat bagajele si ne-am suit in tren spre Menton. In gara din Nice poti lua bilete de la automatele din gara cu cardul sau cu cash de la casele de bilete, dar doar intre 08.30 si 17.30. Biletele au costat 5.5E/pers/sens, la iesirea pe peron ar trebui validate la un aparat,  dar in realitate nimeni nu face asta, nu am vazut vreun control in tren, cred ca sunt destui care merg gratis. Drumul spre Menton (40 min) trece prin cateva zone exceptionale Villefranche sur Mer, Eze si Monaco (pe care nu il vezi deoarece trenul merge doar prin subteran). Am coborat in statia Menton Garavan (care se afla la 1km de granita cu Italia) si am plecat pe jos in explorarea statiunii cu punctul terminus Gare de Menton (a doua gara a statiunii). Am vizitat Jardin Botanique Val-Rahmeh (interesanta), am mers pe faleza dintre Port de France si Plage des Sablettes , am luat mas la o pizzerie de pe plaja unde am mai gasit un conational de-al nostru tot din Radauti, am mers prin port, prin oras, apoi gara si drumul inapoi spre Nice (trenul se umple in Monte Carlo, se pare ca acolo muncesc o mare parte dintre cei din zona).. Am luat in primire camera, arata super pentru banii pe care i-am platit pe ea (40E/noapte), vederea spre curtea interioara a fost un plus pentru a nu fi deranjati de zgomotul trenurilor. Seara am facut o plimbare prin Nisa, de la hotel pana la plaja este un drum semi-pietonal (cam 1km) , sunt doar doua linii de tramvai pe centru, masinile nu au voie iar pietonii pot merge pe toata latimea drumului. Pe ambele parti magazine pana la Place Massena unde se afla o frumoasa fantana (Fontain du Soleil), iar la 50 de metri de aceasta este plaja si vestita Promenade des Anglais. Dupa fantana, noi am cotit-o la stanga spre Vieille Ville (centrul vechi), ca de obicei plin cu terase, baruri si magazine.

Ziua 6 (02.09.19) - Marti

NICE/SAINT TROPEZ

Ne-am trezit devreme, am luat in bot un sadwich si 2 croisante de la un MPrix din apropiere si ne-am infintat la usa unui birou de inchiriere masini cu care vorbisem cu o seara inainte. Am luat pentru o zi un Citroen C3, pret 88E/zi cu limita de 300km. Sincer e prima oara cand mi se intampla sa mi se puna limita de km (daca luam cu limita de 100km, pretul era 61E). Garantie blocata pe card 900E. Masina destul de slabuta ca motor, tragea cam greu cu 5 persoane inauntru. Zis si facut, luat masina si fuga la....la.....la.... Saint Tropez.  Drumul a fost OK in prima lui parte, pe autostrada (taxe drum dus/intors 2x3.1E si 2x5.1E), apoi a inceput calvarul. Vazusem eu pe net cand m-am documentat ca zona este destul de aglomerata dar nu mi-am inchipuit ca o sa facem ultimii 15km in 1.5h. In Saint Tropez alta surpriza, toate parcarile erau full, am dat vreo 2 ture si am schimbat programul din mers si ne-am dus la plaja Pampellone (initial plaja era in program dupa vizitarea orasului). Parcarea la plaja 5.2E, am mers la Playamigos (era stabilit dinainte), ne-am pus paturile pe nisip (un pat de plaja + umbrela erau 25-30E) si fuga in apa (limpede si calda). Era sa uit, cand am intrat pe plaja am ramas un pic masca, erau numai batrani 60-70 de ani in pielea goala (era zona pe care ei o numesc "naturiste"), am tras un pic stanga si a fost OK. Plaja Pampellone are vreo 3km lungime, latime 20-30m, nisip fin, o gramada de iachturi in zona (al nostru era la reparat). Exista cazare si in zona plajei, este un complex Toison d'Or format din casute din lemn, cu toate dotarile (A/C, bucatarie, terasa, etc.). Am luat masa la Playamigos (ne-a cam usturat buzunarul) si pe la 16.30 am plecat spre Saint Tropez, era mai liber, am gasit parcare (6E/2 ore).  Am vizitat vestita Gendarmerie Nationale, locul de munca al inspectorului Cruchot (Louis de Funes), La Ponche (orasul vechi) unde sunt  magazine pentru buzunare, sa zicem, normale dar cu o marfa exceptionala (rar vezi undeva asa de multa marfa de calitate) si magazinele de firma (cred ca nu lipsea nici unul la apel) si la final portul unde am vazut niste iachturi / nave de dimensiuni si un lux care te lasa cu gura cascata. Am plecat  de acolo pe la 19.45, am ajuns in Nice la 22.00. Aici alta problema, unde parcam masina ? Toate locurile de parcare erau cu plata la automate de pe strada, am zis sa nu stam la ora aia sa descifram cum se procedeaza si cat ne costa pana diminieata si am intrat intr-o parcare normala de langa gara. La intrare, dupa ce am luat tichetul si s-a ridicat bariera am observat ca tariful era primul sfert de ora fratis si apoi fiecare sfert de ora 1.5E. Am scos masina afara si am mers intr-o alta parcare de langa gara unde intrarea era pe o spirala in jos, am pierdut ceva timp pana ne-am dumirit ca usa parcarii se deschide doar daca intri cu masina pana acolo, am urcat-o la nivelul 2 si am zis ca vedem dimineata cand scoatem masina cat ne-o costa. Masa de seara si somn.

Ziua 7 (03.09.19) - Miercuri

NICE/CANNES

Dimineata la 7.30 am scos masina din parcare, scor 23.8E/aprox. 10ore. Predat masina, halit un mega sandwich si croissante si luat trenul spre Cannes (in mod normal era 7.20E/pers/sens, dar mi-au dat de la ghiseu un bilet comun care a acostat 56E/5 pers, durata  40 min). Cannes arata senzational, curatenie peste tot, am luat-o la pas si am vizitat catedrala Notre Dame de L'Esperance, Le Suquet (orasul vechi), plimbare in jurul portului, poze in fata Casino Barriere, poze pe covorul rosu din fata Palais de Festivals et des Congres. In parcul din fata acestuia din urma, in ceva patrate din asfalt, sunt imprimate palmele multor celebritati locale si nu numai. Ne-am continuat plimbarea pe Bulevard de la Croisette si ne-am oprit la plaja publica (cea cu paturi de plaja si umbrele costa 20E/pers) unde ne-am asezat pentru odihna, baie, plaja si ceva bere rece. Apa calda, fara valuri, la fel ca la Saint Tropez multe vase acostate in apropierea tarmului. Dupa vreo 4-5 ore de relaxare am continuat plimbarea pe Bulevard de la Croisette pana la vestitul hotel Carlton Intercontinental, apoi ceva shopping, gara si inapoi in Nice. Seara am gasit un "all you can eat" chinezesc la 18.80E/pers cu o diversitate a mancarii rar intalnita.

Ziua 8 (03.09.19) - Joi

NICE/MONACO - MONTE CARLO

Dimineata acelasi ritual de mancare "on the way", tren spre Monaco (4.1E/pers/sens, durata 35 min), dupa cum am spus mai sus trenul merge doar prin subteran in principat, gara este senzationala, iesirea este la nivelulk peronului si pe alte 2 nivele superioare. Noi am urcat la ultimul nivel si de acolo am luat BUS 2 (1.50E/pers) care ne-a urcat prin districtul Moneghetti pana la vreo 120m deasupra nivelului marii de unde se vede panorama principatului. Presupun ca nu este cazul sa va mai spun senzatia care apare atunci cand vezi totul de sus.... Am intrat la Jardin Exotique de Monaco (am luat bilet combinat cu Musee Oceanographique - 19E/adult, 12E/copil) si am intrat intr-o gradina de vis, cu o gramada de plante exotice (cactusi), de terase cu view-uri extraordinare asupra principatului (si a celor 2 porturi, Fontvieille si Hercule), inclusiv o pestera cu o coborare (dar si urcare) de 300 de trepte. De acolo am plecat spre Palais du Prince, drumul pana acolo ar fi fost destul de lung (de coborare) dar am cautat si am gasit lifturi prin care poti ajunge mult mai repede la nivelul de jos. Noi am luat vreo 4 lifturi, primul 2 etaje, al doilea tot 2, al treilea 10 etaje (la fiecare etaj era si parcare) iar ultimul 4 etaje. Am trecut si printr-o piata de fructe si am urcat spre Palais du Prince (initial am vrut sa ajungem la 11.50 sa vedem schimbarea garzii dar nu am putut sa ne despartim atat de repede de gradina exotica). Am vizitat Palais du Prince (8E/pers sau 14E impreuna cu colectia de masini a printului), plimbare prin Les Jardins de Saint-Marin, vizitat Cathedral (Saint Nicholas) de Monaco si Musee Oceanographique. Bineinteles toata astea cu multe opriri la diferite terase cu view-uri care-ti taie rasuflarea. Am continuat plimbarea in jurul  portului Hercule pana la Parc du Casino de Monte Carlo. Aici am admirat Hotel de Paris si bineinteles Casino de Monte Carlo (Opera Garnier)  unde am intrat, ne-am plimbat si am tras si niste poze in holul central unde au amenajat podeaua ca o masa de ruleta (special pentru fotografii). Nu va mai spun ce masini erau in zona aia (ca mai peste tot in Monaco), toate magazinele de firma erau prezente, lux, curatenie.  Tren inapoi spre Nice, iar seara am facut o plimbare lunga pe Promenade des Anglais pana la cel mai luxos hotel "Le Negresco" care a apartinut lui Alexandru Negrescu la inceputul secolului trecut. Pe plaja, seara, stau o gramada de tineri, beau vin, danseaza.... Ca peste tot exista si in Nice strazi cu magazine normale si strazi cu magazine de lux.

Ziua 9 (03.09.19) - Vineri

NICE

Fiind ultima zi, ne-am facut bagajele si am dat o fuga sa vizitam Cathedrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas. Frumoasa la exterior (in stilul caracteristic rusesc), la interior comuna. La 11.00 am facut check-out (taxa de statiune 1.50E/pers/noapte), am lasat bagajele intr-o camera de langa receptie (avand avionul la 21.00) si am plecat in explorarea orasului Nice si cumparaturi finale. Orasul destul de aglomerat deoarece in week-end avea loc concursul Iron Man (inot+alergare+bicicleta) si erau vreo 6000 de participanti (plus familii / prieteni). Am luat-o in jos pe Avenue Jean Medecin, am vizitat Basilique Notre-Dame de L'Assomption, poze in Place Massena, plimbare si shopping in Vieillle Ville (orasul vechi), poze in Place Garibaldi si Port Lympia. Apoi am urcat cu un ascensor gratis in Parc de la Coline du Chateau de unde se vede tot orasul (poze la greu, apa are o culoare dementiala). Aici nu trebuie ratata Cascade du Chateau. Am uitat sa mentionez ca plaja din Nice este lunga, lata de vreo 20m dar din pacate este formata doar din pietre. Plimbare din nou prin orasul vechi, ultimele cumparaturi si ne-am asezat la masa. Aici a fost o chestie hazlie, ne-am uitat prin menu, mancarea OK, in schimb la bere scria Heineken 0.0%. L-am luat la intrebari pe proprietar, mi-a zis ca nu are licenta pentru alcool, ne-am ridicat sa plecam la care el zice: "Puteti sa va luati ce bautura vreti de la magazinul din colt si sa o beti la masa" Asa ca am luat Heineken cutie 0.5 la 1.35E (cea mai ieftina bere pe care ama baut-o in tot sejurul. Pe la 17.00 a inceput sa ploua (din punctul asta de vedere am avut norc maxim, vremea a fost excelenta toata perioada) asa ca am plecat la hotel unde am stat pana la 17.45 cand s-a oprit ploaia si am plecat spre aeroport.  Aici a inceput distractia !!! Initial stabilisem sa mergem spre aeroport cu un Bus Ligne Express care pleca din zona garii dar cei de la informatii transport mi-au zis ca autobuzul a fost scos din circulatie din 02.09 si ca cea mai buna varianta este sa luam tramvaiele Tram 1 (1 statie ) si Tram 2 (pana la aeroport Terminal 1). Am luat bilete (1.50E/pers, valabile74 min), ne-am suit in Tram 1, mers 1 statie, coborat in subteran (3 scari rulante extrem de lungi), urcat in Tram 2 spre aeroport. Dar, surpriza, tramvaiul nu a plecat din statie, a aparut pe un ecran ca pleaca in 5 minute, dupa aia ca pleaca in 14 minute, dupa aia a zis vatmanul ceva in franceza ca e o problema pe linie, cert e ca pe la 19.00 a plecat, a mers 3 statii si a zis ca acolo e capat de linie si nu merge mai departe. Am coborat, am intrebat ce putem face, nu ne-am putut intelege cu localnicii in engleza, pana la urma cineva ne-a zis sa ne ducem pe Promenade des Anglais sa luam de acolo un autobuz, ajungem acolo, un autobuz oprit in statie, cineva zice ca merge la aeroport, usile inchise nimeni inauntru, oamenii s-au apucat la cearta cu soferul, la care ala s-a suit la volan si a plecat cu autobuzul gol. se facuse 19.30, am intrat pe telefoane sa cautam un Uber Van (ca eram 5 persoane), n-am gasit nimic, ridic capul si vad un taxi tip Van cu lumina verde aprinsa, ridic mana, el trage pe dreapta, ii zic ca vreau la aeroport (stia engleza), zice 40 Euro, zic OK, ne baga bagajele, avea 2 banchete pe spate, incapem toti, ne spune ca drumul este destul de aglomerat din cauza ca este week-end si a plouat (cam ca la noi). Se facuse 19.50, ne-a vazut ca eram transfigurati, ne intreaba ce avion vrem sa prindem, ii zicem Blue Air ora 21.00, intra pe telefon si zice: "Are intarziere 55 de minute"..... e prima oara cand m-am bucurat ca imi intarzie avionul. Chiar i-am si zis soferului: "Take us back!!!". Pana la urma avionul a avut intarziere mai mare, a decolat la 22.30 in loc de 21.00.

Avion, Nice - Bucuresti  BLUE AIR
21.00 - 00.30 (real 22.30 - 01.45)

End of story !!!Posted Image Posted Image Posted Image

#602
aylla

aylla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,172
  • Înscris: 26.06.2007
Daca in ianuarie anul trecut am facut doar o scurta incursiune de o zi la Menton , anul acesta am hotarat ca intre 1 - 7 ianuarie sa colindam pe Coasta de Azur . Ca de obicei , am avut parte de o vreme suoer buna pentru aceasta perioada . Toate zile au fost insorite , temperaturile maxime resimtite ajungand chiar la 18  grade sau mai mult . Noaptea este mai racoare , temperaturile scad cam pe la 7 grade dar asta tarziu in noapte .
Cazarea am ales=o in Saint Raphael -Frejus pentru ca ne-am dorit ca intr-o zi sa vizitam si Marsilia si am considerat ca de aici ar fi posibil sa plecam zilnic de-a lungul coastei fara a petrece foarte mult timp pe drum . Am uitat sa mentionez ca noi calatorim cu masina personala . Am inchiriat un studio micut dar foarte confortabil situat intr-un resort de blocuri inchis, cu gradini frumoase private. . Pretul a fost 39 euro pe noapte .
In prima zi , pe 2 ianuarie am fost la Cannes , am desetat de pe gps autostrazile si am tinut drumul de-a lungul marii . Fiind iarna nu e aglomerat rau si nu stai in trafic . Drumul e foarte frumos , peisaje frumoase , vegetatie ,  muntele si plajele in zona asta sunt rosii , stanca avand aceasta culoare .
Cannes este un oras frumos , cel mai mult m-a impresionat bogatia de palmieri de pe promenada , Plaja in Cannes are nisip alb , nu stiu cum asa cand la cativa km de localitate coasta este rosie . De fapt stiu pentru ca am vazut sacii uriasi de pe plaja incarcati cu nisip . O bucata de promenada si plaja era in amenajare :)
Celebrul bulevard Croisette este ticsit de magazine de firma si pe 2 ianuarie era foarte aglomerat . Am auzit vorbindu-se franceza si rusa . Noi am avut noroc si am gasit un loc de parcare chiar pe Croisette , in perioada asta nu e scumpa parcare , pentru 5 ore noi am platit in jur de 5 euro la parcomat . Nu asteptati tichet , nu vi se da sa-l puneti in bord . Veti fi inregistrat in sistem cu numarul masinii. Am observat ca multi francezi nu stiau acest lucru si ne agitam toti in jurul parcomatului asteptand tichetul . Noroc cu o localnica care ne-a lamurit .

Va continua

#603
aylla

aylla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,172
  • Înscris: 26.06.2007
Cannes

Attached Files


Edited by aylla, 12 January 2020 - 17:44.


#604
aylla

aylla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,172
  • Înscris: 26.06.2007
Coasta de Azur pe noi nu ne-a impresionat intr-un mod deosebit asa cum a facut-o surata ei , Coasta Liguriei  . Prea multe constructii moderne  , prea multe blocuri ingramadite intre cladiri superbe belle epoque . Stau si ma intreb cum au permis autoritatile franceze constructia unui bloc cu terase de sticla lipit de un palat superb vechi . Lipsa asta de omogenitate arhitecturala mie mi-a lasat un gust amar . Da , inteleg ca Franta are o populatie mare si litoralul este mic raportat la numarul turistilor dar totusi cred ca ar fi putut sa puna anumite conditii pentru ca noile constructii sa se incadreze in stilul arhitectonic al zonei . Dar ce sa mai vorbim cand  renumitul palat al festivaluiui de la Cannes este o monstruozitate de constructie :)

Menton si Villefranche sur mer sunt preferatele mele de pe coasta . Villefranche sur mer imi aduce aminte de frumoasa Ligurie . In Liguria , oriunde opresti, ai senzatia ca timpul s-a oprit in loc , esti ca intr-o poveste .

Villefranche sur mer

Attached Files



#605
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Mie mi-a placut Coasta de Azur: Cannes, Menton, Antibes, si chiar St Tropez mi-au placut. Practic toate mi-au placut cu exceptia Monte Carlo.

#606
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,548
  • Înscris: 17.08.2007
Și-a făcut cineva vacanta in zona cuprinsă între Saint-Tropez și Toulon. Mă bate-un gând de mers la plaja in vara asta pe acolo in speranța că e mai lejer, mai aerisit.

#607
florynyk_92

florynyk_92

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 21.04.2008
Salutare. Tocmai ce am facut toate demersurile pentru o vacanta pe Coasta de azur in August. Initial aveam rezervari pentru Grecia dar avand in vedere situatia de acolo am ales sa anulez tot.

Am cateva intrebari.

Ce locuri sunt must see pe Coasta de azur? E prima data cand merg iar cazarea o am in Nisa. Cred totusi ca o sa inchiriez o masina/scooter ceva ca sa ma pot deplasa la distante mai mari.

Care sunt conditiile de calatorie? Din ce am citit vor dovada vaccinarii sau test negativ, e altceva ce imi scapa?

Multumesc.

#608
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Pregatindu-ma pentru calatoria in Franta din iunie am urmarit conditiile de calatorie la sursa, aici:
https://www.interieu...de-voyage#from2

Si

https://www.diplomat...nals-in-france/

Se pot schimba oricand asa ca e bine sa le urmaresti, degeaba scriu eu ce a fost in iunie, pana in august se pot schimba de cateva ori.

Edited by mdt, 20 July 2021 - 22:13.


#609
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 04.02.2008

 florynyk_92, on 20 iulie 2021 - 21:34, said:



Ce locuri sunt must see pe Coasta de azur? E prima data cand merg iar cazarea o am in Nisa.



Vezi mai sus Trip Report-ul meu. Pe langa cele vizitate de mine mai sunt Antibes, Villefranche-sur-Mer si poate altele....

#610
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Eu spun ca pe coasta de azur totul e de vizitat. Doar sa ai grija cum le planifici, in iulie-august traficul e infernal asa ca mai merita sa lasi cateodata masina deoparte. Gen, de mers pana la St Tropez va dura cu siguranta mai mult decat te astepti.

Dar asa in mare must-uri pe coasta sunt: Villefranche, Eze, St Tropez, Cannes, Nice, Monte Carlo, Antibes, Menton. In plus, ai plaje frumoase cu nemiluita.
Preferatul meu e Menton.

#611
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Cu mentiunea ca plaja din Nisa nu se numara printre cele frumoase. In Nisa este frumoasa promenada de-a lungul marii, orasul vechi, portul, muzeele.

Tinand cont ca mergi in august nu stiu ce sa zic de inchiriat masina versus folosit mijloacele de transport in comun. Sunt celebre ambuteiajele de pe coasta vara si nu stiu cat de usor gasesti parcare.

Noi am fost intr-un martie la Nisa si am folosit tren si autobuz. Am stat doar cateva zile si am vizitat Eze, Villefranche, Beaulieu, Saint Jean Cap Ferrat cu vila Rothschild. Tot ce am vizitat a fost frumos, nu as renunta la nimic. In acelasi timp mai sunt multe de vizitat in zona, noi le-am ales pe criteriul apropierii de Nisa.

Edited by mdt, 21 July 2021 - 20:48.


#612
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 14.04.2008
Noi am fost cu masina, insa vizitele din zona tot cu transportul in comun le-am facut. Si asta acum multi ani, cand traficul cred ca era la jumatate.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate