Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Network Signal Guru

Cum se monteaza obiectul asta?

Curent AC produs de alternator
 GDPR | Algoritm computer vision p...

Elvetia considera interzicerea el...

Windows Defender recuperare

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...
 Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting

TV LG 49UB850V-ZD, musculita in e...

Montare clapeta antiretur la hota
 laptop nou + licenta windows

Unbelievable - De Necrezut -2019 ...

Recomandare achizitie instant ap...

Cand iau pensia pensionarii a car...
 

probleme cu mac-ul

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
monalisa900

monalisa900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 28.07.2009
Hello.
Am si eu o problema, daca puteti sa ma ajutati.
In primul rand sunt un pic cam afona asa ca luati-ma usor :D
Asa...
Am un Mac OS x version 10.5.8
De doua zile are o problema.
Cand lucrez in Pages si export in Pdf doc respectiv, dar nu intotdeauna, imi apare ecranul albastru si imi spune sa restartez pc-ul.
Pdf-urile daca le deschid cu Preview apar aiurea rau, cu tot felul de imbarligatturi. Daca le deschid cu Adobe sunt ok.
Am instalat toate updateurile ca am vazut pe un alt forum ca se plangea lumea ca are prob cu Preview din cauza nu stiu carui update, dar tot nu merge.

Nu-mi dau seama daca e de la Pages sau de la Preview.
Ce credeti ca ar trebui sa fac?
Dar daca puteti sa-mi explicati pe degete ca la habarnisti, ca-s pe langa :D
Eu stiu sa ma folosesc de el, dar de instalat si alte de astea habar n-am.

Merci mult anticipat.

#2
boboOo

boboOo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 20.08.2009

 monalisa900, on 26th January 2010, 14:34, said:

Hello.
Am si eu o problema, daca puteti sa ma ajutati.
In primul rand sunt un pic cam afona asa ca luati-ma usor :D
Asa...
Am un Mac OS x version 10.5.8
De doua zile are o problema.
Cand lucrez in Pages si export in Pdf doc respectiv, dar nu intotdeauna, imi apare ecranul albastru si imi spune sa restartez pc-ul.
Pdf-urile daca le deschid cu Preview apar aiurea rau, cu tot felul de imbarligatturi. Daca le deschid cu Adobe sunt ok.
Am instalat toate updateurile ca am vazut pe un alt forum ca se plangea lumea ca are prob cu Preview din cauza nu stiu carui update, dar tot nu merge.

Nu-mi dau seama daca e de la Pages sau de la Preview.
Ce credeti ca ar trebui sa fac?
Dar daca puteti sa-mi explicati pe degete ca la habarnisti, ca-s pe langa :D
Eu stiu sa ma folosesc de el, dar de instalat si alte de astea habar n-am.

Merci mult anticipat.

De ce nu cumperi un mac adevarat?

Ce ai tu se numeste hackintosh si nu se merita!

#3
monalisa900

monalisa900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 28.07.2009

 boboOo, on 26th January 2010, 14:42, said:

De ce nu cumperi un mac adevarat?

Ce ai tu se numeste hackintosh si nu se merita!

Nu stiu, oricum cand mi l-au luat (e de la servici), prin 2007 era cel mai tare sau asa m-au mintit :D Are ecranul cat China, de astea...
Nu conteaza asta oricum, de facut isi face treaba, numai ca am problema asta.
Any solution?  :rolleyes:

Edited by monalisa900, 26 January 2010 - 15:28.


#4
Dante_Sparda

Dante_Sparda

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 07.11.2006

 boboOo, on 26th January 2010, 14:42, said:

De ce nu cumperi un mac adevarat?

Ce ai tu se numeste hackintosh si nu se merita!
Teapa! Are iMac!



 monalisa900, on 26th January 2010, 15:16, said:

Nu stiu, oricum cand mi l-au luat (e de la servici), prin 2007 era cel mai tare sau asa m-au mintit :D Are ecranul cat China, de astea...
Nu conteaza asta oricum, de facut isi face treaba, numai ca am problema asta.
Any solution?  :rolleyes:

Instaleaza update pentru Pages (daca nu le-ai instalat inca), le gasesti AICI.

#5
boboOo

boboOo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 20.08.2009

 Dante_Sparda, on 26th January 2010, 16:37, said:

Teapa! Are iMac!

Atunci de ce ii apare ecranul albastru??

#6
monalisa900

monalisa900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 28.07.2009

 Dante_Sparda, on 26th January 2010, 16:37, said:

Instaleaza update pentru Pages (daca nu le-ai instalat inca), le gasesti AICI.

Ok, merci, o sa instalez.
Nu-mi trebuie licenta, nu?
Ca nu mai stiu ce am cu licenta si ce nu.
Tipul care se pricepea la Mac si care mi-a instalat ce trebuia in 2007 a plecat de la firma, iar acum nu e nimeni sa ma lamureasca. E singurul Mac din firma.
Nu stiu ce a facut el atunci :D Ce a cracuit si ce nu.
Inca o chestie.
De curand a inceput sa se incalzeasca pc-ul. E fierbinte ca un calorifer. Ma rog ecranul, ca tot ce are e in ecran, pricepeti voi.
Asta de la ce e?

Daca nu merge dupa ce fac si update-ul la Pages (eu am facut toate updateurile de le cerea acolo la marul ala din colt sus stanga :D - v-am zis ca-s pe langa :))), ce mai fac?
Merci :)

PS: Ecranul ala nu e tocmai albastru.
Imi coboara o fereastra de sus, mare cat tot ecranul, albastru transparent in care imi zice in vreo 4 limbi ca trebuie sa restartez pc-ul.

Edited by monalisa900, 26 January 2010 - 17:03.


#7
boboOo

boboOo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 20.08.2009

 monalisa900, on 26th January 2010, 17:02, said:

PS: Ecranul ala nu e tocmai albastru.
Imi coboara o fereastra de sus, mare cat tot ecranul, albastru transparent in care imi zice in vreo 4 limbi ca trebuie sa restartez pc-ul.

De obicei kernel panic ("fereastra aia") apara cand o componenta hardware e defecta!

#8
monalisa900

monalisa900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 28.07.2009

 boboOo, on 26th January 2010, 17:17, said:

De obicei kernel panic ("fereastra aia") apara cand o componenta hardware e defecta!

Ok, merci, si cum aflu care componenta e defecta?
Probabil ca de la asta se incinge asa rau, nu?
Astept raspuns. Merci :)

#9
boboOo

boboOo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 20.08.2009

 monalisa900, on 26th January 2010, 17:19, said:

Ok, merci, si cum aflu care componenta e defecta?
Probabil ca de la asta se incinge asa rau, nu?
Astept raspuns. Merci :)

Cieste aici!

#10
hubbabub1601

hubbabub1601

    În grafic...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,455
  • Înscris: 18.01.2007

 boboOo, on 26th January 2010, 16:44, said:

Atunci de ce ii apare ecranul albastru??

Dar dacă ar fi avut un hackintosh, i-ar fi apărut ecran albastru? :))

#11
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
poti asocia problemele cu ceva anume? poate un program nou, poate ceva periferice?

#12
floriniaru

floriniaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 11.04.2005
Ceea ce descrii tu indică un uzaj intens al procesoarelor.
De aceea, intră pe net și dă jos applejack. Instalează-l. Apoi restartează ținînd apăsate tastele Command și S. După ce defilează liniile de cod, scrie EXACT așa: applejack AUTO restart. E ff important să scrii exact așa cum ți-am zis, cu majuscule, minuscule și spații.
Apoi apeși tasta return.

#13
monalisa900

monalisa900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 28.07.2009

 floriniaru, on 27th January 2010, 02:04, said:

Ceea ce descrii tu indică un uzaj intens al procesoarelor.
De aceea, intră pe net și dă jos applejack. Instalează-l. Apoi restartează ținînd apăsate tastele Command și S. După ce defilează liniile de cod, scrie EXACT așa: applejack AUTO restart. E ff important să scrii exact așa cum ți-am zis, cu majuscule, minuscule și spații.
Apoi apeși tasta return.

Neatza.

Am facut cum mi-ai zis, Florin. Merci, dar aceeasi problema.
Unele documente merg. Le export fara probleme, altele nu. In mod special unu, pe care daca il export in pdf, acesta imi apare cu tot felul de imbarligaturi, iar cand inchid documentul din pages imi apare fereastra aia.
Ma gandesc sa fac si ce mi-a zis cineva mai sus cu Hardware Test dar sper sa nu pierd ceva pe drum ca am pus-o :D
Mi-am facut backup pe un hardisk extern, just in case.

Revin.
Florin, am raspuns la mp.

#14
monalisa900

monalisa900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 28.07.2009
Am facut si testul, cel de 3 minute, nu a dat niciun rezultat.
Am pus acum sa il faca pe cel de o ora si stau la un amarat de laptop pana il termina.
Sa vedem ce da.
Daca mai aveti idei, feel free :D
Merci

#15
monalisa900

monalisa900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 28.07.2009
Testul facut integral.

Test Results:

No trouble found.


What's next? :)) Ca problema tot e.
Vad ca ati disparut si vorbesc singura :D

In continuare este foarte cald pc-ul/ecranul. As spune chiar fierbinte.

#16
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004

 monalisa900, on 27th January 2010, 14:07, said:

Testul facut integral.

Test Results:

No trouble found.


What's next? :)) Ca problema tot e.
Vad ca ati disparut si vorbesc singura :D

In continuare este foarte cald pc-ul/ecranul. As spune chiar fierbinte.

deschide Applications/Utilities/Activity Monitor. fa fereastra maare, sa se vada tot. apoi apesi Mar-Shitf-4 si apoi selectezi un patrat in jurul ferestrei de Activity Monitor. Ia imaginea care a aparut pe desktop si pune-o aci, sa ne dam cu parerea.

nu vrei sa te pregatesti pentru un reinstall? ar fi cea mai logica optiune fara a vedea computer-ul. Fa-ti o lista cu programele comerciale si noteaza-ti datele de inregistrare, sau da-i o bere after hours baiatului sa iti reinstaleze programele de care ai nevoie.

#17
floriniaru

floriniaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 11.04.2005
Hm, o fi placa grafică? E foarte ciudat și nu mă duce gîndul nicăieri! Ecranul oricărui iMac e cald, dar nu fierbinte.

#18
monalisa900

monalisa900

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 28.07.2009
hello.
Multumesc pentru interesul acordat.
centris, deja i-am aratat lui Florin in mp ce ai zis acolo si se pare ca nu e nimic in neregula.
El mi-a mai dat niste chestii sa le cercetez, dar din pacate am atatea de multe de facut la servici incat nu am reusit sa le investighez.
Merci lui Florin si cu aceasta ocazie.
Sper ca in cursul zilei de azi sa imi fac timp.

Revin  :thumbup:

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate